0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Kak да науча бебето да спи нормално?
« -: Април 11, 2010, 19:22:24 pm »
Накратко:близо 8 години бях на бромкриптин,парлодел и достинекс заради високия пролактин.Забременях,спрях достинекса в 4 г.с.,имах много здравословни проблеми(които никога не съм имала преди бременността),развих гестационен диабет,като кръвната м захар се нормализира около 8мия месец след като родих.
 Малката откакто се е родила не е заспивала преди 2часа сутринта.Сега й никнат кътните зъби и е жив ад под небето.Заспива около 5-6 часа сутринта,събужда се около 10 часа яде,беснее около 2 часа и после си взема останалите 4 часа нормален сън.Събужда се около 13,30 часа и се почва лудото препускане из къщата до около 19 часа-тогава спи около 1-1 1/2 часа.И оттам вече няма умора до 5 сутринта.Аз ако имам 6 часа сън на ден (разпокъсано)викам ура.Нощите са ми превърнати в дни,но дните ми не са нощи за съжаление.
Не знам още колко време ще мога да издържа на този луд режим-това са вече 16 месеца -нямам сън преди 2,30-3 часа сутринта,а сега преди 6-6,30.Нямам време да ям,защото непрекъснато трябва да тичам след нея-катери се по фотьойли и дивани,научи се да сваля предпазителите от контактите,събаря всичко което е на височина една нейна ръка над ръста й-абе луда работа.излизаме с нея навън да играе,да изразходи малко енергия,но няма шанс.Колкото повече бяга ,толкова по се зарежда с енергия.Няма умора и това е.Не знам що за чудо е това.Това наказание ли е за мен затова че толкова много исках да имам дете?
 Откакто навърши една година не може да спи сама-събужда се на всеки 2 часа да провери дали има някой при нея в стаята и ако няма рев до посиняване и получаване на тикове.Мъжа ми става сутрин рано за работа и затова ме изпрати да спа с малката в една стая.
 Аз зазлявам с всеки изминал ден-откакто се е родила съм свалила 18 кг-по време на бременността наддадох само 5кг.Последните 3 месеца започнах да развивам разширени вени на ръцете ,от 2 седмици захарта ми започна отново застрашително да се покачва ,да не говорим,че в лицето заприличвам на 60 годишна(майка ми изглежда много по-добре от мен).Утре малката ще порансе и ще има дете ,а аз няма да мога да й помогна,защото ще съм пълна разруха.Моля ви кажете ми,как да я науча да спи в нормално време?Говорих с педиатърката затова-тя ме уби като ми каза,че трябва да се нагода според режима на бебето и да го чакам да се оправи само....Аз опитах с чай от лайка,ама и той не помогна(а казват,че действал успокояващо)....
  Моля ви искренно за помощ-това дете не може да продължава така-страх ме е ,че ще се изнерви допълнително с този нейн измислен режим на сън.И какво развите на организма ще има ако не може да има пълноценен 8 часов непробуден нощен сън???
 Приемам вашите предложения и ще опитам всичко.Дано се намери някакво решение на въпроса....
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #1 -: Април 11, 2010, 19:29:50 pm »
Илиана, това са децата, не можем да ги избираме, както и те своите родители. Сигурно няма да те успокои, но аз нормален сън не съм имала от 3 години, не от 16 месеца. Мисля, че трябва да приемеш за нещо нормално случващото се и да се нагодиш спрямо този режим.
Преслава ляга в 10 най-късно, кака й по-рано от 12-12:30 не заспива, след 1 Преслава почва да суче на по час, час и малко. Ставам в 7, защото ходя и на работа, цял ден съм на крак, след това като се прибера имам деца за гледане и къща за оправяне. Сложи я да спи при теб на едно легло, може би търси твоята близост. Всички деца в нейната възраст са хиперактивни, с възраста започват да имат интереси- едни рисуват, другия играят с моделин, трети нареждат пъзели.
Търпение и здрави нерви е решението.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #2 -: Април 11, 2010, 19:38:03 pm »
Опитвала ли си да не и даваш да спи през деня? В момента тя през деня има 5-6 часа сън това е много според мен.Дано се справите с проблема.Не е нормално едно дете да не спи по цяла нощ почти.
*
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #3 -: Април 11, 2010, 20:00:58 pm »
Илиянче аз на времето писах, че когато пробият всичките зъби на Тони, ще вдигам банкет и така си беше. Щом всичките 20 зъба избиха, започнтахме да спим като нормални хора. Преди това аз не знаех какво е сън и бях в супер ужасно състояние.Единстевното нещо което можеш да направиш е да се смириш и чакаш наистина детето само да промени режима си, а периодите на децата се менят бързо.
Опитай едното спане през деня да го махнеш за седмица и така да се опиташ да промениш режима, но минимум седмица. Първите дни са ужасни, но след 3-4-ият ден детето ще започне да привиква.
Успех.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #4 -: Април 11, 2010, 20:01:06 pm »
Леле - като чета и настръхвам.А опита ли с песнички - бабешко е сигурно ще си помислиш- но помага.Пяла съм "Зайченцето бяло" по 50 пъти един след друг, полюшване и става - поне при мен.Успех!
*
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #5 -: Април 11, 2010, 20:44:33 pm »
Илиана, здравей.
Това, което Мини е написала, важи с пълна сила и за мен.
За каката ни наскоро писах в седмичната тема с подобно на теб искане за съвети как аджеба да го накарам това дете да заспива нормално. Не посмях да добавя тогава, че по никакъв начин не мога да накарам и новороденото си бебе да заспи преди 03-04 сутринта, за да не прекалявам с оплакванията  :) Но разбирам прекрасно за какво говориш, всяко живо същество има нужда  от сън и почивка.
За каката какво ли не опитвах - всичко, всичко, без успех. В един момент, не знам и аз как стана, но детето стана по-сговорно вечер и стана нещо невиждано - след три години тя за първи път си легна в 21 часа, т.е. около 3-4 часа по-рано от обичайното й време за заспиване. Мисля, че просто го израстна този период.
И с бебето имам някакъв успех - вече заспива към 00ч  :wink: После за цялата нощ следват няколко кърмения през час - час и половина. Отделно поне 1-2 ставания за каката - иска вода, иска да ходи до тоалетна, нещо лошо е сънувала и т.н.
Така че моята равносметка: сън на денонощие - 4-5 часа (не непрекъснат сън, разбира се, сумарно)
Тежи ми, и аз започвам да се сдобивам с разширени вени на краката и още куп последствия от този режим.
Никакъв съвет не мога да ти дам - по-горе писаха да се опиташ да не й даваш да спи през деня - при нас това не само не даде резултат, но се получи обратен такъв!
Май най-вече бих се съгласила с педиатърката, колкото и нелогично да ти звучи онова, което ти е казала...
Няма винаги да продължава това, затова - търпение. И всячески се опитвай да се възползваш от възможност да си починеш - взимай я да спи с теб, през деня поспивай с нея, ако имаш възможност.
Аз гледам да се насладя на всяка малка радост в ежедневието ми, това много ме зарежда, вкл и физически - сигурно пак ще ти прозвучи глупаво, ама...
« Последна редакция: Април 11, 2010, 22:36:49 pm от tzvetenze »
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #6 -: Април 11, 2010, 22:01:05 pm »
Това наказание ли е за мен затова че толкова много исках да имам дете?

А какво би казала тя ако можеше? Ти ли си нейното наказание?

На мен твоят пост ми звучи като:
"Помощ! Имам живо и здраво дете! Което Е ДЕТЕ!"
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #7 -: Април 11, 2010, 22:04:01 pm »
И при мен като Пердето,големия ми син докато не му избиха всички зъби се будеше през 15 мин. буквално през нощта.Спомените са ми много ясни-това беше до навършване на 2 годинки.През деня спеше 3 пъти по 2 часа и по този начин явно си взимаше своето.Наистина е кошмарно и се моля и при теб да е период който вече да отмине.Успех!!!

Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #8 -: Април 11, 2010, 22:33:05 pm »
Тамара,откакто си започнала да пишеш и аз имах свободно време ти следя постовете съм забелязала,че винаги са толкова злъчни.Аз питам за съвет и евентуално помощ.А не за злобни коментари като твоите....Като нямаш отговор по-добре не пиши.Намери си друго поле на изява.Ти навсякъде се месиш и спамиш темите със злоба.
  Пробвахме да спрем следобедната й почивка ,но тя като е решила да си я вземе заспива където и да е-дори ляга на пода и заспива.Отрязахме й трите часа на час,час и половина и тя започна да заспива 3 часа по-късно от обичайното.А е голям инат-като започне да й се приспива и тя не иска да спи-започва да върши лудории и се бори поне 3 часа със съня си.
  Аз съм се видяла в чудо,защото майка ми и свекърва ми казват ,че не са имали такива проблеми с децата си-заспивали са най-късно в 23 часа.Приятелките ми които имат деца също не са имали такива проблеми.Една съседка(нереализиран лекар) тука ,на която мъжа ми е казал,че малката е зачената с икси,пък ме "застреля" с отговора си:"ти си я сложила да се състезава с още 2-3 ембриона и е естественно да остане най-здравото и най-устойчивото.Затова и всички инвитро бебета са много буйни ,изобретателни и кипящи от енергия-защото там се "отсява и остава само най-доброто"".

*
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #9 -: Април 11, 2010, 22:45:41 pm »
 Аз съм се видяла в чудо,защото майка ми и свекърва ми казват ,че не са имали такива проблеми с децата си

Абе тя и моята свекърва ми е надула главата как нейните деца до 11ти клас си лягали в 20ч, ама нека дойде да го види сега едното си дете (мъжът ми) - как преди 01 не ляга...
Това, което описваш като развитие щом сте й намалили дневния сън, същото беше и при нас - колкото по-малко е спала през деня, още по-трудно и късно заспива вечер.
След всички неуспешни опити, тактики и стратегии, които прилагах, изводът ми е, че този период с трудното заспиване от само себе си отмина...след 3 години :lol: При каката де, сега се изявява бебето :wink:

Все ще дойде време, когато и ние да се понаспим. Сега са много мънички и трябва да сме нон стоп на разположение, и май наистина трябва по-скоро ние да се нагаждаме към тях, отколкото да се опитваме да постигнем обратното.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #10 -: Април 11, 2010, 23:04:47 pm »
iliyanas, взимай детето при теб за известно време, лягай си винаги с него и оставай да се наспиш. И да ти остане някаква домашна работа не се притеснявай, къщата няма да рухне. Гушкай я, щом ви проверява може би наистина иска повече близост. Ако спите една до друга може да е по-спокойна. Опитай няколко дни. Може да не стане от първия ден или от втория.
 
*
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #11 -: Април 11, 2010, 23:48:34 pm »
Здравей Илиянче,
хм... мислех си, че само моето дете не спи :? При мен не е чак толкова зле,  а пък и нашите проблеми със спането почнаха след седмия месец.
Имаше периоди, в които спеше на обяд 1 час, вечер към 19 часа заспиваше до към 20 часа и после купон до ранни зори.
След това пък започна да заспива към 21 часа, в полунощ вече - пълна свежарка. Не ме питай до колко часа сутрин сме откарвали.
При мен помогнаха следните неща:
Започнах да спя с нея на обяд/гушвам я на спалнята и заспиваме/-това увеличи неимоверно следобедния сън.
Вечер, когато тя по нейния си график трябваше да спи я вкарвах в банята. Висяли сме понякога по 1 час :oops: Да чукна на дърво, досега не е боледувала. Пълня коритото, много пяна, много играчки, аз също с нея се плацикам и т.н.
Обикалям като шашава нови градинки, места/зимата детски клубове/-защото новите емоции определено ги уморяват.
Нощем също спи при нас. Не ми пука, че всички ми казват каква голяма грешка правя.
Явно в момента, детето ми има нужда от мен/тук съм нъпълно съгласна с Нина/. Като порасне ще му мисля.
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #12 -: Април 12, 2010, 00:08:32 am »
Илианче,
а как се приспивате? Пробвала ли си с тихи приспивни песнички на СД например? Или ти да и пееш?

Това с песничките ма плейър дества доста често.
Успех.

П. П. Тамара смайваш с простотията си

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #13 -: Април 12, 2010, 01:50:33 am »
Пробвала ли си с тихи приспивни песнички на СД например? Или ти да и пееш?

Това с песничките ма плейър действа доста често.


при нас точно това подейства и още нещо -спи до ден днешен с една моя нощница(вече има още няколко другарчета в леглото :lol:).Жорето и той имаше период на трудно заспиване и ставане в 6 часа ,като не искаше и да си спи в леглото.а спеше само при нас.Не е бил никога чак толкова зле със спането като при теб,но определено не беше лесно.Когато излизаха зъбките ,се будеше буквално на 15 мин.
За музиката - един ден случайно открихме този метод.Пуснах му песнички тихо със случайно и както си седеше на дивана,заспа .След това доста време прилагахме този метод.
А когато се будеше често нощем ,все се хващаше за нощницата ми и започваше да я мачка докато заспи.Един път я съблякох и му я дадох и от тогава ляга всяка вечер с нея.Като се събуди,си я гушка и мачка и си заспива пак.Чак на ясла ходи с нея. :lol:
При нас неспането на обяд даваше също обратен резултат-вместо да е уморен и да заспи бързо,той е превъзбуден и изнервен и заспива бавно,а после има много неспокоен сън и се буди често.
Сега от 2 м. спи много добре и сам в леглото ,пу пу да не влезе в някой кофти период пак.
<br />
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #14 -: Април 12, 2010, 01:52:17 am »
Като я изкъпя спи за 1 час и после следва"Готови ли сте за купона???"
Пробвахме с песнички-купихме 3 компакт диска не помага-тя решава,че пеят много тихо и почва да им се кара.Като увеличим леко музиката решава че може да пее с тях  8Oи ги надвиква :oops:.
Преди 4 месеца прескочи оградата на кошарата и тупна на земята и оттогава спим заедно на голямата спалня,като от едната страна е плътно прилепнала до кошарата на която сме свалили едната стена и сме уплътнили всичко с огромни възглавници ,а от другата съм аз.Буди се много често по време на сън ,става види къде съм и скача върху мене с цялата си тежест.Преди 3 дена имах да довърша още някои неща в къщата и сложих възглавници на моето място и тя е усетила че не съм там и сега има нов начин за проверка-като се събуди ме хапе и ако извикам тя се радва и заспива щастлива отново.
  Както и да е.Това от което се плаша е,че започна да свиква с новия си режим на сън-около 5-6 часа сутринта и че дори и да свършат проблемите със зъбоникненето тя ще си го запази.Единственната ми надежда е като се приберем в България ще се оправи,но дотогава има още половин година.... и ще трябва да се справим по някакъв начин
*
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #15 -: Април 12, 2010, 09:16:24 am »
Илияна, не смятам, че ще го запази този режим.
Децата доста се променят като поизлязат от бебешкия период.
*
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #16 -: Април 12, 2010, 09:45:34 am »
Да Илиянче, децата излизат и влизат в различни периоди, това са фази в развитието им. Единственото което може да се направи е да се въоръжим с търпение /при това доживотно  :wink:/
Моят съвет за премахмването на съня е един вид проба, дали детето е готово обаче за това, трябва ти да прецениш. Разбира се не на всяка цена трябва да става това, ако положението се влошава, остави детето на спокойствие /както казва нашият любим д-р Бърди/. При нас тези ужасни нощи на будуване, решихме със спане при нас на спалнята. Е тесничко ни беше, изкривихме се /получих даже ишипяване/, но детето спеше, като се пробудеше се галихме взаимно, то се успокяваше и пак заспиваше. Така до като вече писах избиха всички зъбки. После настана истински рахат за нас.
Обаче след този период, дойде другият с дневният кошмар /но и това се преживява/
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #17 -: Април 12, 2010, 10:35:52 am »
Тамара,откакто си започнала да пишеш и аз имах свободно време ти следя постовете съм забелязала,че винаги са толкова злъчни.Аз питам за съвет и евентуално помощ.А не за злобни коментари като твоите....Като нямаш отговор по-добре не пиши.Намери си друго поле на изява.Ти навсякъде се месиш и спамиш темите със злоба.

 :good_post:

Аз вчера прочетох темата, но не се включих тъй като нямам опит и не мога да дам никакъв съвет.
Но от снощи ме гложди, че съм си замълчала на грубия пост . Мнението ми напълно съвпада с твоето, Илияна, така че нямам какво да добавя.
Пожелавам ти да влезете бързо в по-добър ритъм и да имаш време да се грижиш малко повече за себе си. Това с кг-те звучи страшно.

За жалост, във всяка тема може да се открие поне един злобен коментар (особено там, където се търси съвет!). Не знам от къде идва тази агресия, но не води към нищо добро!

ПП: Тамара,
смятам, че всички четящи тук са грамотни и добре със зрението...та в този ред на мисли, главните букви са абсолютно излишни...
« Последна редакция: Април 12, 2010, 10:38:30 am от Raissa777 »
*
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #18 -: Април 12, 2010, 10:47:41 am »
Илиана, от всичко прочетено до тук съм затвърдила мнението си, че всички деца са различни.  Моето дете откакто има всички зъби също спи повече без будене. Даже от седмица не се буди. Всъщност, само веднъж се събуди и склони да пие вода, и то от чаша, а преди ревеше за мляко и без него не заспиваше отново.
Другото което ми помогна е да се вслушам в съветите на една книжка относно съня. Там пишеше, че трябва да се сложи детето да спи още веднага като му се приспи - познава се като почне да се прозява, да търка очички и носленце. Та след година и половина през които не заспиваше преди 22.30, че даже накрая и с гушкане на спалнята, вече спи сама в леглото си.
Да не забравя, много ни помогнаха Тигър и Мечо Пух, с размери почти като на Александра. Дядо Коледа и ги донесе, за да я пазят докато спи.  :wink: Има и едно кученце, с което където и да ходи без него не заспива. Та другарчетата за сън също помагат, децата се чувстват по-уверени когато са с тях.
« Последна редакция: Април 12, 2010, 10:49:46 am от sia »
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Kak да науча бебето да спи нормално?
« Отговор #19 -: Април 12, 2010, 20:15:33 pm »
Здравей Илиянас,:)
отдавна се питах къде се изгуби, а то ето какво било.
Малката бандитка....
Какво да ти кажа, универсален съвет няма, правилно ти е казала педиатърката да се нагодиш към нея.Опитай се да влезнеш в нейния свят, буквално.Ако обича да катери мебели, правете къща от диваните,слагай възглавници и одеала навсякъде,мисля, че ще й хареса.
Спете с нея по цяла нощ заедно прегърнати, виж дали в стаята няма нещо,което да я плаши, ако може, сложи детски картинки, или някакви украси с герои, които харесва.
Днес попаднах на едно мнение на една майка, тя пише, че държала детенцето си по 4 часа навън да каталяса, за да спи после.
Също пробвала ли си да я заведеш на басейн, такъв детски.
Аз установих, че след 1 час във басейна, моят Антъни е неузнаваем.
Как не съм се усетила по-рано!
Но това, което работи при едно дете, при друго не
работи.Опитвай различни неща.
И не по-малко важно, намери малко време за себе си.
Сигурно няма кой да ти помага, но предполагам има места при вас, където може да я оставиш за 1-2 часа.В Канада има фитнес центрове,библиотеки и разни други места, където можеш да оставиш малкото си дете и да отидеш било на пазар или фитнес или някъде за малък период от време, вярно не е без пари...ама понякога е решение.
Ако се сетя, ще пиша и друго
Успех!
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last