0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Забременяване след ендометриоза
« Отговор #20 -: Юли 11, 2018, 10:28:24 am »
Здравей magi_st, благодаря за бързата реакция. Да, специалист по репродуктивност е и може би затова съм се хванала за неговото предложение като удавник за сламка.
*
Re: Забременяване след ендометриоза
« Отговор #21 -: Юли 11, 2018, 10:32:42 am »
Как ти предлага да действате?Да направите стимулация и да видите какво ще стане, колко яйцеклетки ще извадите, дали ще се оплодят и т.н.?Един лекар би трябвало най-добре да знае, но при висока степен на ендометриоза, много често лекарите предпочитат да се направи курса със золадекс, и след него веднага ин витро.Тук има няколко момичета с ендометриоза, но най-вероятно не са видели поста, а и сега е лято и по-рядко влизат хората.Ще ти пишат сигурна съм!

Re: Забременяване след ендометриоза
« Отговор #22 -: Юли 11, 2018, 10:44:44 am »
Очаквам да ми се обади и да ми каже дали да отида при него днес или утре, тъй като ми дойде, а той иска да ме прегледа до 5ти ден от цикъл. Предполагам, че ще пробваме със стимулация, поне от думите му останах с такова впечатление. След прегледа всъщност ще се реши какво да правим. Междувременно ще отида до патологията да си взема блогчетата и да ги пусна за изследване в друга лаборатория, тъй като ми казаха, че резултатите ще са готови на 10ти работен ден, а на 14ти все още нямаше резултати на мое име. Отидох в болницата и се появиха след 30 минутно чакане с думите "сигурен съм, че имаш ендометриоза". Ако се стигне до ин витро ще се насоча вероятно към Турция, но все още всичко ми е много объркано и може би след прегледа ще се успокоя. Относно момичетата съм сигурна, че ще имам отговор, тук всички сте като едно семейство и си помагате и подкрепяте, което е много важно, особено при проблеми със забременяването. Човек има нужда от подкрепа  :P
*
Re: Забременяване след ендометриоза
« Отговор #23 -: Юли 11, 2018, 11:04:22 am »
Виолетка, говори с доктора какво точно мисли да прави.Да те стимулира на ЕЦ без да вадите яйцеклетки, а да пукате с прегнил фоликулите за мен е малко странно.Имате предполагам спермограма и знаеш какво е състоянието при мъжът ти?А как са тръбите, проверени ли са по време на лапароскопията?

Re: Забременяване след ендометриоза
« Отговор #24 -: Юли 11, 2018, 11:09:00 am »
Да, имаме спермограма, тя е добре за наша радост. Тръбите са ми добре, при лапароскопията ми казаха, че ако не са ОК ще ги продухат, но не се е наложило. Нямам сраствания и доктора, който ме оперира ми каза, че матката ми е добре. Опериращият лекар беше проф. Стефан Ковачев, до колкото проучих той е добър специалист, но след операцията не ми обясни нищо, а ми каза директно да ходя при моя лекуващ гинеколог.
*
Re: Забременяване след ендометриоза
« Отговор #25 -: Юли 11, 2018, 11:20:34 am »
Пробвайте, дано се получи.Защо си се насочила за ин витро към Турция?От любопитство питам.

Re: Забременяване след ендометриоза
« Отговор #26 -: Юли 11, 2018, 11:28:52 am »
За съжаление много мои познати са с ин витро. Някои от тях са с по 4-5 неуспешни опита в България, а в Истанбул с по 1 успешен. В момента една близка двойка е там, очакваме да видим какво ще стане и всички стискаме палци. За сега техния опит е 2 години ходене по мъките в България. Честно казано се надявам да не ми се налага, но не го изключвам и като опция, ако се наложи тогава ще решаваме с моето момче  :P
Re: Забременяване след ендометриоза
« Отговор #27 -: Юли 11, 2018, 11:29:07 am »
Виолетка, здравей. Аз също съм с ендометриоза, 4-та степен и знам, че изобщо не ти се иска да прибягваш до това, но ти препоръчвам да изкараш курса на лечение със золадекса. И аз го отлагах много, но се оказа, че само съм губила време. Относно овулацията и при мен имаше ЛУФ синдром  и това значи, не че имаш "половин" овулация, а че нямаш изобщо. Тестовете за овулация ми отчитаха пик на ЛХ и се заблуждавах, че имам, но 3 месеца ходих на фоликуметрия, за да направим инсеминация и се оказа, че дори с прегнил и то висока доза не се пукаха тези фоликули. Направихме лапароскопията и все пак реших да пробвам веднага ин витро. Е, оказа се, че ендометриозата е скапала качеството на яйцеклетките. От 13 фоликула, 5 яйцеклетки, 3 подложени на оплождане, но с лошо качество. Първият ден изобщо не успяха да се оплодят. Вторият ден, с много усилия, са се оплодили 2, но ембриончетата съотвтно не са били добри и опита ми приключи с неуспех. Сега и аз съм на золадекс за 6 месеца, пия и Кориолус, също за ендометриозата и FertilAid за подобряване качеството на яйцеклетките и след това нов опит. Пожелавам ти успех, каквото и да решиш, но според мен не си губи времето с тази степен на ендометриоза.
Re: Забременяване след ендометриоза
« Отговор #28 -: Юли 11, 2018, 11:46:51 am »
Mihaela, съжалявам за това, което си преживяла и ти пожелавам с цялото си сърце да имаш скоро радост в живота и да ни зарадваш с добри новини. Вероятно ще започна курса и след това ако е рекъл Господ се надявам да имам успех с едно малко човече. Благодаря за инфото и за съветите, желая ти успех :rainbow:
Re: Забременяване след ендометриоза
« Отговор #29 -: Юли 11, 2018, 11:58:16 am »
Благодаря ти  :) всички ще имаме поне по едно бебче, важното е да вървим по пътя, да не се отказваме и да не разчитаме само на късмет. Ако имаш други въпроси, съм насреща  :)
Re: Забременяване след ендометриоза
« Отговор #30 -: Юли 12, 2018, 09:00:39 am »
От твоята уста в Божийте уши, а след първото по още едно. Благодаря ти