0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Anonymous

Преди ИКСИ
« -: Април 04, 2006, 13:01:00 pm »
Здравейте момичета. Може би темата е банална, но ми предстои стимулация и ИКСИ за 1 път.
Все още чакам одобрение от касата.
Интересуват ме подробности:
Колко трае стимулацията /като продължителност/. Какво представлява пункцията. Всичко за 1 месец ли става или за повече време /стимулация +пункция+трансфер/?
Какво трябва да знам или да направя преди това?
Вие спряхте ли цигарите? Не пуша много но по 5 цигари на ден се събират. НИкога не са ни правени имунологични изследвания?
 Кога партньора дава материал? Колко време преди пункцията. КАк се обработва материала? И всичко още, което е хубаво да знае един начинаещ!
Много ме е страх от неуспеха!  :balk_159:
*
Преди ИКСИ
« Отговор #1 -: Април 04, 2006, 13:30:26 pm »
Здравей Госте , нормално е като за първи път ти предстои нещо такова да имаш много въпроси и притеснения.Колко време ще прочете стимулацията никой не може да каже, зависи от много работи - какъв ти е протокола ( къс или дълъг),как ще реагират яйчниците на стимулацията давам пример - моята стимулация продължи 13 дни , на една жена , с която започнахме заено продължи 24 дни.Пункцията се прави с пълна упойка-нищо страшно кратка и безболезнена процедура.Материала се дава най-много половин час преди пункцията.Трансфера се прави на 3 или на 5 ден според зависи , без упойка.Относно цигарите , в клиниката , която правех моя опит пише с големи букви "Тютюнопушенето строго забранено преди ,по време и след стимулация" така че извода си го направи сама :lol:
Ти към коя клиника си се ориентирала?
Пожелавам ти много късмет и успех от първия път
Преди ИКСИ
« Отговор #2 -: Април 05, 2006, 13:55:20 pm »
Пожелавам ти успех!!! Няма банални теми във форуми като този. По отношение на стимулацията наистина всичко е много индивидуално (при мен беше 10 дни). Моята пункция не беше с пълна упойка, а с местна, но не ме болеше, бях леко замаяна и после доста поспах. Усетих само едни леки бодвания - като при инжекция, но нищо нетърпимо или страшно. Стискам палци!
*
Преди ИКСИ
« Отговор #3 -: Април 05, 2006, 14:01:33 pm »
Госте,прочети по темата на адрес
http://www.invitro-bg.com/
Напиши си списък с въпроси и ги задай на своя лекар при следващия преглед.За процедурата е моного важно да си спокойна,така че питай за всичко.
Късмет.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Преди ИКСИ
« Отговор #4 -: Април 06, 2006, 10:03:32 am »
ИЗвинявам се много. НЕ съм видяла че не ме е логнало. Госта съм аз.
А мога ли по протоколите от инвитро-центъра да разбера по къс или дълъг протокол съм или едните нямат общо с другите и това се решава преди стимулацията?
*
Преди ИКСИ
« Отговор #5 -: Април 06, 2006, 10:23:11 am »
Ей Габи да знаеш,че не е толкова страшно колкото изглежда!!! :balk_77:  По време на стимулацията си малко по-чувствителна от колкото трябва, но това е нормално заради хормоните няма страшно преживява се!!!  Аз се плаших най-много от пункцията, но да знаеш,че е напразно преди да заспиш ти слагат нещо от което ти става едно такова блаженнннннно.....мммммм идокато се осетиш вече всичко минало :balk_600: Да знаеш, че пътя към успешния резултат е спокоиствието!!! Пожелавам ти го!!! Успех мила няма страшно!!!! :balk_602:
*
Преди ИКСИ
« Отговор #6 -: Април 06, 2006, 12:36:57 pm »
А пункцията през корема ли се прави?
ВИждам че много се пише и за хиперстимулацията? Това какво представлява! Опасно, лошо или хубаво е!? НА какво се дължи?
А трансфера с упойка ли е също и какво представлява перация? :oops:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Преди ИКСИ
« Отговор #7 -: Април 06, 2006, 14:15:02 pm »
мила Габи,

не бива да се стесняваш да задаваш всички вълнуващи те въпроси по икси процедурата на твоя лекар! виждам, че практически нищо не знаеш, а ще правиш икси - значи е редно в клиниката, където ще го правиш, да те запознаят с цялата процедура.
информацията от Интернет може само да допълни, но не и да замести информацията от медицинското лице!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Преди ИКСИ
« Отговор #8 -: Април 06, 2006, 17:25:02 pm »
Да на нас ни обясниха в клиниката какво представлява ИКСИ то, в общи линии - не много повече от това което и аз знам. Тогава все още ги нямах всичките тези въпроси, за да ги задам.
А сега, като станат документите от касата трябва да отидеме, да си платиме процедурата и евентуално тогава да разпитам Доктора.
Малко се притеснявам да ги безпокоя на този етап  за такива въпроси. Затова се опитвам да разбера колкото мога повече, за да знам и какво да питам!
*
Преди ИКСИ
« Отговор #9 -: Април 06, 2006, 18:36:09 pm »
Ама от какво се притесняваш не мога да си обясня , пред положение,че оставяш една шапка пари там ама хич не трябва да си помислиш и да се притесняваш,ти трябва да си наясно на какво се подлагаш и какво те очаква , за да няма неприятни изненади (защото и такива ги има за съжаление).За трансфера ти писах че се прави без упойка напълно безболезнена процедура, а пункцията не се прави през корема , а през влагалището.А за хиперстимулацията не стига че не е хубаво, ами и доста опасна.Получава се от несъобразени дози на лекарствата или при жени с поликистозни яйчници ,които много бурно реагират на стимулацията , тази екстра не ти е пожелавам :lol: