0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, моля Ви тъй като имате повече опит с биопсиите а аз правих само една и резултата го коментирахме по тел. с д-р Персенска, каза ми "не е хубав" трябва да отида за поставяне на лекарство, но прочетох също и за промивките, та въпроса ми е следният: Това че ще ми поставят първо лекарство а не промивки означави ли, че резултата от биопсията е много лош?
Felindra, ще ти кажа моето скромно мнение.Дали промивки или лекарство, зависи от факторите, които не са наред. При мен има отклонение в броя на NK-клетките и ми назначи три промивки. Когато отклоненията са в другите имплантационни фактори, може би по-добрият вариант е лекарството.Вероятно наличие на антитела и пр.Не се притеснявай, важното е да има вариант за решение на проблема. А такъв има, така че, смело напред!Поздрави!!! :balk_48:
mirela_21, благодаря ти много за утешителния отговор, както казах не успяхме да го коментираме много резултата по тел. затова попитах, по принцип имунологичните ми са наред, дори след втория неуспешен опит NK - клетките бяха в норма но явно проблема ще се изясни с тези биопсии. Благодаря още веднъж и много късмет :D
Момичета, след няколко неуспешни опита и все отрицателни тестове, най-после след месец ще се срещна с д-р Стаменов (опитите ми са в други клиники). Ние сме с неизяснен стерилитет, НК-клетки 16 % в периферната кръв. Никакъв друг проблем не е открит до сега. Като си разсъждавам, при мен проблема е в имплантацията. Предполагам, че точно биопсия ще ми предложат в клиника Надежда. Та въпросът ми е: има ли случаи при които след биопсия става ясно, че всичко е наред, т.е. и при биопсията да не са открива проблем?
Та въпросът ми е: има ли случаи при които след биопсия става ясно, че всичко е наред, т.е. и при биопсията да не са открива проблем?
При мен, последната биопсия беше "перфектна"(цитирам д-р Стаменов), но не се получи имплантация. Продължаваме да търсим причината.
Аз имах предвид още при първата биопсия да е отличен резултата и да не са необходими промивки, лекарства, помпи.....
Аз имах предвид още при първата биопсия да е отличен резултата и да не са необходими промивки, лекарства, помпи.....
Не е ли едно и също? Важното е, че отличната биопсия не е гаранция, че ще се получи имплантация.За съжаление!
Мммм да....... и при мен се получи така за съжаление :(
Според моя опит и не-идеалната биопсия не е гаранция, че няма да се получи имплантация обаче. Тези резултати не са абсолютни, за добро или за лошо.
Едно е сигурно - че, поне се отхвърля съмнението за инфекция в матката. А ако такава се открие, може да се започне навременно лечение.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Здравейте момичета, вчера ми мина биопсията /при д-р Персенска/, иначе съм пациентка на д-р Стаменов. Часовете се спазват на минутата /не се шегувам/.. Бях питала преди това във форума дали изобщо ще ми направят биопсия, предвид факта, че преди 10 дни ми мина хистероскопията - оказа се, че това не е проблем. За разултата ме викат направо в клиниката след 4-5 дни/пробвах се да мине по телефона.. ама не ми мина номера/. Притесявах се дали и колко ще боли манипулацията, защото бях чела, че я сравняват с болката от цветна снимка.. или на цветна снимка не ги е боляло, тези , които пишат, че боли, или прага на поносимост към болка им е много нисък. То и аз не търпя на болка.. но това определено не болеше! д-р Персенка се забавлява с мен, когато я питах кога ще започва да боли, а тя каза, че вече е приключила и да се обличам - предполагам че съм гледала доста невярващо, щото чак сестрата все да ме уговаря да ставам, защото наистина сме приключили..
*
Аз вечно попадам в нестандартни ситуации....  8O Та да споделя поредната - както си ходех на фоликулометрийки (заради предстояща помпа на втория ден от овулацията) и както в петък моя див фоликул беше 18 мм и си растеше много добре, изведнъж в събота се оказа, че е 17 мм, а днес е 15 мм. Просто върхът.... Такова явление при мен е нямало до сега. Лекарката ми каза, че овулация този месец няма. Това е положението. Утре съм на преглед в клиниката и да ме правят каквото искат....  :( Въобще не ми е ясно какво става...
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



 mira_m66 ,аз бях така преди последната биопсия.Фоликулът не се спука ,а лутеинизира.Назначиха ми утрогестан ,който започнах да слагам 15-ден от цикъла до 24 ден.Това не попречи да направим биопсия.


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Дойде време да си запиша час за биопсия, по точно за прегледи преди Б. Нали правилно си спомням от прочетеното, Б се прави 5 дни след О?
*
 mira_mimi, точно така. Аз имах задържан фоликул и ми изписаха Утрогестан за няколко дена.
Да се отчета, мина и моята първа, надявам се да е и последна биопсия. Резултатите ще разбера чак на 10-и, защото нямаше часове за по-рано.
Някой споменаваше, че се обажда за резултатите на д-р Стаменов. Това практика ли е или лична уговорка?
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Благодаря!
*
по точно за прегледи преди Б. Нали правилно си спомням от прочетеното, Б се прави 5 дни след О?
На мен нещо не ми е ясно.Викат ме за биопсия преди О и не съм записвала часове за преглед преди това.Персенска ми каза да запиша час за биопсия на 10-11 ден и това е.Та се чудя сега тези биопсии еднакви ли са или е нещо друго.
по точно за прегледи преди Б. Нали правилно си спомням от прочетеното, Б се прави 5 дни след О?
На мен нещо не ми е ясно.Викат ме за биопсия преди О и не съм записвала часове за преглед преди това.Персенска ми каза да запиша час за биопсия на 10-11 ден и това е.Та се чудя сега тези биопсии еднакви ли са или е нещо друго.
Не се притеснявай, д-р Персенска те вика за проследяване на овулацията, което започва 10-11-ти ден от цикъла, биопсията се прави пет дена след таймирана и отчетена вече овулация. Успех!
« Последна редакция: Март 01, 2010, 19:03:43 pm от ponima »
*
Благодаря ти ponima.Обаче не е за проследяване, ами ми е записан час за биопсия на 10 ден, та затова се чудя какво е.И ако може някой да ме ориентира за цената на биопсията ще бъда много благодарна.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
*
Ох, прочетох цялата тема.И няма нито един случай като моя и от тук си правя извода, че повредата е в моя телевизор.Явно грешно съм разбрала думите на Персенска.Утре ще звъня да отменя часа за биопсията и ще си запиша час за проследяване.Благодаря ви момичета!