0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мили хора, мисля че всички знаят за събитията от зимата на 2008г., тези които не знаеха вече разбраха. Всеки има глава на раменете си, нека чете, мисли и си направи сам изводите, кой какво, с колко сърце и душа е направил и продължава да прави.
Няма смисъл да се влиза в излишни полемики.
Васко, можеш да идеш лично да се поклониш на който искаш, пък дано се почувстваш по-добре. :)

айде със здраве!
мдааа... явно дължа обяснение...
подразниха ме изказванията на хипопотам73.
това е.
всичко друго е суета.
погрешно се счита че се самоизтъквам.
Първо искам да кажа че се радвам, че най-после се получава дискусия из тоя форум.А както е казано в споровете се ражда истината.Винаги съм уважавал чуждото мнение,но някой очевидно се дразнят, ако някой мисли различно от тях...Не мисля че това е мястото където някой трябва да си приписва лични заслуги за това или онова.Написах го по горе ,пак ще напиша ,фонда беше обществено завоевание ,постигнато с усилията на много хора,както обикновенни, така и публични личности.Но за да се случи той някой трябваше да излезе на улицата.Без улицата нямаше да има фонд!Който и каквото да си говори тук и се самоизтъква.Колкото до средствата,те разбира се не са достатъчни,но колкото и пари да се налеят, ако те  не се харчат ефективно и справедливо няма да стигнат.В момента нещата са уредени  така, че една клиника получава толкова повече пари колкото повече процедури направи, а не в зависимост от това колко от тях са успешни.Това не мотивира качеството на работата ,а количеството.И не случайно постоянно нараства броя на разни центрове и клиники,които искат да участват в разпределението на средствата.Време е държавата да изхвърли ненужните играчи на пазара на инвитро услугите,като отстрани от финансиране клиники и центрове с ниска успеваемост.Ще попитате колко ниска.Прага може да е различен ,както се казва който плаща той поръчва музиката,така че държавата може и трябва да въведе такъв долен праг на успеваемост за достъп до финансиране от фонда,което ще стимулира качеството  и прецизността на работа и ефекта от нея.Крайно време е да се спре с претупването и отбиването на номера,както се случва с много други дейности в милата ни държава.
Добре, но това с прага не е ли относително? Различни са критериите - здравословно състояние, възраст ... Не знам как може да се каже, че една клиника е с успешни процедури.
Винаги могат да се изработят критерии и методики за оценка.И в момента има доста такива в системата на здравеопазването.Тук обаче е наложително, иначе ще продължи просто едно галопиращо успояване на средства без да се подобри ефективността.Да не говорим пък, че по отношение контрола на това усвояване има още много,много да се желае!...
*
... иначе ще продължи просто едно галопиращо успояване на средства без да се подобри ефективността.

Не знам ти тоя галоп къде го гледаш.

Аз следя текущите теми за инвитро на най-популярните клиники и виждам жени с изтичащи заповеди, които не могат да се вместят в сроковете и удълженията им, защото им се правят подготвителни изследвания и процедури, които не се финансират от фонда, а са нужни, за да е успешно инвитрото. Отлагането е все по медицински причини.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Васко- АМИН, братко!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
То и аз съм в к-ка Малинов, преди 3 месеца някъде си взех заповедта , но до момента само изследвания правим - генетика, имунология и прочие. Един лев не съм усвоила от Фонда, а изхарчихме много.
*
здравейте !
искам да попитам какво стана с въпроса за замръзения трансфер  ,ще го поема ли фонда  или още  не е решено.
То и аз съм в к-ка Малинов, преди 3 месеца някъде си взех заповедта , но до момента само изследвания правим - генетика, имунология и прочие. Един лев не съм усвоила от Фонда, а изхарчихме много.
И при мен положението е същото. Преди 2 месеца взех заповедта,не съм усвоила нито лев. Правим изследване след изследване и вчера дадох 300 лв. И вече се плаша, чудя се дали ще започнем някога с процедурата.
« Последна редакция: Юни 03, 2011, 22:22:27 pm от chipolita »
Жената по своята същност е ангел, отрежеш ли и крилата ще полети на метла:)))
Всичко с времето си, аз гледам да съм възможно най-спокойна. Чаках 10 месеца за заповедта, изчаках да ми излязат резултатите от изследванията ... С бързане нищо хубаво не става :) Важно е да мислим позитивно и да допринесем за повече бебчета родени, чрез финансиране по Фонда.
*
Здравейте момичета :D Искам да попитам Стефи,дали имам право на предимство за разглеждане на документи?Следващия месец навършвам 41г. и ми предстои подаване за трети опит по фонда.
Предварително се извинявам,ако вече някъде е питано това,но не намерих инфо...Благодаря!
*
Нямаш за съжаление, само навършилите 42г. имат.
*
Въпрос към недоволните - какво правихте през тези 10-12 месеца, докато си чакахте одобрението от ФАР? Защо не си направихте всички тези изследвания през това време? Защо чак сега ги правите? Всички четете и пишете - не виждате ли колко бавно стават нещата? Не ви е виновен никой друг!
Защото изследванията важат 6 месеца, а като вървяха нещата по едно време не се знаеше кой кога ще вземе заповед. Но като и да е. Тук сме да споделяме, а не да се заяждаме или бъркам.
Жената по своята същност е ангел, отрежеш ли и крилата ще полети на метла:)))
*

    Tincheto

  • **
  • 126
  • МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ!!!
Здравейте момичета,искам да попитам,да не би фонда е в годишен отпуск,че днес никой не е одобрен....,понеже няма публикувани номера... :wink: :wink:
« Последна редакция: Юни 06, 2011, 16:43:01 pm от Tincheto »
[URL = http://lilypie.com] [/url]


Здравейте момичета,искам да попитам,да не би фонда е в годишен отпуск,че днес никой не е одобрен....,понеже няма публикувани номера... :wink: :wink:
Едва ли Фонда е в отпуск, по-скоро не всеки пише във форумите, или не е писал веднага и затова няма движение!
Здравейте, интересува ме дали мога да упълномощя някой да задвижи документите ми за втори опит за Фонда, ако не дай боже първия се окаже неуспешен? Въпросът ми е продиктуван от факта, че заминавам за чужбина и няма да имам тази възможност. Дори се притеснявам дали ще успея да си дочакам първия опит. :(
  Здравейте мен ме интересува дали мога да пратя моя позната да - ми вземе заповедта,тъй като ми е малко трудно да се оганизирам ,а и тя живее в София.
Някой постъпил ли е така
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
 Здравейте отново,
току що се свързах с фонда ,казаха ми ,че не може,трябва да бъдем аз или мъжът ми,тъй като се подписваме за пари.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Чудесно, много напредват числата, дано расте и числото на бебчетата  :lol: Момичета, някой знае ли, дали ще има прекъсване по одобрение на молбите поради отпуск на Фонда????