0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #60 -: Април 13, 2010, 11:41:13 am »
Леле днеска съм изпуснала много, бая сте побъбрили. И аз като вас виках неволята, виках пък леко полеко взех сама да се оправям-по-бавно, с почивки без да се преуморявам и така колкото мога, толкова.
Тази сутрин забелязах една закономерност при мене, спя през нощ като хората. Един ден спя добре, на другия съм като разглобена, цяла нощ спя на пресекулки, място не мога да си намеря, нападат ме болежки и се въртя като пумпал. Какво е това чудо не знам.На два три пъти ми се случва като вървя по-бързо да ми се стяга нещо като мускул на корема и се отпуска след минута две-това контракции ли са не мога да знам, ако може някой да ми обясни-има и лека болка за момент, която ме кара да намаля темпото.
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #61 -: Април 13, 2010, 11:53:46 am »
Момичета, извинявайте, но защо се смята, че само вие сте длъжни да вършите домакинската работа? Да не би да не ходите на работа колкото и мъжете?! Преди да забременея чистехме винаги заедно и за най-много два часа бяхме готови. Сега единият излиза или се занимава с детето, а другият чисти. Да не говорим, че има някои неща, които мъжът ми ги умее, а аз не.  :oops:

шаноар, на контракции си прилича това, което описваш. Обади се на лекаря си, за да ти каже какво да взимаш и в какви дози!
« Последна редакция: Април 13, 2010, 11:55:20 am от blue_sky »

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #62 -: Април 13, 2010, 13:23:44 pm »
Момичета, извинявайте, но защо се смята, че само вие сте длъжни да вършите домакинската работа? Да не би да не ходите на работа колкото и мъжете?!
Именно и аз това се чудех. Моят мъж не чисти, ама пък почти само той готви и пазарува.  Освен това у нас всеки си събира сам прането и си го пере. Общо взето не мога да се оплача от него. Съвсем в началото като се оженихме имаше някакви подобни коментари като тези, които момичетата тук са писали ( все едно домакинството е само моя работа). Майка му го беше научила само да му прислужва, но като се поскарахме няколко пъти и му казах,че не съм се омъжила, за да си направя по-тежък живота и в крайна cметка се научи, че никой на никого не е длъжен и задължения има и за двамата.


Боби


П.П. Ние добре се разговоихме за чистене и аз взех, че изчистих цялата къща с прахосмукачка и измих подовете. Уж разговорът беше как трябва да си почиваме, а и  тук е 7ч сутринта и аз нещо не мога да спя.
« Последна редакция: Април 13, 2010, 15:15:00 pm от Bobbie »


  
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #63 -: Април 13, 2010, 14:48:44 pm »
Айде като сме подхванали мъжете, да взема да похваля моя  :oops:  :oops: :oops: - много ми помага - с чистене, простиране, даже и кучето разхожда вечер, защото аз заспивам с малкия  :lol: Винаги си е бил такъв - сам прави всичко. Ето например, сега от 6 месеца е без работа и си човърка по къщата - слага плочки, изолации. Много ми помага и с носенето на Момчил - детето тежи повече от 13кг и си е истинско изпитание да го вдигнеш. Не че не го правя, но не е както преди. Иначе за миенето на прозорците тази година майка ми ми купи една пръчка (като на циганетата по светофарите) - от едната страна гума, от другата гъбка - пръскаш препарата по прозореца, машеж с гъбата и после с гумената част смъкваш цялата мъсотия надолу - изчистих всичко за 40 мин.
За мързеланковците е по-добре да ги дресирате от сега, че после с безсънните нощи и ревящото от колики бебе, не знам как ще е - ще има да си мечтаят за чистене  :lol:  :lol:
Шаноар, и на мен ми прилича на контракции - целия корем ли се стяга? ако да, то със сигурност са контракции.
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #64 -: Април 13, 2010, 14:54:50 pm »
Момичета, а в коя седмица най-рано е нормално да иам контракции?


*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #65 -: Април 13, 2010, 15:15:30 pm »
Рашинка, то по принцип не е нормално да имаш контракции. Може и много рано да се появят-имаше момичета преди 13-та г.с. са се оплаквали, ама най-добре е изобщо да ги няма докрая! Да не би да те наболява и теб?
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #66 -: Април 13, 2010, 15:17:03 pm »
Мерси Аниз, не нямам проблем засега. Просто питах, защото ми е интересно заради Шаноар.


*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #67 -: Април 13, 2010, 15:43:39 pm »
Аз се опитах да спя, ама не би-събудиха ме по телефона, после някой взе да ремонтира нещо и така. Не ми се стяга целия корем, затова се чудя какво е това-стяга ми се там дето си ми седи бучката от Фраксито все едно е мускул-случвало ми се е два три пъти. Обаче нощеска ме пробождаше кръста и то не от страната, от която обикновено ме боли и другото което се сещам е че вчера имах много позиви за ходене по гол. нужда. Прочетох, че било показателно за контракции и така се вкарах във филма.Снощи имах и нещо като менструални болки и не можах хич да спя, та затова питам.
Между другото Дианка и аз имам такава пръчка, с нея си измих прозорците-малко като Лиса с опашката обаче нали са чисти. Мога даже да ти подскажа една рационализация от мен-връзвам накрая гюдерията на пръчката и лъскам, става супер.
« Последна редакция: Април 13, 2010, 15:51:29 pm от shanoar »
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #68 -: Април 13, 2010, 17:46:40 pm »
Да ви се пооплача  :lol:
Имам си касичка, напълни се и реших да сменям монетите. Пинципно ходя в БНБ. Сега обаче, са затворили банката за частни клиенти и всичко е прехвърлено към нов паричен салон, който се намира в близост до Бриколаж - точно в най-голямата лудница, покрай строежите на бизнес центъра.
Отидох вчера, имаше 10 човека, беше 14.30, те работят до 15.30, а всеки човек го обслужват за около 20 мин. Направих си сметка, че няма никакъв смисъл да чакам.
Отивам пак днес, по-рано...този път са 20 човека! Половината чакат отвън, другите вътре - има нещо като чакалня...
Седнах аз там, супер нещастна, защото и до МД трябваше да отида за резултатите.
Чаках 30 мин. през които минаха 2ма души. Имаше и един ром вътре та от миризмата започна да ми прилошава бързо бързо. Точно мислех да си тръгвам, дойде охраната да повика следващият на ред и ... те бяха 4 момчета вътре в чакалнята, този който беше на ред ми каза да мина, погледна другите - и те кимнаха за ок. Аз се постарах да не се ухиля като зелка, а се усмихнах и благодарих.
От там...тъкмо минавам под пищящата врата и от външната врата нахлу една много слаба жена ( а много слабите жени са супер злобни! поне по мое наблюдение...мен си ме е страх! :lol: ) и един селски бек на видима възраст около 50. И двамата в хор се разкрещяха, защо Тая минава, като не е нейн ред. Ама приказки и викане...не мога нищо да отвърна. Аз умрях от срам...и когато млъкнаха се опитах да обясня, че момчетата са ме пуснали защото съм бременна ... и ..
От там, дамата не ми даде да довърша, а се разкрещя още по силно
– ама тя била бременна!!! е, и какво от това..
А онзи до нея софлира - какво кат си бременна? ред нямаш ли ?

Аз почти да потъна в земята, но момчетата в чакалнята ми казаха да влизам и да не обръщам внимание. Влязох аз, и вече ми беше доволно лошо...едва изчаках да се освободи каса и да си сменя монетите. И то аз бях готова за 3 минути, защото отивам с касичка с 300 лв, а другите хора обръщаха хиляди...от магазини и т.н.

Добре че беше заваляло навън, та постоях 10 мин. на дъжда да ми отмине, че бях на кантар да върна.
Ужас..кажете ми че не живеем в булгаристан!  :D Край с касичките!!!

Няма да ходя на повече БХС  :D
« Последна редакция: Април 13, 2010, 17:49:01 pm от Raissa777 »
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #69 -: Април 13, 2010, 18:04:08 pm »
Раиса, не обръщай внимание на простаци. И не живей с мисълта, че само в България има такива - мога да ти кажа, че доста пътувам и до сега най-лошо впечатление са ми правили хората в Полша (като количество народ, което се е отнесло невъзпитано и грубо с мен, още от летището). Сега за Великден бяхме в Прага - мога да ти кажа, че в метрото един се състезаваше с мен, макар и корема ми да се виждаше, за да може да седне той... така че... не си го слагай на сърце. Другия път - връщай направо върху тия дето крякат - сигурно ще се сетят защо на бременните се прави път  :wink:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #70 -: Април 13, 2010, 18:41:50 pm »
Раиса, не обръщай внимание на простаци. И не живей с мисълта, че само в България има такива .

 :D И аз бая пътувам покрай работата... ( пътувах ) . Та да, пошегувах се. Много ясно, че навсякъде има олигофрени, всеки с номера си  :D
Най-лошо впечатление са ми правили във Виена, а най-добро в Азия .

Ама ти победи в надпреварата, нали  :lol:
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #71 -: Април 13, 2010, 18:51:05 pm »
Мен пък за сега не са ме разочаровали! Дават ми да сядам - в магазините защото не се водя в градски транспорт, дават ми ред, обръщат ми внимание......то и шкембето не е малко :oops: ама за сега (да чукна на дърво) не са ми правили лошо впечатление никъде!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #72 -: Април 13, 2010, 19:30:03 pm »
А тук пък въобще не отстъпват ред, не им е в културата. Така че ако има опашка някъде, аз си чакам и никой не ми обръща внимание.

Б.


  
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #73 -: Април 13, 2010, 19:36:59 pm »
Здравейте момиета искам да попитам нещо .
Кога казахте на работодателя за  бременността?
Притеснвам се дали няма да ме уволни ако разбере че съм бременна?
Изобщо какви са правата ми някой може ли да ми даде линк да попрочета нещичко?
Благодаря ви предварително!
[/url]
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #74 -: Април 13, 2010, 19:40:27 pm »
Мале, Рая много си мълчиш бе моме...Аз съм много цапната и така бих й го върнала, че после и поръчката върху нея ще върна. Трябва здрава ръка да пипа иначе няма разбиране и промяна в селските пръчки.100% съм убедена, че тази като е била бременна или като стане бременна ще вдига луди скандали за да й отстъпят място.

Вивия, няма право да те уволни, докато си бременна и по майчинство!Аз казах още в 7ма седмица, защото влязох в болница. Иначе щях да изчакам максимално много, за да не ми вгорчат живота. Ако пък кажеш и ти вгорчат живота взимаш болничен и не се връщаш една година :)
[/url][/url]
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #75 -: Април 13, 2010, 20:18:39 pm »
Жаси някои коментират че след 3 месец няма право да ме уволни !
Но аз никъде не намирам в кодекса точен текст по тоя въпрос!
А имам усещането ,че шефа се чуди кой да махне заради това ,че закъсва с кризата !
И се чудя да казвам ли да не казвам ли ?
И ако кажа дали няма да предизвикам уволнението си !
[/url]
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #76 -: Април 13, 2010, 20:34:52 pm »
Ами бъди хитра - вземи си болничен от личния, после се запиши на ЖК, обясни каква е историята и няма да ти откажат болничен. След това може да процедираш по два начина:
- да се върнеш на работа след 3ти месец
- да направиш като мен - цяла бременност след катоизлязох от болница първия път съм в нас. Отначало ми беше странно, но като слушах какви неща стават на работа, реших да си налягам парцалите и да изкарам една спокойна, до колкото се може, бременност. Имай предвид, че ще бременееш лятото и бременните симптоми при теб ще са по-тежки.

Мисля, че Рашката може да ти каже със сигурност какво да правиш.
[/url][/url]
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #77 -: Април 13, 2010, 21:19:41 pm »
Вивка, аз казах, веднага след като видях двете чертички на теста, ама шефката ми е много готина и разбрана и поради факта, че работата която работя не мога да я върша бременна в никакъв случай (работя в лаборатория - химична и микробиологична) и пуснахме 25 дни отпуска - толкова имах и от тогава насам болничен сметнахме го така че 180-те дни които се полагат да ми стигнат за да не се налага да се връщам на работа дори за 1 ден.
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #78 -: Април 13, 2010, 21:34:05 pm »
Ще цитирам една мацка от друг форум, дано да е от полза:
Цитат
Ако ти не си уведомила работодателя си , че си бременна , той може да не се съобрази със защитата  от закона. Но дори и при тази защита, е възможно прекратяване на трудовия договр , просто се взема разрешение от ИТ.   Предполагам, че ако преди това си носила болнични , те са били по общо заболяване,/защото преди 12 седмица не дават за бременност/  а той е дочул че си бременна. Трябвало е да го уведомиш с декларация.   Ако найстина си със срочен трудов договор, да тогава си се прекратява, независимо от за щита за бременост.
Единственното което може да направиш е да си намериш договора за погледнеш конкретния член  на склучване и ако си по чл.70 във връзка с кой е 67 или 68.
Може да си изискваш и от НАП служебна бележка за договора си и ще разбереш реалната ситуация. Но щом от ной са ти казали , че е бил срочен , вероятността да е такъв е доста голяма. Ако си на тази работа по-малко от шест месеца , просто може да си била на изпитателен срок, тогава той може да го прекрати едностранно. Незнам питай нещо още ако се сещаш ."
"  Съвета който бих ти дала е да си входираш болничния с писмо с обратна разписка , като спазиш двудневния срок за представянето му от издаването, а във времето което нямаш болничен да ходиш на работа до връчване на заповедтта за прекратяване на договора, в противен случай ако ти каже устно " уволнена си отивай си", след два дена има пълно основание да те уволни дисциплинарно поради неявяне на работа. Съвет към всички предстоящи мами  ако не сте вземали досега болничен с основание " бременност" , декларирайте в писмен вид пред работодателя това . Тогава сте защитени. Все пак и законодателя е предвидил, че работодателя не е гадател.
[/qoute]

Дано съм полезна. Мисля, че тук във форума има теми точно по този въпрос... ама къде са...
За отстъпването - претръпнах още преди 2 години... накрая просто си пазех корема, да не ми го отнесе някой, засилил се нанякъде си... оттогава съм решила да уча сина си да отстъпва място само на малки деца и на бременни - за всички останали  :fighting:

 
 
« Последна редакция: Април 13, 2010, 21:37:40 pm от dianka »
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #79 -: Април 14, 2010, 08:47:50 am »
Момичета,аз не съм съгласна с това,че до 12 г.с. не се издава болничен от АГ.
Аз от 4 съм болнични,първо от личната с ОВИ,после то премина в Бронхоплемония и 5,6 и7 седмица от болницата,от 8г.с. съм с болнични от АГ,изплащат ми ги ,нямам върнат!Единственото неудобство в моя случай е,че ще ходя след 3 седмици на Телк за дните,който ми остават до майчинство.За 1 липсващо копие от болничен могат ли да ме върнат,ако всичко друго ми е изрядно?