0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #120 -: Август 22, 2010, 12:15:31 pm »
Nataly видях, че четеш.Как си днес? Надявам се зацапването да е спряло.
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #121 -: Август 22, 2010, 12:16:29 pm »
Здравейте момичета,
днес съм по-добре вече. От вчера не съм имала такива пристягания.
Иначе Раиса доста точно го е описала с гюлето и обхващането на мускулатурата.
Виж това за Утрогестана никой не ми го е казал, че се взима през устата като има кървене. Но ми се струва страшна гадост това да попадне в стомаха ми като гледам после при вагиналното поставяне какво изтича. :x Сега остана само някакво съвсем леко кафяво зацапване по няколко капки. Надявам се бебчо да е добре.
И аз си мислех защо никой не ми казва да пия Магнезий, а то било още рано.
Утре мисля да отида да чакм и дано се доредя за консултация с Кременски, че в петък го нямаше в болницата, а пък не работят с часове. Да видим той какво ще каже за нещата.
*

    Velka

  • ***
  • 315
  • Това е моето Чудо!
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #122 -: Август 22, 2010, 12:40:42 pm »
Здравейте, мили момичета!
Най накрая, ви открих, ако позволите и ние да се присъединим към вас.
Аз все още си вземам всички лекарства изписани ми след трансфера,нямам търпение да махна поне климарата,ужасно ме сърби и е много зачервено мястото. На 24 съм на преглед,дано тогава ме огрее със спирането на лепенките.Чувствам се добре, нямам гадене все още ?????? надявам се всичко да е наред, както при мен така и при вас.
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!





http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #123 -: Август 22, 2010, 14:19:37 pm »
 :welcome_1:
Добре си дошла!
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #124 -: Август 22, 2010, 15:07:19 pm »
Велка, все на едно и също място ли лепиш лепенките? Лепи ги на различни, ако не го правиш сега! Аз имах подобни лепенки, но май се казваха естрадот. Не съм имала проблеми с тях. Лека бременност!
« Последна редакция: Август 22, 2010, 15:35:22 pm от blue_sky »

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #125 -: Август 22, 2010, 16:13:20 pm »
TINI78 на мен д-р Сигридов ми каза, че няма никаквъ смисъл, ако е много тежка тромбофилията, може би да. Но Фраксито пречи на кръвта да се съсири и да спре.

cambozzola, не става. Пробвах, никакъв шанс да си завъртя крака и да правя каквото и да е. Но все ще се оправим някак си.

Велка добре дошла.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #126 -: Август 22, 2010, 16:16:11 pm »
Добре дошла на Велка и лека и безпроблемна бременност!  :D
Момичета и аз Утрогестана не знаех, че ако има кървене трябва да започна да го пия, а не да го поставям вагинално, ама то вече свършила работа при мен. Докога и какви медикаменти да се приемат може да реши само наблюдаващия лекар наистина, ама и той не е застрахован от грешки, нито е врачка пък, че да предскаже ще има ли няма ли да има проблем при спирането им. Явно методът е проба-грешка и по този въпрос. Предполагам, че на мен ми се каза да спра да взимам лекарства, понеже и бебето и аз си бяхме добре, нямам някакви съпътстващи заболявания, или лоша клинична история и се предполагаше /логично/, че проблем няма да последва. В този смисъл не "упреквам" лекаря си за този му съвет. При следващото спиране на лекарствата обаче, ще настоявам да стане постепенно, понеже вече се видя, че при спирането "от раз" нещата не се развиха особено добре и втори път не намирам за логично да постъпя по същия начин, без значение лекарят на какво мнение е. Все пак това е моето бебе и аз имам крайната дума какво да се прави.
Сега пия и Магнерот 4х1 и пак разнобой в лекарските мнения :?, което откровено вече ме дразни. Един го изписва, другия казва, че приемът му е безсмислен на този етап от бременността и файда нямало, първия казва аааа как ще няма... Е, за едни хапове толкова ли пък няма стандарт и някаква обща позиция и аз като ошеметена патка сега, да чета пак и да се "самодиагностицирам" и да ги "проверявам" кой е прав, кой е крив. Също като за кървенето - от спрените хормони е, не категорично не е от спрените хормони еееее... А накрая и двете предписани "лечения" бяха - почни си пак приема на хормоните по старата схема. После ходи имай доверие на някого и се осланяй само на едно мнение. Достатъчно ми е тревожно дали ще дотикам до края на февруари и дали ще е добре бебето, че през ден да ми опъват нервите с елементаризми като тези. Горещо се моля да не възникне по-сериозен проблем, че тогава не ми се мисли какви взаимно изключващи се диагнози, лечения и лекарства ще последват и изходът ще е чисто "на късмет".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #127 -: Август 22, 2010, 16:30:51 pm »
Jbrul, за твоите седмици Магнерота си е ок. Аз го започнах също в 13г.с. и още се черпя с него. Това, което ми беше обяснено с предишната бременност беше, че до 12г.с. магнезият не действа (за да действа, трябва да има натрупване в организма - за това и се пие регулярно). Дали тази граница 12г.с. има връзка с формирането на плацентата вече съм забравила  :oops: но до 12г.с. пиех само но=шпа и дуфастон. После добавих към коктейлчето и Магнерота.
Сега, с момата, хич и не съм питала да започвам ли магнезий - при първата отчетена контракция (ееех, как се надявах да ме подминат, ама не би...) го започнах. При повечко натоварване взимах 3х2, иначе го пия 3х1. Но-шпа помня, че не биваше да се приема след някава седмица, защото спомагал омекването на маточната шийка - поправете ме ако бъркам.
« Последна редакция: Август 22, 2010, 16:34:21 pm от dianka »
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #128 -: Август 22, 2010, 16:43:40 pm »
Дианка не знам за нош-па, но аз все още го пия, доки каза, да си го пия и че няма проблем. Магнерича го започнах в 17 г.д. и до сега си пия, ама намалена доза 4x1.
Аз засичам май по някоя контракция, но не съм много согурна, защото при мен нали са 2 бебета и като се наместват, корема също се стяга. Но по 1-2 на ден и то вечер, май си имам.

В сряда съм на ЖК и се надявам и да се гледаме вече и ще питам за хаповете.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #129 -: Август 22, 2010, 17:00:31 pm »
Дианка, за но-шпа и на мен гинеколози ми казаха, че можело да отвори маточната шийка, или нещо такова беше не помня точно  :oops:, та за това препоръчвали папаверин вместо но-шпа, но не споменаха връзка с ГС т.е. преди/след еди коя си. Беше мнение "по принцип" за единия и другия препарат. Имам ги и двата и ги редувам, макар че и да имам контракции - не ги усещам, пия такива хапове профилактично един вид. Магнерота и да не съм го почнала когато трябва, няма да нанесе щети някакви, ако помага-помага...писна ми да чета листовки и да ровя из нета за евентуални проблеми, ако пия нещо по-дълго, или не в точния момент... Уффф знам, че звучи като мрънкане и всяко небременно все още момиче тук, мечтае да се "изнервя" от същите неща и се извинявам, ако звучи като оплакване и лиготия написаното от мен. Не е това, а притеснение да не сгреша нещо някъде и да навредя на бебето, или да го изгубя, макар че опитвам да не се паникьосвам. Явно се шашнах от прокървяването и още ми държи и за това така реагирам. Обещавам да опитам да се поправя и да не хленча толкова занапред.
Отивам да хапна нещо, че днес ми е някакъв ден на свиреп глад и нечовешка лакомия  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #130 -: Август 22, 2010, 18:15:26 pm »
Момичета, от два дни мога да спя само на една страна - на дясната, а когато се извъртя по гръб или в ляво - ме заболява корема? А когато спя само на дясната страна много се схващам. Това нормално ли е в моите седмици...мислех че такъв проблем ще се появи на доста по-късен етап, когато коремът вече започне да пречи. В понеделник ще попитам лекарят ми... :ask: - все пак ако се е случвало на някой - моля да сподели опит  :)
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #131 -: Август 22, 2010, 18:29:19 pm »
yoanna,
мисля че никак не ти е рано да ти става неудобно при спане. При мен се започна към 14г.с. мисля, но бебчетата ми са двечки и с напредване на бременността ставаше все по-кофти положението. За сега си разреших проблема и спя по-добре с възглавницата за бремменни.

nikolina-pikolina, и мен тези зачестили втвърдявания ме притесняват. За около седмица всяка вечер към 17-18,00 часа ги получавах, то и бебенцата ми тогава обикновено мърдат и риткат по режим. Сега от няколко дни като, че ли положението е спокойно както преди, но и аз ще питам дали не трябва да увелича хаповете.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #132 -: Август 22, 2010, 19:08:04 pm »
 :D Ники и при мен не става номера на Комбозола...аз така си слагам калцуните при док, но да се лакирам - абсурд. Правя друго, макар че и то ми е вече много трудно...и на почивки действам и с пъщкане... и с тюхкане...Подпирам си крака на бидето и се лакирам - както стане. На някои пръсти лака ми започва от средата някъде  :lol: омазвам си не само ноктите, а и цялата околност. После влизам в банята за по-дълго време докато "гъбясам" леко и всичко от кожата пада - остава само лака по ноктите.
Започнах и аз да не мога да спя...не ми пречи корема - удобно ми е с възглавницата , но нещо си седя през нощта и си будувам  :? Лягам в 12 - заспивам в 1.30 ... после се будя още няколко пъти и зяпам тавана за по 30 мин. Ако съм в леглото 8-9 часа спя 4-5. Досега нямах никакви проблеми със съня.

Аз Магнерота си го самоназначих профилактично по 1 таблетка на ден, но не помня в коя седмица рано беше. После ми го увеличиха ( след прегледа с контракциите ) на 6 бр за 1 седмица и след това, та и до днес - по 3-4 бр на ден.

Добре дошла Велка ! Само хубави новини да ни носиш и здраво бебче около термин ти желая !

Благодаря за информацията за аспирина, аз на 1ви Септември съм при док и тогава ще го питам. Но като цяло съм решила да си изпия каквото имам по опаковките ( имам за не повече от 3-4 дни ) и това да е.
Много се вълнувам за прегледа на 1ви Септември. :D Може би ще ми е последен в частната клиника.

Re: Тема на бременните №66
« Отговор #133 -: Август 22, 2010, 19:51:29 pm »
yoanna, напоследък и аз спя повече на дясно, от колкото на ляво. Много по-удобно ми е, а на ляво ме притиска явно нещо и ме придърпва.

Лъки, аз не съм се притеснила, но и при мен са някъде около 18-20ч тези втвърдявания, но аз винаги пипам дали има и мека част. Пия Магнерич, не знам защо така. Може док да реши да мина на Генипрал.

Раиска, опитах и това. Аз ще си ходя при моята маникюристка, сега ми е паднало да се глезя.

При теб вече се вижда съвсем края, още малко остана  :D

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #134 -: Август 22, 2010, 20:18:35 pm »
Здравейте момичета!
Да се включа и аз с темата за спането ,защото вече стана месец откато не мога да спя спокойно, голямо въртене става преди да си намеря удобна поза :?
На консултацията акушерката ми каза да спя повече наляво,наистина тогава бебчо е по-спокоен .Като се обърна надясно или по гръб става яко бутане и ритане,не знам дали при вас е така,сигурно се притиска нещо(вена..?)може би затова не ми е удобно да спя..то все наляво :?

За магнерота се чудя  дали да си го намаля ,аз от 14 седмица го пия 3*2 и ми се струва че това е  голяма доза ,а аз имам по 1-2 контракции на ден :ask:
« Последна редакция: Август 22, 2010, 20:23:41 pm от Leila »

*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #135 -: Август 22, 2010, 20:21:16 pm »
Здравейте момичета,

Велка, добре дошла :)

Връщам се от кратка почивка и хич не ми допада жегата в София. :)

И аз не мога да спя от повече от месец. При мен е обратното - спя на дясно, понеже като легна на ляво и бебо не спира да ритка. Тези дни беше доста активна.

Хубава вечер ви пожелавам! :)


*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #136 -: Август 22, 2010, 20:38:55 pm »
Велка, добре дошла! Откога те чакам  :wink:

Аз редувам спане на двете страни, но май наляво ми е по-удобно, а преди бременността спях основно надясно.
За педикюра реших, че сега ми е паднало да се поглезя и да ходя на педикюрист.
*
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #137 -: Август 22, 2010, 22:47:01 pm »
Момичета вие ся с тва нош па ме озадачихте - и аз продължавам да го пия
Тази седмица ще ходя при док ще го питам дали да го продължавам
А може и утре да му се обадя - няма да изтрая до края на седмицата
[/url]
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #138 -: Август 22, 2010, 23:08:03 pm »
Момичета няма нищо обезпокоително да се пие нош-па толкова късни месеци, няма как да навреди, иначе докторите нямаше да го изписват.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
Re: Тема на бременните №66
« Отговор #139 -: Август 23, 2010, 09:38:34 am »
Момичета, а за какво взъщност го пиете този но-шпа?

Стана ми интересно, щото го пиете масово, а тук, в Германия и при двете ми бременхости не са ми изписвали такова нещо.
Дори мисля, че го няма и в аптечната мрежа.