0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
1 година след операция от Варикоцеле
« Отговор #20 -: Юни 14, 2006, 21:52:00 pm »
Цитат на: mini
има три места, където се правят качествени спермограми - при Мели, при Тачева и при Стаменов


Мини, това значи ли, че спермограмите от МЦРЗ - на доц. Щерев са недействителни, че в такъв случай ще тр. да повтаряме, въпреки че д-р Стаменов дори не спомена за това?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
1 година след операция от Варикоцеле
« Отговор #21 -: Юни 15, 2006, 07:09:29 am »
Това не са мои думи, а на д-р Кацаров. Не мога да коментирам нищо повече.  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Искам бебе
« Отговор #22 -: Декември 13, 2010, 11:28:45 am »
Здравейте.За първи път се включвам в този форум и се надявам да намеря отговори на моите въпроси.И двамата със съпруга ми сме на 30г.От година и половина правим опити за бебе но досега за съжаление без никакъв резултат.След направена спермограма в Стара Загора с много лош резултат му откриха варикоцеле на левия тестис.Сега искаме да му се направи операция но не знаем къде и при кой лекар.Оказва се че в нашия град Стара Загора няма подходящи специалисти.Моля ви ако някой знае или е чувал за такива изпробвани лекари нека ми пише пък дори и да е от друг град.Благодаря ви предварително.
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: 1 година след операция от Варикоцеле
« Отговор #23 -: Декември 13, 2010, 11:32:39 am »
Най-близо е д-р Даскалова в Пловдив. Тя е прекрасен човек и специалист, направете повторна спермограма при нея. Успех!
*
Re: 1 година след операция от Варикоцеле
« Отговор #24 -: Декември 13, 2010, 11:32:58 am »
Здравей,
Доста стара тема си повдигнала, но нищо. В Стара Загора не знам да има специализирана клиника по стерилитет, а само в такива клиники може да се направи реалистична и адекватна спермограма. Най-близо ти препоръчвам да направите спермограма и консултация в Пловдив при доктор Даскалова. Колкото до операцията от варикоцеле горещо препоръчвам д-р Милен Кацаров в София.
Успех!
*
Re: 1 година след операция от Варикоцеле
« Отговор #25 -: Декември 13, 2010, 11:41:19 am »
Аз съм от Стара Загора и определено тук - няма кой да ви помогне, пък да ви направи свястна спермограма - още по-малко, да не говорим за друго. Най-близо ще ви е Пловдив.
Послушай cygnus  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: 1 година след операция от Варикоцеле
« Отговор #26 -: Декември 13, 2010, 14:30:36 pm »
При нас се установи много тежък мъжки фактор. Той има и варикоцеле и киста, но те само украсяват нещата. Правихме спермограми при Щерев, Владимиров и сега Стаменов и диагнозата не е различна. Консултирахме се с няколко андролога от различни болници относно операция. Подобрение може да има,но може и по-зле да стане. Ако има подобрение, то едва ли ще достигне някакви нормални граници за нормално забременяване. И тогава какво - пак отиваме на икси. Ние решихме да отидем направо на икси, макар и неуспешно и да избегнем точно това въртене около контролни спермограми около година. Но може би ако отклоненията не са толкова зле е хубаво първо да се оперира мъжът, а и ако е по-младичък..:):):)