0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, чета темата, но съм пропуснала да се запиша. :)

Честита Нова Година!
Нека е по- успешна и по- щастлива!
Нека донесе това, което предишните не успяха!
*
На всички жени и момичета в темата или само четящи пожелавам скорошно забременяване!
Аз преди време се записах с много боязън заради възрастта си.
Сега имам бебе на два месеца и щастието ми е по-голямо, отколкото си представях.
Нека за всяка от вас наградата за борбата е същата!
Оооо Цигу,сигурно това е най-страхотното чувство!Бъдете живи и здрави!!!
А иначе и аз съм за тука 35++....дано всички скора да си имаме бебета
Николай е на 2г.4м.5д.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Скоро научих, че моя приятелка е родила момченце месец, преди да навърши 40  :D. Естествено забременяване, второ дете.
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
cofee lungo, manga-zunga и останалите (които скоро ще правят процедури), успех, момичета!  :) Стискам палци, опитите ви да са увенчани със сълзи от щастие...  yahoo_17

Ние вероятно ще правим опит едва през пролетта... Преди това трябва да посъберем малко парички, че миналата година доста пръснахме и покрай АРТ и покрай осиновяването на нашата малка прекрасна госпожичка...:) Мисля си да използвам времето и да започна пак режим,... нооо ми е трудно с дисциплината  :oops: Е, поне фолиева киселина и омега 3 ще мога да пия...

Цигу, много се радвам за вас! :) Сега прочетох - голямо бебе е юнакът Марко! :) Аз и в другата тема ще пиша, но и тук да си кажа: Честит да ви е, много здрав и щастлив! :D

yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17



"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Чандра, като споменаваш за фолиевата киселина - и аз мисля да започна да пия няколко месеца преди старта на процедурата, но съм забравила по колко на ден. Дали както изписват след пункция /по две приема днвено/ или едно хапче е достатъчно, ако говорим за този предшестващ период?
hope-love, аз пия постоянно и по 1 на ден /от време навреме почивам де, че ми омръзва :)/
На мен и по време на процедура са ми изписвали по 1 на ден?!?!

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
Да, сега прочетох, че в 1 таблетка "неофолик", който ни изписват се съдържа необходмата дневна доза от 0,4 мг фолиева киселина, която е достъчна както при планиране на бременност, така и ако вече си бременна. Една таблетка можело да се взема, ако друго не изписано от лекар. Или аз греша, че съм пила по две след пункция или това е била преценката на лекаря. Не е толкова важно. Явно една на ден е достатъчна в обичайните случаи.
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
И аз пиех по 1 таблетка (0,4мг.) фолиева на ден, в продължение на 1-2 години, без прекъсване... После ми умръзна...8) След трансфер пак трябваше да приемам по толкоз...

Хубав ден! :)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Благодаря, Чандра! Ще започна и аз да пия фолиева. Не че всичко друго е наред. Пия илачи за повишени НК клетки. Скоро трябва да направя контрола за тях и много се боя, че ще ми заговорят за евентуални вливания преди процедурата или след евентуален трансфер. Отделно се опитвам да се доредя до диагностична хистероскопия, защото д-р Персенска смята, че е важно преди стимулилания опит, който планираме. А, да не забравя, че спомена и нова биопсия /предишната беше отлична/, че чисто механично се повлиявала добре матката от биопсията, преди опита. Ами, ако този път не излезе добра? Е,излях си всичите проблеми и страхове наведнъж в този пост. Ще ме прощавате, че стана дълъг, ама...Дойде ми музата да споделя в тази тема... :)
нали затова сме тук...да се оплакваме и подкрепяме.
Николай е на 2г.4м.5д.
*
hope-love, не е по темата, но какви илачи пиеш за повишените НК клетки, че и при мен те са проблем? Досега само вливки съм правила, но без особен успех.
Упех момичета  :bighug:
Имам вече две ангелчета на небето

*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Здравейте и от мен,аз съм на 37,имам два неуспешни опита,сега третия ще го правя в Турция март месец,неизяснен стерилитет сме,занесох си снимките от ембрионите хич не бяха очаровани казаха че това не са бластоциди,на кой да се вярва незнам,само знам че вярвам дълбоко в успеха и се моля всички тук да успеем и то много скоро,борбата е дълга ,но продължава,няма отказване.Успех на всички тук!
Записвам се да следя темата. И при мен се навъртяха 35 годинки и 6 опита без бебе накрая. Сега ще си подам документите за финансиране на трети опит от фонда и ще чакам - когато стане. До тогава ще направим един ЗЕТ - за първи път имахме достатъчно ембриони да замразим - 3 бластоциста.   
*

    Velka

  • ***
  • 315
  • Това е моето Чудо!
Запис от мен, утре съм за хормони и във вторник стимулация.
Аз не се отказвам от тази тема, тя ми е късметлийска,макар и на близо 43г.
Чандра ,много се радвам за теб и твоя та принцеска,Цигу да на гушкаш Марко.
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!





http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
Velka, късмет, дано ти е последен опит!!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
А аз да се оплача...  имам замразени 3 ембриончета. Заделила съм парички  - да извадим още едничка Я и да ги връщаме, а нямам спокойствието. Толкова ми е натоварено... че направо ми идва да се гръмна osi_7 .  
Миналата година правих опит и бях под страшно напрежение /плана ми беше релакс, мързелуване, но...няма да влизам в подробности/ Та се чудя се дали да рискувам и да правя опита още на следавщия цикъл или да си чакам да му дойде времето. А така без да правя нищо по въпроса с бебето направо не издържам...
Дайте някакъв съвет. Близките ми казват да чакам време, в което няма да съм толкова натоварена, но аз знам, че такова време няма да дойде скоро... А годинките и времето си вървят.

П.п. Около мен един куп момичета забременяха естествено, а са с  дългогодишен стерилитет. Пожелавам го на всички, едничка да не остане в тази темичка небременна!!! /по един или по друг начин ;) /
« Последна редакция: Януари 08, 2012, 23:49:09 pm от manga-zunga »

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
manga-zunga, по-добро време може да дойде, а може и да си остане все така. Може би трябва наистина да работим към промяна на емоциите си. То и аз съм така на приливи и отливи. Гледам да оползотворявам времето през чаканията. Късмет!
 
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
manga-zunga,стрес и напрежение винаги ще има,но с времето се научих да ги игнорирам и да си поставям приоритети.След всеки неуспех съм на ръба да се откажа от борбата,но си давам месец за самосъжаление и тъга, след това се изправям и съм още по силна и настървена :lol:за успех.Когато изпадна в ситуация като твоята-да се питам дали сега е най подходящото  време, това което правя е да се разровя дъбоко в себе си и да си дам отговор на въпроса-кое е нещото което най силно желая за този момент и кое ще ме направи щастлива-до момента отговора е все един и същ-бебче,затова игнорирам абсолютно всичко друго и започвам да се боря за мечтата си.Знам че един ден ще я постигна тази мечта,но не се заблуждавам че имам време да чакам ,затова действам и работя по въпроса,това с" успокойте се и си дайте време "при мен не работи-на 50 год и да съм спокойна няма как да се получи...
« Последна редакция: Януари 09, 2012, 09:51:22 am от Mikona »
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
hope-love, не е по темата, но какви илачи пиеш за повишените НК клетки, че и при мен те са проблем? Досега само вливки съм правила, но без особен успех.
Упех момичета  :bighug:
Пия по една таблетка на ден Оксибор форте и Агапурин ритард. Вече повече от година с прекъсване от около месец през два-три месеца.
Mikona, rtfrtf, благодаря!!! Вече съм сигурна че няма да чакам..т.е чакам да ми дойде и записвам час. Уж го знаех това, но някак си като ми го каже и някой друг като че ги осмислям по-добре нещата и вземам по-лесно решения.
Що се отнася до стреса и напрежението и аз някак си успявам да се държа. Но имам моменти в които просто...просто...
Дано ни е на късмет тази година! Много ми се иска.. някак си я чувствам даже късметлийска :)

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."