0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #40 -: Юни 28, 2010, 19:54:12 pm »
 Аз се оперирх при д-р Герги Байчев от ВМА - София. Много съм доволна от отношението му към пациентите, внимателен е , обяснява , изслушва и най - важното - не съм срещала отрицателни отзиви за него като специалист никъде.
miletka77 , можеш да отидеш още на следващия цикъл. Така ми препоръча доктора , ако имам оплаквания.
 Слава Богу , засега нямам.
« Последна редакция: Юни 28, 2010, 19:56:33 pm от fatalwoman »
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #41 -: Юли 29, 2010, 18:48:28 pm »
здравейте,

много се зарадвах като видях тази тема, тъй като ми предстои първо ИКСИ, а фиброаденоми имам от повече от 10 години. дълго време отказвах да ги оперирам, въпреки настоявания на много лекари, дори ми предложиха мастопатия, като превантивна мярка, тъй като майка ми почина от рак на гърдата. когато реших да забременявам оперирах първата и най-голяма "бучка". операцията беше най-лесната част- под обща упойка и си отидох още същия ден. при мен се образува голям белег, но кожата ми е такава, и малко по-бавно си раздвижих ръката след това, но доколкото знам това е доста необичайно. след време отидох на консултация в Англия и ми казаха, че преди да се оперирам е трябвало да направя т.нар. корова биопсия - тя е по-дълбинна от нормалната и взима клетки от вътреността на образуванието, вместо да се прави операция. Токуда правят такива. Ако ще правя нещо с гърдите си, то съм решила да е биопсия, тъй като ми трябваше доста време да се възстановя след операцията. гърдите си ме болят без никаква разлика, освен, че в началото ме болеше и операцията, но пък така откриваш още един нюанс на болката :wink:. сега много съм се шашнала, защото имам подут лимфен възел и разни други малки симптоми, та съм се уплашила, че може да имам лимфома. зная, че звучи налудно, но само като си помисля - стимулация и лимфома. Та ако някои от вас зная добър онколог, ще съм ви много благодарна.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #42 -: Юли 29, 2010, 21:47:43 pm »
При тези обстоятелства бих махнала всичко което завършва на "ом".
Успех на ин витрото! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #43 -: Юли 30, 2010, 11:08:03 am »
Засега ще трябва да проверя това с лимфните възли. Не зная към кого точно да се обърна, но ще отида да направя една кръвна картина, да видим какво става. Много е странно точно преди ИКСИ-то тялото ми леко полудя, но ще ви държа в течение (зная, че е кофти избор на думи, извинете). А сега отивам на уикенд за двама по повод рождения ми ден и се надявам да не мисля за рак (от какъвто и да е вид) или за ИКСИ дето може и да не проработи.  8)

Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #44 -: Август 09, 2010, 11:07:19 am »
Здравейте, момичета! И аз съм след неуспешно ИКСИ и пих Естрофем! От няколко дни чувствам напрежение под едната ми мишница и имам чувството, че имам оток и съм подута. Ше отида на преглед, но искам да ви попитам дали има значение ,че съм в цикъл?? Трябва ли да ми свърши и тогава да отида на преглед?
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #45 -: Август 09, 2010, 11:48:07 am »
margopetrova, хубаво е да се ходи на преглед малко след цикъла, за да са се успокоили гърдите от хормоните, които действат по време на цикъла.
След ИКСИ-то имах страшни болки в гърдите, оказа се, че са се образували многобройни малки кистички, които според док щели да изчезнат от самосебе си.
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #46 -: Август 10, 2010, 11:39:44 am »
Meme, това звучи успокоително. Благодаря ти за съвета.Като, че ли този оток ми спадна и не чувствам такова напражение. Като ми свърши ще отида за всеки случай на лекар.
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #47 -: Август 18, 2010, 00:57:18 am »
здравейте,

вчера ходих на една много приятна мамоложка - като казвам приятна имам предвид лекар, който първо си говори с теб, слуша те, после те преглежда и ти обяснява/отговаря на въпроси колкото имаш толкова. та по повод мастопатиите и по-специално фиброаденомите - според нея е добре да се махат като превантивна мярка, защото при бременността вероятно ще нарастнат. дотук нищо ново, но според нея рискът от развитие на злокачествено заболяване при наличие на фиброаденоми в следствие на икси/ин витро е пренебрежимо малък. надявам се това да е от полза. също така се оказа, че има сайт, за да не е реклама - търсете по "мамолог" и би трябвало да излезе.

Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #48 -: Юни 02, 2017, 15:08:46 pm »
Момичета, да ви питам тези , които имате мастопатия и кисти в гърдите , как ви се отразяват стимулациите, страхувате ли се, че нещо недай си Боже може да стане. Аз имам 3 неуспешни опита, един от фонда и 2 ЗЕТ, последните два пъти ме стимулираха с естрофем - мн високи дози и не мисля, че ми се отразява добре. Сега гърдите ме болят зверски (след последния неуспех) , и целите са ми на бучки, които и преди ги имах де, но ме е страх да не е станало нещо. Вие как усещате гърдите си? Влияят ли ви зле лекарствата? Да вметна, че преди по-малко от 3 месеца посетих мамолог, коийто каза, че нямам проблеми, освен многобройните кисти, които ще са си така. нямало начин. И такава ми била структурата на гърдите. Затова малко се успокоявам и не ммисля да се вкарвам във филми и пак да хукна по лекари, щом е минало толкова малко време от последния преглед, а и се надявам като ми дойде циъла нещата да се нормализират. Ще се радвам да се включи някой.  :) :) :) :)
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #49 -: Юни 02, 2017, 15:55:38 pm »
Иванела, като отмине действието на лекарствата, ще отминат и оплакванията от гърдите. За жалост, тези лекарства имат негативен ефект и при някои жени, както явно при тебе, водят до доста неприятни усещания. Не мисля, че е нужно пак да те преглежда мамолог, но ако ще се почувстваш по-спокойно, можеш да се консултираш. Пожелавам ти бързо възстановяване. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #50 -: Юни 02, 2017, 19:21:06 pm »
Благодаря, Мели. Аз от 2 години си ги имам тези кисти в гърдите, но след стимулациите много ме болят, надяявам се всичко след цикъла да се нормализира. Мерси.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #51 -: Юни 02, 2017, 19:49:37 pm »
Съчувствам ти. Сигурно и други момичета ще се включат, с подобни на твоите оплаквания. Отминават, но е наистина неприятно, докато премине.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #52 -: Юни 27, 2017, 23:01:09 pm »
Аз също съм с кистозна структура. Не съм имала проблеми след стимулацията за инвитро. Но явно при всеки е различно. Успех



   La vita è bella
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #53 -: Септември 25, 2017, 16:54:03 pm »
Здравейте, отново се налага да пия естрофем, а съм писала и преди, че съм с мастопатия и множество кисти и в двете гърди. Искам да питам на вас как ви се отразява, тези които и без това си имате проблеми с гърдите. Аз чувам, че е много вреден, но го пия за пореден път........ Нямам избор. Сега от доста по-рано започна болка в едната гърда, която и по принцип повече ме боли . Ще се радвам все пак някой да се включи.  :) :) :)