0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Момичета, много сме знаещи и интелигентни, но нито статията, нито мнението на госпожата ще се промени. Аз мисля да спра дотук. Желая й всичко най-хубаво въпреки очевадната некомпетентност по въпроса и съвсем егоистично се радвам, че не е тя педиатър на детето ми.

:good_post: Блу!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Надявам се, че д-р Манева все още чете в тази тема и искам да й кажа 2 неща:

1. Д-р Манева, човек трябва да е готов да носи последствията от своите действия. Вие се дразните от тона, с който са написани коментарите тук, но явно дори не се замисляте, какво предизвика точно такава гневна реакция, на толкова много хора.
Убеждението, че това е "организирана война" :D срещу Вас е (извинете за израза) наивно и сигурно Ви носи самоуспокоението, което търсите, но то само ще Ви отдалечи от отговора на въпросите "Защо не ме разбраха? Защо се получи така, все пак?...". А Вие въобще зададохте ли си тези въпроси??

2. Искам да насоча вниманието ви към една съществуваща, реална статистика:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=26665.0
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=38753.0
(не можах да намеря първата тема, нека някой да я допълни)

Разгледайте я и после пак помислете върху това изречение:
"С други думи: загубва се цялостността на естествения процес на оплождане, което би могло да има отражение върху психическото и физическото състояние на детето."

Дано това Ви накара поне малко да преосмислите и останалото си творчество, защото човек не бива да словоблудства. Не може да изразявате писмено случайно хрумнали Ви мисли, които обаче са оформени като научна статия, след това да зявите "ама вие не сте ме разбрали правилно" и накрая.... да се разсърдите (е това, последното е страшно професионално :wink:).


На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Аз честно не можах да намеря вътрешен запас енергия да отворя статията да чета  :lol: та благодаря за цитатите. В първата половина бях убедена, че статията е от 1960 г., а във втората, че някой не е в час, но енергиите ще се подредят :lol:

После дойде изумлението, че това е действащ лекар :?

На първа страница се смях почти на глас на остроумните ви коментари, но после видях например поста на Ваня, която се е нервирала, и ми стана тъжно.

Освен това нашите дечица са създадени с повече любов (постоянна, доказана, осмислена) от доста от набързо създадените деца, така че и енергийно погледнато, пак нещата трябва да са съвсем обратното :lol:
Благодаря ти, Бени!







*
Страшно сте злобни и предубедени. Аз пък ще пиша на нобеловия комитет, даже ще организирам подписка пред народното събрание (за тежест), да предложим докторката за следващата Нобелова награда за медицина. Защото:

В моята практика жени са забременявали и със запушени две тръби....

[/color]

Пред такива научни постижения, по добре смирено да сведем глави...
В очакване ....
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
В моята практика жени са забременявали и със запушени две тръби....


То според Библията и Христос е заченат от Светия Дух, ама никой от нас не седи да го чака ( Духа имам предвид)
*
Fussii, ами вече започвам да се съмнявам дали пък тези жени не са имали трета тръба, която да е била пропусклива?   :wink: То, след като има трето око, което е много разпространено в някои философии...
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Цитат
В моята практика жени са забременявали и със запушени две тръби....
Ми да, с ин витро...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Fussii, ами вече започвам да се съмнявам дали пък тези жени не са имали трета тръба, която да е била пропусклива?   :wink: То, след като има трето око, което е много разпространено в някои философии...
Нищо чудно, доста радиация сме поели 86-87г., така че, ако се съди по вицовете четирилистните детелини в Чернобил тичат, тревата синее, а птичките лаят...  :D
...В избора на яйцеклетката се крие дълбок смисъл. При въртенето си тя допуска онзи сперматозоид, който носи информацията, необходима за създаването на определен човек... При оплождането ин витро сперматозоидите и яйцеклетката са в стресова ситуация...
 
 Ами разбира се,че са в стресова ситуация.Майката на яйцеклетката я е подготвяла,че тя ще е най-голямата ,най-умната и най-хубавата.И надъхана тя решава да се поогледа(в периода на стимулация) и вижда още доста големи къщички(фоликули) като нейните.И се пита"брех ма'аму ко стана ся?Уж щях да съм само аз ,пък още колко има покрай менеее..."Разочарована тя решава да следва естественният път на нещата и успява да се придвижи до книгата на родовата памет.Е да ама трябва да се нареди на опашка и да си чака реда.Най-накрая стига до нея,прочита всичко :balk_172: включително и как да разиграва мъжете,но да не им се предава и в момента в който се е изтегнала удобно доволна от наученото и преговаряйки картата на пътя който трябва да изминесъс всичките му слабости се появява една тръба и я всмуква.След което най-безцеремонно й разрушава къщчиката и я слага в един студен прозрачен басейн.Оглежда се горката наоколо,ама няма ухажори ,няма с кого да флиртува,a пътя е един и същ-все в кръг се върти.
  Сперматозоидите се подготвят здраво-учат се от батковците си-бягат скачат,плуват :balk_185: :balk_183:,а по-умните дори и се учат да медитират.
И идва решаващият ден в който трябва да излезат навън.Е да,ама този ден е малко по-особен,щото техният носител няма да го направи по естествен път.Отива в стаичката ,пуска си видеото,почва да се наслаждава на гледката,ама войниците се излежават викат"ааа,за толкова посредственно лице няма що да си даваме зор".Айде пак се почва-отпускане,гледане с премрежен поглед и аха аха да стане ама сега пък идва другият проблем-не можем да завършим започнатото(щото малките много харесаха каката и се втурнаха всички вкупом напред.И няма мърдане -ни напред ни назад).Следва поредната благословия по адрес на майката на всички(жената,доктора,актрисата).Ръцете се тресат,чашките падат,целият му свят е крив,а тия
отвътре срешават да се прегрупират защото жената от телевизора им намигна подканящо  :balk_602:.
Както и да е прави пореден опит,който се оказва успешен.Нашите приятели се тупат в гърдите и викат "аз съм най-добрият ,виж ме колко съм готин и какви мускули имааам.Избери мене и няма да сгрешиш".И в следващият момент осъзнават че са сами,че няма дама пред която да се показват.Ах ако знаете какъв шок е това за тях....
 След което настъпва масовото преброяване и отстраняване.И те си казваат-ааа явно ще има нещо специално тук :balk_56:,я виж колко драстично намаля конкуренцията тук.И пак започват да се надуват и пъчат мускули(някои за последен път)и следва голямото разочарование-ДЪЛБОКО ЗАМРАЗЯВАНЕ с последващо размразяване.Естественно това го преживяват само отличните в медитацията.Протягат се оглеждат се и започват да се броят колко са останали.И пак започва поредният стрес-"мен,мен,вземи мен".
 А яйцеклетката стои и се оглежда докато не види една голяма спринцовка която се насочва към нея.Няма целувки,няма галене няма ухажване.Директно й забиват иглата в нея.Тя стресната започва да се противи,но чува острият глас на лекаря:"Хайде без глезотии!Този партньор съм ти избрал ,ако си умна и искаш да живееш по-дълго ще го приемеш.Ако ли не само ще си удължиш мъките."И тя горката се чуди какво да прави  :balk_132:-голям стрес е това за нея да знаете-дали да продължи да носи на гърба си "натресеният й партньор" и да създаде нов живот или да завърши самостоятелно и егоистично скучният си живот.
  Та с пожелание да имаме повече умни и отговорни яйцеклетки приключвам с моите щури размишления.
« Последна редакция: Май 16, 2010, 08:14:27 am от iliyanas »
iliyanas  :D рядко изчитам такива дълги постове, особено толкова рано, но това е прекрасно!!!  osi_9  Тази специална приказка трябва да се запази, за да я четем на заспиващите ни специални дечица!
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Илиана, чудесен разказ за зачатието на специалните дечица :D  osi_9 :balk_47:
Хе хе... докторката ако е мислила, че ще предизвика такова веселие  osi_5

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Ей, моите лирически герои взеха че познаха, че това с инвитрото ще стане като с намирането на деца в големите зелки,  :mrgreen:
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Бебетата ин витро са с по-голям процент аномалии. В световен мащаб нормално вродените аномалии са от 2 до 3 % от децата, а при ин витро от 6-7 %. Това значи, че 3 пъти се увеличава рискът от аненцефалия, чревна атрезия, хипоспадиа, краниостеноза и др...

това, между другото, е вярно. цифрите може би не са съвсем точни, но трендът е такъв.

аз тръгнах да ровча из интернет заради твърдение на друг човек, че децата конкретно след ИКСИ са с по-висок процент аномалии (не става дума за генетично предаваните при дефекти в мъжките хромозоми, които е посочила Сигнус).

не твърдя, че съм прекопала целия интернет, но доста публикувани изследвания посочват, че ако честотата на вродени аномалии при естествено зачеване е около 2-3% (условно казано), то при класическо инвитро е около 3-4%, а при ИКСИ (доколкото има натрупана статистика, тъй като методът е много нов) - около 5-6%.
тоест, формално може да се каже, че при ИКСИ имаме двойно по-голям процент вродени аномалии, отколкото при естествено зачеване, но реално става дума за едноцифрено число все пак...
и, разбира се, това не значи, че от инвитро и икси се раждат уроди (става дума за леки вродени аномалии обикновено), нито задължително недоносени и проблемни.

та, чела е жената. но го е премляла през призмата на своята натрупана познавателна основа, капацитет, мироглед, и схващания - затова се е получило останалото цитирано...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
А фактора възраст дали се отчита в тази статистика?Тази разлика от 1-2% между случаите при естествено забременяване и ин витро, и съотв.3% повече при ИКСИ, не би ли могла да идва от факта, че асистираните методи, като процент от общия брой успешно завършили бременности  не се разпределят равномерно по възрастови групи.Искам да кажа, не е ли по-решаващ фактора възраст на майката , от фактора - метод на забремяняване, в случая на вродени аномалии.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
А фактора възраст дали се отчита в тази статистика?Тази разлика от 1-2% между случаите при естествено забременяване и ин витро, и съотв.3% повече при ИКСИ, не би ли могла да идва от факта, че асистираните методи, като процент от общия брой успешно завършили бременности  не се разпределят равномерно по възрастови групи.Искам да кажа, не е ли по-решаващ фактора възраст на майката , от фактора - метод на забремяняване, в случая на вродени аномалии.
Уместен въпрос. Според мен да.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
А фактора възраст дали се отчита в тази статистика?Тази разлика от 1-2% между случаите при естествено забременяване и ин витро, и съотв.3% повече при ИКСИ, не би ли могла да идва от факта, че асистираните методи, като процент от общия брой успешно завършили бременности  не се разпределят равномерно по възрастови групи.Искам да кажа, не е ли по-решаващ фактора възраст на майката , от фактора - метод на забремяняване, в случая на вродени аномалии.

факторът възраст на жената има значение единствено за повишения брой случай на тризомия 21 (синдром на Даун). останалите вродени аномалии не са възрастово обусловени.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Когато аз рових по въпроса за повишения процент аномалии, беше отдавна, стигнах до следния извод /не мой, натъкнах се на него/: не са направени достатъчно проучвания, както и не са взети предвид много странични фактори, както и като минус пункт се отчиташе прекаленото вторачване в децата инвитро в сравнение с децата, заченати спонтанно.


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika