0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет,вчера ми беше пункцията и изкараха 5 яйцеклетки.Днес се обадих на лекарката да видим какво става и ми каза,че не са се оплодили.Ембриолозите ще правят иск оплождане.Въпроса ми е дали има случаи да не се оплоди нито 1 яйцеклетка като е икси?Ще съм ви много благодарна.Направо се треса от нерви :oops:
« Последна редакция: Май 03, 2010, 12:32:37 pm от bisko72 »
Меме, страхотна новина!
Наистина ни вдъхна оптимизъм! :goodluck:
Май и аз ще започна да виждам светлина в края на тунела. preggo
Явно господ си знае работата!
Дано всичко да е наред и да завърши на финала с  ylinfant
« Последна редакция: Май 03, 2010, 12:28:31 pm от kartiche »
Честито meme, да си здрава и успешна бременност! Понякога и господ е благосклонен! :D
bisko72, искам да ти кажа че при този метод всички се оплождат, но все пак докторите са тези които ще ти кажат как се развиват ембрионите.
Стискам ти палци за хубави 5 ембриона :D
Е –е-е-е Меме – голям новина. Браво, момиче! Боже, верно се случват такива работи. Нали се сещаш как ни окрилява това. Те на това му викам включване в темата.

Биско, не съм наясно мила, не искам да ти бъркам главата с предположения. Но съм сигурна че ще се случи това, което е най-доброто за теб. Прегръщам те и стискам палци.

виж какво намерих:

Можете ли да разберете как са оплодени Вашите яйцеклетки, чрез ICSI или чрез  нормална ин витро инсеминация?
Оплождането на яйцеклетки чрез ICSI e трудна за изпълнение и с по-висока себестойност манипулация, която естествено е с по-висока цена. Използва се при наличие на мъжки фактор, при предварително доказани имунологични проблеми и при предходни несполучливи IVF цикли, особено ако са завършили без трансфер, поради неоплождане на яйцеклетките.
Вторично ICSI (ICSI по спешност) или ICSI на яйцеклетки ,които не са се оплодили при нормално ин витро инсеминиране, би трябвало да се извършва до 12. час. Това означава, че яйцеклетките трябва да се почистят от кумулусните маси и да се провери има ли и колко от тях са оплодени.Вторично ICSI след 24 часа е със съмнителна стойност и прогноза.
Моето мнение е , че за да се избегнат неприятни ситуации с неоплодени яйцеклетки, винаги трябва да има подсигуряване с оплождане на определен брой яйцеклетки чрез ICSI.
За да разберете как точно са били оплодени Вашите яйцеклетки , трябва да имате като начало техни снимки.Получените чрез ин витро инсеминация ембриони, имат множество сперматозоиди    полепнали по  светлата им обвивка (zona pellucida)  IVF - embryos
 
,тъй като обработените яйцеклетки и сперматозоиди се смесват, като се разчита на спонтанното проникване на сперматозоид в яйцеклетката. При почистването от кумулусни маси, тези сперматозоиди не могат да бъдат отстранени напълно.
Ембрионите получени чрез ICSI са с чиста   zona pellucida   ,защото се почистват предварително от     и се инжектиран с един сперматозоид ICSI - embryos
.
По обвивката на ембрионите след вторично ICSI  също се забелязват полепнали сперматозоиди (защото преди това е правен опит за ин витро инсеминиране), но Вие би трябвало да бъдете уведомени за получилото се усложнение, което понижава  шансовете за забременяване а и за да се избегне същият инцидент при повторен опит в друга клиника.
Успех на всички!        
 
 
Благодаря ти много,сега съм много по-спокойна osi_18
*
Честито Меме , лека бременност ти пожелавам , браво за спонтанното зачатие :D

Днес се чувствам окрилена от прекрасните новини, обичам ви момичета!!!
*
Ей, Меме, чудесна новина!  :lol: Честито, мила!  :lol:
Желая ти лека и безпроблемна бременност!
Биско, стискам палци за много оплодени яйцеклетки и успешен трансфер!
Момичета, живна и нашата темичка! А така да продължи - дано!!!

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Ехааа!... Това е понеделникът на прекрасните новини!  :D Толкова се радвам!
Мила Меме, честито ти чудо!
Пожелавам ти от сърце лека и безпроблемна бременност, изпълнена с много радости и здраве! Наслаждавай се...  :)
Ти си ни първата щастливка в новата темичка и затова си ни много специална... :D Чакаме следващите...  :wink:

Вisko72, стискам палци за много оплодени яйцеклетки и накрая :bfp:
Chares, Marilena, добре дошли!  :D
На чакащите заповед от фонда също много стискам палци, скоро да получат обаждане...


"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    ivetod

  • ****
  • 591
  • Благодаря!
О, Мемееееееее, ама че новина, ама това е страхотно. Честито!

Желая ти много щастливи мигове, глези се и мрзелувай  :)

Целувки!
*

    Velka

  • ***
  • 315
  • Това е моето Чудо!
Етооо, от къде изскочи зайчетоооо,Меме супер новина ни поднесе. Чудесата са за това да ни се случват, когато най- малко ги очакваме.Лека бременност до края.
Имаш,голямаааааа ама много голяма прегръдка от мен. :cuddle: :balk_46:
Маи още някой трябва да се похвали.......  rtfrtf честито обаждане и успех!
« Последна редакция: Май 03, 2010, 19:33:25 pm от Velka »
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!





http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Меме честито сърчице и леки 9 месец. Тази новина наистина вдъхна кураж и изгря светлината в тунила. Дай боже всеки му такъв късмет и повече поводи за радост. аз се присъединявам към вс, предвид на това, че всеки момент ще влезна официално в групата.
успех и кураж момичета, вярвам, че всички ще успеем в скоро време.  :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Чандри, днес наистина е понеделникът на хубавите новини.  osi_9 Получих заветното обаждане, че съм одобрена (5383/21.12.2009) и на първата предложена дата (17.05.2010) отивам да си взема заповедта. Много исках най-късно до 17.05.2010 включително да си получа заповедта, за да съм готова, ако екипът прецени, да стартирам отново през Май. Е, може да решат и да ме оставят за Юни, но аз исках да съм готова. Сега се заемам да се визуализирам с големия тумбак и червената рокля,  preggo

Meme, това е страхотна новина,  :cheerleader:Честито!

Patyas, успешна процедура ти желая и още по-успешен финал.

Биско, стискам палци нещата да се развият добре.

New Love, ти утре си на преглед. Как е настроението при теб?
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Ох,голям срам!Вече темата е на 7 страница,а аз още не съм се записала.Мисля,че сега е дошло най-подходящото време!Дано ми донесат късмет бременните вируси на Меме!
Честито,миличка!Желая ти от все сърце успех и ти благодаря за куража дето ни вдъхваш!
*
Браво Меме! Ето, че чудото се случи в твоя живот. От тук нататък само радостни и красиви мигове по време на бремеността! Наслаждавай и се с пълна сила!

Поздрав от нашия двор!
*

    Чоки

  • ****
  • 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Чудесата наистина се случвали  :D
Браво Меме, прекрасна новина  :lovedock:
От тук нататък само радост и лека бременност  :cloud9:.
Дано да повлечеш крак и в тази тема започнат да валят  :bfp:! Заслужили сме си го!
*
Благодаря за пожеланията, момичета  :)
Чудесата наистина се случват, когато най-малко ги очакваш, иначе няма да са чудеса  :wink:
След неуспешното ИКСИ исках да повторя опита възможно най-бързо, почнах да правя планове, изчисления, но цикълът не идваше и не идваше. Изпаднах в депресия. Диагнозата изчерпан качествен резерв на яйцеклетките почна наистина да ме притеснява. Дали не са си отишли последните ми яйцеклетки? Пиех Омега 3, хрупах овесени ядки за закуска, намалих алкохола и кафето и чаках със свито сърце.

На 90-тия ден най-накрая цикълът дойде, отидох на преглед. Докторът каза, че яйчниците са възстановени и можем да започнем нов опит. Аз бях готова да се хвърля отново, но приятелят ми ме спря. Предложи да изчакаме още малко и да си дадем време, аз да се успокоя, той да си понижи нивата на кръвната захар. Съгласих се и изпитах огромно облекчение. Наистина имах нужда от почивка.

Купих си Фертил ейд с надеждата след 3 месеца да регулира цикъла ми и да не чакам 45 дни до всяка следваща овулация. Почнах да меря БТ, заредих се с тестовете за овулация. Мина почти месец и никакви признаци. Реших да отида на фоликуметрия при лекарка с кабинет до офиса ми - д-р Желязкова - шефка на спешната гинекология в Пирогов, н.с. Iст. Потърсих отзиви за нея - била добър диагностик, макар и меркантилна и груба с пациентите си в Пирогов. Реших, че за фоликуметрия става. Отидох на преглед в срядата преди Великден. Беше много мила, предложи да ми вземе цитонамазка и микробиология. Отказах й, бяха ми правени редовно през последните 2 г. в клиниката по стерилитет и нямах проблем. Жената явно беше твърдо решила да изкара пари за празниците и попита дали са ми правили колкоскопия. Не бяха. Видимо доволна започна да обяснява как и най-малкия проблем при шийката на матката се разраства след стимулация при Ин витро. Съгласих се да ме прегледа. Веднага ахна, че вижда 2 петна, маза ги с нещо, имало проблем и се налагала спешна биопсия. Намекна за рак на шийката на матката и заяви категорично, че преди да ме излекува, не мога да мисля за дете. Питах за фоликулите. Имало един 13,6мм, овулацията щяла да бъде до 5 дни, но да съм отидела още на другия ден за биопсия в Пирогов. Уплаших се, идваха празници, казах, че не мога. Тя веднага предложи да отида в първия работен ден след Великден, убеждаваше ме колко изгодно ще мина, като спешен пациент на Пирогов и само ще трябва да й платя лично упойката.

Цяла нощ не спах, сълзи, отчаяние. Минах през чистилището. Спомних си всички грехове и напряко изречени думи. Да, грешна бях, заслужавах си наказанието. Добре, че нямах дете, което да остане сираче... Щях ли да оздравея, колко още живот ми остава?

На другия ден за всеки случай се свързах с д-ра, при когото ходех преди да започна АРТ процедурите. За щастие беше дежурен и ме прие. Изненада се, че ми е правена колкоскопия без показания по цитонамазката, обясни, че от стимулацията няма как да получа рак на шийката на матката. Прегледа ме старателно, всичко било перфектно, маза с йод, взе и цитонамазка за всеки случай. В края на прегледа каза - Ти овулираш в момента. Прибрах се и направих тест за овулация - положителен. Секс по задължение, хич не ми беше до това в момента, ама нали е овулация. Сложих и гел Пресийд, висях 30мин. с краката във въздуха, но после всичко изтече. Бях забравила да махна излишното количество :? Язък!

На следващата сутрин поехме за родното място, там всеки при родителите си, после приятелят ми замина в командировка и бебеправенето за месеца приключи. Не разчитах въобще да е станало нещо. Толкова пъти сме уцелвали овулацията, 6 инсета, 1 ИКСИ, а сега - 2 колкоскопии, мазаха шийката с някакви вещества, мижав фоликул, само веднъж секс и спермата накрая изтече - абсурд!

Продължих да меря БТ. Един ден преди датата на цикъла, през нощта сънувах, че гоня малко момченце по улиците на някакво село. Детето караше колело, все не можех да го стигна, а то се заливаше от смях. Накрая детето спря в центъра на селото, там имаше празник. Детето се обърна към мен и се усмихна. Събудих се преди да го настигна. БТ беше паднала - и този път не стана :(. Почнаха ПМС с пълна сила. На другата сутрин обаче бях гореща, БТ се беше качила рязко, тестът за бременност - положителен. Направих кръвен - ЧХГ 34,75. След седмица закъснение отидох на преглед, видяхме хубава точица в матката и още една по-бледа 8O Сетих се да погледна снимките от ехографа на д-р Желязкова, беше ми спестила фоликул 22,6мм. Явно като последица от силната стимулация яйчниците се бяха разработили. Днес 2-рата точка не я видяхме, но и с едно ембрионче съм щастлива :) Терминът си го изчислихме на Рождество :)

Момичета, продължавам да съм с вас и чакам последователки. Не спирайте да опитвате, дори когато изглежда безнадеждно! Мислех, че съм в енергийна дупка 1 месец преди 40-тия си рожден ден, а се оказа, че 2 седмици преди да навърша ужасяващите 40, видях първия положителен тест за бременност в живота си :)
Извинявам се за дългия пост, но имах нужда да го споделя и дано бъде полезно за някой.
Тази сутрин бях още неадекватна след прегледа и забравих да поръся вирусчета, по приетия във форума начин. Сега ги пускам с лихвите. 
 :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1:  :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1::green_dust_1:
Честито МЕМЕ!Лека и безпроблемна бременност и на финала сладко бебче.Много бачкане днес и чак сега ви чета.Кофти ми е много за препоръчаната докторка,но това което разказваш ще е от полза на много жени!Прегръщам те :bighug:


Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
Десинка, явно е било писано да мина през всичко това, за да ми е по-сладък успеха сега  :wink: Аз си падам по разказите с неочакван край и накрая сама станах героиня на такъв :D Успех ти желая, мила! Ти докъде стигна с изследванията?
Меме - забележително! Нямам думи ...дано Бог е с вас и всичко да завърши благополучно!

Някога и аз сънувах сън....дано дай Боже!

Утре е биг дей! Много съм притеснена...мисля да пусна телефона да запиша разговора  ,че нито ще запомня нещо нито нищо...ама ме е срам ...луда работа...

И аз ви целувам и ще пиша при първа възможност- чао за сега!
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
Meme, ти ме разплака с разказа си!
Желая ти от все сърце лека бременност и страхотно бебенце на Рождество!!!