....
tsveti75, тези изследвания кой ти ги назначи.
Добре дошла при нас,
fauna! Много се радвам за теб и близнаците. Желая ти безпромлемна бременност до края.
Конкретно на въпроса ти: конкретните изсладвания си ги пуснах на своя глава, след консултация с лекар от лабораторията. Вчера, по време на прегледа, Др Сигридов каза, че всичко е ок и не трябва да се притеснявам от високия фибриноген - природата си знае работата /в смисъл че е нормално да е завишен, тъй като при много от ражданията се получават разкъсвания, а съсирването на кръвта тогава е крайно наложително и животоспасяващо. Остави ме на същата доза фракси 0.3.
Относно ежемесечните контроли - цитирам неговото искане за изследвания: ПКК + дифер.броене, общ белтък + албумин, кр.захар след 10ч.глад, хемостаза, урина обикн.+стерилна.
Относно прегледа да се отчета: потвърди окончателно пола- две розови и едни сини ританки. Всичко с храненето и кръвопотоците е перфектно, наддават си бебоците /в момента са 202, 217 и 247 грамчета, добро количество и чисти околоплодни води. Анатомично добре развити и тричките, но физиологично - момиченцата са добре, проблем при момченцето. Все още не съм на себе си, макар да е рано за окончателни диагнози. Док забеляза една сравнително малка торбичка,наподобяваща кистичка, пълна с течност на повърхността на главичката. На този етап не може да се отхвърли категорично хидроцефалия, но предвид настоящите размери на задържаната течност е обнадежден. Обясни ми, че положителното в случая е: 1/че се виждат добре но не изцяло все още оформени малкия и главния мозък и 2/перфектната двигателна активност на малчугана /т.е. не се касае към момента за притискане и вътремозъчно налягане/. На 29 Януари съм отново на преглед. Моля се тази вода да се абсорбира и така желаното ми момченце да се пребори. Говоря си му тихичко и се надявам.
Поздрави и прегръдки, момичета.