www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: Anonymous в Април 04, 2006, 13:01:00 pm

Титла: Преди ИКСИ
Публикувано от: Anonymous в Април 04, 2006, 13:01:00 pm
Здравейте момичета. Може би темата е банална, но ми предстои стимулация и ИКСИ за 1 път.
Все още чакам одобрение от касата.
Интересуват ме подробности:
Колко трае стимулацията /като продължителност/. Какво представлява пункцията. Всичко за 1 месец ли става или за повече време /стимулация +пункция+трансфер/?
Какво трябва да знам или да направя преди това?
Вие спряхте ли цигарите? Не пуша много но по 5 цигари на ден се събират. НИкога не са ни правени имунологични изследвания?
 Кога партньора дава материал? Колко време преди пункцията. КАк се обработва материала? И всичко още, което е хубаво да знае един начинаещ!
Много ме е страх от неуспеха!  :balk_159:
Титла: Преди ИКСИ
Публикувано от: tigra в Април 04, 2006, 13:30:26 pm
Здравей Госте , нормално е като за първи път ти предстои нещо такова да имаш много въпроси и притеснения.Колко време ще прочете стимулацията никой не може да каже, зависи от много работи - какъв ти е протокола ( къс или дълъг),как ще реагират яйчниците на стимулацията давам пример - моята стимулация продължи 13 дни , на една жена , с която започнахме заено продължи 24 дни.Пункцията се прави с пълна упойка-нищо страшно кратка и безболезнена процедура.Материала се дава най-много половин час преди пункцията.Трансфера се прави на 3 или на 5 ден според зависи , без упойка.Относно цигарите , в клиниката , която правех моя опит пише с големи букви "Тютюнопушенето строго забранено преди ,по време и след стимулация" така че извода си го направи сама :lol:
Ти към коя клиника си се ориентирала?
Пожелавам ти много късмет и успех от първия път
Титла: Преди ИКСИ
Публикувано от: Kotaranka в Април 05, 2006, 13:55:20 pm
Пожелавам ти успех!!! Няма банални теми във форуми като този. По отношение на стимулацията наистина всичко е много индивидуално (при мен беше 10 дни). Моята пункция не беше с пълна упойка, а с местна, но не ме болеше, бях леко замаяна и после доста поспах. Усетих само едни леки бодвания - като при инжекция, но нищо нетърпимо или страшно. Стискам палци!
Титла: Преди ИКСИ
Публикувано от: White в Април 05, 2006, 14:01:33 pm
Госте,прочети по темата на адрес
http://www.invitro-bg.com/
Напиши си списък с въпроси и ги задай на своя лекар при следващия преглед.За процедурата е моного важно да си спокойна,така че питай за всичко.
Късмет.
Титла: Преди ИКСИ
Публикувано от: gabi в Април 06, 2006, 10:03:32 am
ИЗвинявам се много. НЕ съм видяла че не ме е логнало. Госта съм аз.
А мога ли по протоколите от инвитро-центъра да разбера по къс или дълъг протокол съм или едните нямат общо с другите и това се решава преди стимулацията?
Титла: Преди ИКСИ
Публикувано от: Faith в Април 06, 2006, 10:23:11 am
Ей Габи да знаеш,че не е толкова страшно колкото изглежда!!! :balk_77:  По време на стимулацията си малко по-чувствителна от колкото трябва, но това е нормално заради хормоните няма страшно преживява се!!!  Аз се плаших най-много от пункцията, но да знаеш,че е напразно преди да заспиш ти слагат нещо от което ти става едно такова блаженнннннно.....мммммм идокато се осетиш вече всичко минало :balk_600: Да знаеш, че пътя към успешния резултат е спокоиствието!!! Пожелавам ти го!!! Успех мила няма страшно!!!! :balk_602:
Титла: Преди ИКСИ
Публикувано от: gabi в Април 06, 2006, 12:36:57 pm
А пункцията през корема ли се прави?
ВИждам че много се пише и за хиперстимулацията? Това какво представлява! Опасно, лошо или хубаво е!? НА какво се дължи?
А трансфера с упойка ли е също и какво представлява перация? :oops:
Титла: Преди ИКСИ
Публикувано от: jam в Април 06, 2006, 14:15:02 pm
мила Габи,

не бива да се стесняваш да задаваш всички вълнуващи те въпроси по икси процедурата на твоя лекар! виждам, че практически нищо не знаеш, а ще правиш икси - значи е редно в клиниката, където ще го правиш, да те запознаят с цялата процедура.
информацията от Интернет може само да допълни, но не и да замести информацията от медицинското лице!
Титла: Преди ИКСИ
Публикувано от: gabi в Април 06, 2006, 17:25:02 pm
Да на нас ни обясниха в клиниката какво представлява ИКСИ то, в общи линии - не много повече от това което и аз знам. Тогава все още ги нямах всичките тези въпроси, за да ги задам.
А сега, като станат документите от касата трябва да отидеме, да си платиме процедурата и евентуално тогава да разпитам Доктора.
Малко се притеснявам да ги безпокоя на този етап  за такива въпроси. Затова се опитвам да разбера колкото мога повече, за да знам и какво да питам!
Титла: Преди ИКСИ
Публикувано от: tigra в Април 06, 2006, 18:36:09 pm
Ама от какво се притесняваш не мога да си обясня , пред положение,че оставяш една шапка пари там ама хич не трябва да си помислиш и да се притесняваш,ти трябва да си наясно на какво се подлагаш и какво те очаква , за да няма неприятни изненади (защото и такива ги има за съжаление).За трансфера ти писах че се прави без упойка напълно безболезнена процедура, а пункцията не се прави през корема , а през влагалището.А за хиперстимулацията не стига че не е хубаво, ами и доста опасна.Получава се от несъобразени дози на лекарствата или при жени с поликистозни яйчници ,които много бурно реагират на стимулацията , тази екстра не ти е пожелавам :lol: