0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,днес дали ще има обаждания от Фонда? officespace
*
Доколкото разбрах от утре!
Има обаждания.Вижте тук:http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43999.msg807179;topicseen#new
Като гледам как се движат,май ще се чака много!
Момичета от около 2 месеца следя номерата, само на мен ли ми се струва или всичко се движи с убийствено бавно темпо- време ли е за отчаяние?! :balk_144:
*
Не само на теб мила...на всички.Със скоростта на о хлюффф... за съжаление!
за март месец започнаха с връчване на заповед на номер 745*. До 23.03 ще си вземат заповеди с номера 767* (до днес). Това прави до момента 220 заповеди за март месец, но не забравяйте, че от 23.03 до края на месеца има още много дни, в които ще се дадат заповеди.
Днес звънях във фонда и тъй като моя номер е 87** ми казаха да очаквам реда си МАЙ :balk_133:
Май, май доста време имам до тогава :(
Немога да разбера защо толкова бавно вървят нещата, има ли някакво обяснение?
*
Немога да разбера защо толкова бавно вървят нещата, има ли някакво обяснение?

въпрос:

Цитат
здравейте мили момичета ! искам да попитам StefiZ дали има информация тази година по колко молби ще раздават на месец .благодаря предварително

отговор:

Цитат
около 300 молби


Привет и от един мъж в тоя предимно дамски форум. :oops:..може би се чувствам малко некомфортно във компанията тук ,но ще гледам да свикна бързо.Чета почти всеки ден темите във форума,съпругата ми чака за втори опит вече пети месец,всички виждаме, че нещата вървят бавно и мъчително и най лошото е, че ще става все по-бавно.Както и да погледнем нещата оттук нататък ще се чака поне година за един опит с пари от фонда.На всички тук е ясно че парите са недостатъчно.И ако при стартирането на фонда сумата която беше предвидима изглеждаше приемлива то днес ,две години по късно на всички ни е ясно че парите,увеличени даже с 5 млн.в сравнение с миналата година са недостатъчни впредвид непрекъснато нарастващия брой на нуждаещите се от процедурите.Сега разбира се държавата има винаги приоритети и ще се намерят доста хора, които да ни опонират, че не може една обществена група нуждаещи се да бъде привилегирована спрямо друга такава или че държавата е в криза и няма достатъчно средства.Само че всички вие виждате как се намират средства за други мероприятия ,инициативи, начинания като нови спортни зали,магистрали ,вчера само бяха дадени  10 млн.лв на десетте най-значими културни обекти в страната.Не казвам, че е толкова лошо това харчене на пари ,в една държава трябва да се развива и културата и спорта и инфраструктурата, но управляващите с удивителна лекота пренебрегват прогнозите на специалистите по демографско развитие, които са категорични че след 40-50 години българите ще са малцинство в своята държава България...И по тези магистрали, дами и господа управляващи ще трополят конските впрягове на ромските катуни, а културните забележителности ще ги гледат само чужденците...ако все още България е бъде привлекателна дестинация за туристите.
И ако нашите политици не виждат по далече от хоризонта на следващите избори и първостепенна и непосредствена цел на финансовото управление на държавата е личното им политическо оцеляване,ние всички трябва да им отворим очите и принудим да погледнат истината в очите...Но това няма да се случи, ако си мълчим и мърморим тихичко всеки път докато чакаме да се похвали някой, че най накрая след една година е получил обаждане от фонда....Нужен е организиран обществен натиск с ясни и конкретни искания ,нужно е да излезем на улицата и задружно покажем, че сме наистина зничима социална група,на която държавата трябва да отдели повече внимание...Всички вие си спомняте как  под натиска и протестите през 2009г.бе създаден фонда за асистирана репродукция...тогава ,2009г.беше изборна година и в предизборно време политиците са по сговорчиви и отстъпчиви...Тази година също е изборна...ако не използваме момента и не не поискаме твърдо и решително промяна ще трябва да се сърдим само на себе си...И това трябва да го направят не само жените който мъчително тук чакат своя ред ,но и техните съпрузи и семейства ,защото стерилитета не е само женски проблем...тове е социално значим проблем на стотици  хиляди двойки, които си плащат данъците на тая държава и създават националния доход и държавата е нужно да намери адекватен отговор на техните проблеми..   
*
begemot_73, има и други мъже тук :lol:, напротив чувствай се комфортно, стига сте получавали напътствия наготово само от нас жените :lol: така, така, четете...


По изложената теза, всички сме наясно, че сме едно от многото пера в бюджета и малкото, където средствата отиват пряко по предназначение.
Така, че търпение, и пак търпение :)

*
Хора аз да ви споделя едно чудене 2009 година -10млн, 2010г -15 млн, 2011 - 15млн, общо 40 млн стават, ако приемем че средно дават по 4500 това прави общо 8900 заповеди, т.е. в края на тази година ще стигнат до 8900 което е доста различно от обявените 3000 заповеди за тази година според което би трябвало да се стигне до 10000 номер в края на тази година. Стефи е писала че и ЗЕТ ще се поема, а това прави още по-малко заповеди  :? Само не мен ли не ми излизат сметките  :? Стефи може ли разяснение по този въпрос  :oops:
 А в тези сметки влизат ли дамите,навършили 42г.,които никъде няма имфо колко на брой са?
8900 е моят номер :swing: приятно чакане на всички
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
Здравейте, надявам се да не повтарям въпроса си, просто няма време да изчета цялата тема, затова повтарям въпроса си от другата тема: след страхотни катаклизми за получаване на заветния номер, вече и аз съм в графата чакащи обаждане. Имам обаче следния въпрос: днес отидох да подам документите, разгледаха ни изследванията, записах се в една тетрадка и ни дадоха номерчето, казаха очаквайте обаждане в края на годината. По принцип не звънят ли първо дали си одобрен newsm78Отгоре на това, не знам част от час, които да подавали документи при Силвия в клиника Малинов имали ли сте проблем с нея, защото с нас бе много припряна, почти не разгледа документите и отсече: не ставате за фонда! Както и да е, след 1000 увещания оформи документите, като пак спомена, че едва ли ще ни одобрят. И сега съм в една чудснка, след като веднага получих този номер, дали съм сред чакащите вече за заповед?
*
Здравей,
от фонда ще ти се обадят за заповед или ако нещо с документите не е наред и има нужда от допълнителни, за да бъдеш одобрена.

Ако е удобно, кажи какъв е проблема при вас и защо в клиниката са решили, че не си подходяща за кандидатстване по фонда?
При нас проблема е морфология и обем еякулат, който по нейните думи е ''несериозен критерий'', понеже с него ставали манипулации. Тя най вече гледа количество сперматозоиди и като видя че нашите са 90 милиона каза оооо, ама тази спермограма не е за Фонда! Опитах се да и обясня, че морфологията ни е много зле и макар да са 90 милиона са в болшинството си дефектни, остана непреклонна. Едва след като се разплаках от безсилие, се обади в лабораторията и почна да се консултира с тях. Накрая след разговора, намусена, почна да подготвя документацията, като продължаваще да мъмри: ще видите, че няма да ви одобрят с тези показатели:( Каза също в никакъв случай да не прилагам повече от 2 спермограми, макар да имах общо 4, който показваха в пълнота регреса при показателите. Днес приложих три, казаха че няма проблем, разгледаха документите, нищо не ми казаха и ме записаха в тетрадката и ми дадоха входящ номер; казаха че ще се обадят в края на годината и сега съм в чуденка.
*
За кандидатстване и одобрение с мъжки фактор е необходимо да има нарушение в два от следните показателя на спермограмата:
- обем на еякулата под 1 мл.;
- концентрация на сперматозоидите под 20 млн./мл;
- сперматозоиди с добра подвижност под 40%;
- сперматозоиди с добра морфология под 15% по крюгер и под 30% по СЗО;
- наличие на спермоантитела при мъжа/жената.

Та, ако при вас обема е 1 мл или под 1мл. и морфологията под горепосочените цифри, и това се вижда при 2 спермограми с разлика във времето мин. 1 м. по между им, не мисля че ще имате проблем при разглеждането.
Така е, затова ме хвана яд като тя почна да спори с мен, сякаш всички, които отиваме , не сме наясно с критериите на фактора, с който кандидатстваме:(Бяха ме преупредили, че не е особено вежлива, но такова чудо, да стигам до рев не бях очаквала!
Забравих да допълня: спермограмата ми от Малинов е с някакви нови критерии и по нея морфологията ни е 4%, което по новия критерии било ''на кантар''.