0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #180 -: Декември 11, 2009, 09:10:26 am »
Добро утро момичета, да ви почерпя по кафе,
Вчера ходих на преглед видя се плодно сакче,всичко си е където трябва и е голямо колкото трябва за 5 г.с.
На 06.01.10 съм на преглед да видим сърчице, естествено в края на годината нямало пари за изследвания и ме накараха да си взема ново  направление от личната лекарка с нова дата, не знам какво ще и обяснявам малко се ядосах, но какво да се прави.
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #181 -: Декември 11, 2009, 09:21:01 am »
Здравейте момичета.Днес се записвам в новата темичка :oops: късничко е да,но имам много притеснения и не ми се пише.Даже не съм ви и чела-сега подхванах и не можах да се стърпя да не поздравя две прекрасни бъдещи мами :D Радостинка Анизка леле момичета ако знаете колко се зарадвах като прочетох за вас  :bighug: наистина чного се радвам и ви желая спокойна бременност.Не съм прочела темата затова се извинявам ако пропускам да честитя на някой.
иначе при мен на кратко-постоянно съм или с обилно кървене или със зацапване :( съсипва ме това притеснение момичета :( всеки един миг се притеснявам :( Вчера отидох да се запозная с евентоалната лекарка която бих искала да ми води Жк.Всичко с бебчето е наред :D доста е порастнало и се вижда ясно всяка част от телцето му :)Дори лекарката въпреки че съм в 11-12 г.с, изказа предположение за пола :D за момента ще си спестя да го споделя  :wink: но съм склонна да и вярвам защото беше познала пола на едни близначета точно в тези седмици :D Нещото което много ме притесни обаче е че ми каза че имам "големчко" отлепване :( Колко голямо и колко опасно незнам...... :(Господи моля те бъди с нас и пази нашето бебче!!!
Усмихнат ден ви желая момичета!!!


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #182 -: Декември 11, 2009, 10:57:20 am »
tortila честита ти точица  :)
Ели  ти само си пази леглото и си пий хапчетата- аз вярвам, че всичко ще е наред ! А за пола можем да залагаме вече така ли  :D
Дживотинче  :hug2: честита ти дата за секцио- сега вече може да започваш обратното броене, а аз ще броя с теб  :D
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 10:58:53 am от veselyshko »
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #183 -: Декември 11, 2009, 11:57:57 am »
Привет на всички  :) Може ли и аз да се присъединя към вас. Тази седмица във вторник и аз видях  8O сърчицето на моето "бобче" (както го наричам аз). Опитвам се да мисля само позитивно и желая успех и здрави бебчета на всички  :grouphug2:
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #184 -: Декември 11, 2009, 12:16:34 pm »
Привет момичета :)
Бо-Дим добре дошла :bighug:
Ели какво ти изписаха за отлепването? Утрогестан и Дуфастон ли?
всичко ще се оправи, само лежи много :)
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #185 -: Декември 11, 2009, 12:55:22 pm »
Здравейте! :D
Ели мила,лежане му е майката.Почивай и не мисли лоши неща.Всичко ще е наред!
Бо-Дим добре дошла!Честито ти сърчице!
Дживотинче ще чакаме с теб!Ще получиш най-хубавия подарък за Нова Година!
малко спам:Има ли някой от Казанлък?

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #186 -: Декември 11, 2009, 13:12:35 pm »
Ели, ще слушаш док, ще си пиеш лекарствата и ще лежиш  :balk_77:
На лято живот и здраве ще бутаме количките в морската, нали знаеш :D

Бо Дим добре дошла :D

Аз съм малко притеснена с тези прегледи в началото, докато всичко дойде на мястото си. Гледам да не допускам черни мисли в главата си, ама на моменти...не успявам.
Така се шашнала, че още не мога да се зарадвам...
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #187 -: Декември 11, 2009, 13:21:03 pm »
Здравейте, момичета, да ви кажа каква дивотия направих... отговорът ми е насочен предимно към  Jasmin_veni, annie13, twin, vaniaivanova,които се отзоваха, KRISTI, която се интересува от това и въобще - всички, които се интересуват от ехокардиографиите. Аз, като много съвестна, отидох на ехокардиограф, при което лекарят видя увеличени бъбречни легенчета 0.7 мм при норма 0,4 за 22 г.с. Има 2 варианта - 1/или това задържане на урина на плода да се преживее вътреутробно и нормализира или 2/ да се направи операция на новороденото /по обясненията на въпросния лекар/. Сещате се как ми подейства това, а и после отидох на работа, където как издържах - само аз си знам. Свързах се с д-р Сигридов, който ми е наблюдаващият лекар, който ми каза, че легенчетата наистина са увеличени, но са на границата, а не 0,7 /което е по-важното/ и така или иначе - това няма как да се корегира в момента. Значи - 1/ информацията на лекаря не беше коректна, 2/ създаде ми ... не знам как да се изразя... от прегледа насам не мога да спя и ме избива на рев, напълно си загубих равновесието от притеснение. Пиша това, за да предупредя тези, на които им предстоят тепърва прегледи - при условие, че имате пълно доверие на наблюдаващия ви лекар /като мен/, напълно излишно е да се затормозявате с излишни прегледи при други лекари. Не искам никой да изпада в това състояние, в което съм аз - място да не мога да си намеря от притеснение това ще се оправи ли или не. Ако не бях ходила на това допълнително изследване /оказа се и напълно излишно, защото бе бегло и повърхностно повторение на прегледа на д-р Сигридов/, нямаше сега да ми е така. Хора, минали през толкова процедури като нас трябва да бъдат щадени и лоши новини да им бъдат съобщавани само ако данните са абсолютно налице и има вариант за медицинска намеса. Щом това не е така - единственото, което може да предизвикат тези думи, е контракции.
Извинявайте за дългия пост. Наистина, ако си обичате лекаря, не му "изневерявайте", освен ако не ви прати. Аз го направих против интуицията си, ама пуста "сигурност" - т'ва ми е дефект сигурно от опитите. Сега съжалявам, но ми остава само да се моля всичко да е ОК. Прегръщам ви.
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #188 -: Декември 11, 2009, 13:34:37 pm »
Добре дошли на новите момичета! Няма да изброявам, че съм много зле с паметта и ще пропусна някой  :oops:
Веселушче, мерси за подкрепата, ние вече сме стиснали палци за теб. :goodluck:
Хриско,  :bighug:
Елинка, добре дошла и на теб. Лежи си, миличка, почивай, пий си хапченцата и вярвай, че всичко ще е наред. Аз знам, че ще е така!  preggo
Вандичка, мила, много съжалявам за притесненията ти! Аз, казано честно поради тази причина си спестих доста от изследванията, които вие правите. Ходя на ЖК и отделно при моя си док - Александров от АГ Варна, на който имам безрезервно доверие. Точно поради това, не съм правила БХС, в началото, нито пък късното БХС или амнио. Не съм ходила и на ехокардиография. Сега тепърва ще ходя на запис на тонове. Дори ФМ провеждах при него - смятам, че е важно задоператорното устройство. Все пак ходя при двама доктори и искрено се надявам, че щом не са казали, че има проблем, наистина да няма. През бременноста си спестих доста четене и ходене по най-различни изследвания препоръчани от всякакви мед.лица. Дано е било правилната позиция!
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 13:39:59 pm от Дживотинче »
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #189 -: Декември 11, 2009, 13:39:33 pm »
Ванда, това е нещо съвсем нормално след многото процедури.. Аз например като забременях през 2007 незнам защо се съгласих да направя БХС. Д-р Стаменов тогава ми каза, че ще ми е положителен и няма смисъл от това изследване и че е пълна глупост. Резултатът беше, че въпросната "лекарка", която ме "натисна" да си направя това изследване искаше да направя при тях и амниоцентеза, но аз и бях казала, че след толкова опити няма да рискувам с тази процедура. Тази лекарка ми водеше женска консултация по касата и правеше и процедури инвитро. На феталната нямаше нищо притеснително и почти 100% беше сигурно, че детето е ок. Когато излезе резултата от БХС тази "лекарка" ми се обади за първи път по гсм-а да ми съобщи, че БХС ми е положително и трябвало да направя амниоцентеза задължително. Тонът и беше доста щастлив по телефона, а аз направо получих сърцебиене. Казах и, че няма да направя тази процедура и затворих. Д-р Сигридов ми забрани да я слушам и също ми каза, че няма причина да се притеснявам. Е, родих здраво детенце, но стреса, който получих от тази жена беше доста голям.. Понякога просто наистина човек не трябва да прекалява с изследванията, така че Ванда е абсолютно права.
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #190 -: Декември 11, 2009, 13:52:51 pm »
Много ви благодаря момичета  :bighug: Малко оптимизъм и от ваша страна ще ми е полезен.Аз се опитвам да вярвам ще всичко ще е наред и скоро хубаво ще се закрепи нашето бебче.
За лекарствата-аз още от пункцията съм си на утрогестан.Нищо допълнително не ми е изписано.Вчера въпросната докторка(тази която евентуално ще ми води ЖК) ми би една ампула прегнил и препоръча още 1-2 ако успея да намеря.Но след разговор с Д-р Александров,той ми обясни че с тази инжекция просто е добавила една капка към огромното количество което в момента отганизма ми произвежда с бременността.С две думи-няма полза то нея.на своя глава реших да пия 3*1 ношпа -мисля че няма да навреди.


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #191 -: Декември 11, 2009, 13:57:14 pm »
Аз също си спестих много изследвания които се правят през бременността.
Мислехме да направим поне 2 ФМ,но на въпрос от страна на мъжа ми какво ще направя ако ми кажат,че има нещо на бебето,моя отговор беше,че аз смелост да прекъсна бременността си нямам.Точно в момента разбрах,че тогава за мен няма сисъл да направя дори това.Вярвам,че всичко с беба ще е наред!Знам,че има и такива които ще ме сметнат за луда.Но така разсъждавах в началото на бременността си,така разсъждавам и сега!Само дано Господ е с нас!

*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #192 -: Декември 11, 2009, 14:02:00 pm »
Може ли да задам малко глупавичък въпрос, но все пак. Всичките тези изследвания ФХС, БХС и т. н. са само да установят нещо и то не с голяма точност, нали? В смисъл евентуално ще знаеш как е бебо!? А за махане - май ще бъде късно в предвид периода, в който се правят изследванията (едва ли някой и ще иска да го прави). В смисъл изследванията са информативни, нали така?
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #193 -: Декември 11, 2009, 14:08:47 pm »
Вандичка,много неприятна история :( Съгласна съм, че ако твоя доки не те изпрати при някого и не настоява за изследване не е необходимо.
Моята си настоява за феталната ехокардиография и за ФМ в първия триместър, заедно с БХС. Ще направя ехото, и ще отида на 4Д 38-32 седмица, повече от любопитство май :)
По принцип съм на мнение, че као някой лекар ми каже нещо лошо като новина проверявам с още два независими източника.
Може ли да задам малко глупавичък въпрос, но все пак. Всичките тези изследвания ФХС, БХС и т. н. са само да установят нещо и то не с голяма точност, нали? В смисъл евентуално ще знаеш как е бебо!? А за махане - май ще бъде късно в предвид периода, в който се правят изследванията (едва ли някой и ще иска да го прави). В смисъл изследванията са информативни, нали така?

ФХС - фетална ехокардиография. Гледа се предимно сърчицето
БХС-Биохимичен скрининг за синдром на Даун и не само. Прави се 11-13,6 г.с.
ФМ-фетална морфология - ултразвуково изследване на дефекти на плода.

Не мисля, че някоя от нас ще махне бебо, но има хора, които си признават, че няма да могат да се справят с бебе с генетичен дефект и ако не го махат обмислят варианти за социални домове. Звучи ужасно, но си е така :( ЗАтова се правят тези изследвания, за информираност.
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #194 -: Декември 11, 2009, 14:19:09 pm »
vanda, съжалявам, че се е наложило да преживееш този стрес. Силно се надявам тревогата да е фалшива и всичко с бебо да е наред.  :crossfingers:
Аз отидох на фетална ехокардиография именно по препоръка на лекуващата ме докторка, на която имам пълно доверие. Също по нейна препоръка си направих и другите изследвания - БХС и няколкото ФМ при нея. Предпочетох да си направя тези изследвания, за да съм спокойна от една страна и от друга, ако има нужда от реакция да се направи навреме (стига да може, разбира се). И може би именно заради стерилитета и процедурите, през които сме минали, ми беше трудно да махна с ръка и да кажа "каквото е".
Въпрос на гледна точка е! Не виня никого, както и не казвам, че аз съм правата. Всеки го усеща сам за себе си.

Със или без изследвания желая лека и спокойна бременноста на всички ни!  yahoo_17

Добре дошли на новите попълнения! Късмет ви желая и лека!   :crossfingers:
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #195 -: Декември 11, 2009, 14:19:23 pm »
Здравейте, момичета!
Бо Дим, добре дошла и от мен. Безпроблемна бременност и леко раждане на термин :)
Ели, както вече са ти казали-сега е важно да се пазиш, да почиваш и да не си вкарваш лоши мисли в главата. Всичко ще е наред, ще видиш. Много жени са били в подобно положение и са родили живи и здрави дечица. Пожелавам ти го и на теб :)
Дживотинче, приятно дочакване на заветната дата. Хубаво е, че от сега знаеш кога е събитието. Така спокойно межеш да се приготвиш и физически и психически. Ще чакаме с нетърпение добрите новини на 14-ти :) /една зодия ще сме май с вашия бебок ;)/
Хармони, нали знаеш, че не е хубаво да се товари. Я дай тази задачка на някой друг :)
Ванда, много неприятно се е получило при теб наистина, но пък е хубаво да се знаят тези неща преди да родим. Бебето на едни познати имаше подобен проблем и сега е живо и здраво благодарение на навреме направената диагноза /пак при ФМ са я установили/ и в последствие направена операция. Оказа се, че след като се роди детето, по-трудно се поставя тази диагноза и е било много вероятно изхода да е фатален. Права си обаче, че е редно лекарят да направи консултация или да те прати за второ мнение преди да даде заключение. Все пак това не е като да ти съобщят, че ще ти вадят зъб или че ти е излезнала пъпка. Някои доктори не осъзнават какво могат да причинят на пациентите си само с едно две изречения...
Много дълъг пост, за което се извинявам, но само да допълня, че ФМ за мен е важна, не само за да се установят евентуални генетични аномалии, но и ако бебчето не дай си Боже има някакъв проблем с някой орган /както в случая, който коментирах-с бъбреците/. Така може да се реагира навреме след раждането ако се наложи някакво лечение и т.н. Ако тепърва след като се появят някакви неясни признаци на неизвестно заболяване и тепърва се тръгне по доктори за поставяне на диагноза....става още по-страшно.
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 14:36:21 pm от джиджи »


Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #196 -: Декември 11, 2009, 14:40:55 pm »
Здравейте мамчета  :D
Малко инфо и от мен.Днес си взех изследванията от БХС и доки каза че са добре ,но аз пак си се притеснявам.Може ли малко инфо и от вас  :oops: риск за болестта на Даун 1:330,биохимичен риск на Даун 1 от 640 и възрастовриск на Даун 1 от 1300,РАРР-А е 678mui/652-4826/,NT 2.1mm има и др,но само тези написах и трябва да направя още едно БХС към 16г.с Имам един проблем-плацентата ми е доста ниско и аз много се притесних,каза че трябва да се наблюдава повече.
elina0102 повечко лежане мила и ще видиш че всичко ще се оправи
Дживотинче браво,хубава датичка сте избрали, то не останало вече
bo_dim добре дошла в нашата темичка,леки оставащи месеци до финала
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #197 -: Декември 11, 2009, 14:46:13 pm »
В никакъв случай не твърдя,че съм постъпила правилно.Просто така преценихме.
Прегръдки на всички! :)

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #198 -: Декември 11, 2009, 15:48:10 pm »
Стела, не съм много веща, но на мен изследванията ти ми изглеждат добре, а колкото до плацентата...откакто и на мен ми казаха в 12-та седмица, че съм с ниска плацента, доста се интересувам по въпроса и стигнах до извода, че е много често явление в началото на бременността. В повечето случаи се "вдига". И при мен сега вече е ОК. Не се притеснявай, само се пази известно време. Не се натоварвай много, ако може избягвайте секса и всичко ще си дойде на мястото :) Успех!


*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #199 -: Декември 11, 2009, 15:57:18 pm »
Все още 2 в 1. :D
Добре дошли на новите попълнения и леки и безоблачни месеци.
ПП Имам си информатор, така че бързо ще се разчуе като гушна Принцесата. :wink:


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери