0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #40 -: Юли 28, 2009, 17:21:35 pm »
Стиснах зъби, преброих до 10 и успях само да кажа, че майчинството не е работа от 8 до 17 часа.

ти хубаво си и казала, Аблой.
Но аз не успявам така. :x В подобни ситуации почвам да бълвам отрова!  :x
ненормални хора!!! Иди и кажи на тая вечер да добавя по 50 мл уиски, може и бърбън. ще спи кат заклано и няма да я буди! Че то и в бозата има около 2% алкохол, ако не знае!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #41 -: Юли 28, 2009, 17:27:24 pm »
Ние днес бяхме на консултация, Андрея е намалила темповете на растеж, но не и на нещата които може да прави ...  пак смаяхме докторката  :lol:
педиатърът ми каза да и давам сирене 8O и бисквити в млякото. Казах и че няма как да стане, защото все още сме на кърма и тя се зачуди. Толкова ли са малко кърмещите майки  :?  Преди нас излезна майка с бебе по малко от Анди и му набута шише със сок със странен цвят за мен, приличаше ми на мляко с нещо.
Ей на моменти се чудя дали аз съм в ред.



*
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #42 -: Юли 28, 2009, 19:20:42 pm »
хихи тук съм виждала как се приготвя мляко с чай   8O ,хора всякакви ,въобЩе какво ли не съм виждала ,то и аз съм странна за някои ,хора всякакви

а за храненето навън ,не виждам ниЩо лошо ,ние доста пъти сме отнасяли по цял ден навън без да се прибираме ,разбира се не взирам някое задимено кафе ,а на някоя пейка в парка или на пикник на някоя полянка .Дозатарите са необходима покупка и много практични ,взирам моделът ,който Мишанта е показала .ЗА стерилизирването не съм вадила шишета и не съм ги сголбявала след стерилизация ,държах си ги в стерилизатора.Просто е невъзможно да се подържа напълно стерилна атмосфера и тн ,важно е да се спазва  добра хигиена , като да се мият добре шишета и бибите(а не само да се изплакват) с обик .препарат за съдове и после обилно да се изплакват и накрая стерлизират .Поне аз така правех ...   

гледам сте подкарали темата за колелото ,ние съЩо имаме една триколка подарена(инъче нямаше да купувам) и не можем да я караме  ,педалите са доста издадени  напред и не ги стига с крака ,докато на нормално малко детско колело с помоЩни гуми -там си ги върти .Ние предимно я ползвахме за катерене ,сядаше си сама ,закопчаваше колана после обратно ставаше и така до безброй (докато не и омръзна) ,но да я вържа в нея за разходка беше мисията невъзможна.На тая въздръст децата толкова много тичат и се занимават с други неЩа ,зависи и от самото дете ,има деца седят с часове ,има и такива , дето не ги свърта хич ,по самото дете най-добре се ориентирва човек каква играчка или покупка Ще му хареса и пак рано или късно омръзват.
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #43 -: Юли 28, 2009, 19:55:37 pm »
Да се изкажа и аз за триколките :lol: - не се силете много, че няма да купувате, щото и аз бях така. Категорична бях, че такъв "боклук" няма да купя. Да, ама не! Стилияна по принцип никога не се е возила дълго в количка, предимно съм бутала и носела детето на ръце. Е, като поотрасна и видя тез колела, се хвърля върху всяко и иска да се качва, да го бута, да се вози в него и да реве за него... Та, купихме. Е, голям кеф й е! За разлика от мен - много са неудобни за бутане.
*
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #44 -: Юли 28, 2009, 20:47:18 pm »
И ние ще пропуснем триколката. На Ели за първия и рожден ден и подариха кракомобил и все още си го кара, така че директно другото лято ще и вземем колело с помощни колелца.
А днес минахме през личната да им запиша час да ги ваксинираме и сестрата ми изръси, че ХЕИ щяло да ме глоби, че сме се забавили с ваксините, е кажете ми как да ваксинирам сополиви и кашлящи деца или с шарка  :x (а отлагането е и по преценка на педиатърката)... А версията на ХЕИ била, че щом детето ходи на разходка или на ясла значи не е толкова болно  8O.

Дозатори съм си взела от Джъмбо за по 2-3 лева и успешно и без забележки си ги ползвам вече половин година (по три дози се съхранява във всеки).


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #45 -: Юли 29, 2009, 11:01:23 am »
Sia, ние вчера купихме една триколка, от най-обикновенните със сенник, борд и естествено музика :D  Не зная колко ще издържи, но Габи много и се радва, снощи 1 час стоя покатерена на нея посредата на хола и вдигаше аларма, обикновено по това време преди баня е голямото мрънкане, а снощи чак окъсняхме с къпането  :D

*

    smile76

  • *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #46 -: Юли 29, 2009, 11:53:54 am »
Злати, и аз имах подобни проблеми с кърмата в началото. Направо се бях побъркала, но реших, че ще съм ината докато успея да се справя. Лично при мен помогна първо изцеждане с помпа след всяко хранене, без значение дали тече нещо или не. Консултант по кърмене ми каза да изцеждам 5 мин след като спре да тече от всяка гърда. Аз и досега продължавам да го правя, макар че не изцеждам на всяко кърмене вече, защото нямам възможност. Другото са ядки - орехи, бадеми, тиквени семки и слънчоглед, всички сурови, жито, както и лактогенен чай. Освен това да даваш на детето колкото пъти иска (макар че при нас проблемът е обратен - тя иска да яде 5-6 пъти на ден, направо в чудо се видях, но като разбрах, че наддава нормално, се успокоих). Казаха ми и да не й давам биберон, ама понякога няма как, нито гушкане, нищо не помага и тогава й го давам, тя посуче малко и го пусне. А, и не даваш вода - тя си я набавя с кърмата. Аз й давам само, когато видя, че много е загряла от жегите, а това се случи само 2-3 пъти. Доста време ми трябваше, но се получи. През това време ми се наложи само 2-3 пъти да дохранвам през последното хранене вечерта с малко изцедена кърма.
Ние пък от два-три дни сме с нов проблем. Два дни подред ака само по веднъж, а днес дори пропусна да изцапа сутринта памперса. Сега ще ходя да вземам Дуфалак по препоръка на лекарката. Каза ми и отвара от овесени ядки със захар да й давам. Някой давал ли е такова чудо? Чудя се защото досега Ани не е пила въобще вода със захар.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #47 -: Юли 29, 2009, 11:58:37 am »
Смайл, това не е проблем, лудост е тази вода със захар и овесена отвара  :x
Кърмаче може да ака веднъж на 10 дни и по 10 пъти на ден- не е признак на нищо обезпокоително. Стефания ми беше така, по-рядко се изхождаше, жива и здрава си е.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    smile76

  • *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #48 -: Юли 29, 2009, 12:02:47 pm »
Мерси, Мини, успокои ме. Притесних се, защото до неделя си акаше по 3-4 пъти поне на ден. А и започна да яде по-малко сякаш като й е пълно коремчето, непрестанно се напъва, цялата се зачервява и най-много да изпусне малко газове.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #49 -: Юли 29, 2009, 12:45:34 pm »
smile76 Андрея до 40-я ден се изхождаше почти на всяко хране. След това около седмица по веднъж на ден, след което почна веднъж на 3-4 дни. Не съм я тормозила с термометър повече от 4-5 пъти и тогава наистина се беше запекла. Така бяхме до края на 5-я месец изведнъж се отпуши това дете :lol: 3-4 пъти на ден.
Като сме били изцяло на кърма. Сега яде и твърда храна и продължава да се изхожда до 4 пъти на ден има и пропуски, но го отдавам на запичашите храни. Аз съм чела на няколко места, че при кърмачетата до веднъж в седмицата е нормално. Спокойно и не тъпчи детето с глупости. Давала съм и вода, но не е изпивала много първите 3 месеца. Сега пие над 500мл на ден и смятам, че това не и пречи. Удвои си теглото от раждането на 6 месеца, което е нормално.
« Последна редакция: Юли 29, 2009, 12:48:13 pm от Малина »


*
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #50 -: Юли 29, 2009, 16:38:32 pm »
Здравейте сладурани,дълго време не съм писала,та накратко да ви кажа за нас.
Времето направо лети моето момиче вече казва,че е кака а не бебе,впечетлява се от готините дрешки и обувки на по-големите момичета,став и много приятно като и кажа, че е много красива, обича да и правя прически абе от ранко взе да се момее  :lol:.А то и справо де от месец вече сме без памперси слагаме само на обедния и нощния сън, като от няколко дни и нощните памперси остават сухи.Вече самото ни общуване е на друго ниво, разбира ме водим кратки диалози, но е доста привързана към мен и в яслата си плачем всяка сутрин а вечер ми обяснява как лелите и казват да не плаче, че мама ще дойде цитирам " мама доде " и така цяла вечер се повтаря мама доде, доде мама....
Радвам се че има много нови мами.
Поздрави
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #51 -: Юли 29, 2009, 17:00:36 pm »
...Каза ми и отвара от овесени ядки ...

 8O
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #52 -: Юли 29, 2009, 18:05:43 pm »
...Каза ми и отвара от овесени ядки ...

 8O

Васи,
не се шокирай толкова :wink:
това е любима "рецепта" на много педиатри. Споделяла съм и друг път тук, че и моята педиатърка също е предписвала на детето тази "овесена вода". Лошото е, че дадох от тази помия, но хубавото е, че дадох само 2 пъти, докато се консултирам с Бърди.

Михаела се изхождаше по веднъж на 4-5-6 дни, но за сметка на това изключитлно обилно (дето се вика, омазваше се до уши) и беше само на кърма.
Аз до такава степен бях свикнала с това, да се изхожда по веднъж на 4-5 дни, че когато и въведох АМ Лактана био и тя започна да се изхожда по 2 пъти на ден, аз се уплаших и писах имейл на вносителя на Лактана.  :lol: :lol: :lol:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #53 -: Юли 29, 2009, 18:19:27 pm »
чудесен дозатор за 3 дози АМ съм си купувала от Хиполенд - полски, за 3.50.

ако стерилизираш в стерилизатор, той си има капак и шишетата си стоят вътре разглобени - да изстиват и изсъхват.



"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #54 -: Юли 29, 2009, 23:23:16 pm »
Смайл, това не е проблем, лудост е тази вода със захар и овесена отвара  :x
Кърмаче може да ака веднъж на 10 дни и по 10 пъти на ден- не е признак на нищо обезпокоително. Стефания ми беше така, по-рядко се изхождаше, жива и здрава си е.

Ами това и мен ме успокои щото и Митко почна само сутрин и вечер да ака :)

*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #55 -: Юли 30, 2009, 08:48:42 am »
Добро утро
и ние да се разпишем в седмичната и  на всички да ви пожелаем една здрава ,весела лятна седмица . :D :D :D
Sia, ние вчера купихме една триколка, от най-обикновенните със сенник, борд и естествено музика :D  Не зная колко ще издържи, но Габи много и се радва, снощи 1 час стоя покатерена на нея посредата на хола и вдигаше аларма, обикновено по това време преди баня е голямото мрънкане, а снощи чак окъсняхме с къпането  :D
и на нас ни подариха една обикновенна ,и е голяма радост  :lol: :lol: :lol:,първата вечер заспа в 24.00 от превъзбуда
сега и ние мислим да вземем на алекс или муз.маса или уолкър,но се колебаем кое е по-добре,защото си имаме по-слаби мускулчета и рехабилитаторка ни препоръча да вземем нещо на което ще има стимул да се упражнява
,,,,,моля мами с опит да ми препоръчат колани за прохождане  :D
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #56 -: Юли 30, 2009, 11:25:14 am »
adi, аз ползвах на Чико каишките за прохождане и бях доволна. Но сега за лятото незнам дали няма да прежулват подмишничките.

Аз искам да попитам за стерилизацията, където толкова я обсъждате и се втелясвате дали и как ще изсъхват шишетата. Добре, шишета стерилни, вода току що преварена, а млякото - то стерилно ли стои?! Аз все си мисля, че самата стерилизация е процес да се махнат микробите и заради остатъците от мляко, които биха били опасни при застояване. Ами аз като кърмя не си стерилизирам гърдите, дори ги мия с чешмяна вода, а не с преварена.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #57 -: Юли 30, 2009, 12:49:16 pm »
Имам един въпрос, едното ми дете отказва залъгалка, а най-сладко си сучи пръста като и се спи или огладнее, много ме дразни и знам че трудно се отказва, приемам идеи за заместване с биберон.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #58 -: Юли 30, 2009, 13:12:42 pm »
Ами ти предлагай залъгалката при заспиване. Няма да го приеме веднага, но с времето ще си го хареса и ще станат неразделни.
А като огладнее, пръстът няма никакъв шанс пред гърдата или биберона.
*
Re: Лятна седмица 27.07 - 02.08
« Отговор #59 -: Юли 30, 2009, 13:57:52 pm »
Васи и аз съм на твоето мнение за стерилизацията, точно за това се прави да не останат микроби от млякото... иначе елате да видите за каква "стерилизация" става дума като има по-голямо търчащо насам натам дете и раздаващо щедро, играчки, шишета и биберони... А и Елена леко ме е изпреварила със захранването на Стефан. Докато бяха при майка ми е успяла да му напъха ябълка в устата (без той да я глътне, хванали са го навреме), а официално го захранвам от понеделник.

Ох и аз искам да науча Стефко на биберон, че взе да си лапа пръстите, но Елена, която от няколко месеца не ползва биберон, като види че се опитвам да дам на него и ревва и на нея да се даде и така за момента сме без биби.

Ади, аз имам неизползвана каишка, все още я раздавам ако някой я иска. Елена ревеше като и я сложех, така че не съм я ползвала, а на Стефан му е далеч прохождането.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!