0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мастопатия и ин витро
« -: Октомври 11, 2009, 20:39:07 pm »
 Наскоро ми откриха фиброаденом и киста на гърдата. Докторът - Иво Гергов от НОМЦ - гр. София препоръча операция за отстраняването им преди следваща стимулация.
Ходих на преглед и при д - р Георги Байчев - хирург , онколог в Плевен , който каза , че болките , които имам в последно време са следствие от мастопатия , но не изказа категорично мнение за операция. Аз реших да се оперирам преди стимулацията.
  Има ли тук жени , които са правили стимулация за ин витро при наличие на мастопатия? Как ви се е отразила стимулацията?
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2009, 21:07:41 pm »
Аз съм с мастопатия и в момента съм в процес на стимулация. Не знам как ще ми се отрази. Имам болки в гърдите (особено в дясната) всеки месец от овулация до менструация. Потърсих мнения преди да започна стимулация. Единия лекар беше на мнение, че няма проблем да започна, а другия - да потърся мнение на онколог (понеже в дясната гърда имам някакво мастно образувание, което е колкото малко бобено зърно). Може би постъпих глупаво, но не потърсих второ мнение. Сигурно щяха да ми препоръчат операция и направо ми се гадеше от тази мисъл.
Дано не съм сбъркала много. Не помогнах с отговора си, но всъщност страха ми от стимулацията беше и е точно заради това.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2009, 21:13:23 pm »
 mira_m66 , много се радвам , че ми отговори !
 Как се справяш с болките в гърдите?
 Интересното при мен е че болки имам през първата половина на цикъла.
 Стимулацията ти съобразена ли е с мастопатията по някакъв начин? По какъв протокол си?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2009, 22:27:58 pm »
Фаталче, аз също съм с кисти и фиброаденоми и в двете гърди. Пунктирала съм и двете преди време - казаха че са доброкачествени. Ама ако съм искала да ги резнем. Дай им да режат само на хирурзите. И аз имах болки в гърдите преди цикъл, но не съм се притеснявала особено. След стимулацията особена разлика няма. Просто понеже ми наедряха гърдите по-лесно намирам едната кистичка. Ще ги мисля като родя.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #4 -: Октомври 11, 2009, 22:48:56 pm »
Имах мастопатия установена на узи между първите две процедури, не съм се замисляла за нея тогава.
Сега на втория месец след раждането, в процеса на кърмене от едната гърда започна отделяне на капчици кръв и напипах уплътнение, при преглед с узи лекуващия предположи че е фиброаденом. При обстоен преглед при онкохирург заключението беше цитирам: тумор на жена със стимулация не оставм" на следващия ден ме приеха за отстраняване на образуванието. Хистологията е "мастопатия аденоза". Доверявайки се на Д-р Балева, ВМИ гр. Пловдив - изцяло подкрепям нейното становище.
Обръщайте внимание на гърдите си и си правете редовни прегледи.
Кърмих (цедях) се до 8-я месец.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2009, 22:58:28 pm »
Аз също съм с мастопатия. През април дори направих мастит с температура /не съм кармачка/. Препоръката на мамолога е веднага след стимулацията да отида да направя преглед.В момента още пия хормони /4 ден след трансфер съм/ и после ще ходя.
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #6 -: Октомври 12, 2009, 16:45:21 pm »
Аз си имам две кистички в гърдите.С болката  се справям като използвам прогестогел.Предписа ми го лекарката,която ми откри кистите.Може да се използва по време на стимулация и бременност.
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #7 -: Октомври 12, 2009, 17:11:55 pm »
И аз си имам мастопатия, но не знам дали е в резултат от стимулациите (имам си три до сега). Понякога като ПМС много силно ме болят гърдите и на мен ми предписаха Прогестогел и Дуфастон от 16 до 25 ден на цикъла, но терапията проведох 2 мес. може би. Реших, че мога да изтърпя болката пред това да пия още хормони.От утре започвам отново стимулация за ICSI(дано да е последна, но успешна), та имам въпрос, ако до края на седмицата отида на мамолог дали прегледа ще е обективен?
Нашата сбъдната мечта - Мария и Тодор - 14.06.2010г.!
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2009, 06:56:19 am »
 Благодаря ви за отговорите ! До месец мисля да се оперирам. Това , което ме тревожи е , че болките ги имам не след овулация , а от менструацията до овулацията , т.е. първата половина на цикъла. Болките са вече втори цикъл.

alex_roz , струва ми се , че няма да има проблем за прегледа ти , че си започнала стимулацията.
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #9 -: Октомври 13, 2009, 09:21:34 am »
Фаталче, аз имах един стар доста голям фиброаденом (голям, голям, 1.3 на 1.7 см, но за моите гърди това е доста), който малко преди цикъл започваше да ме боли и след това се успокояваше. При прилагането на Диферелин срещу ендометриоза се наду и стана много болезнен. Мамолозите и Владимиров ми казаха задължително да го махам преди първото ми ин витро. При операцията се оказа, че имам и мастопатия. Мненията дали да се махат фиброаденомите или не са доста противоречиви, но аз лично не съжалявам че се оперирах, още повече предвид факта как ми се отрази Диферелина. А и натоварването с хормони не се отразява добре на тези образувания, те се повлияват доста от тях.
4 процедури ин витро по-късно нямам никакви оплаквания в гърдите - нищо не ме боли, редовно ходя на прегледи и нямам нови образувания, така че всичко е наред. А и белегът ми вече доста избледня  :)
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #10 -: Октомври 13, 2009, 10:11:45 am »
Момичета, тази тема се оказва много полезна. Сега вече съжалявам малко, че не си направих консултация с мамолог или поне една контролна мамография (имам такава от преди 2 години - след лечение със Золадекс и операция от миома). Ще се заема с този проблем възможно най-бързо. Знаех си, че трябваше да свърша тази работа, но исках колкото се може по-бързо да стартирам инвитрото (защото имам отново миома). Постъпката ми сигурно е глупава, но пък реших да предприема този риск, защото с док се бяхме разбрали за лека стимулация. Дано да нямам проблеми.
Иначе в клиниката никой не ме пита, пък и аз нищо не казах. Голямо съм магаре. 8O
Нищо не пия за болките в гърдите. Те са от овулация до менструация. Малко преди ми дойде - те спират. Болката не всеки месец е еднаква.
Кажете нещо повече за операцията - тежка ли е, как протича, колко време е възстановяването, колко време е горе-долу престоя в болницата... и въобще каквото се сетите. Благодаря предварително!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2009, 14:11:09 pm »
Приеха ме в петък, купища изследвания и т.н., цепнаха ме в понеделник. Мен ме оперираха с местна упойка, не боли но усещаш инструментите и страха. Почти веднага излиза първата хистология и те шият, ако е добро. Иначе я правят и с Деприван (като за пункциите). След два-три дни те изписват, промивки, превръзки и на 5-6 ден свалят конеца.
Добри резултати за всички ни!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2009, 14:39:41 pm »
Хм, Евро, това което казваш ми е странно, но то може би зависи и от самият аденом и анамнезата ти като пациент.   :?
Мен ме рязаха в онкологията в София. Предварително (на предходен ден) ме пратиха за тестване за алергии, на кардиолог и май на още някакъв лекар (не помня точно). Общо ми отне около 3 часа с чакането пред кабинетите. В деня Х "ме приеха" в болницата сутринта в 7.30, в 10.30 ме цепнаха с местна упойка (и то толкова късно защото бях трета по ред) и в 11.30 ме "изписаха". Официално се водех с леглодни, но всъщност седях там едва няколко часа. Викаха ме през следващите дни два пъти на преглед и така...  :)
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2009, 15:14:50 pm »
Пак, така де. :)
Справих се с предварителните изследвания в петък и веднага ме приеха за да мога в понеделник да съм първа, все пак събота и неделя не правят такива процедури, а и нали съм с малко дете. Мен също веднага ме пуснаха, но болничния леглоден е 5 дни ако не се лъжа.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2009, 18:12:01 pm »
Аз имам 2 операции на фиброаденоми през 2000 и 2001г. Първия път бях с местна упойка и ми прилоша при шиенето. Тръгнах си веднага след операцията - била амбулаторна-20мин. Втория път поисках пълна упойка, тогава платих 1 ден болничен престой, но реално си тръгнах същия ден след излизане от упойката.
Сега имам едно образувание 5-6мм, мамологът казва, че не е сигурно дали е киста или аденом, не трябвало да се оперира, само го следим на 6 мес. вече няколко години. Правих 4 стимулирани инсета (Клостил и Мерионал)за последната 1 година. След последното много ме боляха гърдите и отидох на преглед - нямало проблем, било на нервна почва. Сега се готвя за ин витро и от 5 дни пия Марвелон. Пак ме болят гърдите. Може и да е от нерви, доста съм напрегната. Успокоявам се с това, че в брошурата на Марвелона пише, че предпазва от доброкачествени образувания на гърдите. Всеки път напомням на д-р Владимиров,че имам проблем с гърдите. Той ме успокоява, че приема на хормоните е за кратко и няма проблем.
Фаталче, и моите болки са преди цикъл, а не след. Може би трябва да потърсиш 3-то мнение. Иначе операцията не страшна.
« Последна редакция: Октомври 13, 2009, 18:15:27 pm от Meme »
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2009, 18:28:39 pm »
Болките и напрежението в гърдите наистина в повечето случаи е на хормонална основа, но напипате ли уплътнение, топче, бучка, деформация на гърдата - бегом при специалист!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2009, 19:50:29 pm »
 А боли ли ви в посока към под мишниците ? Аз мисля че е възможно мен да ме боли през първата половина на МЦ , заради ниските нива на прогестерона , но дали е така?! :ask:
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #17 -: Октомври 14, 2009, 10:28:41 am »
Да, точно такава беше болката - посока мишницата. Беше толкова силна, че вървях по улицата, притискайки с ръка мястото. Понякога пак имам подобна болка, но не толкова силна. Мамологът ми обясни, че имам концентрация на жлези от едната страна на гърдата и болката се получава при хормоналните промени преди цикъл и при нервно напрежение. Предписа ми Прогестогел, той облекчава. Но ако е аденом, аз лично бих се оперирала. Операцията не е страшна и си спестяваш притесненията дали няма да стане злокачествено.
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #18 -: Февруари 03, 2010, 18:47:36 pm »
 Аз се оперирах на 29.10.2009г. във ВМА при доц. Байчев.  Трудно изчаках хистологията - фиброаденом и фиброкистична болест на гърдата. Белег почти нямам вече , само корав ръб под операцията.
 Проблемът ми е , че ще започваме ин витро отново и ми изписаха Диане 35 за цикъла преди процедурата. Много се притеснявам как ще ми се отразят противозачатъчните и натоварването с хормони по време на процедурата.
mira_m66 ,silvi 35, ходихте ли на прегледи след процедурите ?
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #19 -: Февруари 03, 2010, 19:35:19 pm »
Fatalwoman,много добре разбирам притесненията ти!Основно естрогените влияят негативно,което означава,че една бременност също ще влияе зле в това отношение.8мес след 1-я ми опит ИКСИ ми махнаха фиброаденом,6мес след 2-то ИКСИ имах образувание и в другата гърда-направиха ми пункция и изследването на материала показа,че няма туморни клетки-явно беше на етап като киста.Гаранция няма!Просто трябва да се следим често и при най-малкото съмнение да ходим на лекар,за да се хващат нещата във въжможно по-ранен етап.Късмет!
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #20 -: Февруари 03, 2010, 19:45:49 pm »
Не съм ходила на преглед. Някак си не ми се занимава - вероятно от страх да не се окаже, че трябва да се оперирам. Занимавам се с едни биопсии и нямам сили и за това. Ама се замислям дали да не отида тези дни да си направя една мамография.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #21 -: Февруари 03, 2010, 20:01:11 pm »
mira_m66 , по време на процедурата имаше по - различни от обичайните за тебе оплаквания в гърдите? Пи ли противозачатъчни преди процедурата и какви ? След трансфера пила ли си естрофем?
pavka , ти оперира ли второто образувание ? Какво е мнението на твоят лекар относно стимулацията в нашия случай ?
  Много ви благодаря , момичета , че се включихте!
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #22 -: Февруари 03, 2010, 21:17:36 pm »
Fatalwoman,не се наложи-лекарката ми взе проба,но беше чрез спринцовка-изтегли течността от образуванието и после я даде за изследване-нямаше туморни клетки.За няколко месеца се разсея това чудо.Засега нищо не напипвам-явно е било като киста.Аз също рано или късно отново ще правя стимулация и ще пия естрофем.Мнението на всички онколози е негативно относно хормоналното натоварване и при такива случаи като нас е желателно да се оперират тези образувания.Знам през какво си минала и искам да ти кажа да се успокоиш и да продължиш напред!Страха ще ни съпътства винаги!
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #23 -: Февруари 03, 2010, 21:50:42 pm »
Ама се замислям дали да не отида тези дни да си направя една мамография.
Ехография на гърдите, не мамография. Млада си за второто изследване. Просто структурата на гърдите не е подходяща и няма да се види нищо, само ще те облъчат.
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #24 -: Февруари 03, 2010, 22:01:58 pm »
Не съм пила противозъчатъчни. И след двата опита инвитро (през август и октомври 2009 г.) пих естрофем.
Аз преди 2 г. и половина (когато всъщност си напипах топче в дясната гърда) си направих мамография и диазнозата е мастопатя и в двете гърди. Та за това си лежа на тази кълка - че е просто мастопатия.
И сега се чудя какво да правя. Всеки момент вероятно ще се наложи да започна ново инвитро (на естествен цикъл плюс трансфер на замразени ембриони) и понеже е хубаво това да стане непосредствено след биопсиите и провеждащото се паралелно лечение, не ми се иска да ходя на мамолог, който вероятно ще препоръча да оперирам това топче (не знам всъщност какво е). Та сигурно ще оставя всичко това с гърдите за по-късно и дано не се окаже, че е грешка.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #25 -: Февруари 16, 2010, 22:28:24 pm »
 Някоя от вас пила ли е Диане 35?
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #26 -: Февруари 19, 2010, 16:10:15 pm »
Здр Фаталче аз пих още прди много години без никъв ефект все още съм с безброй кисти но това не попречи на ЕТ така че действай
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #27 -: Февруари 19, 2010, 18:37:50 pm »
ЗДР момичета!Пожелавам успех на всички.Ето от това може да се възползвате:http://www.health.bg/index.php?page=news&page_num=17        Безплатни мамографски прегледи за профилактика на рак на гърдата ще се проведат в Специализираната болница за активно лечение по онкология в София от 5 февруари до 8 март.

Специалистите ще консултират всеки ден по 30 жени. Необходимо е предварително записване, което може да бъде направено на тел. 02/ 8076299 от 8:00 до 14:30 часа.

Пациентките трябва да отговарят на следните условия – да са над 39 години, да нямат предишно заболяване на млечните жлези и да не са си правили мамография през последните 3 години.

С преимущество ще се преглеждат здравно неосигурени жени. За тази цел са отпуснати 10 хил. лева от Българския форум на бизнес лидерите.
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #28 -: Март 26, 2010, 19:03:12 pm »
Аз имам фиброкистозна мастопатия от около 7 години. В началото от "Астра" във ВМА ме скъсваха от мамографии, което по-късно разбрах е не само излишно, но и вредно. От 3 години ходя на мамолог в "Т. Киркова", който ме преглежда само ехографски.
Питала съм многократно дали стимулациите пречат (тъй като болките към мишницата на едната гърда са направо непоносими и без, и със стимулация, както и не можех да открия система на болките по време на месечния цикъл - толкова са силни и постоянни) и са ми казвали "Не" (мамологът, и гинекологът), но това "Не" го възприемам като "Няма развитие на мастопатията, в момента може да се прави стимулация", т.е. - конкретно за мен, в конкретния момент. По принцип лекарите твърдят, че е често срещана диагноза и ако няма образувания и проблеми, може да се пристъпи към стимулация. Аз за пръв път сега нямам болки, откакто съм бременна. При бременност препоръчват кърмене до откат, защото се смята, че се "отварят" каналите и се предотвратява тяхното запушване. Забранено е единствено при запушени такива, което се срещало сравнително рядко.
Иначе-при образувание някакво, например, лекарите казват какво да се прави, но аз не бих се поколебала да се изследвам и съответно-оперирам.
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #29 -: Юни 14, 2010, 20:51:23 pm »
Здравейте!Днес най-сетне се реших да отида на преглед на гърдите (ехографски).Естествено умирах от страх. И за мое съжаление освен кистата, която си я имам от доста години ми откриха фиброаденоми и на двете гърди. В момента съм много изплашена.
С доктора се разбрахме да се видим след 2-3 месеца - непосредствено преди поредното инвитро със стимулаця, което ми предстои вероятно през октомври. Питах го за операция - каза "За сега не -не се притеснявай". То хубаво - ама аз не мога да не се притеснявам.
Искам да попитам някой дали е наясно ако евентуално ми се наложи операция - колко време след нея мога да започна стимулация.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #30 -: Юни 14, 2010, 23:14:34 pm »
Аз бих ги махнала. Месец-два след това не мисля че е проблем стимулацята. Попитай АГ-то и Онколога най-добре.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #31 -: Юни 15, 2010, 18:49:58 pm »
Аз започнах стимулация 1 месец след операция за махане на фиброаденоми.
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #32 -: Юни 15, 2010, 21:41:26 pm »
Моята  операция за премахване на фиброаденом беше към края на миналата година , стимулация правих през май 2010. Мамологът - онколог , който посещавам каза , че няма проблем да започна стимулацията и по - рано. Забавихме се по причини различни от операцията.
 Три месеца преди ИКСИ- то пих Диане 35 и имах болки и напрежение в гърдите. По време на стимулацията нямах никакви проблеми с гърдите, след ЕТ - леко напрежение , колкото да ми дава надежди :wink: , но пък пих Естрофем от началото на стимулацията.
 Опитът беше неуспешен отново. Сега също нямам никакви оплаквания - нито уплътнения , нито болки и т.н.
 На преглед мисля да отида към края на лятото.
 Първит специалист , който посетих във връзка с този проблем беше на мнение , че непременно трябва да го махна преди стимулация. Вторият - че може и да не се маха , но проблемът може да се задълбочи и ще е нужно по - често проследяване.
Моят съвет е първо да се оперираш и тогава да започнеш стимулация.
« Последна редакция: Юни 15, 2010, 21:45:22 pm от fatalwoman »
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #33 -: Юни 17, 2010, 18:46:12 pm »
Благодаря ви момичета - много сте ми полезни, както винаги! Май ще трябва да мисля за операция към септември. Ужасно се притеснявам, но дано всичко мине леко и успешно и повече да не се появяват тази гадости, че направо ми дойде до гуша от тези проблеми!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #34 -: Юни 26, 2010, 21:44:27 pm »
Момичета, а какво правите с този естрофем? Пише , че е супер вредно при мастопатия?
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #35 -: Юни 27, 2010, 12:34:44 pm »
За съжаление го пием - няма начин. Аз го смятам за основен виновник за тези фиброаденоми.
Момичета - препоръчайте ми моля ви добър онколог в София, при който освен консултация евентуално мога и да се оперирам, ако се наложи.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #36 -: Юни 27, 2010, 12:38:59 pm »
А защо е толкова важен, не може ли да го пропускаме:(
Не ни ли стигат гадните стимулации?:(
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #37 -: Юни 27, 2010, 13:04:57 pm »
За съжаление го пием - няма начин. Аз го смятам за основен виновник за тези фиброаденоми.
Момичета - препоръчайте ми моля ви добър онколог в София, при който освен консултация евентуално мога и да се оперирам, ако се наложи.

д-р.Николай Марков
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #38 -: Юни 27, 2010, 20:30:28 pm »
Момичета - препоръчайте ми моля ви добър онколог в София, при който освен консултация евентуално мога и да се оперирам, ако се наложи.

доц.Гаврилов - прави консултации и онкологични операции, за други операции не знам
« Последна редакция: Юни 27, 2010, 20:32:22 pm от bril »
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #39 -: Юни 27, 2010, 21:32:28 pm »
Аз съм с фиброзна мастопатия, открита февруари тази година. В понеделник приключи моят първи опит с отицателен тест, естествено и аз пих естрофем. Кога според вас е добре да отида отново на ехограф на гърдите(по принцип знам на 6 месеца), но сега се притеснявам след стимулацията?
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #40 -: Юни 28, 2010, 19:54:12 pm »
 Аз се оперирх при д-р Герги Байчев от ВМА - София. Много съм доволна от отношението му към пациентите, внимателен е , обяснява , изслушва и най - важното - не съм срещала отрицателни отзиви за него като специалист никъде.
miletka77 , можеш да отидеш още на следващия цикъл. Така ми препоръча доктора , ако имам оплаквания.
 Слава Богу , засега нямам.
« Последна редакция: Юни 28, 2010, 19:56:33 pm от fatalwoman »
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #41 -: Юли 29, 2010, 18:48:28 pm »
здравейте,

много се зарадвах като видях тази тема, тъй като ми предстои първо ИКСИ, а фиброаденоми имам от повече от 10 години. дълго време отказвах да ги оперирам, въпреки настоявания на много лекари, дори ми предложиха мастопатия, като превантивна мярка, тъй като майка ми почина от рак на гърдата. когато реших да забременявам оперирах първата и най-голяма "бучка". операцията беше най-лесната част- под обща упойка и си отидох още същия ден. при мен се образува голям белег, но кожата ми е такава, и малко по-бавно си раздвижих ръката след това, но доколкото знам това е доста необичайно. след време отидох на консултация в Англия и ми казаха, че преди да се оперирам е трябвало да направя т.нар. корова биопсия - тя е по-дълбинна от нормалната и взима клетки от вътреността на образуванието, вместо да се прави операция. Токуда правят такива. Ако ще правя нещо с гърдите си, то съм решила да е биопсия, тъй като ми трябваше доста време да се възстановя след операцията. гърдите си ме болят без никаква разлика, освен, че в началото ме болеше и операцията, но пък така откриваш още един нюанс на болката :wink:. сега много съм се шашнала, защото имам подут лимфен възел и разни други малки симптоми, та съм се уплашила, че може да имам лимфома. зная, че звучи налудно, но само като си помисля - стимулация и лимфома. Та ако някои от вас зная добър онколог, ще съм ви много благодарна.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #42 -: Юли 29, 2010, 21:47:43 pm »
При тези обстоятелства бих махнала всичко което завършва на "ом".
Успех на ин витрото! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #43 -: Юли 30, 2010, 11:08:03 am »
Засега ще трябва да проверя това с лимфните възли. Не зная към кого точно да се обърна, но ще отида да направя една кръвна картина, да видим какво става. Много е странно точно преди ИКСИ-то тялото ми леко полудя, но ще ви държа в течение (зная, че е кофти избор на думи, извинете). А сега отивам на уикенд за двама по повод рождения ми ден и се надявам да не мисля за рак (от какъвто и да е вид) или за ИКСИ дето може и да не проработи.  8)

Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #44 -: Август 09, 2010, 11:07:19 am »
Здравейте, момичета! И аз съм след неуспешно ИКСИ и пих Естрофем! От няколко дни чувствам напрежение под едната ми мишница и имам чувството, че имам оток и съм подута. Ше отида на преглед, но искам да ви попитам дали има значение ,че съм в цикъл?? Трябва ли да ми свърши и тогава да отида на преглед?
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #45 -: Август 09, 2010, 11:48:07 am »
margopetrova, хубаво е да се ходи на преглед малко след цикъла, за да са се успокоили гърдите от хормоните, които действат по време на цикъла.
След ИКСИ-то имах страшни болки в гърдите, оказа се, че са се образували многобройни малки кистички, които според док щели да изчезнат от самосебе си.
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #46 -: Август 10, 2010, 11:39:44 am »
Meme, това звучи успокоително. Благодаря ти за съвета.Като, че ли този оток ми спадна и не чувствам такова напражение. Като ми свърши ще отида за всеки случай на лекар.
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #47 -: Август 18, 2010, 00:57:18 am »
здравейте,

вчера ходих на една много приятна мамоложка - като казвам приятна имам предвид лекар, който първо си говори с теб, слуша те, после те преглежда и ти обяснява/отговаря на въпроси колкото имаш толкова. та по повод мастопатиите и по-специално фиброаденомите - според нея е добре да се махат като превантивна мярка, защото при бременността вероятно ще нарастнат. дотук нищо ново, но според нея рискът от развитие на злокачествено заболяване при наличие на фиброаденоми в следствие на икси/ин витро е пренебрежимо малък. надявам се това да е от полза. също така се оказа, че има сайт, за да не е реклама - търсете по "мамолог" и би трябвало да излезе.

Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #48 -: Юни 02, 2017, 15:08:46 pm »
Момичета, да ви питам тези , които имате мастопатия и кисти в гърдите , как ви се отразяват стимулациите, страхувате ли се, че нещо недай си Боже може да стане. Аз имам 3 неуспешни опита, един от фонда и 2 ЗЕТ, последните два пъти ме стимулираха с естрофем - мн високи дози и не мисля, че ми се отразява добре. Сега гърдите ме болят зверски (след последния неуспех) , и целите са ми на бучки, които и преди ги имах де, но ме е страх да не е станало нещо. Вие как усещате гърдите си? Влияят ли ви зле лекарствата? Да вметна, че преди по-малко от 3 месеца посетих мамолог, коийто каза, че нямам проблеми, освен многобройните кисти, които ще са си така. нямало начин. И такава ми била структурата на гърдите. Затова малко се успокоявам и не ммисля да се вкарвам във филми и пак да хукна по лекари, щом е минало толкова малко време от последния преглед, а и се надявам като ми дойде циъла нещата да се нормализират. Ще се радвам да се включи някой.  :) :) :) :)
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #49 -: Юни 02, 2017, 15:55:38 pm »
Иванела, като отмине действието на лекарствата, ще отминат и оплакванията от гърдите. За жалост, тези лекарства имат негативен ефект и при някои жени, както явно при тебе, водят до доста неприятни усещания. Не мисля, че е нужно пак да те преглежда мамолог, но ако ще се почувстваш по-спокойно, можеш да се консултираш. Пожелавам ти бързо възстановяване. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #50 -: Юни 02, 2017, 19:21:06 pm »
Благодаря, Мели. Аз от 2 години си ги имам тези кисти в гърдите, но след стимулациите много ме болят, надяявам се всичко след цикъла да се нормализира. Мерси.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #51 -: Юни 02, 2017, 19:49:37 pm »
Съчувствам ти. Сигурно и други момичета ще се включат, с подобни на твоите оплаквания. Отминават, но е наистина неприятно, докато премине.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #52 -: Юни 27, 2017, 23:01:09 pm »
Аз също съм с кистозна структура. Не съм имала проблеми след стимулацията за инвитро. Но явно при всеки е различно. Успех



   La vita è bella
Re: Мастопатия и ин витро
« Отговор #53 -: Септември 25, 2017, 16:54:03 pm »
Здравейте, отново се налага да пия естрофем, а съм писала и преди, че съм с мастопатия и множество кисти и в двете гърди. Искам да питам на вас как ви се отразява, тези които и без това си имате проблеми с гърдите. Аз чувам, че е много вреден, но го пия за пореден път........ Нямам избор. Сега от доста по-рано започна болка в едната гърда, която и по принцип повече ме боли . Ще се радвам все пак някой да се включи.  :) :) :)