0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    фиона

  • ***
  • 299
  • моето чудо се случи
Успех момичета! osi_9 osi_9 osi_9
Дано имате много късмет и сладки бебчета на финала!
*
Непременно ще се случи това!! Успех и от мен!!! :)
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Пожелвам на всички тук Успех!И знам, че ще го имате, сигурна съм  :wink:
Аз успях след 6 години борба, без нито миг колебание.
В понеделник отивам да се срещна с моето бебче, стискайте ми палци  :D :bighug: :bighug: :bighug:

*
Имаш силно стиснати палци от мен! Желая ти всичко да мине леко и скоро да се радвате на бебчето вкъщи!
Здравейте и от мен и успех на всички :) да се запиша и аз, нищо, че съм малко под 35. Кратката ми история: 4 години кекс без предпазни средства в очакване на бебе по естествен път. На третата година се позамислих и се прегледах по-подробно: гинеколожката поиска спермограма на мъжа ми, щото при мен всичко било наред (той има дете от бившата си съпруга) 8O не говорих с него тогава, не бързах много за дете. на 4-тата година още двама гинеколози независимо един от друг казаха, че съм ок. През 2009-та не издържах и пратих нищо неподозиращия си мъж на спермограма в шейново, като той отиде с вид на човек, убеден, че нищо му няма. На следващия ден с провесен нос ми показа резултата: олигоастенозооспермия 8O Ембриоложката му казала направо да правим инвитро, че с тия показатели да стане по естествен път ще е чудо. Не мога да опиша какво ми беше - цял живот каръщина ме гони, викам си, как веднъж нещо не стана лесно. През 2010-та преглъщах ужаса, че, както намразих болници покрай боледуването и смъртта на майка ми, така ще трябва да ги обикалям дълго време, докато стане бебето... През 2011-та взех решение и почнах с 2 инсеминации, а ноември трябваше да правя иски. Пих хормоните за подготовка, обаче в решителния момент цъфна една анемия, която сложи временен край на намеренията за икси. Тази година от февруари си почнах разни добавки и витаминчета, да няма анемия. И превантивно през май реших да посетя ендокринолога, защото съм чувала, че проблеми с щитовидната жлеза, могат да затруднят забременяването. И още една изненада: начало на хашимото плюс инсулинова резистентност. Сега се лекувам с намерение през септември да напомня за себе си в инвитро центъра  :lol:
Само да питам: какво е ЗЕТ? тук на много места го чета. мерси предварително :)
*
ЗЕТ е трансфер на замразени ембриони :P
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
Mikona, благодаря много :)
13_th_knight, късмет и търпение ти пожелавам!!!
Ние сме със същите проблеми като вас и вече имаме едно успешно ИКСИ зад гърба си, сега отново действаме - за второ детенце по същия изпитан метод.
 :goodluck:
има ли заременели след 38 години,започнали късно да правят ин витро опити.Аз съм на 38 и от една година ходя в надежда ,но до момента имам цветна снимка,хистероскопия и сега трябваше да започна първи опит на естествен цикъл но се отложи заради спукан фоликул преди пункция.Малко съм обезкуражена ,защото като гледам май съм доста стара вече а и късно започвам,пък и д-р Персенска малко ме притесни като ми каза че на тези години  е много трудно и като че ли ентусиазма ми се изпари
*
Аз започнах с инсеминации на 38г. Направихме 6, след тях ИКСИ с доста силна стимулация. Забременях спонтанно 3 месеца след ИКСИ-то, малко преди да навърша 40г. Имах лека и прекрасна бременност и се радвам на здраво дете.
Пожелавам ви същото щастие, момичета! Вярвайте, чудесата стават реалност :-)
« Последна редакция: Май 27, 2012, 22:53:02 pm от Meme »
*
hrisi73, не се отказвай. Д-р Персенска знае какво прави. Аз забременях миналата година, когато навърших 40 г. Първи опит инвитро направих на 39 г. - неуспешен, след което забременяването ми се случи точно от естествен цикъл и замразен трансфер. В началото на юни започвам опити на естествен цикъл за второ бебче. Кураж и търпение на всички!


има ли заременели след 38 години,започнали късно да правят ин витро опити...на тези години  е много трудно
Примерите на майки след възрастта, за която пишеш, са толкова много, че не ми се изброяват. Много жени на тази възраст могат, но не искат да раждат, защото вече имат поне по 2 деца. Ако беше толкова трудно, как така моята учителка се ожени след 45 г. и роди две деца едно след друго със собствени яйцеклетки. Знам и други 2 аналогични близки случаи от моето детство. Има много фактори, които влияят, но всеки конкретен случай е индивидуален. Виж линка и мнението на докторите (в края на датата 28/09/2010 г. от дневника малко преди снимките):
http://bistraivanova.weebly.com/1055108310721085-1041104510411045.html
« Последна редакция: Май 28, 2012, 00:24:45 am от mammita2012 »
*

    ivetod

  • ****
  • 591
  • Благодаря!
hrisi73, като гледам си ми наборка, в никакъв случай не мисли за отчаяние.
Започнах на 35 години, имам 5 инсеминации, ИКСИ - неуспешно, лапароскопия-миналата година и ново ИКСИ, вече успешно, сега на 39 години вече съм бременна и живот и здраве след няколко месеца ще съм мама.
Вяра, търпение и кураж ти желая!
Не се отказвай!
Здравей hrisi73,
не добър съюзник в момента ти е отчаянието.
Аз съм на 37 г. тази година за пръв път правихме инвитро и то успешно от първи опит. Вярвай и нещата ще се получат.
Успех :)))
И аз се включвам в подкрепата и надеждата, че ще се случи и при всички чудото. Аз съм почти на 38, с 4 броя инсеминации, 5 бр. Инвитро и все още се надявам, че ще успеем :).
hrisi73 никакво отказване !!!
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Влизам и аз да дам кураж на всички тук,сигурно някои ме помнят,че от доста време съм тук,най накрая бременна на 37 почти 38 год.Три лапароскопий,една лапаротомия,две инсета и най накрая успешно трето инвитро,дано всичко е наред докрай,не се отказвайте момичета, когато най малко очаквате тогава се случват нещата.Успех!           ivetod,рави ли амниоцентеза(заради годините)?
« Последна редакция: Юни 07, 2012, 13:16:36 pm от лилия13 »
Момичета, поръсиха ни с вирусчета бременелките, хайде да е на успех!
Благодаря ви момичета за подкрепата и куража,който ми давате.
И аз под вирусчетата се нареждам  :D
Лилия, помним те разбира се и много се радвам за вас!!!
Успех и много бебета ви желая!!!