0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кърмата ми намаля!
« -: Февруари 25, 2010, 12:36:42 pm »
Здравейте,
моето бебе е на 7 месеца и се наложи да го отбия понеже кърмата ми намаля, сега си го храня с АМ и вече е захранен. Искам да попитам майки които са кърмели, как са се справили със окончателното спиране на кърмата и възможни проблеми които биха възникнали с гърдите.
Благодаря предварително за отговорите :)
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2010, 00:07:51 am »
Странна логика да решиш да отбиеш, защото кърмата ти намалява и после да се чудиш, как да си спреш кърмата. А какво ти пречи да си кърмиш детето с количествата, които все още произвеждаш? Детето ти съвсем не е толкова голямо!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2010, 12:19:46 pm »
Здравей Мама Мийя,
незнам доколко звучи логично, но цедих кърмата и от двете гърди, едва 40 мл. се събраха. Затова отбих бебо постепенно. Притеснението ми е дали гърдите ми продължават да произвеждат кърма и как да се предпазя за да не направя мастит или нещо друго.
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2010, 12:28:19 pm »
Не цеди ако нямаш напрежение в гърдите, няма как да изсмучеш от там всяка остатъчна капка кърма и да спреш да произвеждаш такава, освен ако не се подложиш на медикаментозно лечение. Последното не е необходимо, ако нямаш проблеми с бучки и дискомфорт.


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2010, 15:07:52 pm »
Чай от салвия ще ти помогне да намалиш количеството. Иначе Мийя вече ти е казала, че няма нужда от цедене.
Аз лично бих оставила поне едно кърмене сутрин или вечер вместо да отбивам.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #5 -: Февруари 26, 2010, 15:32:25 pm »
Аз мисля, че няма нужда да правиш нищо. И моята беше накрая много малко (да не говорим, че имах само в едната гърда). Спря сама без проблеми.
« Последна редакция: Февруари 26, 2010, 15:55:40 pm от blue_sky »

Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #6 -: Февруари 26, 2010, 17:22:53 pm »
Не изпитвам напрежение засега и дано да няма занапред. Като започнах да кърмя бебо в началото докато ми се отпушат каналчетата имах адски болки и какво ли не направих за да потече кърмата и да облекча напрежението. Та затова ме е страх сега като спрях да кърмя да нямам подобен проблем. Ще пробвам с чая. Иначе докторката ми каза да пия бромокриптин, но аз не искам защото не виждам смисъл, а и със всичките тези странични ефекти ...
*
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #7 -: Февруари 26, 2010, 21:54:45 pm »
Внимавай за болки и особено ако вдигнеш температура!

Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #8 -: Февруари 26, 2010, 22:45:27 pm »
Благодаря blue_sky, от всичко което бях прочела досега, никъде нямаше написано за температурата.
*
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #9 -: Февруари 26, 2010, 22:49:19 pm »
Случвало ми се е да се препълни гърдата с мляко и да вдигна над 39 градуса температура. После и аугментин пих и продължих да кърмя.

*
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #10 -: Февруари 27, 2010, 13:20:15 pm »
Наблюдавай си гърдите всеки ден - бучки, зачервявания, температура - всичко това е много важно!! Аз все още кърмя и не мога да ти дам съвет за спиране, но като препатил (имах мастит с абцес) те съветвам да се наблюдаваш.
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #11 -: Февруари 27, 2010, 22:23:33 pm »
Засега нямам оплаквания, вече цяла седмица, само леко ми натежаха гърдите. Предполагам че се е събрала малко кърма. Днес ходих на лекар каза ми задължително да пия бромокриптин, а на мен никак не ми се иска.
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #12 -: Февруари 27, 2010, 23:22:47 pm »
Аз не кърмя от може би вече 3 седмици, също усещам гърдите си леко натежали, но не съм вземала никакви медикаменти,минимализирах лактацията по естествен начин, сега дори капки ми е трудно да изцедя, не съм ползвала помпа. Не бих пила бромокриптин, чак да е задължително. Какъв е лекарят, който ти го предписва, мамолог ли? Ако много те е страх,има и хомеопатична терапия, попитай в хомеопатична аптека за лекарството и разреждането, моя приятелка така си спря кърмата. Също можеш да направиш и онлайн консултация ето тук http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=85.0


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #13 -: Февруари 28, 2010, 03:13:13 am »
ако отбиването е станало постепенно, то лактацията се е редуцирала естествено и според мен няма нужда от прием на лекарства
след отбиването на Стефания може би около две седмици усещах препълване, под душа имаше спонтанно изтичане на кърма /до последно сука на поискване/, като първите два дена изпитвах болка
след тези две седмици просто всичко спря без да съм пила лекарства
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #14 -: Февруари 28, 2010, 14:00:34 pm »
Няма нужда да пиеш каквото и да било. Щом естествено си е намаляла кърмата, лактацията сама спира и като че ли коетои е останало се абсорбира от тялото. Все пак се наблюдавай да не се получат бучки. Въпреки, че аз имах малки които се разорбираха и сега нямам. Гърдите се успокоиха. Природата си знае работата :) Успех!
Re: Кърмата ми намаля!
« Отговор #15 -: Февруари 28, 2010, 19:03:21 pm »
Благодаря ви много момичета!
Пропуснах да кажа че Ники го отбих постепенно, отпадаха кърменията едно по едно с интервал от 3-4 дена. Предполагам че така е било правилно.
Засега нямам бучки, болки и каквито и да е други оплаквания.
Благодаря ви много за мненията, помогнахте ми. Надявам се и на други с моя проблем да помогнем всички.