0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #980 -: Септември 14, 2010, 09:13:34 am »
3004, преди време и аз дочух нещо такова, но после беше опровергано. Може да има забавяне, но да не си получават парите няма как да стане.
За увеличаване на срока е необходимо да има медицински причини. Предполагам, че от клиниката в Плевен няма как да изтъкнат като "причина" забавянето на плащането. Какво ти предложиха?

*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #981 -: Септември 14, 2010, 09:25:01 am »
Забавянето на плащането от стана на фонда беше единствената причина , която изтъкнаха. Нищо, абсолютно нищо друга. Предложиха ми да продължа приема на контрацептив и октомври месец евентуално да започнем. Аз се притеснявам,да не би да не започна опита си.Няма да имам и време за удължаване на срока , ако ми го "сервират" в последния момент.Незнам. По объркана не съм била.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #982 -: Септември 14, 2010, 09:35:17 am »
Фондът продължава да финансира ин витро процедурите. Друг е въпросът, ако от въпросната клиника към момента не ги устройва, че парите се превеждат след извършена процедура. Това си е проблем на клиниката (ако това, което казваш е вярно, разбира се). След като е сключила договор с Фонда, тя е поела ангажимент да извършва процедурите при такива условия.

И не е вярно, че нямаш избор. На първа страница на тази тема е списъкът с другите клиники, сключили договор с Фонда. Няма информация на друго място да отлагат процедура по такива причини, а и не е редно. На първо време намери начин да си удължиш срока по медицински причини.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #983 -: Септември 14, 2010, 09:55:11 am »
Това,което казвам е повече от вярно. Самата истина.Интересно ми е обаче аз ли съм единствената?
Преди малко говорих отново с клиниката. Убеждаваха, ме че не съм единствената и че поради тази причина фонда удължавал заповедта с по 6 месеца, а не по три месеца.
Тези хора май нещо ме вземат за.....Не знам.
« Последна редакция: Септември 14, 2010, 10:00:34 am от 3004 »
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #984 -: Септември 14, 2010, 16:59:35 pm »

При неуспешен първи опит, финансиран от фонда, какво трябва да се направи?

Подава се заявление, етапна епикриза и декларация, че няма промяна в обстоятелствата, удостоверени с документите, подадени с първото заявление. Документите се приемат с нов входящ номер и се чака по съотвения ред


Има ли срок за подаването на тези документи ?

Моля, ако вече е разискван въпроса, да ме извините !
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #985 -: Септември 14, 2010, 22:09:31 pm »
teati, няма срок за подаване на документи за нов опит. Освен ако не те притиска някое обстоятелство - възраст, влошаващи се изследвания с времето и др. Добре е да ги пуснеш по-навреме, за да ти дойде номерчето по-бързо. А може и да забавиш, ако се налага да лекуваш нещо и тогава да действаш. Ти и лекарят преценявате дали да побързате или да изчакате.
Аз подадох документи за нов опит на 4-я ден след отрицателния тест.
« Последна редакция: Септември 14, 2010, 22:12:08 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #986 -: Септември 15, 2010, 11:16:15 am »
Мерси за отговора, rtfrtf ! :)
Аз сега ще правя опит със замразените ми, но за всеки случай мисля да подам документи !
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #987 -: Септември 15, 2010, 19:47:24 pm »
В темата за одобрените едно момиче казва, че нейният гинеколог й е казал, че нямало пари във фонда и за това бавели заповедите. Вярно ли е това? Нали няма такова спиране на парите? Има ли забавяне заради средства?
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #988 -: Септември 15, 2010, 22:23:00 pm »
здравейте,момичета.Преглеждам списъка с документите и виждам ,че нямам 3 цикъла с ехографски разчитания на снимки.Какво означава това.Благодаря предварително.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #989 -: Септември 15, 2010, 22:27:15 pm »
здравейте,момичета.Преглеждам списъка с документите и виждам ,че нямам 3 цикъла с ехографски разчитания на снимки.Какво означава това.Благодаря предварително.
Трябват ти ако кандидатстваш с ЛУФ
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #990 -: Септември 15, 2010, 22:46:12 pm »
Благодаря ти mira_mimi,много си бърза.С докторката подготвяме документите за фонда,така4е сигурно пак 6те питам не6то.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #991 -: Септември 16, 2010, 22:05:52 pm »
Здравейте, Може някой да ме напсува, защото задавам банални въпроси, но тук има толкова много въпроси и отговори от различно естество, че неможах да намря отговор на моя проблем. Одоброха ни от фонда. В клиниката, която си избрахме ни направиха инвитро карти и всички изследвания, налага се да сменим клиниката. Как става това? "Подава се молба до директора на Фонда за смяна на клиниката, на база на която се изготвя нова заповед с името на новата клиника."Това намерих. Но ме интересуват подробности. Как и къде се подава тази молба? Новата заповед бързо ли става, как се получава. Да говоря ли първо с новата клиника. Дали ще ми дадат вече направените карти с всички резултати, или всяка клиникаси прави нови.
 Моля ви, ако някой е минал по този път да ми помогне!!!!
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #992 -: Септември 16, 2010, 22:11:43 pm »
ако всички изследвания които сте направили са платени от вас, няма проблем да смените клиниката, но ако има вече направен авансов превод от 40% от Фонда към клиниката не е възможно.
При смяна на клиниката се изисква да се представи пред Фонда удостоверение, че новата клиника е съгласна да поеме случая.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #993 -: Септември 20, 2010, 00:38:41 am »
Здравейте момичета.Моите док.ги подготвяха в Плевен и останах много озадачена когато ми ги дадоха в готов вид да ги пратя до фонда.Съдържанието в тях беше епикризата ми от оперативни намеси с отстраняване на тръбите изследването за хормони и спермограма.Плюс задължителните декларации.Иколкото и да настоявах че май пропускаме доста изследвания ми отговориха че само тези са необходими при кандидатстването при женски фактор и в моя случай.Но аз все още не съм убедена макар че вече ги пратих.Другото което ми казаха от болницата че се чувало че ще искат осигуровки за 3 месеца.И след двайсетдневно търсене по тел.на фонда за да разбера кой номер съм ги попитах и за това.Казаха че и при тях се говорело нещо такова но още не знаели със сигурност.А на въпроса ми защо не мога да ги намеря толкова време ми казаха че имали големи сметки на тел.от това да се обаждат на момичетата.Имай нещо ме хвърлиха в лозето защото тел.им даваха свободно а не бяха изключени.Както и да е.На мене когато ми дойде номера тогава ли ще разбера резултата-например че съм отхвърлена поради липсващи изследвания.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #994 -: Септември 20, 2010, 07:11:09 am »
zuzuni, трябват ти:
комплекта декларации, копия от личните карти, със собственоръчен надпис (от теб и партньора написано) "Вярно с оригинала" и подпис, медицинската документация за фактора, актуално изследване за ФСХ, спермограма и етапна епикриза от клиниката, където да пише че няма контраиндикации по Наредба 28.
Мисля, че телефоните могат да бъдат ограничени само за изходящи повиквания.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #995 -: Септември 20, 2010, 14:10:28 pm »
   Здравейте момичета и аз се интересувам от процедурата за смяна на клиника като aevin.
     Интересното е че никъде няма информация колко време се чака след като подадеш молба за смяна. Никъде не e описано къде трябва да изпратиш молбата, готова бланка ли е или е молба в  свободен текст и още хиляди въпроси на който не мога да намеря отговор по простата причина че като звънна във фонда една изколючително невъзпитана жена ме отрязва и на мен ми става неудобно че съм решила да попитам, а след 13.00часа вече никой не вдига телефона. Моля ако някой вече има някъква информация по този въпрос нека да пише, защото вече просто няма кого да попитам.
     Благодаря ви предварително приятелки по неволя.
« Последна редакция: Септември 20, 2010, 14:14:11 pm от sisleey »
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #996 -: Септември 20, 2010, 14:25:58 pm »
Смяната става като подадеш молба свободен текст и приложиш към нея уверение от новата клиника, че е съгласна да поеме твоя случай. Всички документи се подават на едно и също място - ЦЕНТЪРА ПО ХИГИЕНА, където се помещава Фонда, на 11 етаж.

Няколко мнения по-нагоре и още няколко по-напред и т.н. съм го обяснила това :wink:
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #997 -: Септември 20, 2010, 14:32:49 pm »
Благодаря ти StefiZ, непременно ще прегледам цялата тема  :youwoman: :bighug:
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #998 -: Септември 20, 2010, 22:55:30 pm »
Най-често задаваните въпроси са поместени, заедно със съответните отговори, в първия пост на първа страница на настоящата тема. Там е и най-важната информация. Първо четете там, по-лесно е за ориентиране.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #999 -: Септември 21, 2010, 22:31:51 pm »
Момичета бъдете спокойни пари ще има и продължават да одобряват от фонда.Поне така се изказа Директора на фонда по битиви новините.Дано да е така. :wave: