0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #40 -: Април 12, 2010, 22:27:43 pm »
Най-после и аз да се добера до компа.
Специално за KRISTI, но пиша тук и за други момичета, които ще раждат секцио в МД, как протече моето.
Първо от клиниката на д-р Владимиров ме насочиха към д-р Манчев за операцията. Приеха ме на 29 март, а секциото ми беше насрочено за 31. Лежах тези два дена на 5 етаж в МД. Отделението е ремонтирано, не знам колко скоро, но не е пълна мизерия. Само дето има общи баня и тоалетна, но като бременна се преживява. Акушерките на този етаж са любезни и внимателни. Доста се страхуват от клизмата от тоалета, но това е едно от най-леките неща. Правят се преди операцията.
Иначе самата операция не е страшна - почва като ти вливат банки с течност, от която почваш доста да трепериш. Единственото неприятно при мен беше,че реанимационната сестра ми пука вена, та се наложи анестезиолога да ми слага абоката. После той бие упойката в гръбнака, която не боли, нито се усеща. Веднага ти изтръпват краката и нищо не усещаш. Операцията почва, лекарите обикновено ти говорят за да не се шашкаш, а ти нищо не усещаш и след 5 минути вече чух първото бебе. 1 минута по-късно и второто. После към 40 минути шев и кройка. Но абсолютно нищо не усещаш! После те местят в реанимация. Там са 4 легла, 2 по 2 разделени. Хубаво е да си говориш с другото момиче, че да минава времето. Иначе си наблъскан с морфин и не те боли. Най-лошото е сестрите в реанимация - най-груби са от всички от МД.
Прекарваш 24 часа и после идват да те раздвижат, по-скоро ти се напъваш да го направиш сам. След това те питат на кой етаж да те качат - на 12етаж е платено, бебетата са при теб.Аз бях там.Малко съжалявам, защото с близнаци може би това не беше най-добрия вариант, защото след операция да гледаш две бебета денонощно е меко казано тегаво.
Иначе секциото струва 650 лв, двойна стая на 12 етаж - 40 лв на вечер на легло.
Айде, че ревна едната принцеса..

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #41 -: Април 12, 2010, 22:49:24 pm »
Да, тя тогава беше на 22 години, първа бременност ... доста неразумно. А и някак като си толкова млад и се чувстваш здрав, имаш чувството, че точно на теб няма да се случи.
А и то нейното е някаква страшна мания, мен лично всички крайности ме изнервят.

Мен ме ядоса вчера мъжа ми, защото аз наистина избягвам да се натоварвам. Когато чистя го правя на етапи с големи почивки...и като цяло къщата не е никак на ниво.
Мен ме дразни, че всеки ми предлага да ми помага само той, който трябва да е най-до мен ме плюе.Снощи ми разправяше, че всички чистели (пролетното почистване на къщата)...само аз съм се скатавала. Това ми било лицето, а аз ...
И като сме се били пренасяли аз нищо не съм направила за това пренасяне.
На финала се изнервих и го питах " а какво ? мебелите ли трябваше да пренеса?"

Не знам...както съм нервна подобни подмятания супер много ме дразнят. Ебаси тъпака.
Защо само моя мъж е такъв смотан и не се съобразява дори малко!

*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #42 -: Април 12, 2010, 23:36:25 pm »
Момичета,незнам как е при вас,но аз вече повече 1 кг не мога да нося!Дори и 1 след известно време ми натежава,почва да ме боли корема!Още с дигането на прахосмукачката да я извадя е същото,все едно болката ми казва да се спра!Като тръгна да ходя по-бързо пак алармира!Ина4е мога да готвя,подреждам,правя си огромни разходки и даже сега се чувствам доста по-добре от предишните месеци :wink:Но явно всеки организъм различно реагира.
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #43 -: Април 13, 2010, 00:15:00 am »
Раиса, аз лично не съм чистила като бременна, освен в деветия месец, когато правех какви ли не опити, за да предизвикам раждане (неуспешни). Честно да ти кажа, ако мъжът ми така ми се изрепчи, направо съм го отнесла с големия тиган.  :lol: :lol: :lol:  Сега сериозно - ако толкова му пречи, намерете жена да чисти и той да й плаща.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #44 -: Април 13, 2010, 06:27:25 am »
Аз си върша всичко почти като преди, а ако се изморя спирам. Дори и тревата кося ( с машинка де).  Според мен, ако не се преуморяваш, няма проблем. Човек просто трябва а знае кога а спре. Аз ако нещо се изморя, спирам веднага.  Но като цяло не мога да кажа, че бремеността ми се е отразила на начина на живот особено много. Сигурно защото и преди не съм била някаква маниачка на тема чистене и подреждане.  Само в последните седмици започнаха да ми се подуват краката и заради това не правя някои работи, но не че иначе смятам, че е опасно. Единственото, което не може да ме хванеш да върша е, че в последните месеци не правя неща, които изискват много навеждане, за да не си притискам корема.

Раиса, кажи му на твоичкия, като му пречи да стане от дивана и да изчисти, а не да дава акъл. Аз лично пролетно почистване не правя. В смисъл, че нямам някакъв определен период от време през годината, в който да свърша определени неща. Ако ми скимне ги върша през зимата или през лятото, не виждам причина да е баш през пролетта и баш пък всичко наведнъж. Свекъва ми примерно си мие всички прозорци за Коледа и после не знам кога беше - абе следва си някакви правила жената. Аз пък моите ги измих преди няколко седмици, защото така ми скимна и честно казано не знам защо точно сега го направих. Не си водя списък кога последно съм правила нещо, а като видя, че е за чистене, тогава го чистя.

Боби
« Последна редакция: Април 13, 2010, 06:38:26 am от Bobbie »


  
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #45 -: Април 13, 2010, 08:48:40 am »
Привет на всички момичета! Включвам се и аз в темичката! Първо по въпроса за зъболекаря аз лично от миналата седмица ходя през ден защото нашата бебка просто ми изпи всичкия калций и доста зъби ми се поразвалиха :D Моята бременност следи д-р Сигридов и имам позволението да си правя зъбния ремонт и с упойка-нямало никакъв проблем. В крайна сметка по добре малко упойка отколкото развиваща се инфекция. И другото ми питане към всички момичета-Имам голям мерак да си направя бебешка стая, но срещам трудности при издирването на бебешко обзавеждане. Ще съм много благодарна ако момичета минали по този път ми ударят едно рамо.Поздрави и прегръдки на всички :bighug:
[/url]
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #46 -: Април 13, 2010, 09:30:56 am »
Ето малко бебешки легълца.

http://www.dizainbaby.com/bg/products.php
http://avmebeli.com/dl.html
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #47 -: Април 13, 2010, 09:55:06 am »
Сега сериозно - ако толкова му пречи, намерете жена да чисти и той да й плаща.

А де !
И аз това казвам... :lol:

Относно подутите крака, искам да ви се похваля с новата си покупка.
Страхотна благодат е, поръчах уреда веднага като разбрах че съм бременна.   :)
( отдавна го исках...) Сега ще потърся снимка .



Пъхаш си краката , като в ботушки. Има няколко програми на вибрацията и няколко програми на самия масаж. Въртят се вътре топки някакви и е страхотно!
Веднага отпуска краката и сваля оттоци. Също и на глезените ( аз основно заради глезените и прасците го взех ). :)
« Последна редакция: Април 13, 2010, 10:07:59 am от Raissa777 »
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #48 -: Април 13, 2010, 10:02:47 am »
Здравейте и от мен!Напоследък хич несъм редовна ама няма начин,все много задачки имам  :oops: Да ни е честита темичката и да се пълни с нови мами  :D
Жаси страхотни неща,браво стаята е станала страхотна.Ние нашата почти е направихме остана мъжо само креватчето да сложи и фризовете да налепи и пускам снимки.Ние всичко от Mothercare поръчахме и съм страшно доволна,какво качество само и на дрехи и мебели.
За пролетното почистване аз си извиках една жена да почисти цялостно,основно прозорците,че то нашата къща е само прозорци  :lol: Не се претоварвайте,че не е шега работа.
Обаче бебка е станала цели 2кг това май не е много нормално,а?Доктора ме скастри набързо,а пък аз съм качила само 9кг до тук,съвсем нормално нали?Това сигурно е от диабета,защото бебетата се раждат по едрички  :D Приятен слънчев ден!!!
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #49 -: Април 13, 2010, 10:41:49 am »
viviq, за да смениш наблюдаващия АГ е необходимо ново направление от личния лекар, но трябва да бъде специално за смяна на АГ- то, защото иначе здравната каса глобява някого в системата, осввен това трябва да е минал срока от поне 30 раб. дни за нов талон. Bora, благодаря за ценното инфо! Това с акушерките явно ще трябва да го преживеем някак си, тези на 12 етаж. Важното е да сме в добри ръце за бебчетата. Нацелувай мъниците!   За чистенето и натоварването- аз гледам да балансирам, но не съм на лежанка, че не мога да трая. До третия месец се пазих много, но и да исках, не можеш да върша много работи, все ми придърпваше, опъваше нещо. Сега имам много сили, чак понякога се унасям, защото не се усеща кога да спреш, чак като седнеш да почиваш, разбираш, че си се претоварил- поне при мен е така. Затова сама гледам да се въздържам от много работа. И понякога се случва да вдигна нещо по- тежичко за съвсем кратко разстояние.  Много хубав ден на всички!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #50 -: Април 13, 2010, 10:42:43 am »
Добро утро милички :)

Раис, страхотна покупка браво. Изглежда много готино - подуват ти се крачетата и хооооооп в ботушките.  :)

Колкото до мъжете, не ги разбирам и аз. Моят мъж като е на кеф веднъж в седмицата, помага, чисти, готви, носи торбите. Когато не е на кеф, забравя, че съм бременна и започва да намира кусури и да се кара с мен. Прибира се и си ляга на дивана и не го интересува, че има легени, пране, мръсно е, леглото е неоправено. Всичко сама си правя - пазарувам си, нося си багажа. Но, понеже не съм толкова глупава, купувам само леки неща, па ако ще гладни да стоим.

Освен, че съм бременна, имам и скорошна операция на съцето, заради която също не бива да нося тежко и да се разстройвам. Но, не знам - явно не са въпитани от майките си. Моят мъж не помагаше и не жалеше и майка си, когато живееше при нея. Как тогава да е научен да е мил с мен ... Но, все някак си ще се правим с тях, нали са си наши.

Пожелавам на всички момичета да имат грижовни и разбрани мъже.






*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #51 -: Април 13, 2010, 10:58:37 am »
Бора, благодаря за разказа имах нужда да чуя успокоителни думи, че май аз съм се засилила към секцио - искам не искам може би ще се наложи!
Раши  :bighug: кажи на милото, че ще  osi_6 ако не ти помага. Толкова мъки за бебо и сега смятам, че трябва да си най-глезената бъдеща мама  osi_6  Моят мъж, милия, и да иска не може да помага - доста си е схванат в ръцете (ама тя и мама на нищо не го е научила) сега аз съм се заела с тази нелека задача  :lol: , защото вече не мога да правя всичко, освен готвенето.  :lol:
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #52 -: Април 13, 2010, 11:05:53 am »
Анизка, не е лесен моя, не се излиза на глава с него. А ти мила, защо смяташ че си за секцио? То има вероятност и аз да съм секцио заради сърцето.


*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #53 -: Април 13, 2010, 11:07:06 am »
Раши  :) все едно аз съм писала!
С изключение на торбите..аз пазара го изсипвам в колата и като се прибера му казвам да слезе и да разтовари...

Моят мъж няма оправдание. Живял е много години сам и може всичко.
Но го мързи !!!
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #54 -: Април 13, 2010, 11:11:08 am »
Ох и моя милия е голям мързел ама като го изстрелям нанякъде и набързо става много изпълнителен. Иначе и при мен имаше изказвания от сорта на-нищо не си изчистила и то малко след трансфера. Последва приказно крещене от моя страна и въпроса се изясни. Но пък моичкия си е на далавера защото малко след като забременях замина за Германия да поработи, така че без да искам си се простих с мечтите за най-глезената бъдеща мама. И сега си стискам зъбки и ща не ща си правя всичко сама-без да се напъвам естествено :D
[/url]
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #55 -: Април 13, 2010, 11:20:21 am »
Боже, момичета, като ви слушам, аз медал трябва да му купя на моя мъж! Верно, че понякога трябва със седмици да му мрънкам докато измие подовете, ама честно да ви кажа, една седмица ако не измие пода, на мен не ми пречи - в крайна сметка искам и той да е спокоен и аз. Две години го врънках, докато позволи да вземем миялна и сега щеше да е тук, ако не ни беше изгоряло ел.таблото и сега фонд миялна отива във фонд Ел.Табло, докато НОИ се задействат и дадат парички. Аз от сега съм го почнала да го врънкам да търсим жена да чисти един път седмично.
Стела, какви парички платихте на жената за пролетно чистене? МОже и на ЛС да ми кажеш, ако искаш.
petia_l44 питай за всичко, което те интересува :) От кой град си? Легълцето го поръчахме от онлайн магазин Пакостник, след като се бяхме запознали предварително с марката и модела. Така не платихме за доставка, което трябваше да платим, ако бяхме поръчали от производител. Гардеробчето го взехме от Бейби Мола - там просто ни хареса човека с доставките и я направи безплатно.
Аз цяла нощ се въртях - първо сънувах, че бебчо е тук, а нямаме чаршафи 8O после ръката ми е паднала върху лицето и се събудих от собственото си зловещо хъркане - направо си бях запушила носа. Милия като ми казва, че откакто съм бременна хъркам, аз не вярвам, ама тая нощ 8O
[/url][/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #56 -: Април 13, 2010, 11:21:34 am »
Последва приказно крещене от моя страна и въпроса се изясни

 :lol: :lol: :lol:

Жаси  ( и аз хъркам без капките за нос  :lol: :lol: :lol: )
моя мъж, преди да заживеем заедно имаше чистачка от дълги години. Тя им е семйна, чистеше при техните, при сестра му ... Идваше 1 път в седмицата, в един момент той започна да я вика 1 път на 2 седмици...на финала изобщо спря да я вика!
Преди и плащаше по 30 лв. Сега знам, че малко са и качили - 35 лв. (още чисти при сестра му , а тя нито работи нито учи...несправедлив живот! :lol: ).
За по-големи чистения се разбират...за около 50 лв.

Като цяло, до колкото знам 30 лв е нормална тарифа за чистене. При нас миеше навсякъде, + баня, тераса и гладеше.

На мен ми пречи като не е изчистен пода, защото кучето пуска адски много косми и за една седмица става страшна свинщина. Трябва да се прахосмукира 2 пъти седмично...
« Последна редакция: Април 13, 2010, 11:28:47 am от Raissa777 »
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #57 -: Април 13, 2010, 11:28:05 am »
Бора, благодаря за информацията. Миналата седмица като отидохме с мъжа ми за преглед при д-р Дяволов и ме обхвана тотална паника като влязохме в болницата. След прегледа обаче всичко ми се стори не чак толкова лошо, колкото си го представях. Освен това доктора говореше толкова спокойно,че нямаше начин и аз да не се успокоя. Като постояхме на 5 етаж и поговорихме с Цвети вече съвсем ми мина бъзливото... :) А и на мен не ми се стори чак толкова лошо на 5ти етаж. Все пак става въпрос за няколко дни, не да се застояваме там с месеци... :wink:

Относно чистенето - аз в началото на бременността се опитах да подхвана наново домакинските задължения, но не ми се удаде, понеже получих кървене и веднага в болницата ме закараха. Изплаших се страшно много и оттогава само лежане. От време на време хващам прахта от мебелите и това е. Абсолютно всичко друго е работа на мъжа ми и съм му страшно благодарна, че не е някой дето само да мрънка, че вече му е омръзнало от всичките домакински задължения.
Да си призная ме е страх дори по-продължително време да стоя на стол, защото корема ми веднага започва да се втвърдява.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #58 -: Април 13, 2010, 11:31:42 am »
Жаска, спокойно и милото каза че хъркам от както съм бременна  :oops: (и аз съм се хващала на няколко пъти) какво да се прави ще ни потърпят още малко  :lol: :lol: :lol:
Раши, отглеждам си едричка доста миома, която все си расте, и расте...ще видим какво ще стане, ама доки май клони към рязане и ще видим!
*
Re: Априлска тема на бременните №57
« Отговор #59 -: Април 13, 2010, 11:39:50 am »
Ай, ай, Анизка, заради миома ли. Сигурно е и на кофти място. И аз си имам една, дано не започне да расте, че само това ми липсва.

Жаси, на твоя Калоян предлагам всички да му окачим по един медал. Аз толкова разбран и предан мъж като него не познавам. :) Кажи му много поздрави от мен.

Кристи, ще изтърпим и МД и 5тия етаж и всичко, само бебоците да са добре :) Стискам ти палци, като дойде време!