0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Айде и историята на "морковче"
« -: Май 17, 2006, 01:38:24 am »
Значи опитите започват в далечната 1999 година,забременявам на 2рия месец,след това,обаче,последва спонтанен аборт в 12-13та седмица от бременността.Ходене по доктори,най-добри специалисти в "Майчин дом","Пирогов","Торакс-софия",изследвания на антитела,на щитовидна жлеза,цветни снимки,всичко-не е намерена причина.2години-пазене,от страх.
Нови опити 2002март-забременявам след 1година опити,откривам клуба в дир.бг,чета,пиша в "Бъдещи майки".Професор Дуковски,цветен доплер,сърдечна дейност установена,после ходене в "Торакс" и там установена сърдечна дейност,лежане,тъпкане с лекарства,но нищо не помага,пак аборт,този път отиваме в "Тина Киркова"за разнообразие :twisted: ,не сме доволни от "Майчин дом",гледа ме д-р Йорданов в инвитро кабинета,вика "кухо яйце",абе хора как кухо яйце със сърдечна дейност???Това се случва юни 2003 ,6 месеца пазене,нови изследвания,нови доктори.Отиваме при д-р Колева,завежда "патология " в "Тина киркова"-антифосфолипидни антитела,пак щитовидна,репрудуктивни хормони-всичко в норма.
Чудим се "а сега-накъде???Почва се ходене при д-р Владимиров,гледа яйчници,матка,тръби,всичко е ОК,вика при вас "емоционален стерилитет-отивай при психоложката",аз естествено не се съгласявам и бягам оттам,ясно,че този лекар нищо не открива и той.
След това ,зарязвам докторите и отивам в Бургас при лечител,гледа той на специален апарат доставен от Русия,по някаква точкова система,вика има ти нещо на матката,или миома,или полип или ендометриоза.Връщам се от Бургас и тръгвам при д-р СТАМЕНОВ,а междувременно,правя всички изследвания за тромбофилия,генетични изменения при доц.Кременски/да благодаря на Вени,за което ,чудесен специалист/,естествено и в тези изследвания не се открива причина за абортите и за незабременяването ми.
Значи лятото на 2005 тръгвам при д-р Стаменов,всичко се започва отначало,хормони в норма,леко завишен пролактин,нямало значение,наново антитела при проф.Балева,завишени леко антибета2,но Стаменов казва,че това не може да е причина,за да не става,наново спермограма,всичко е ОК,редовен цикъл,точно на 28ми ден,без закъснения,сега тук става интересно,откриваме миомата,за която казва лечителя от Бургас,но е малка 11мм на задна стена,не можело тя да е причината,почва се следене,имам овулация,без клостил,със клостил,фоликулите се пукат без лекарства,но слагаме прегнил за всеки случай.Док се чуди какво да ме прави,правим 1вата и единствена инсеминация -по схема,с клостил,2 фоликула идеални,21мм,естрадиол ,както трябва да си бъде,лигавица,спермограма,всичко е ОК,на 7ми ден след инсе-то,получих кървене,незнам дали е имало имплантация,видях 1 бледа черта,преди да ми дойде,и после само отрицателни тестове.
Последно следихме лигавицата била дебела-съмнения за хиперплазия,след това обаче на другия цикъл,пък тънка,естрадиол,нисък.Сега последното е стимулация с меногон,обаче защо да я правя,като няма открита причина за абортите,няма и причина за сегашното незабременяване.
Ами това е,стана дълго,сега мисля да повторя/пардон,да потретя /имунологичните,ама този път в Плевен,и това е,то нищо друго не остана.....и да видя как ми е естрадиола,ама при положение че 3пъти ми е наред,а 1 път не е,няма май да е това причината,нали?

Май,накрая ще излезе теорията на Щерев за абортите/имам и 1 по желание,с което не се гордея ,разбира се :cry: /Четох,че от кюртажите се променяла лигавицата ,което може да затрудни вгнездяването на яйцето,но затова пък е фраксипаринът.
Незнам вече,а най се дразня,че се чувствам навсякъде,като опитно зайче,пробват се най-различни лекарства,като всъщност не се знае какво ми има.

[
*

    kareliya

  • ****
  • 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #1 -: Май 17, 2006, 02:01:04 am »
Морковче,какъв е този лечител в Бургас.Не съм чувала за него?
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #2 -: Май 17, 2006, 02:09:20 am »
Ами той работи със специална апаратура,която са му доставили от Москва,но в момента не практикува.Тя измерва някакви импулси по точки от тялото ,много е впечатляващо.С този апарат гледали космонавтите ,по време на обучение,той не е точно лечител,неправилно се изразих,инженер е.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #3 -: Май 17, 2006, 05:45:38 am »
Да не му се вика на дейността на лечителя био-резонансна диагностика?
*
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #4 -: Май 17, 2006, 10:44:44 am »
Морки, вярно всичко си направила, бе мила ...
Ей на това вече вярно му се вика неизяснен стерилитет ...
Обаче не си втълпявай, че като имаш един аборт по желание и сега видиш ли не става, това е само някаква теория наистина, която не важи непременно и за теб  :D
Много силно ти желая късмет и дано пък в Плевен да изровят нещо ...
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Айде и историята на "морковче"
« Отговор #5 -: Май 17, 2006, 12:40:11 pm »
Морковче - това за абортите го ЗАБРАВИ!!! И аз имам един аборт по желание  :oops: ама ей го на - миналия месец все, че стана, и то без да сме го планирали, съвсем спонтанно... Така че ... ГОРЕ ГЛАВАТА И УСПЕХ мила  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #6 -: Май 17, 2006, 13:15:43 pm »
Цитат на: rally_pat
ама ей го на - миналия месец все, че стана, и то без да сме го планирали, съвсем спонтанно... Така че ... ГОРЕ ГЛАВАТА И УСПЕХ мила  :lol:

Това ли е, за което си мисля, миличка....или нещо съм неразбрала?!

Айде и историята на "морковче"
« Отговор #7 -: Май 17, 2006, 13:23:55 pm »
Цитат на: oganche
Цитат на: rally_pat
ама ей го на - миналия месец все, че стана, и то без да сме го планирали, съвсем спонтанно... Така че ... ГОРЕ ГЛАВАТА И УСПЕХ мила  :lol:

Това ли е, за което си мисля, миличка....или нещо съм неразбрала?!

И аз преди малко мислих да попитам същото, но ме досрамя :oops:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #8 -: Май 17, 2006, 14:07:52 pm »
Цитат на: wassilena
И аз преди малко мислих да попитам същото, но ме досрамя :oops:

Абе няма срам тука. :balk_47: Трябва да ъпдейтваме клюките.  :balk_83:
Айде Ралиии, не ни измъчвай. :bighug:

Айде и историята на "морковче"
« Отговор #9 -: Май 17, 2006, 14:12:28 pm »
Ех, мацки...
Рали се е оплакала ТУК
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #10 -: Май 17, 2006, 14:27:49 pm »
Морковче, докато не съм забравила - само да ти кажа, внимавай все пак със стимулациите, щом имаш миома. И аз като теб съм малко против стимулациите, при положение че не е открит проблема, ама сега най-сетне се навихме на едно ин-витро (с лека стимулация) - да се извади някоя яйцеклетка, да се види как е, обвивка, това онова, да се види опложда ли се (чела съм, че ей така след извесно време перипетии на ин-витро се оказва, че буквално се отблъсквали яйцеклетката и сперматозоидите...)

Това за абортите не ми се вярва нещо ... Даже искам да те попитам, какво по-точно си чела, какво й става на лигавицата след кюретаж (че и аз имам два, вярно не са аборти, ама на УЗ ми изглежда екстра лигавицата, чак голяма, като при теб). Все пак, бременности са ставали при теб, значи имплантация си става?
Дебелата лигавица ме навежда на мисли за повечко естроген. До колко мм ти става дебела?
Моята хистероскопия през ноември показа нормална хистология, като изключим фрагмента от полип, не вярвам да има някакви изменения :roll:
Благодаря ти, Бени!







Айде и историята на "морковче"
« Отговор #11 -: Май 17, 2006, 14:28:54 pm »
Още нещо - докато не се направи лапароскопия, не може да се отхвърли напълно вероятността от някоя отпочнала се ендометриоза.

Ох, хайде още нещо  - аз покрай моята миома много разпитвах. ОБщо взето казват, никой не може да ти каже - дали ще забременееш въобще, дали ще е по-трудно, дали няма да направи проблем при износването. В доста случаи не пречи на бременноста до края, както не пречи и на забременяването въобще.
Благодаря ти, Бени!







*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #12 -: Май 17, 2006, 15:17:57 pm »
Цитат на: little_rabbit
Ех, мацки...
Рали се е оплакала ТУК

Ама, че сме патки заспали с Васи!?  :balk_159:
Много съжалявам, Рали. Извинявам се!

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #13 -: Май 17, 2006, 23:18:41 pm »
морков, не виждам ехография на щитовидна дали си правила. ако не си ти препоръчвам да го направиш.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #14 -: Май 18, 2006, 17:49:09 pm »
ФРЕШИ,ами мойта лигавица беше станало до 20мм,и доктора,каза,че имам хиперплазия/това е гадно ,предраково състояние/,после обаче следващите,2,3 месеца каза,че се е объркал и лигавицата е ОК,беше около 8мм,после беше 6мм,и той каза,че е тънка.А за дебелата лигавица,каза,че от излишни кг.се натрупвали естрогени/обаче ти си слабичка,доколкото помня/ :lol: .ЗА миомата ще се проверя и при лекарката,която посещавах преди ,за всеки случай.
ЛИЛИ,имам възел на щитовидната жлеза,това показа ехографията,правила съм няколко,но ендокринолозите казват,че нямало връзка със забременяването.Ти мислиш,че има ли?Аз знам,че хормоните са важни,мойте са в норма :roll: .
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #15 -: Май 18, 2006, 21:32:31 pm »
ти имаш ли диагноза във връзка с тоя възел. и аз съм с възли, диагноза хашимото и пия селен за тях. ако си с тая диагноза и ти пусни си гугъл (хашимото бременност) и попрочети. мисля чв ще си отговориш на някои въпроси.
а антителата как са ти. и те са важни.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #16 -: Май 19, 2006, 00:44:08 am »
Лили, възела сам по себе си не е причина за Хашимото или проблемно забременяване. моркова каза, че хормоните й са наред, само не разбрах ТАТ и МАТ изследвала ли е?
аз имам таман три възелчета на жлезата, но нямам Хашимото.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Айде и историята на "морковче"
« Отговор #17 -: Май 19, 2006, 08:53:26 am »
Морков, а защо отхвърли психоложката? Не потценявай психологията - виж мене!
Матей - 1.04.2006 г
*
Айде и историята на "морковче"
« Отговор #18 -: Май 19, 2006, 09:13:58 am »
Относно възлите и аз се включвам.Слад направената ми ехография се установи,че имам структурни изменения дифузно (възли) с хипоехогенни отнища.Тогава ми беше поставаена диагнозата Еутириодидна струма (Гуша), но щитовидните хормони ми бяха в норм (те винаги са били).Тогава моят ендо  реши да ми пусне антителата ТАТ и МАТ и се оказа,че са по 4-5 пъти завишени.По това време имах всички симптоми,които предхожадт заболяване на щитовидна жлеза.
- Нередовен цикъл с много късна овулация или липсваща такава
- Нощи изпотявания в областа на гърдите
- Сърдечни пристъпи или сърцебиене
- Покачване на кг.
- Много суха кожа
- Косопад
- и т.н.
Назначено ми беше лекарството еутирокс по 1/2 от 50 мг.,но по погреша в аптеката ми бяха дали от 75, така че аз пиех известно време 1/2 от 75.След около десетина прием ми дойде цикъла, след около още известно време прием съм забременяла, което означава че моят проблем е бил именно намалената функция щитовидната жлеза, за съжаелние както повечето знаете тази бременност завърши с аборт в 5 месец.Една от предполагаемите причини за аборта са именно щитовидните антитела.Тат пречат на имплантирането на ембриона,като повече жени дори и неуспяват да разберат, че са били бременни, а МАТ пречи на  вече на покъсен етап от бременноста, като влияят на антикардиолипидните антитела(антифосфолипидни антитела) а от тама се получават тромбози в плацентата. При посещението си в Плевен разбрах ,че след като има наличие на щитовидниет антитела ТАТ и МАТ има голяма вероятност да има и наличие на антифосфолипиден синдром.Затова е добре да се направят и имунологични изследвания.Ако имунологочните са наред,може да се борите с щитовидните антитела със селен и аспирин, разбира се след консултация с ендокринолог.Това знам аз и го споделям с вас.

Късмет и кураж момичета

П.П.Възлите изчезнаха след прием на лекарството Еутирокс (Л-тироксин)горе долу след 6 месеца, а антителата се оказаха в норма след аборта. За съжаление антителата след известно време пак бяха със завишени стойности и по точно ТАТ.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Айде и историята на "морковче"
« Отговор #19 -: Май 19, 2006, 09:57:18 am »
Морковче, за лигавицата - и моята докарва понякога 20мм, по-често овулаторно е 16мм-18мм. Това е точно от естрогенна доминация, от което са и миомите :cry:  На мен ми казаха, че щом имам няколко хистологии, които са ОК, няма място за притеснение. А и скоро имаше една дискусия за хиперплазията, (ама не помня в коя тема :oops: ) и пишеше разни други работи че трябва да имаш, та се успокоих съвсем.
С тая естрогенна доминация трябва много да внимаваме със стимулациите :!:  Аз имам и фиброкистозна структура на гърдите = естрогенна доминация пак, та и затова също.
Не бях чула, че има връзка с килограмите? Аз си мислех, че е по наследство - майка ми беше (вече мина критическа) с много обилен цикъл, късен климактериум и пробреми с гърдите.
Ние пък сега разчитаме да изтънее лигавицата покрай стимулацията с Кломифен цитрат.

На теб казват ли ти нещо за тази лигавица в крайна сметка и чела ли си, до колко максимум е добре за зачеване, че на мен повечето доктори ми се радват, че е така дебела - колкото по-дебела, толкова по-добре за имплантация било, ама аз не вярвам много много.
Благодаря ти, Бени!