0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #40 -: Юни 30, 2010, 13:53:33 pm »
Искам да подкрепя Plumeria, че клостила се изписва от доста лекари по схемата - "да пробваме".Аз също минах по този път - безуспешно и  най- малкото загубих време. Категорично смятам , че дори и някой да е решил да пробва, повече обаче от 3-4 опита не бива да се правят.Не съм напълно съгласна, че на възраст около и над 40 клостила няма шанс да помогне, по времето в което на мен ми го изписваха , една жена която посещаваше същия кабинет  на 42 забременя с клостил и прегнил от 3 опит.Може би прави изключение, но ние на сериозна възраст  - разчитаме именно на това - да направим изключение и да успеем да забременеем.
Колкото по-рано се отиде в специализирана клиника , толкова по-добре/ ние не разполагаме с време за много опити и нека опитите да са добре насочени/.Ако изследванията за яйчниковия резерв, покажат останал някакъв наличен,ще предложат медицинска помощ.
Шансовете ми / поне аз съм за клуб 43+/не са добри, мисля си, че се опитвам не да се кача на последния влак , а в последния вагон на последния влак и ще е чудо да успея, но не  спирам да се надявам!
Винаги ми е било приятно да прочета съобщение във форума за успели момичета, ще ми бъде изключително приятно и обнадеждаващо, ако някое от пишещите в тази тема "момичета",съобщи такава новина!
« Последна редакция: Юни 30, 2010, 13:55:19 pm от zanza »
*
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #41 -: Юни 30, 2010, 14:16:04 pm »
  zanza,щастлива и благодарна съм ,че се запознавам с всички вас,така се подтиснах като разбрах за своя проблем.Момичета за мен е без кавички,чувствам се толкова жизнена и физически и на акъл,че това с менопаузата най-малко го очаквах.Вярвам,че всяка от нас ще намери уникалния изход от своята ситуациа.Успех,МОМИЧЕТА! :balk_64:
« Последна редакция: Юли 23, 2010, 15:52:54 pm от beast »

*
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #42 -: Юни 30, 2010, 15:04:02 pm »
marsi , съгласявам се с теб и свалям  кавичиките от момичетата в тази тема.
Завишения ФСХ и ниско АМХ говорят за редуциран яйчников резерв, но това все още не означава менопауза.Успех и от мен!
« Последна редакция: Юли 23, 2010, 15:53:06 pm от beast »
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #43 -: Юни 30, 2010, 18:49:17 pm »
Шансовете ми / поне аз съм за клуб 43+/не са добри, мисля си, че се опитвам не да се кача на последния влак , а в последния вагон на последния влак и ще е чудо да успея, но не  спирам да се надявам!
zanza, това все едно аз съм го писла osi_9
Не знам на какво още се надявам, но упорито продължавам да се боря за последните си няколко яйцеклетки... :?
Тази жена с клостила е била невероятна късметлийка. Добре, че има такива като нея, за да продължавам да вярвам, че се случват чудеса. :)
Това, че клостилът има лош ефект при редуциран ЯР, го четох първо в лични мнения на момичета със съмнения за ИЯР и после попаднах на някакви статии, в които беше казано същото. И аз за съжаление потвърдих правилото. Нямах късмета да съм изключение. :D

marsi, щом си в клиника, значи вече си направила необходимото (на твоята възраст аз още се чудех, дали случайно няма да ми се размине :wink:). На правилната пътечка си, остава само да повървиш още малко по нея и ще успееш! Не искам да ти давам прекалени надежди, но пък и не бързай да се тревожиш излишно. Преди да си направила всички изследвания, проследяване и т.н., още е рано да се каже какво е положението. На този етап лекарите изказват предположения (в началото при мен също изказаха съмнение за ЛУФ, но после отпадна). Просто имай търпение и не се тревожи напразно. :)
« Последна редакция: Юли 23, 2010, 15:53:37 pm от beast »

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #44 -: Юни 30, 2010, 19:24:36 pm »
Plumeria,за клостила сигурно си по-права от мен.Исках по-скоро да изкажа мнение, че ако някой опитва да забременее с негова помощ и вече се е решил на това или е започнал, да го направи ограничено.Аз лично също направих неуместно доста курса /смятах, че няма за кога да щадя резерва си/, вината е моя, отказвах да отида в клиника - от притеснения поради възрастта / въпреки, че видимо тя не ми личи е безусловен факт/.
Колкото до надеждите, надявам се, че не са толкова напразни - и двете лекарки, които последователно съм посетила допускат това като напълно възможно.Надеждата ми е в това, че медицината не ни отрича!Чакам "добрия месец" и добрия шанс!
« Последна редакция: Юни 30, 2010, 20:38:30 pm от zanza »
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #45 -: Юли 02, 2010, 21:04:56 pm »
PlumeriaЧакам "добрия месец" и добрия шанс!

И аз чакам добрия месец и добрия шанс. Толкова е хубава тази фраза, че май ще си я напиша на стената във фейсбука. Днес разговарях с жена, родила на 44 години. Но от 6 гестационна седмица почти до 4-ия месец е била на легло, защото и износването е много специална работа на тези години. Хм, а една моя приятелка на 42 ще ражда след два месеца. Пишете как вървят нещата при вас. Дори само като чета се успокоявам. При мен ... чакам фонда. Тотално съм се отчаяла, че нагънатите ми тръби и бавните сперматозоиди на мъжа ми ще свършат работа. Дори спрях да правя тестове за овулация. В дните, които би трябвало да са фертилни правим каквото трябва да правим и тва е. Във всички останали дни - също :)) Сексът май е единственото приятно нещо, което сме длъжни да правим наред със всичките скъпи изследвания и болезнени процедури.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #46 -: Юли 02, 2010, 21:13:29 pm »
искате ли да си направим постоянна тема "40+"?
не сме малко, като гледам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #47 -: Юли 02, 2010, 23:00:01 pm »
  Здравей,jam,харесва ми да има Клуб"40+",plumeria добре го измисли.Това,че се запознавам с вас наистина ме успокоява.А примерите,които описва dantealigeri,ме изпълват с кураж и вдъхновение.Благодаря ви,успех на всички! :D

*
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #48 -: Юли 04, 2010, 11:35:06 am »
искате ли да си направим постоянна тема "40+"?
не сме малко, като гледам.

Да , аз много искам:D, на 41г съм. Както казва Плумерия, момичетата от темата "над 35" са много готини, много се вълнувам от всичко, което се случва с тях , следя ги неотлъчно и се моля за тях но ..... едно е да си на 35/6,7 друго е да си на 40 и...,когато става въпрос за зачеване де иначе сме си млади.
*
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #49 -: Юли 04, 2010, 12:50:52 pm »
Хубаво е да има такава тема. Съдя по себе си. Тази година навърших 40г. през април и мисълта за това ми беше много потискаща. Чувствах се толкова стара и изхабена, че бях решила, ако не стане бебето до края на годината, да се откажа. Две седмици преди рождения си ден видях положителния тест за бременност. Бях много уплашена от всичко, което пише за проблемите на късното майчинство. Слава Богу до сега не съм имала неразположения, нито прилошаване, нито повръщане, нито падане на кръвното. Не съм отсъствала нито ден от работа и си тичам по задачите както до сега. Естествено опитвам се да понамаля ритъма, да не се движа в тръст и да си почивам, но бебчето засега не създава проблеми.
Има нужда от тази тема, защото 40г. е малко преломна възраст, поне за мен докато бях на 30+ се чувствах млада и вярвах, че имам още време и шанс пред себе си. А тази четворка така ме плашеше...
Вече мога да кажа, че не било толкова страшно да си на 40г. Важно е да си здрав и да вярваш, че в живота все още могат да ти се случат хубави неща!
*
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #50 -: Юли 04, 2010, 14:54:15 pm »
Меме, използвам случая още веднъж да те поздравя за щастливото спонтанно забременяване и да я караш все така гладко без проблеми до щастливия финал!!!
Радвам се , че се включи , смятам ,че е на хубаво , демек да повлечеш крак :D
Прегръдки!!! 
*

    titibar

  • ****
  • 696
  • Няма невъзможни неща ако Бог реши да се случат!!!
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #51 -: Юли 04, 2010, 21:13:23 pm »
Ако това ще е темата за 40+ да се включа и аз тук,защото съм на 40+1/2.
И аз също така се надявам на спонтанна бременност въпреки че вече съм обезверена.Като не се е случило досега,отсега пък още по-трудно ще бъде.При мен става въпрос за второ дете,но е също толкова желано като да е първо.
Меме вдъхваш ми големи надежди,но при всеки е индивидуално.И аз се чувствам млада и жизнеспособна и доста трудоспособна,но дали и тялото ми органите са на същото мнение-незнам.
Пожелавам ти лека бременност докрая и леко раждане.
  <br />
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #52 -: Юли 05, 2010, 14:36:04 pm »
искате ли да си направим постоянна тема "40+"?
не сме малко, като гледам.

Я, ние сме били много :D А аз си мислех, че се броим на пристите на едната ръка...
Jam, освен ти да направш "клуба", че ти знаеш как и къде да сложиш темата. Ще вземем Meme за талисман :balk_47: да ни я зарази с бременни вирусчета. А... аз май ще заема почетното място на доайен с моите 44.. :balk_69:


Днес разговарях с жена, родила на 44 години. Но от 6 гестационна седмица почти до 4-ия месец е била на легло, защото и износването е много специална работа на тези години.

Имам приятелка, която на 37г. лежа от първия до последния ден на бременността си, с голям риск и 2 приятелки, които износиха деца на 42 и 45 години, като не ходиха, ами направо тичаха на работа до последните дни на бременноста. Възрастта наистина утежнява нещата, но повече е до организъм. Не се притеснявай за това, само да има бременност, пък ако трябва ще я лежим, каквото докторите кажат :D

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #53 -: Юли 05, 2010, 14:49:36 pm »
Възрастта наистина утежнява нещата, но повече е до организъм. Не се притеснявай за това, само да има бременност, пък ако трябва ще я лежим, каквото докторите кажат :D

Дай Боже!!! Аз лично като/ако забременея, ще лежа и хич няма да ми пука. Даже се тревожа за Meme, че "тича по задачи". Не бива. Задачите нас ни чакат, и ще са наш ангажимент почти до 60 години, ако не отложат пенсионирането за жени и за след тази възраст. А сега е момента да си изпълним репродуктивните задачи :)
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #54 -: Юли 05, 2010, 19:16:57 pm »
Щом Meme се чувства добре, нека да си тича :D Като понатежи, ще тича по-малко :P, но дано до края да си е все така в добра форма osi_9
Аз много не вярвам в лежането, освен, ако не е изрично препоръчано от лекар, разбира се. Първата си бременност я изгубих след фитнес (не знаех, че я има) и си мислех, че фитнесът ми е виновен. Втората я изгубих след много пазене и лежане в къщи... Явно и това не е решение на задачката :?  Дори това, че мъжът ми (за първи път в живота си :D) чистеше с прахосмукачката и то не помогна... Е, третия път смятам да пробвам нещо по средата - малко движение и малко почивка, пък да видим :wink: (малкото движение не включва прахосмукачка, то е ясно :D)

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #55 -: Юли 05, 2010, 21:44:18 pm »
Цитат
Задачите нас ни чакат, и ще са наш ангажимент почти до 60 години, ако не отложат пенсионирането за жени и за след тази възраст.
  Като се заговори за промяна на възрастта за пенсиониране,си казах."При това положение друго не ми остава ,освен да съм :balk_193: във форма."А сега ще добавя:има и достатъчно време за дечица. newsm04
  Меmе,поздрави и от мен!Спокойна бременност и леко раждане! :balk_48:

*
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #56 -: Юли 05, 2010, 22:05:32 pm »
Здравейте, присъединявам се и аз към клуба. За съжаление това, което сме смятали за стандарт, са изключения. Оф, дано и ние попаднем в тези красиви изключения. Вчера попаднах на една книга в нета, за съжаление се припознах в някои цитати. Позволявам си да вмъкна тук един:
"Нямаше и деца, защото беше повярвала на пропагандата, че само една глупачка може да роди преди петдесет, докато умните момичета правят кариера." Е, това все пак е цитат от художествена измислица, но аз много се замислих и бих се включила да обяснявам, че работата и/или ученето няма да избягат, но щастието да имаш деца може и да те подмине. Или да се превърне в много изстрадано.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #57 -: Юли 06, 2010, 21:19:19 pm »
само една глупачка може да роди преди петдесет, докато умните момичета правят кариера
Знаеш ли, при нас не кариерата на жените беше причина за отлагат раждането. При нас проблемът беше друг. В България преди 10-20 години момичетата може би искаха да раждат, но момчетата искаха да емигрират, да създават собствен бизнес, да пътуват по света и да сменят много много много сексуални партньорки преди да направят бебе на някоя от тях. Това беше време на "сексуална революция" в България. Списания като Хай лайв, Блясък и (любимото ми) Егоист ни учеха как да бъдем сексуално разкрепостени. Единствен Карбовски написа едно зловещо есе, че женските яйцеклетки са като ориза в супата - мислиш си, че е безкрайно много, но един ден свършват. Честно казано, на тази фраза на Карбовски дължа единственото си дете, което родих на 33 г. (ха-ха-ха, не че той ми е направил детето), но това негово есе ме изплаши, че времето ми минава. Родих детето си от съжителство без брак, след като бях убеждавала ШЕСТ ГОДИНИ партньора си, че искам бебе, а той през всичките шест години ми говореше, че сме временно заедно, защото смята да емигрира. Временно за шест години, представете си. И един последен довод защо не сме родили млади. Защото, по дяволите, работодателите не ни осигуряваха. Тогава бяха едни мътни времена, работодателите бяха някакви жалки тарикати, сега малко се нормализираха нещата. Аз до 32-та си година работих без трудов договор, без здравни и социални осигуровки и без право на майчинство. Времето, в което живяхме, ни е длъжник и точно затова сега имаме право на помощ и от медицината, и от общесвото (Фондът е нещо такова, според мен). Това, че имам едно дете е прекрасно, но сърцето ми се къса, защото на 38 не можах да износя втората си желана бременност. Исках да имам две деца като 25-годишна, но тогава никой не беше на моя страна.

Много съм мотивирана да работя за промяната на мисленето в обществото в полза на семейното планиране и на майчинството. Такава активност би ми дала голямо удовлетворение. Но не мога да преценя дали сайтът Зачатие иска да работи и за ПРЕВЕНЦИЯТА на репродуктивните проблеми. Към кого да се обърна, за да попитам, или поне да споделя идеите си?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Бременност и менопауза
« Отговор #58 -: Юли 10, 2010, 22:56:42 pm »
Много съм мотивирана да работя за промяната на мисленето в обществото в полза на семейното планиране и на майчинството. Такава активност би ми дала голямо удовлетворение. Но не мога да преценя дали сайтът Зачатие иска да работи и за ПРЕВЕНЦИЯТА на репродуктивните проблеми. Към кого да се обърна, за да попитам, или поне да споделя идеите си?

абсолютно иска да работи! една от основните цели на сдружение Зачатие е именно да работи за превенция и ранна диагностика на репродуктивните проблеми. повече информация за целите на сдружението можеш да прочетеш в раздела "За нас". а идеите можещ да споделиш, например, в нарочна тема във форума "Сдружение Зачатие", тук или ж лично съобщение по председателката или който и да е от модераторите - както предпочиташ.

ще разделя тази тема на две и ще дам ново заглавие на постоянната тема за споделяне между жените, желаещи дете, които са на възраст над 40. успех на всички!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #59 -: Юли 11, 2010, 13:26:07 pm »
Цитат
ще разделя тази тема на две и ще дам ново заглавие на постоянната тема за споделяне между жените, желаещи дете, които са на възраст над 40.
  Jam,благодаря за новото заглавие на темата! :balk_47:Това вече звучи оптимистично.И успех на всички! :balk_602: