0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Можете да се запознаете по-подробно с информацията в тази тема:

Възрастовото ограничение - мнения "за" и "против"

Понякога борбата за по-висок процент успеваемост може да доведе до отлив на доверие.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Аз предлагам да се намали до 35 г.  :jump12: или до 30 г.
Вече сериозно, възмутена съм. Предлагам всяка една от нас да изпрати протестен мейл и "хартиено" писмо до въпросната клиника. Нека затрупаме пощенската им кутия с писма! osi_1
« Последна редакция: Май 03, 2010, 14:11:32 pm от mira_mimi »
Страхотна наглост!
*
По тази логика хора, които имат шанс за собствено дете трябва да се примирят и да използват донорски програми. Е няма такава наглост, да се противопоставят една група пациенти на друга в името на успеваемостта. А щом станеш на 40 трябва да лягаш и да мреш според някой.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Уффф, а уж стремеж за увеличаване на раждаемостта !  :x :x :x
Нали навсякъде се тръби, че по света рязко е скочила възрастта на жената, в която жената ражда първото си дете. Е, как да стане, ако на 38г. установи, че има проблем ???
Нямам думи !
Кой има изгода от това ???
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Просто нямам думи...... osi_12
*
Давайте нещо петиция ли какво ли да се прави, ще се подпиша с две ръце това безумие да не се състои.
*
Подкрепата на донорските програми може да стане и без да се сваля възрастовата граница. В крайна сметка нали за това са лекарите, изследванията - именно за да се установи състоянието на пациентите, да се прецени риска от процедурата, донякъде и шанса за бременност. Вече има достатъчно сериозни методи за проследяване на бременноста, повготвени лекари, добра апаратура.....
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*

    eloiz

  • ***
  • 167
  • Чакам те бебчо...
Еееееее,това е върха на простотията 8OЗначи ли това,че ние,които се борим от години за детенце,но за зла участ сме минали 40 ще трябва да се примирим с това???
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Не мили момичета - не значи точно това. Значи, че трябва да се бръкнете още по-дълбоко... още, айде още малко - за донорска процедура. И хоп готовоооо всичко изведнъж ще е цветя и рози.
Извинете за сарказма, но другото което ми идваше да напиша е .... да кажем неподходящо според правилата на форума. И изобщо според правилата за добро поведение.
*
Pesheck, донорството е толкова болезнен въпрос, че съм бясна на лекотата, с която го подмятат наляво-надясно. Тези хора се подиграват с желанието на човек за собствено биологично дете.
*
Никак не е лошо да бъдат включени за подпомагане от фонда и донорските програми. Така или иначе и те са достатъчно финансово натоварващи. Но, нека това не е за сметка на останалите жени, които продължават да се борят със собствени яйцеклетки. Струват ми се доста ощетени точно тази група жени, които са между 40 и 43 години в момента. Да не говорим пък за горната граница от 43 години - нали ние започнахме борба за вдигане на тази граница, а не за падането и...

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Много съм далеч от мисълта да не бъде подпомагано донорството. Напротив иска ми се и то да влезе в програмата. Но и то, а не то - за сметка на друго. Знам колко трудно и болезнено е решението за донорско инвитро. Освен че е и финансово натоварващо. Но това тяхното е ..... номерца на политиците - дайте да противопоставим една група нуждаещи се на друга. И докато те се ядът помежду си, ние ще си гледаме кефа и ще си пълним гушите. Само че не са познали - точно тези две групи са достатъчно интелигентни и здравомислещи за да виждат малко по-далече от носа си. И жените на възраст 40 -43 години и тези нуждаещи се от донорска яйцеклетка са много наясно с нещата и знаят елементарното решение - помощ трябва да има за всички - точка.
*
Бях пациентка на въпросната клиника преди 2 години. Споделила съм в дневника си - след неуспеха те ми предложиха следващия път да направим опита с донорски яйцеклетки (при положение че ФСХ ми беше в норма, пунктираха ми 9 фоликула, и ми върнаха 4 на трансфера). Тогава опита ми струваше близо 10,000 лв - бях с много силна и продължителна стимулация. Дори и не попитахме колко ще ни струва с донорството - повече не стъпихме там. По това време те не практикуваха въобще опити на ЕЦ. Мисля че го правиха, за да могат да се похвалят после с по-висока успеваемост.
И аз съм твърдо съм "за" идеята да се подпомага донорството, но нека то не става за сметка на възрастта.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Двата проблема са коренно различни независимо, че целта им е обща.
Никой няма право да дискриминира изконното желание на всяка една от нас!

« Последна редакция: Май 06, 2010, 12:57:38 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Същата клиника е направила ин витро с донорски яйцеклетки на жена, която е родила на 62 годишна възраст.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Е именно де - донорски. Вижте че става. Дайте да забраним на 40 годишните да раждат със свои яйцеклетки, пък да правим донорски на всичко от женски пол дето мърда. Направо ...... нямам думи.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
клиниката не се спира пред нищо в стремежа си за реклама и печалба. логиката се обръща наопаки, моралът отива в коша за боклук и т.н.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Пешек, и на мен това ми дойде на ум като го чух  :D
И сега кво ще си сменят памперсите заедно, този който е направил това трябва да го окачат да съхне някъде. Направо са се подиграли с жената, а от репортажа го изкараха като че ли това е най-голямото постижение на тази клиника.
Аз като жена можеща да има деца само с донорска яйцеклетка не одобрявам такива изказвания и намерения да се вземат пари от едните за да се дадат на други.
Не веднъж съм казвала, че могат да се включат и донорските програми към фонда щом вече момичетата правят втори опит по фонда едва ли е пречка 400-500 жени да имат право на пари от държавата за да си имат детенце.
И да има граница поне до 50 г., за да не се получават такива простотии.
Ако се направи петиция или някакъв документ подписвам с две ръце :D
Не знам каква трябва да е възрастовата бариера, но очевидно трябва да има такава, след като има такива случаи.
Според мен е престъпление спрямо детето. Голям рекорд, няма що!

А има и една тенденция, която ме притеснява напоследък - да се предлагат донорски яйцеклетки като панацея. Едва ли не, всяка втора жена е с некачествени яйцекелтки.
Ами, да по-трудно е да уцелиш точната стимулация.