0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #20 -: Декември 02, 2009, 17:30:52 pm »
Скарлет, мисля, че е рано. На мен на първата фетална ми обясниха, че на момченцата малко по-късно се оформят половите органи и за това по-сигурно е да се каже след 14-та седмица. Тогава растат пишките :)
Джи,  :balk_81: голям образ си :balk_62: :balk_47:
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #21 -: Декември 02, 2009, 17:54:00 pm »
ranan  и аз утре съм на фетална и ще видим какви гащи сме :)  С теб се движим още от началото на еднакви дати за прегледите :)
Абе на нас на последния преглед не ни беше порастнала пишка,ама не гарантираха 100% че няма да има :)
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #22 -: Декември 02, 2009, 17:59:40 pm »
На вниманието на annie13 и jp - Д-р Сигридов е в клиниката и работи. Приятелката ми днес е на "лепило" и лично провери току що.
annie13, може би утре ще се видим - аз съм от 14.30ч. А ти?

Цвети, мерси за информацията! И аз разбрах, че вече е на работа. Моят час е за 17.00. Много ще се радвам да се запознаем, обаче не искам да ти пожелавам да чакаш два часа и половина :D.

Добре дошла на tortila.
White, Tini - леко раждане и хубава среща с вашите бебоци!

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #23 -: Декември 02, 2009, 18:41:16 pm »
Честита юбилейна тема! Много късмет да донесе на бъдещи и настоящи мами :) Честито на новите девойчевсички та присеидинили се към групата на коремчетата :) Леко раждане и здрави ангелчета на напускащите ни :)  аз си бях пуснала едно въпросче в предната тема и тя взе че се обнови...Исках да ви попитам какво мислите за ваксините sreshty свинския грип, някои говорил ли е с лекар за това, някои ваксинирал ли се е и имае ли изобщо някаква информация дали не са вредни ? Предсои ми за празниците да се прибирам в БГ и още се колебая с тези ваксини. тук в Лондон лекарите са на мнение че е добре хората в рисково положение ( као нашето) да се ваксинират, в БГ чувам други отзвуци..... помагаие с информация  :)
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #24 -: Декември 02, 2009, 19:04:43 pm »
Аз лично съм против подобни ваксини. Особено когато мненията за тех са противоречиви. Специално пък за свинския грип мисля, че прекалено много ни плашат с него. Положението не е чак толкова трагично. Или поне не по-трагично от това да лепнеш който и да е друг грипен вирус


Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #25 -: Декември 02, 2009, 19:21:23 pm »
ПОдкрепям Джиджи - най-малкото не са изследвани страничните ефекти. Да не стане после "Чудесна е, няма опастност" и след 10 години " Опааа, то имало странични ефекти при плода...ми не знаехме, тестовете тогава не показаха".
Аз съм по принцип против ваксините, но свинския грип не е по-опасен от сезонния. Повече течности, маската и това е.
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #26 -: Декември 02, 2009, 19:21:23 pm »
Аз имам няколко бременни колежки, които се ваксинираха. Истина е, че се преекспонира с опасността от този грип, както и със страничните ефекти. Истина е, че има починали след ваксинацията, но те са имали и други проблеми. Всеки трябва да прецени за себе си.

И извинявайте, ако съм груба, но има момичета, които дават хиляди за процедури. Някакси не звучи сериозно бременни да казват, че 30 лв. месечно за ултразвук са им много. Поне не в този форум. Нали се сещате колко момичета биха се радвали да са бременни и да дават по 30 лв. всеки месец или два пъти месечно?! А и ултразвукът не е задължителен според касата.

Лека бременност и леко раждане!

*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #27 -: Декември 02, 2009, 19:31:44 pm »
 :D Да е късметлийска новата темичка и да се пълни с нови попълнения и здрави бебчета !  :goodluck:
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #28 -: Декември 02, 2009, 19:39:47 pm »
Тортила, четити две чертички! Леко бременеене и здраво бебче на финала!
По отношение на прегледите, докторът, който ме следи по ЗК ме преглежда всеки месец с ултразвук, без да съм плащала. Платих си само за микробиология и преглед с ръка влагалищно последния път. Каза ми, че шийката е добре. А защо бърка не знам? 8O Тя се вижда и на УЗ.
За пола - моята мома и видяхме срамните устни чак на късната фетална морфология.  :D Вече мисля в розово.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #29 -: Декември 02, 2009, 19:44:00 pm »
Ех, кога беше пусната първата такава тема, а сега вече 50-а такава. Страхотно, да се пълни с нови момичета и хубави новини.  :D

Уайт, Тини, щастлива среща, незабравими мигове и здрави бебета!!!  :)


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #30 -: Декември 02, 2009, 20:18:15 pm »
Благодаря за отговорите и мненията. Аз в началото се бях запалила и си я изисках тази ваксина в стремежа си да направиш всичко което зависи от теб  на 08.12 трябва да отида на проверка и да направя и ваксината  , но се разколебах и мисля да не я правя , а относно плащанията за изследвания и прегледи, наистина много хора нямат възможност всеки пак да отделят средства за прегледи и би трябвало всички те да са безплатни , но това вече клони към политиката и икономиката на страната и въпреки всичко ,ако има варянт за безплатно проследяване на бременноста е добре майките да се възползват,  в по-развитите държави е противопоказно да платиш за каквато и да била медицинска услуга и да се похваля вчера получих по пощата каталог с коледни подаръци и вътре имаше ваъчер за 80 паунда (175 лв) само за това че вече сам регистрирана като бременна....има много трудности в българия със здравните услуги ( и не само)  но хората борещи се със зъби и нокти да постигнат мечтата си ще намерят начин да се справят във всяка ситуация, още по-малко финансова
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #31 -: Декември 02, 2009, 20:21:09 pm »
Честита нова темичка,да се напълни с много нови бременни момичета и щастливи новини за здрави бебчета :)
И аз честно казано съм против ваксините за какъвто и да било грип по време на бременност,макар и постваксиналните инциденти да са сведени до минимум.
На бебо му се видя пишката още 14-та седмица,макар че д-рката не ми даде 100% гаранция тогава,но на следващите прегледи се потвърди :)
 :bighug:

*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #32 -: Декември 02, 2009, 20:41:12 pm »
Ееее, наистина Каси кога мина времето :wink:
 нека много много се пълни тази тема :D,
стискам палци на вси4ки моми4ета,

И много леко раждане(или секцио)на WITHE(няма да забравя миналата година като тайни4ко ми завижда6е, а виж сега :D и ти отново 6те усети6 това 6тастие).
и  на TINI и вси4ки други моми4ета прекрасни сре6ти с рожбите им :D



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #33 -: Декември 02, 2009, 21:56:46 pm »
shtastie, извинявай, че ще ти противореча, но живея в една от най-развитите държави в Европа и всичко си плащах като бременна. Не се оплаквам, а просто споделям. Държавата е много социална и детските надбавки са доста високи, но нямаше безплатни неща за бременни.

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #34 -: Декември 02, 2009, 22:29:21 pm »
Жаси, ranan, успех утре на феталните :)
Момичета, дайте да оставим тази тема - за едни 30 лв. са малко, за други ужасно много, за едни е нормално да си плащат за прегледите, за други не е нормално, голяма работа! Важно е бебчовците ни да са здрави и да си бъдем от полза колкото се може повече.
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #35 -: Декември 03, 2009, 02:34:54 am »
Shtastie, аз съм ваксинирана против свински грип. Живея в Щатите, докторката ми определено настояваше за ваксината, като не са ме задължавали разбира се, но особено както мисля да си идвам към България за празниците, ми казаха че е много опасно да пътувам неваксинирана. Беше безплатно, така че не мисля, че са ми я препоръчали заради парите. Аз също се двоумих, но тук казват, че при бременни могат да станат много усложнения ако хванат грипа, и в крайна сметка послушах гинеколожката си. Иначе и тук има много привърженици и много противници на ваксините.


Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #36 -: Декември 03, 2009, 10:52:11 am »
Здравейте благодаря ви за посрещането  :) Успех на всички, които очакват да се срещнат със своите бебчета  :)

З

По отношение на прегледите, докторът, който ме следи по ЗК ме преглежда всеки месец с ултразвук, без да съм плащала. Платих си само за микробиология
защо някой лекари не искат да им се плаща, а въпреки това правят прегледи с ехограф, а в теста за бременност пишеше че в БГ жените над 35 имат право на 4 прегледа по здравна каса Вие чували ли сте нещо такова.

Да ви кажа изобщо не се чувствам бременна, нямам никакви признаци, само закъснение :) Другата седмица ще отида на преглед и дано всичко е наред
« Последна редакция: Декември 03, 2009, 11:33:29 am от tortila »
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #37 -: Декември 03, 2009, 11:20:13 am »
Да се запиша и аз в юбилейната ни темичка  :wink:
Добре дошла, Тортила. Интересно?!? Това от теб го чувам за прегледита на жени след 35 г. Дано да е вярно.
За симптомите - ще се повторя за пореден път - аз още нямам!
А ти вярвай, че всичко е наред, защото е така.
Ние днес ще вземаме количката и леглото на бебо и много се вълнувам, той също - подритва ме от сутринта  :D. Другата седмица вече ще ходя при док да говорим евентуално за дата за секцио след Нова година. А вчера бях на преглед за вътреочното налягане (дано така да се казва) и да ви кажа честно, не беше страшно, но малко изтормозих доктора. Съборих му лещата дето ми изследва окото и затова помолих сестрата да ме натиска отзад по главата, да не му я отнеса нанякъде  :D :oops: Преди това пък не се даваше дясното ми око да му набутат лещата и доста го поизпотих док. В крайна сметка и той ми препоръча секцио, така че пътя явно е ясен.
Лек ден, момичета!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #38 -: Декември 03, 2009, 11:27:25 am »
Преди това пък не се даваше дясното ми око да му набутат лещата и доста го поизпотих док.

Какво е това с бутането на лещи в очите? Така ли протича прегледа?  8O Малко зловещо звучи :?


Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #39 -: Декември 03, 2009, 11:27:59 am »
Аз имам едно секцио и да ви кажа не съм плащала нищо в болницата Шейново, нито легално нито нелегално,не съм избирала екип, всичко мина добре, само дето след това ме боля глава 20 дни и не можех да стоя права, може би от упойката -спинална, мисля че епидоралната е по добре. Дживотинче пожелавам ти  при теб всичко да е наред и прегърнеш своето бебче :)