0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #120 -: Декември 07, 2009, 17:52:18 pm »
Незнам, тези дни май не се е мяркала. И аз се ослушвам, че всеки момент може да имаме хубави новини, но чакам търпеливо :)


*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #121 -: Декември 07, 2009, 18:46:20 pm »

А къде е White-чето:balk_132:

Аааа, мернах я аз в поздравителните темички!  :wink: :D :D :D
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #122 -: Декември 07, 2009, 19:30:20 pm »
Относно стволовите клетки, тук също масово се предлага. Замразяват ги в частна банка и има годишна вноска, която не знам точно колко беше. Но си задължен да плащаш докато ти ги съхраняват. Много са ценни за лекуването на левкемия и някои форми на рак. И понеже са генно съвместими със всеки член от семейството, при евентуална трансплантация или хурургична намеса членовете на семейството са облагодетелствани, че няма да чакат подходяш донор и организма ги приема като свои тези клетки. И тук разгорварям с разни хора за това и казват, че ако няма болен в семейството от левкемия или рак няма смисъл да се плащат толкова пари. Става въпрос не за всички видове рак, а само за няколко вида, които се лекуват с тези стволови клетки. Учените все още работят по този въпрос и в бъдеще може да се окаже, че много наследствени и други болести могат да бъдат лекувани по този начин. Така че поинтересувайте се от семейната история, съобразявайки дали да се замразят тези клетки или не. Това е което аз знам по въпроса, ако някой знае още нещо да сподели.
Приятна понеделнишка вечер на всички.
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #123 -: Декември 07, 2009, 19:44:14 pm »
Събота и неделя са ми почивни от форума. :wink:
Аз се отказвам да раждам :lol:, девойката така спи, че и до Коледа не я виждам да излезе.
Вече ми става твърде нервно, а на докторите - съвсем.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #124 -: Декември 07, 2009, 19:50:25 pm »
Здравейте!

Да се запиша и в тази тема, оплаквайки се. :(

Много ми е трудно с храненето, явно стомахът ми е много притиснат от бебето?

Хапвам 10 хапки и все едно съм изяла половин вол. И с часове не ми минава. Толкова обичах да си хапвам, а сега ме е страх да седна на масата.

Даже преди 3 дни просто "забравих" да ям до 3 следобед - че и ми прилоша от глад. :(

Това нормално ли е? Сега едва влязох в седми месец...
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #125 -: Декември 07, 2009, 20:41:02 pm »
Привет момичета :) Гледам говорили сте за стволовите клетки. Аз искам принципно, но четох, че лекува ограничен брой болести и при това клетките се използват повече за членовете на семейството, отколкото за бебо. В частните се съхраняват 20 години и после не знам какво става. Аз гледах за Крио-сейв, но и в Малинов ми казаха, че има.
Мъжът ми е против, защото пък и нищо не ни гарантира, че клетките няма да се използват за някой друг, а после на нас да ни кажат "Сори, грешка в системата/изгубихме ги/ влезе вирус в системата и вдигна температувата и се размразиха. И то не за друго, просто в Бг нещата са малко мътни, а цената не е хич малка.

Аз пък да е оплача - от сутринта съм с главобол и като почнах да връщам...цял ден лежа в леглото и чак сега сядам. Много ми е кофти :?Вчера явно се преуморих с готвенето и чистенето и ме е заболяла глава. А мен като ме боли става зле.

Уайти, ти май предизвикваш девойката да те събуди след два ни по никое време с желание за излизане :lol:
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #126 -: Декември 08, 2009, 06:07:07 am »
Привет и от мен вече от българска земя :)Пътуването беше дълго и супер изтощително, но вече съм вкъщи при мама и татко. За стволовите клетки аз много се интересувах като живахме в България, но си представям колко са скъпи в Америка и не знам изобщо да проучвам ли там. Мисля обаче, че е възможно цялата тази работа да има голямо бъдеще - кой знае, някой ден може всички да го правят. Дано не ни потрябват така или иначе.


*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #127 -: Декември 08, 2009, 09:55:35 am »
Добро утро и от мен! Жасминка много гадно това с главата, дано днес да си по-добре!
Краситка, добре дошла в къщи-при мама и тати си е най-добре!
Аз ще ходя след малко да ме пободат  :? ама какво да се прави-така мразяяяя направо събирам сили за да стигна до доки!
Уайти, споко...момата ще и дойде времето и ще се събуди и тогава ще викаш "нани мамо, нани...."
А аз с нетърпение чакам новото попълнение!  :bighug:
Хайде весел и спокоен ден на всички ви!
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #128 -: Декември 08, 2009, 10:42:35 am »
Да се похваля и аз вчера за първи път усетих бебето.В началото не бях сигурна ,но сега вече зная .Чувството е невероятно .Приятен ден и честит празник на всички студенти 
 
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #129 -: Декември 08, 2009, 11:37:55 am »
Аз се отказвам да раждам :lol:

хаха, това ми прозвуча като "спрете самолета, искам да сляза"
Аз като гледам имаш още 1-2 седмици да почакаш без притеснения :) Все пак девойката си "преценя" ;) Пък и за коледа ще сте си в къщи, това е важно  :P

jp
, опитай да хапваш по-начесто и по малко. иначе не виждам друг начин в твоето положение. по-леки храни, които не товарят стомаха. дано има ефект.

Жаси, според това, което съм чела аз за стволовите клетки, би трябвало да може да се лекува и бебо. Нали все пак така съвместимостта е 100%. Колкото до това дали няма да стане "фал" със съхранението и аз съм се замисляла, но пък все пак се подписва договор и ако нещо стане уж връщат пари. То да не се стига до там, де.... Когато ходих на ФМ при Врагалева, се сетих /учудващо за мен:)/да питам какво и е мнението и тя каза, че е ЗА. Само дето неможа да ми препоръча банка. Тези дни съм на преглед и при моят доктор, дано не забравя да питам и него. После ще дам отчет.
За главоболието пробвай да пиеш чай от мента, на мен понякога ми помага.

Красита, добре дошла ;)

Анизка, няма страшно. Просто не гледай иглите и се опитвай да си представяш хубави неща :)

Гошката
, честито първи "комуникации" с бебо ;)

Честит празник и от мен, на всички бивши, настоящи и бъдещи студенти :)



*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #130 -: Декември 08, 2009, 12:04:28 pm »
Гошката честити ти първи ритничета! :D
Анизка успех при доки!
Уайтче сигурно нямаш търпение вече!Аз отсега съм така,а като знам колко има ощеее.Искам да се събудя,да е февруари,да сме се прибрали вкъщи и многоо да се гушкаме!Оф,май много искам,а! :)

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #131 -: Декември 08, 2009, 12:33:13 pm »
Джиджи,Скарлет само здраве да е, за да можем да се радваме на нашият Коледен подарък !
White тя както е мирна може изведнъж да реши, че и се излиза и да ви изненада- а пък може и да си чака термина детето  :D
Анизка и аз много мразя да ми взимат кръв, ама няма как. Обаче хубавото е, че за някои иследвания може с кръв от пръста- на мен последните 2 пъти оттам ми взеха кръв за ПКК и съм много доволна  :D
jp и на мен ми се е случвало точно в 7 месец- чувствах се натъпкана с храна и не огладнявах- понякога ядях само защото знаех, че трябва. Хапвай по мъничко поне, защото трябва да имаш нещо в стомаха!
За стволовите клетки - и аз мисля, че си заслужава човек да замрази- разбира се ако може да си го позволи !
Бременност и епилация
« Отговор #132 -: Декември 08, 2009, 14:19:31 pm »
Здравейте, един малко личен и притеснителен за мен въпрос, бихте ли споделили по време на бременност може ли да се ползват депилиращи кремове и как се освобождавате от ненужното окосмяване :oops:
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #133 -: Декември 09, 2009, 09:36:29 am »
Здравейте момичета сега се връщам от консултация и трябваше да съм 32 седмица ама беба отговаря на 34 седмица!Та възможно ли е да се появи по-рано или пък ще е по едричка?Доктора почти нищо не ми обясни!


Заяна, правила ли си тест за гестационен диабет?

правих разни изследвания  :?
но ако знае някой съкращението на Англ. как е  :?
ще съм благодарна!
« Последна редакция: Декември 09, 2009, 09:40:08 am от zayana »
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #134 -: Декември 09, 2009, 09:44:52 am »
Стволовите клетки са ефикасни срещу доста болести и ако родителите имат възможност е добре да се замразят. В клиника Малинов замразяването е 3000лв, след 3 години плащаш годишна такса мисля, че беше 300лв. Съхраняват се 20 години. Имат мобилен екип, който извършва процедурата в цялата страна.
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #135 -: Декември 09, 2009, 11:09:38 am »


правих разни изследвания  :?
но ако знае някой съкращението на Англ. как е  :?
ще съм благодарна!

Gestational diabetes (or gestational diabetes mellitus, GDM)
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #136 -: Декември 09, 2009, 13:19:20 pm »
Ето една статия за стволовите клетки. Мисля, че отговаря на доста въпроси. http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=169&aid=4431

Забравих....
Честит празник на всички именнички и разбира се на всички бъдещи и настоящи майки. Много здраве, късмет, любов и добри приятели!
« Последна редакция: Декември 09, 2009, 14:09:23 pm от джиджи »


Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #137 -: Декември 09, 2009, 14:04:43 pm »
И аз се интересувах от темата за стволовите клетки. Стигнахме да заключението, че не може да се има доверие на банките за съхранение. По-точно: съотношението Цена на услугата към Доверие в изпълнителя не ни устройва. Ако беше по-евтино, щяхме да замразим, въпреки, че имам съмнения в изпълнителя. Но при тези цени, се отказахме, след дълги дебати  :D на целия род. Има значение и факта, че в рода ни няма такива заболявания (дай Боже така да продължи). Както и в рода на милото.
Иначе днес успях да се свържа с ТК и да питам за изследванията ми. Кръв и урина - всичко 6, ноооо микробиологията има гъбкии. И сега трябва да се замъкна до там за рецепта, а много много ме мързи. Откакто със сигурност научих кое е ритник, искам да ви кажа, че дъщеря ми ме сритва здраво. Имам и киселини често и все се чувствам пълна до гуша с храна, дори и когато съм гладна. И корема ме понаболява много често (храносмилателния тракт мисля)...мрън-мрън-мрън  :lol:
Здраве и усмивки на всички!  :D
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #138 -: Декември 09, 2009, 14:28:29 pm »
Аз такова....да почерпя за именния си ден http://podnesi.com/images/cake_b_1_11.jpg
Вчера и днес се мъкна при доки-вчера кръв ама легнала, че иначе не отговарям  :oops:!!! Днес видях бебчо....мъничко, сладичко..... :P само дето имам някакво миомно възелче в матката-доки каза да не се притеснявам ама аз....се притеснявам  :? ! Някой може ли да ми каже тревожно ли е това?
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #139 -: Декември 09, 2009, 14:37:20 pm »
Аз такова....да почерпя за именния си ден http://podnesi.com/images/cake_b_1_11.jpg
Вчера и днес се мъкна при доки-вчера кръв ама легнала, че иначе не отговарям  :oops:!!! Днес видях бебчо....мъничко, сладичко..... :P само дето имам някакво миомно възелче в матката-доки каза да не се притеснявам ама аз....се притеснявам  :? ! Някой може ли да ми каже тревожно ли е това?

Благодаря, мила. Да ти е благословено името. Желая ти всичко най-хубаво.

Според мен не е проблем, особено щом доктора е преценил, че не е притеснително. Просто трябва да се следи да не расте. След лапарото ми, доктора каза, че са ми изрязали и малък миомен възел /между другото/. Аз също доста се притесних като разбрах и тогава си спомням, че почетох из интернет, но щом съм забравила подробностите, значи не е било страшно :) Според мен не е проблем, особено щом доктора е преценил, че не е притеснително. Просто трябва да се следи да не расте. Доколкото съм запомнила от изчетеното, често се случва да се "появяват" такива възелчета по време на бременност. Имаше връзка нещо с прогестерона. Тогава май си го обеснявах като един вид миомата се "храни" с прогестерон /не ми се смейте/ и тъй като по време на бременност този хормон е повечко, за това има и подобни аномалийки :) Успех и дано нямаш повече притеснения!