0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте и от мен, днес. Момичета, остават по-малко от 50 номера до моето номерче. Направо - Огън! Служба не остана!  :D New Love и до твоя преглед е съвсем близо.
На мен на последния преглед (на 22.04.) ми изписаха DHEA B. И сега като стана 20-годишна, както пише в листовката... Дръжте се,  :D
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Здравейте момичета!
Благодаря за съветчетата! :)

Разрових се да понауча това - онова за омегата.. Oбъркана работа, ама карай... ;) :D Може да си взема някои... - ако не друго, поне ще ми заблестят ноктите и косите...   :)
Като съм почнала, да попитам още нещо.. :oops: Каква е разликата между тези две изследвания:

2.3. цервикална цитонамазка (РАР);
2.4. микробиологично изследване на влагалищен/цервикален секрет (вкл. при нужда за Mycoplasma, Ureaplasma spp. и L-форми);

Хубав ден от мен! :)

Чандра,
2.3. е изследване на шийката на матката. Взимат се клетки, като при биопсия, но тук вместо с вакуум, с малка четчица материалът от канала на маточната шийка се ''натрива'' върху предметно стъкло и се гледа дали има аномалии като дисплазия или абнормални клетки.
2.4. е вагинално изследване на микрофлората - наличие на бактерии (нормални за мястото или нетипични) и гъбички във влагалището.
Обобщено, две корено различни изследвания.
Мацки, предупреждавам – в сълзливо настроение съм и ще се оплаквам! :balk_146:
 
Вчера док „леко” ме стресира  . Бях на видеозон и на сондаж. Сюрпризира ме че съм с ендометриоза /всъщност за това имаше съмнение и от преди, но тъй като и до сега не съм правила лапароскопия за диагностициране – лежах на това ухо, че не е сигурно/. Също така и че съм с ограничен яйчников запас!!!  osi_12 Не очаквал богат урожай от стимулацията. Направо ми призля. Обясни ми, че ми казва тези неща, за да не храня кой знае какви надежди за процедурата - просто ще е много трудно ?!?!? Ясно ми е че повечето от нас са с доста комплицирани случаи и всяка се бори с все сили за щастливия финал, но да си призная тази новина бая ме срина. Днес съм по- добре и отново започвам да се навивам, че чудеса стават и всичко ще бъде наред. Дано. То не върви да тръгвам към първия си опит с овесен нос.  Така де – ако аз не вярвам, то кой ще го направи вместо мен.
Поздрави на всички! :bighug:

« Последна редакция: Април 28, 2010, 11:40:34 am от patyas »
*
Ох, не знам, patyas, разбирам, че не трябва да ни дават напразни надежди, но пък и не трябва да ни обезсърчават.
То е ясно, че ЯР зел-дал вече, ама с този ресурс ще трябва да се справим.
Пък и нали дори само една яйцеклетка е достатъчна.

Искам да Вярвам!

 :bighug:

То не върви да тръгвам към първия си опит с овесен нос.  Така де – ако аз не вярвам, то кой ще го направи вместо мен.
Поздрави на всички! :bighug:


Аз например  :wink:  :lol: , освен ти  :lol:
Никакво овесване на нос!
Щом док е казал, че започвате - значи има шанс! Ако не се лъжа си при Александров в АГ-то!
Не си го слагай толкова! Познавам лично момиче, което с ендометриоза и с немного яйцеклетки, си има вече бебе, та и порастнало  :wink:  :lol:
Успех!
Благодаря за подкрепата.  :bighug:

И аз знам, че не е невъзможно, но пък друго си беше да вярвам че е доста вероятно  :wink: . Е-е-ех, блажено невежество...

Снежи, наистина момента с ясното знание на истинското състояние на нещата си е екзистенциален въпрос и е нож с две остриета - хем човек да знае, хем да не знае. Но вярвам, че така май е по-добре.
Барбаронче, твоята усмивка и позитивизъм са прословути - благодаря за подкрепата!
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Рatyas, стискам палци за успешен опит! :D  yahoo_17 Мисли си сега само за него...  Не ни каза, кога започвате и как? Да ти кажа честно, и на мене ми казаха, че съм с евентуална еднометриоза и аденомиоза (тези диагнози са сигурни само чрез лапароскопия)... и горе-долу затова са решили, сега да опитаме по дълъг протокол, а блокажа да е Золадекс (с него по принцип се лекува ендометриоза)...

Но първият ми опит беше с антагонистичен протокол. (Всичко мина много добре, обаче яйцеклетките бяха некачествени)... Докторът ми обясни, че първоначално е избрал този протокол, защото е много по-щадящ организма, а дава добри резултати, статистиките са добри и т.н... Все пак имаше вариант да се получи и от първия път, човек никога не знае...  :)

Интересно ми стана, възможно ли е хем да имаш кистички (нали затова пи противозачатъчни), хем да е ограничен яйчниковия запас?  :oops: Малко съм невежа и наистина не знам...

Мила Рatyas, радвай се, че започвате опита :) - това са времена на голяма надежда, защото така си даваме възможност, скоро да ни се усмихне и на нас едно щастие... :D Пожелавам ти го от сърце! И няма да спираме да стискаме палци...  :)

УСПЕХ!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17


Rina74, най-накрая да схвана и аз нещо за тези изследвания.. :lol: Благодаря ти за хубавото обяснение! Доколкото схващам, сега мога да отида при гинеколога си и да помоля да ми направи вагинално изследване на микрофлората (дано не е късно и всичко да е наред!...)... Другото изследване (на шийката на матката) не бих го правила сега, след като сме започнали вече опита... Или?  :oops:

Хубав ден на всички!  :flower:
« Последна редакция: Април 28, 2010, 14:13:58 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Дени, мерси за препратката към изследванията преди АРТ. Виждам, че хормоналните не са задължителни, а по преценка.

Момичета, вие изследвате ли ЛХ/ФСХ преди процедура?
Док. ми каза, че при високи нива на ФСХ дори и за инвитро няма да ме вземат.
Когато ми каза това, ФСХ ми беше 16, после падна до 12, но днес просто не можах да повярвам osi_14 25!!!
Всеки месец фиксирам овулация с тестове и БТ, честичко следя и на УЗИ. Т.е. яйцеклетка си има, но сигурно с качеството сме злеееее.
И доколкото разбирам няма медикаменти, които да повлияят качеството.
Не знам ... на преглед съм чак в понеделник... до тогава ще има да го мисля ...

Чандри, мисля, че и двете можеш да пуснеш. Ти беше по дълъг протокол, нали, и същинската стимулация още не е започнала.
Успех!
   
Chandra, благодаря мила!
 в неделя стартирам с гонал. по къс протокол съм. Интересно че нито протокола, нито дозата на гонала се промени от док. след тези новини /беше ми я определил още като ми предписа противозачатъчните/. явно стартирам по някакъв общ принцип. Въпросната ендометриоза док каза че вредяла на материята на яйчника. Това вероятно означава и на качеството на яйцеклетките, нали? Ти за подобряване качеството им какво направи? Успя ли да им повлияеш някак?
поздрави  :D
*
Снежина, има такива периоди. Да, пускам ЛХ/ФСХ преди начало на процедура. То аз имам само една досега. Но пък отлагахме 3 пъти. Единият път беше точно заради високо ФСХ. Беше >21. Трябва да видя точната стойност. А другият месец си беше наред, макар че според мен беше ниско, но пък тогава задържах фоликул. И затова настоях преди процедурата в края на март да пусна ФСХ отново.
Иначе за повишаване на качеството имам изписана DHEA B. В листовката пише добри неща за нея. Пиши какво са ти казали на прегледа.  :crossfingers:
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Иначе за повишаване на качеството имам изписана DHEA B. В листовката пише добри неща за нея. Пиши какво са ти казали на прегледа.  :crossfingers:

А-ха, това ли беше за 20-годишните :)
Ще пиша задължително!
Успех и на теб - нека заповедта ти е на късмет yahoo_17

А как смятате - кафето дали се отразява негативно, прочетох доста неща в тази насока. Не че пия много, но все пак 2, max 3 на ден.
И някакъв по-специален хранителен режим дали би имал ефект?

   
*
А-ха, това ли беше за 20-годишните :)
А-ха,  :wink:
Dhea-В поддържа хормона Dhea на нива, равни на тези, които човек има на 20-годишна възраст, което възвръща жизнеността, подобрява настроението, отпуска и осигурява по-дълбок сън. Не че го вярвам особено, ама знае ли човек?!
Снежи, а за заповедта не са ми са се обаждали още, но аз тайно се надявам да ми звъннат до края на седмицата.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Здравейте мили момичета! :)

Как сте? Аз днес почти почивам (ще работя само един час), слънчицето е страхотно, пийвам си кафенце и се пека като гущер  :lol: 8) :lol::


Малко се притеснявам, защото имам нещо като кървене въпреки блокажа и противозачатъчните... Обадих се в клиниката, но някак все със сестрички говоря и не мога да достигна до доктора.. :? Но иначе съм много добре.  :D

Рatyas, за съжаление нищо не сме правили за качеството на яйцеклетките. Аз всъщност и не знам дали има такова чудо, дето със сигурност да се каже, че подобрява качеството... Във форума има много темички за това, ето примерно:
   
Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!

Хранене по време на IVF/ICSI

Но ти не се вкарвай във филми предварително! Не се знае, ама хич, какво е положението при тебе... Не е задължително да си с лошо качество на яйцеклетките, въпреки ендометриозата! То това качество зависи от много фактори... Първи опит ти е, накрая ще се разбере, как стоят нещата при вас :)... И ви стискаме палчета, всичко да е наред!  :D

Снежи, за кафенцето съм чела на много места, че не е добре да се пие по време на стимулация и след трансфер... а нашият доктор ни каза само да не прекаляваме...

Иначе за повишаване на качеството имам изписана DHEA B. В листовката пише добри неща за нея. Пиши какво са ти казали на прегледа.  :crossfingers:

Rtfrtf, ей това много ме заинтригува... Какво обясни твоя доктор за туй чудо? Как (по какъв начин) влияе? Знае ли някой повече?

Хубав ден от мен!  :D
« Последна редакция: Април 29, 2010, 12:09:44 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Здравейте,момичета!
И аз съм една от младите  :wink: кандидат мами .Приемате ли,ме?
Накратко да кажа за себе си.На 38г.,2008г.извънматочна бременност,отстранена дясна тръба,лява запушена.Декември 2009г.си взех заповедта от фонда и от тогава все нещо се случва и не можем да стартираме.Първо ФСХто ми беше скочило/след употреба на противозачатъчни/,после мъжът ми беше с бронхопневмония съответно силни антибиотици и казаха,че трябва да мине поне месец след тях за да са наред спермитата.Краят на март най-сетне стартирахме,но поради лош отговор, на 6ти ден прекратихме  :(.Доки искаше да пия пак противозач.,но аз отказах заради ФСХто.И разбира се така ,както никога не беше ми се случвало,така се обзаведох със задържан фоликул  :balk_153:Сега искам,не искам пия противоз., :veloergo:, :aerobik:, :cross: ..... :oops: всъщност  последните две са в сферата на идеите/и там ще си останат/ и силно се надявам,че на следващият цикъл няма да я има и нещата ще се получат.
Що се отнася до DHEA-B пия я от септември 2009г. в комбинация с М2-ТОН.С цел подобряване яйцеклетки,ама явно при мен освен повишеното настроение,друг ефект няма.Доки обаче твърди,че по последни изследвания била доста полезен препарат.
 :bighug:
Здравейте момичета,от доста време ви чета и благодаря ,че ви има.Да споделя с вас,аз съм на 34г.Сега съм в стимулация за второ инвитро -днес ми е 8ден и хормоните са:LH-1,96 E2-702.Лекарката каза,че много слабо отговарям.В дясно имам 3 големи и 2по-малки фоликули,а от ляво 1голям и 2 малки.Довечера ми е последната инжекция Гонал-Ф(сега съм сутрин и вечер по 150Е)+Оргалутран.Какво мислите имам ли шанс да изкарат поне 4-5 яйцеклетки?
bisko 72, не се притеснявай при моята зверска стимулация 450Е Пурегон на ден имах общо 4 фоликула от кои излязоха 4 яйцеклетки, но за съжаление опита приключи без инплантация.Така , че всичко ще е наред, понякога и една е достаъчна да се стигне до положителен резултат.
*
bisko 72, и с една има шанс.

Дано късметът е на ваша страна  :crossfingers: yahoo_17
Да се запиша и аз:-) На 35 с нито една бременност досега, нито целенасочени опити, бебеправим с мъжа ми от миналия месец. При нас проблемът е, че и двамата много пътуваме и често по време на овулация не сме заедно. Подготвила съм се за дълго опитване, предвид възрастта ми и обстоятелствата, да видим.
*
Bisko,  :crossfingers:
Chares, спомням си те от другите теми,  :)Все едно разказваш за мен, само че с приплъзване на времевия прозорец. Дано вече следващия цикъл да започнеш, самият факт, че работиш по въпроса действа въодушевяващо.
Момичета, все си мисля за някаква групова психотерапия. Ама засега ми е само в сферата на мислите.
Като четох другата тема - стигнали са до номер 5360 - с готова заповед. Аз съм 5383, дали ще ми се обадят утре? Вече ме тресе някакво нетърпение.  :garden:
« Последна редакция: Април 29, 2010, 21:12:54 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг