0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1040 -: Октомври 07, 2010, 21:51:36 pm »
Да, с пълномощно може.
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1041 -: Октомври 07, 2010, 22:10:22 pm »
Ще има ли скоро някаква яснота за финансирането? Не може ли да се даде информация кога ще се реши въпроса и какво ще стане?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1042 -: Октомври 07, 2010, 22:46:15 pm »
Момичета, когато има яснота по въпроса, убедена съм, че Стефи няма да си запази информацията за себе си. Веднага ще сподели тук.
Стига всеки ден сте писали едно и съшо, става изнервящо. Стефка не е министър на МЗ, нито директор на Фонда, информацията, която ви интересува първо ще научат току що изброените.
Разбирам напълно безпокойството и тревогите ви, но в един момент трябва малко да се успокои топката.
Благодаря за разбирането!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1043 -: Октомври 08, 2010, 17:45:35 pm »
Стига вече. И стига с тези слухове, че връщат от клиниките. Одобрените, с получени заповеди започват процедура нормално, ако няма медицински причини за отлагане.
Вероятно просто ще има още малко забавяне при връчване на нови заповеди до получаване но допълнителната сума във Фонда.

Dolphin , абсолютно не е вярно това което си написала!
Ние сме с връчена заповед от юни месец, но не можем да започнем процедурата нормално, защото клиниката ни върна!Надеждата ни е, че има още време докато ни изтече заповедта. Но имаме познати на които заповедта им изтича съвсем скоро този месец и тях също са ги върнали от клиниките.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1044 -: Октомври 08, 2010, 19:25:42 pm »
voika mi6leta, коя клиника ви връща от юни месец. Това, което съм написала важи към дата/ 23.09/ на постинга на 100 % поне за клиника Щерев. Последно информацията, която получих от там, обаче е, че от 24.09 има заповед клиниката да не стартира процедури по Фонда. Не знам дали тази заповед е още валидна. До колкото съм чела до скоро нямаше проблеми и с клиника Надежда, предполагам ,че това важи и за клиниката на Владимиров, нека ако пациентки на въпросните клиники разполагат с актуална информация да я споделят.
До 24.09 не знам някой от пациентите на клиника Щерев с подписана заповед да е бил връщан.
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 19:37:33 pm от Dolphin »
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1045 -: Октомври 11, 2010, 08:19:35 am »
Имам спешен въпрос- днес отивам да си подпиша заповедта в клиниката (Олимед). Трябва ли да си плащам първият преглед и изследванията които ще ми назначат или щом съм взела заповед всичко минава през фонда?
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1046 -: Октомври 11, 2010, 08:39:38 am »
BlackG, прочети първия пост на тази тема.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1047 -: Октомври 11, 2010, 09:16:28 am »
Имам спешен въпрос- днес отивам да си подпиша заповедта в клиниката (Олимед). Трябва ли да си плащам първият преглед и изследванията които ще ми назначат или щом съм взела заповед всичко минава през фонда?

Никой не може да ти отговори категорично на този въпрос. Според мен прегледа не трябва да го плащаш, но за изследванията не мога да кажа, защото зависи какво ще ти назначат, някой се покриват от фонда, други не. Както Елфи ти е писала в първия пост пише какво се финансира.
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1048 -: Октомври 11, 2010, 10:38:31 am »
Аз мога да споделя как се получи при мен.Отидох на втори ден от цикъла.Докторката ме прегледа за задържан фоликул.След като всичко беше наред дадох кръв за ФСХ,ЛХ , Пролактин и СУЕ.След като излязоха резултатите от хормоните и всичко беше наред се даде старт на опита по Фонда.Прегледа не го платих,но изследванията си ги бях платила,защото не ти вземат кръв без да си платиш.Дори и да не ги бях платила,така като гледам ако ги включеха към Фонда щях да превиша лимита и пак да плащам накрая.
Успех!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1049 -: Октомври 12, 2010, 18:09:16 pm »
Здравейте,момичета!Аз съм в клиниката на Щерев,получих си заповедта на 23.09 и веднага след това се видях с лекарката- д-рТимева и тя ми обясни,че не можем в момента да започнем процедурата заради непреведените пари.Сега чакам,както много други,добре че поне имам достатъчно време.До колкото знам/по думите на Тимева/ довършват започнатите процедури и не започват нови до като не се преведат парите.Успех на всички и дано се оправят нещата по-бързичко!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1050 -: Октомври 12, 2010, 18:55:07 pm »
Здравейте момичета! Стана голям гаф с моите документи за 2-ри опит... На 7.10(четвъртък) бях в Олимед(там беше първия ми опит), подадох документи и за втори опит, казаха че в понеделник ще ги занесат във фонда. 30 минути след като излязох от клиниката се обадих и ги помолих да не подават документите, защото съм решила да мина в друга клиника. Казаха ми "Ок! Няма проблем, подайте където сте решили!". На същият ден подадох документи при док. Козовски. Днес ми звъннаха за новия входящ номер, но от Олимед  :x :x :x Бясна съм! А сега какво? Гадовете са ми подали документите, сигурно и док ги е подал, та сега съм с два комплекта документи подадени във фонда. Цял следобяд не мога да се свържа с док, а от Олимед били забравили да ми махнат документите... Помогнете ми, моля ви
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1051 -: Октомври 13, 2010, 09:52:38 am »
Здравейте момичета! Стана голям гаф с моите документи за 2-ри опит... На 7.10(четвъртък) бях в Олимед(там беше първия ми опит), подадох документи и за втори опит, казаха че в понеделник ще ги занесат във фонда. 30 минути след като излязох от клиниката се обадих и ги помолих да не подават документите, защото съм решила да мина в друга клиника. Казаха ми "Ок! Няма проблем, подайте където сте решили!". На същият ден подадох документи при док. Козовски. Днес ми звъннаха за новия входящ номер, но от Олимед  :x :x :x Бясна съм! А сега какво? Гадовете са ми подали документите, сигурно и док ги е подал, та сега съм с два комплекта документи подадени във фонда. Цял следобяд не мога да се свържа с док, а от Олимед били забравили да ми махнат документите... Помогнете ми, моля ви

Можеш да си смениш клиниката по всяко време, и след като получиш заповедта си, никой не може да те задължи да "ползваш услугите" на даден лекар. Мисля, че се подава молба за смяна на клиниката във фонда, обади се и попитай yahoo_33

инфо от съседната тема
Най-често задавани въпроси за Фонд Ин витро!

Могат ли пациентите, след като бъдат одобрени за финансиране от фонда, да сменят клиниката, в която се лекуват?

Пациентите могат да си сменят клиниката. Никъде не е заложено изискване да се направи процедурата в клиниката, подготвила документите.


Как става смяната на клиника?


Подава се молба до директора на Фонда за смяна на клиниката, на база на която се изготвя нова заповед с името на новата клиника.


Вече има и ново изискване, да представиш съгласие от новата клиника, че ще те поемат като пациент.
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 09:54:54 am от morgancheto »
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1052 -: Октомври 13, 2010, 12:18:48 pm »
Eli Meli, премисли и ще се успокоиш. Първо се свържи с доктора в новата клиника, дали е подал документите и да ти кажат входящия номер. След това говори със служителите от Фонда, за да анулират документите ти от другата клиника. Макар че аз мисля, че те ще видят дублирането и ще ти се обадят за уточнение. Може да са наложи да напишеш кои документи да останат актуални. Това са моите разсъждения.

П.П. Сега прочетох в другата тема, че си имаш номерче. Това номерчето при д-р Козовски ли е? Ако да - звънни във Фонда и обясни на служителите за случая с двата комплекта документи. Понякога най-разумното решение ни се изплъзва от погледа. Успех!
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 12:24:45 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1053 -: Октомври 13, 2010, 12:26:40 pm »
Ох, проблема се реши благодарение на фонда и новата ми клиника! От новата клиника не бяха подали документите още, а от фонда проявиха разбиране и само с една молба за смяна на клиника, без да ходя до там(което всъщност беше проблема за мен), ще ме прехвърлят. Молбата ще занесат от клиниката и всичко е наред! Благодаря за човечността, ангажираноста и помощта, която ми оказа всички гореспоменати  :)
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1054 -: Октомври 13, 2010, 21:22:08 pm »
Искам да питам, след като са свършили предвидените пари за 2010, знае ли се за 2011 дали ще има заделени. Питам, защото мисля, дали си отложа опита за след нова година.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1055 -: Октомври 13, 2010, 21:55:41 pm »
Планираните пари в бюджета за 2010г. са свършили, но както писах по-нагоре са отпуснати допълнителни 3 млн. лв. за изплащане на натрупаните задължения към клиниките. За 2011 г. заложените в проекто бюджета средства са отново 10 млн., но искането ни е да бъдат повишени на 15 млн., надявам се да успеем  :)
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1056 -: Октомври 13, 2010, 22:05:01 pm »
STEFIZ,тогава ще започнат ли да се обаждат от фонда за получаване на нови заповеди, или вече от бюджета за новата година ще финансират нови опити.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1057 -: Октомври 13, 2010, 22:15:08 pm »
Обажданията не са спирали, просто е намален броя на раздаваните заповеди. Утре следете сутрешния блок на БТВ, защото не знам точно в колко часа ще се излъчи, но д-р Лалев и министъра на здравеопазването ще дадат интервю :)
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1058 -: Октомври 14, 2010, 09:08:32 am »
Новините са добри - благодарим на всички, които не спряха да работят! Оххх - вече сълзи не ми останаха... Прекрасно е, че фондът ще продължи да работи и дай боже повече бебета!!!! Днес е хубав ден - Петков ден!
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #1059 -: Октомври 14, 2010, 09:19:04 am »
Въпреки мрачното време, днес съм много щастлива, след като гледах БТВ и проф.Лалев. Много се радвам - превеждат още 2 мил. лв. Ще има пари за всички, БРАВО. Сега просто прябва да имаме търпението клиниките да започнат нормално работа, т.е. вече да не връщат пациенките си и всеки спокойно да започне процедурата.Пожелавам на всички успех и весел ден!  :ballons: :cheerleader: :party: