0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #320 -: Октомври 03, 2013, 20:09:25 pm »
Здравейте на всички, някой знае ли защо не мога да си вляза в Овулационния калнедар? Излиза ми празно поле само
Здравей, ако все още имаш проблем, най-добре е да питаш в темата за техническа помощ.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39152.msg1021298#new
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #321 -: Октомври 10, 2013, 11:20:59 am »
Здравейте мили дами, аз съм нова и дано съм се включила, където трябва...както всички тук и аз много искам бебче. Въпроса ми е относно овулацията ми- идва ми горе долу около на 30 дни, продължтелността си е 6-7 дни, но във календара тук не ми излиза кога ми е овулацията в зелено а само фертилните дни? миналия месец ми дойде на 15.09.2013 и започнахме опити за бебе на 29.09....дали ще има резулатат ще видим...:)
*
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #322 -: Октомври 10, 2013, 18:20:53 pm »
ohobohoeli, да така е, в календара фертилните дни излизат в жълто. В зелено стават, ако отбележиш, че има доказана овулация с преглед (резултат положителен) или маркираш квадратчето по преценка на потребителя (на база календар, температурна графика, уринни тестове и консистенция на цервикалната слуз).
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #323 -: Октомври 10, 2013, 21:18:52 pm »
Здравейте, след известни проблеми и прием на Диане35, доки каза да пия паралелно Неофолик и след следващия МЦ  да спра Диане-то и да почваме опитите. Ще си взема тестове, но питанката ми е: на кой ден да почна да се тествам? Защото цикъла, който съм имала досега е 28дни, но все пак диктуван от хапчетата.
*
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #324 -: Октомври 10, 2013, 23:07:42 pm »
Здравей, реших да ти отговоря аз, защото и аз съм си задавала този въпрос преди мноооого години, когато още нямаше тестове за овулация. Затова пък, вече бяха открили термометрите /ха ха ха/! Та, след прием на Диане, БТ ми се покачи на 21 ден... Видях покачената температура с облекчение, защото с приятеля ми правехме секс всяка вечер от 10 ден до 21 - вия ден! Ама няма начин, трябва да се работи, за да постигнете успех. Естествено, резултата от 10 дневния маратон е дъщеря ми. Така че, не е лошо да наблегнете на секса, няма нужда всеки ден - може и през ден. Но пак да е от около 10-тия ден, защото ову. при теб може да е на 12 ден, примерно. А ако държиш да ползваш и тестове, по-добре да инвестираш в 2 опаковки този месец и да ги почнеш пак от 10 - ти ден.
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #325 -: Октомври 11, 2013, 00:34:38 am »
Благодаря за бързия отговор :) Аз БТ не меря... ако реша да го правя, от кой ден се започва?
*
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #326 -: Октомври 11, 2013, 21:49:26 pm »
Исках да ти кажа, че при мен след като спрях Диането, овулацията ми беше на 21 -вия ден, а не на 14 -тия, както е при 28 дневен цикъл. Обаче при теб може и да е по-рано, примерно. Би трябвало след прием на противозачатъчни цикълът да се регулира, т.е. да стане на 28 дни или овул. да е на 14 - тия ден. Но ти, за всеки случай си дай +- 2 или 3 дена.
 Ако ще правиш тестове за ову., ги почни от 10 - тия, защото ако ову-то ти е на 12 ден теста за ову може да бъде положителен на 10-тия ден. Ако ову-то ти е по-късно /както се получи при мен/, може да ти се наложи да си вземеш 2 опаковки, т.е. 10 теста.
 Ако си мериш БТ, пак може да почнеш от 10-тия, защото целта ти е да хванеш покачването на температурата. Но с меренето на БТ, ще разбереш кога е била овулацията, а не кога предстои, защото след като се покачи температурата, тя вече ще е минала. Аз си мерех БТ, за да разбера кога може да спираме с бебеправенето.
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #327 -: Октомври 12, 2013, 07:22:51 am »
martat, благодаря ти. Май наистина ще взема 10 теста, за да успея да хвана О. Стискайте палци :) Пожелавам успех на всички ви.
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #328 -: Октомври 16, 2013, 16:25:23 pm »
Здравейте момичета дано не съм сгрешила темата нова съм в бебеправенето от този месец реших да се заема по сериозно със задачата и да си меря бт но понеже това е нещо ново за мен и незнам доколко съм наясно с това молбата ми е ако не ви затруднявам да погледнете графиката ми и да ми кажета според вас ималко ли е ову благодаря предварително на всички и касмет този месец  :oops: :bori_002: http://calendar.zachatie.org/work/HomePage
« Последна редакция: Октомври 16, 2013, 16:30:02 pm от tonitkaa »
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #329 -: Октомври 25, 2013, 14:05:25 pm »
Здравейте, искам да попитам нещо. Кога е настъпва овулацията, след спада на БТ, или на деня когато БТ е понижена.
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #330 -: Ноември 01, 2013, 20:03:15 pm »
Здравейте момичета,
да ви попитам някой ползвал ли е тестовете за овулация на Лейди тест-Lady test. За първи път ги използвам, просто в аптеката нямаше други от по-масовите. Първият тест за овулация от тези ми показва бледа контролна линия а тестовата е по-наситена. На опаковката пише:Появяват се две цветни линии и тест линията Т е със същия или по-тъмен цвят от контролната К линия. Това показва, че вие вероятно  ще бъдете в овулация следващите 24-36ч. Просто указанието на този тест не съвпада с този на другите по-масови тестове и се обърквам. Значи би трябвало сега теста да ми е положителен, така ли да разбирам? Моля помогнете ми... :D :00001754: не мога да разбера с тези тестове дали е дошъл момента...!!!
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #331 -: Ноември 25, 2013, 17:50:48 pm »
Здравейте, момичета!
От скоро се впускам в дебрите на чудото да си направиш бебе и имам безброй въпроси, и, както се оказа, проблеми.
Но за сега искам да споделя едно голямо мое притеснение. Накратко-сега съм на 32г, но като бях около 24г се оказа, че имам проблеми (поликостоза, липса на лигавица и т.н.) Лекувах се с Диане 35 около 6 години и преди две години д-ра ми каза, че вече съм добре, имам ову и мога да си имам бебе, когато реша. Спрях хапчетата, и ми каза да пия сашета Инофолик. Доста слъпичко, но го купувам и пия от тогава. Но..с времето започнаха едни първо леки, а в момента непоносими болки долу. Те са някъде около седмица, а след тях около 5-6 дена и ми идва. Обиколих докторите миналото лято (та разбрах, че имам миомка на задната стена на матката), но не разбрах за тази болка. Всички казваха болезнен ПМС, без шанс да му влияя. А е адски болезнено. Нощем ме буди, ужасни спазми, в работа пъшкам,охкам, подувам се, боли като все едно ме режат.Никакви хапчета не ми действат, а и не искам да се тъпча всеки ден и всеки месец. Скоро посетих др. Владимиров и той единствен ми каза, че това е пукане на фоликул. Вярно е, че не съм много навътре в нещата, но ми се струва не нормално да ме боли по цяла седмица, на спазми, не човешки силно. Някой имал ли е такива симптоми, защото не знам какво да предприема? ПО-важното е, че вече много искаме бебе (оказа се, че при приятеля ми има проблем, но сме решили да се трудим за сега въпреки това). Правя си тестчета за ову. И този месец ми показа, че имам на 13-я ден. А на 17-я започнаха болките, та ще са до 24-25-я ден. Една приятелка ми каза, че трябва да действаме точно като ме боли, за да нацелим фоликула. Но, ако ову-то ми е било на 13-ден, без никакви симптоми, то как така ще стане като ову-то ми е минало вече. И изобщо дали тези болки са пукане на фоликул? И от цяла седмица болки, кога според вас е пикът и Шансът. Сигурно задавам трудни и/или тъпи въпроси, но съм адски объркана...
Благодаря ви!
Момичета, може ли да попитам нещо относно овулацията
Преживях два много ранни спонтанни аборта, последния беше доста голямо кухо яйце, което цял месец не можеха да изчистят и да се наложиха два кюртажа.....
След около три месеца на 4 ти ден от цикъла си пуснах хормони и изведнъж ми излезе FSH- 14.5, LH - 19
никога не съм имала толкова високи стойности...направо като за менопауза!!!!

Междувременно прочетох че има безплатни прегледи в Тина Киркова в кабинета по стерилитет - отидох там точно на 14ти ден от цикъла. Докторът ми каза че не му се иска да вярва, че резултатите ми са истински, защото ще е много лошо. Погледна ме с ехографа и видя голям хубав фоликул 21 мм. След 2 дни пак отидох и каза че се е спукал и си изглежда като овулация.

Възможно ли е да има фалшива овулация???

*
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #333 -: Декември 03, 2013, 17:45:54 pm »
virginforest, овулация си имала. Завишаването на FSH постепенно води до влошаване качеството на яйцеклетките, но се предполага, че все в някой от циклите яйцеклетката ще е достатъчно добра, за да се развие качествен ембрион. Трябва заедно с  репродуктивен специалист да продължите търсенето на причината за спонтанните аборти. Но освен качеството на я., причината може да е възпалителен процес, имунологични и други......Препоръката ми е да се свържеш със специалист в репродуктивна клиника, за да се направят систематизирани изследвания. След като FSH е вече завишено , добре е да не губиш време. За да ти вдъхна кураж, ще допълня, че първата ми спонтанна бременност се получи при FSH около 18.

Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #334 -: Декември 11, 2013, 18:56:20 pm »
Здравейте последните 2 месеца цикъла ми се промени от 28 на 24 дни и се чудя от кога да започна да използвам тестовете за овулация.Моля ако някой е имал същия проблем да сподели ,аз мисля по рано да започна но все пак.Другото което забелязах ,че от както правим опити за бебе цикъла ми се променя като време и продължителност,дали е нормално защото съм на 35 вече и се притеснявам за фертилността си.
*
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #335 -: Декември 12, 2013, 11:18:27 am »
liliana_78, за съжаление с годините FSH се увеличава и цикълът се скъсява. От личен опит мага да препоръчам да започнеш с ову. тестовете около седми ден, а овулацията може да се очаква на 9,10,11 ден. Допълнителен ориентир може да е измерване на базална температура и цервикална слуз. Но най-добре се свържи с репродуктивен специалист, за да се направи фоликулометрия в няколко последователни цикъла, като се започне с измерване на FSH и Е2 на 2-3 ден. Това ще даде най-точна информация за яйчниковия резерв в момента. Успех!

*
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #336 -: Декември 12, 2013, 11:27:29 am »
Да добавя само - за още по-точна оценка на резерва и Инхибин Б и Антимюлеров хормон.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #337 -: Декември 12, 2013, 18:37:07 pm »
благодаря за отговора но мисля малко да изчакам с това проследяване на овулацията ще опитам първо с тестовете ако те се получи тогава.
« Последна редакция: Декември 12, 2013, 18:49:01 pm от liliana_78 »
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #338 -: Декември 14, 2013, 14:42:14 pm »
marsi, чак сега видях, че си ми писала и толкова ме зарадва!!! Имам нужда да знам, че все пак има хора, които успяват да забременят със завишено ФСХ, защото доколкото разбрах от условията за кандидатстване за асистирана репродукция...въобще не те приемат ако хормона ти ФСХ е над 12.5. Зададох във форума въпрос каква давност трябва да са изследванията, които представяме. Защото аз имам едно кръвно изследване в Център "Надежда" от септември и там ФСХ ми е 11.
Докторът, който ме гледа каза че въпреки че съм имала овулация да не се надявам много на естествено забременяване, защото и спермограмата на мъжа ми не е много добра....
*
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #339 -: Декември 14, 2013, 16:39:11 pm »
virginforest, моето забременяване със завишено FSH възприемам по-скоро като прекрасно  изключение, затова препоръката ми е да не губиш време и да се свържеш с добър специалист в репродуктивна клиника, където в поредни месеци да се направи фоликулометрия, което включва проследяване на  FSH и E2. Категорично това не може да е болница"Тина Киркова", от опит го казвам. Относно FSH и кандидатстването към Фонда ще ти пиша на лични, че да не разводнявам темата.