www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Хранене и захранване на бебето и детето => Темата е започната от: snv_balcheva в Февруари 25, 2010, 12:36:42 pm

Титла: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: snv_balcheva в Февруари 25, 2010, 12:36:42 pm
Здравейте,
моето бебе е на 7 месеца и се наложи да го отбия понеже кърмата ми намаля, сега си го храня с АМ и вече е захранен. Искам да попитам майки които са кърмели, как са се справили със окончателното спиране на кърмата и възможни проблеми които биха възникнали с гърдите.
Благодаря предварително за отговорите :)
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: Миники в Февруари 26, 2010, 00:07:51 am
Странна логика да решиш да отбиеш, защото кърмата ти намалява и после да се чудиш, как да си спреш кърмата. А какво ти пречи да си кърмиш детето с количествата, които все още произвеждаш? Детето ти съвсем не е толкова голямо!
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: snv_balcheva в Февруари 26, 2010, 12:19:46 pm
Здравей Мама Мийя,
незнам доколко звучи логично, но цедих кърмата и от двете гърди, едва 40 мл. се събраха. Затова отбих бебо постепенно. Притеснението ми е дали гърдите ми продължават да произвеждат кърма и как да се предпазя за да не направя мастит или нещо друго.
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: Миники в Февруари 26, 2010, 12:28:19 pm
Не цеди ако нямаш напрежение в гърдите, няма как да изсмучеш от там всяка остатъчна капка кърма и да спреш да произвеждаш такава, освен ако не се подложиш на медикаментозно лечение. Последното не е необходимо, ако нямаш проблеми с бучки и дискомфорт.
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: White в Февруари 26, 2010, 15:07:52 pm
Чай от салвия ще ти помогне да намалиш количеството. Иначе Мийя вече ти е казала, че няма нужда от цедене.
Аз лично бих оставила поне едно кърмене сутрин или вечер вместо да отбивам.
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: blue_sky в Февруари 26, 2010, 15:32:25 pm
Аз мисля, че няма нужда да правиш нищо. И моята беше накрая много малко (да не говорим, че имах само в едната гърда). Спря сама без проблеми.
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: snv_balcheva в Февруари 26, 2010, 17:22:53 pm
Не изпитвам напрежение засега и дано да няма занапред. Като започнах да кърмя бебо в началото докато ми се отпушат каналчетата имах адски болки и какво ли не направих за да потече кърмата и да облекча напрежението. Та затова ме е страх сега като спрях да кърмя да нямам подобен проблем. Ще пробвам с чая. Иначе докторката ми каза да пия бромокриптин, но аз не искам защото не виждам смисъл, а и със всичките тези странични ефекти ...
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: blue_sky в Февруари 26, 2010, 21:54:45 pm
Внимавай за болки и особено ако вдигнеш температура!
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: snv_balcheva в Февруари 26, 2010, 22:45:27 pm
Благодаря blue_sky, от всичко което бях прочела досега, никъде нямаше написано за температурата.
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: blue_sky в Февруари 26, 2010, 22:49:19 pm
Случвало ми се е да се препълни гърдата с мляко и да вдигна над 39 градуса температура. После и аугментин пих и продължих да кърмя.
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: dianka в Февруари 27, 2010, 13:20:15 pm
Наблюдавай си гърдите всеки ден - бучки, зачервявания, температура - всичко това е много важно!! Аз все още кърмя и не мога да ти дам съвет за спиране, но като препатил (имах мастит с абцес) те съветвам да се наблюдаваш.
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: snv_balcheva в Февруари 27, 2010, 22:23:33 pm
Засега нямам оплаквания, вече цяла седмица, само леко ми натежаха гърдите. Предполагам че се е събрала малко кърма. Днес ходих на лекар каза ми задължително да пия бромокриптин, а на мен никак не ми се иска.
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: Миники в Февруари 27, 2010, 23:22:47 pm
Аз не кърмя от може би вече 3 седмици, също усещам гърдите си леко натежали, но не съм вземала никакви медикаменти,минимализирах лактацията по естествен начин, сега дори капки ми е трудно да изцедя, не съм ползвала помпа. Не бих пила бромокриптин, чак да е задължително. Какъв е лекарят, който ти го предписва, мамолог ли? Ако много те е страх,има и хомеопатична терапия, попитай в хомеопатична аптека за лекарството и разреждането, моя приятелка така си спря кърмата. Също можеш да направиш и онлайн консултация ето тук http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=85.0
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: mini в Февруари 28, 2010, 03:13:13 am
ако отбиването е станало постепенно, то лактацията се е редуцирала естествено и според мен няма нужда от прием на лекарства
след отбиването на Стефания може би около две седмици усещах препълване, под душа имаше спонтанно изтичане на кърма /до последно сука на поискване/, като първите два дена изпитвах болка
след тези две седмици просто всичко спря без да съм пила лекарства
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: happymery в Февруари 28, 2010, 14:00:34 pm
Няма нужда да пиеш каквото и да било. Щом естествено си е намаляла кърмата, лактацията сама спира и като че ли коетои е останало се абсорбира от тялото. Все пак се наблюдавай да не се получат бучки. Въпреки, че аз имах малки които се разорбираха и сега нямам. Гърдите се успокоиха. Природата си знае работата :) Успех!
Титла: Re: Кърмата ми намаля!
Публикувано от: snv_balcheva в Февруари 28, 2010, 19:03:21 pm
Благодаря ви много момичета!
Пропуснах да кажа че Ники го отбих постепенно, отпадаха кърменията едно по едно с интервал от 3-4 дена. Предполагам че така е било правилно.
Засега нямам бучки, болки и каквито и да е други оплаквания.
Благодаря ви много за мненията, помогнахте ми. Надявам се и на други с моя проблем да помогнем всички.