0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Добро утро на всички. Вижда се вече краят на старата година. Пожелавам на всички да сме много здрави, по-щастливи и с най-хубавите късмети!
<br />[link=http:
Много здраве,щастливи моменти и най-веселото посрещане на новата година. :party:
*
Здравейте и от нас.По-здрава седмица и спокойно и весело посрещане на новата година!

Здравейте,
Честита Коледа на всички с малко закъснение!
Пожелавам на всички много здраве, ама наистина много, късмет и преобладаващо приятни мигове.
Дано през тази седмица има по-малко болни, което значи и по-малко тревоги за родителите и повече щастливи усмивки и пакости за децата.
Ние с Габи сме на фаза дизайнерство.След като едната стена цялата у дома стана на картина от нейното художестване с водни боички в петък докато аз мия на мивката, а баща и за малко я изпусна от поглед, нашата фурия си сряза чисто нова блуза с ножиците.За моя радост на нея нищо и няма, но и до сега се чудя как успя да си среже блузата на гърба.Все ми е по-логично да и е по-удобно да си реже с ножицата пред нея, а не на гърба, ама знам ли може би отглеждам йога под прикритие.
При нас у дома е пълен купон.Навсякъде има рисунки с водни боички.Това ни е последната мода, а рисуване е = на хайде да мажеме.И мажеме доста и с голям мерак.Пикасо ряпа да яде, ще го надминем гаранция.
Четох Ви за пясъка и пластелините какви са предимства и недостатъците, но така се бях зарибила и толкова ми хареса идеята да си майсторим у дома нещо, че от лакомия взех и двата варианта -лунен пясък и пластелинчета на плайДО.
Е, сега освен тези на пръв поглед яки занимавки си имам и работеща непрекъснато прахосмукачка, ама здраве да е ще мине и тоя момент.
Габи най-много май се накефи на подаръка си детска кухня.Че то до Коледа дядо КОледа се постара сериозно и какво ли не донесе, но сега основно готвим и вече лудвам от звуците на тва чудо и май скоро ще разкарам всички видове батерии от него(котлоните издават един звук като бълбучене и звук на газов котлон, а фурната дзънка като микровълнова-ужас).
« Последна редакция: Декември 28, 2009, 17:28:00 pm от Silwi25 »
Приятна и слънчева седмица и от нас!Нека всички бъдат здрави и усмихнати !
Аз да си кажа че Мони вече е по добре тази нощ поспахме  :wink: хремата почти я няма вече!
Лека вечер на всички!
*
Здрава седмица и от нас, за разлика от нас!
Взех си Дани от яслата с температура и пак ще се гледаме в къщи  :(
Вече нямам сили...
*
Уф,Мими :?Да се оправяте бързо :?

Болните бързо да оздравяват.Аз да ви споделя днес оствих малкия за половин час на свеки и тя се загледала в някакъв филм и детето паднало от спалнята.Схтях да я пребия направо полудях как може такава безотговорност.И това ми го казва преди половин час.Сега той спи,но на мен ми е притеснено да не му стане нещо,въпреки че външно му нямаше нищо.Направо съм бясна.
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Здравейте!Дано новата седмица е слънчева , нека изпратим спокойно старата година и посрещнем новата  с усмивки!Всички болни деца да оздравяват по-бързо.
Пожелавам на всички здрава седмица и весело посрещане на Новата година! Миналата Нова година и моя Криси падна лошо.. Мъжът ми го сложи за малко в стола за хранене, без да го върже и понеже той е доста подвижен на секундата се прекатури и с главата надолу полетя към теракота.. Направо полудях от ужас! Оказа се, че вероятно се е превъртял и не е паднал директно на главата, но той беше на 6 месеца и главите са им като гумени. Единственото беше, че доста се притесних и изкарахме Новата година на нокти да го гледаме дали е сънлив и дали ще повръща.
*
Момичета,най-вероятно въпросът ми не е за тази тема,но не знам къде точно да го задам :oops:.Бебето ми е на 26 дни,спряха ми кърмата с медикаменти още на 6 ден,но забелязвам,че все още имам в гърдите при стискане и бих искала да се възстанови лактацията(четох,че е възможно).Въпросът ми е има ли сред вас някоя ,която е успяла да си върне кърмата?

Тини, имам приятелка, на която по същият начин се наложи да й спрат кърмата (уж) с медикаменти. След изписването й от болницата кърмата й се увеличи пак и си кърми детето до 1 година. Така че дано имаш късмет и успееш!
*
Марито,твоята приятелка правеше ли нещо ,за да се увеличи кърмата или от само себе си стана всичко?За сега успявам да изцедя около 20 мл.,надявам се да станат повече.Ако някой знае начин,да казва  :wink:.

Марито,твоята приятелка правеше ли нещо ,за да се увеличи кърмата или от само себе си стана всичко?За сега успявам да изцедя около 20 мл.,надявам се да станат повече.Ако някой знае начин,да казва  :wink:.

Не, нищо не е правела, просто е слагала детето на поискване.
*
Пий течности (вода най-вече), има и чайове за повишаване на лактацията. Имат ефект - с тяхна помощ успях да си кърмя двамата 11месеца.
*
При мене най-голям ефект за увеличаване на кърмата имаше по-честото (или по-продължително) слагане на детето да суче. Проблемът е, че в началните седмици от кърменето много често се разраняват зърната и трябва да се подхожда внимателно. Аз се мажех с гелчета за зърна (Лансинох ми се стори най-мазен, има и на Авент, и други марки, всяка майка се харесва различен).
*
Re: На прага на Новата година с повече усмивки
« Отговор #16 -: Декември 29, 2009, 20:58:39 pm »
Благодаря за съветите,утре ще си купя чай за кърмачки,днес си слагах топли компреси на гърдите.При мен няма да се получи с често слагане на гърда да суче детето,защото моята дъщеря така и не засука в болницата.Ще се цедя пък дано да слезе отново кърмата.

Re: На прага на Новата година с повече усмивки
« Отговор #17 -: Декември 29, 2009, 21:28:19 pm »
Благодаря за съветите,утре ще си купя чай за кърмачки,днес си слагах топли компреси на гърдите.При мен няма да се получи с често слагане на гърда да суче детето,защото моята дъщеря така и не засука в болницата.Ще се цедя пък дано да слезе отново кърмата.

Може да засуче сега, не спирай да пробваш, няма помпа която да стимулира лактацията по-добре от детето. Кърмачестият форум на бг мама и момичетата от Ла Лече лигата дава адекватни съвети, потърси ги. Поздравления, че искаш и имаш мотивация да кърмиш, Тини!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Тини, както те е насочила Мама Мийя, потърси момичетата от ЛЛЛ за съвет.
Чувала съм, че доста адекватна помощ може да получиш и от консултативен кабинет по кърмене към майчин дом. Ето линк:
http://karmene.wordpress.com/
По-назад, в някоя от седмичните теми ако не се лъжа,  една мама беше дала ето този линк:
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
Има полезни неща (ако ползваш английски)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Докато се включа и дойде Нова Година! :P
Нека изпратим старата с усмивка и посрещнем новата с надежда!
Пожелавам на това приятно за раздумки място да се пълни с нови майки!

Тини, кърменето при мен сега е коренно различно от Митака,
с който по това време вече почти нямах кърма!
Сега слагам Калина по-често да суче и рядко дохранвам с АМ.
Но и тя го прави с охота, а с него се цедях основно
защото заради дробовете му в началото само се цедях за да не се натоварва той!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)