0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #500 -: Август 18, 2009, 11:41:57 am »
Спокойно момичета. Аз мисля, че има парички за 4000 двойки. Аз съм номер 2554 и се надявам да съм от одобрените към октомври-ноември. :bighug: :bighug: :bighug:
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #501 -: Август 18, 2009, 13:53:03 pm »
miletka77 аз съм 17** номер, дано да има за всички ни за да сбъднем най-съкровеното си желание! Аз се надявах към септември-октомври да ми се обадят.
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #502 -: Август 18, 2009, 22:15:28 pm »
Не вярвам,или по-скоро не искам да повярвам,че е възможно да не се отпускат повече пари за фонда.Та това е шанс за толкова много двойки с проблеми.Когато кажат, че ще има нови парички за фонда,ще бъдем по-спокойни.Търпение,милички!Колкото трябва ще чакаме-резултата да е  :bori_020:-това е най-важното!


Има три неща, които възрастните могат да научат от децата:
~ да бъдат радостни без повод;
~ винаги да са заети с нещо;
~ да се стремят с всички сили към това, което желаят;
(Паулу Коелю)

‎"Случва се нещото, в което наистина вярвате.
А вярата е нещото, което го кара да се случи."
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #503 -: Август 21, 2009, 00:20:45 am »
Как така ,значи са приети вече 4000 молби така ли?
Парите ще стигнат за още 100 човека. Предполагам, че това ще са следващите 100 чакащи момичета по ред на подаване на документите т.е. в момента са одобрени около 1000 и има пари за още 100 човека.За останалите не е ясна каква ще бъде съдбата ни.   :(
Ще се надяваме новото правителство да продължи започнатото дело и да се отпуснат нови пари.

спокойно момичета - не всявайте смут - всички ще се радваме на бебчета скоро  :) ако не го вярваме няма как да се случи - със или без фонда.
а за фонда - четете внимателно - в статията пише, че има 20 млн лв като 1 опит струва до 5 х.лв = това прави за 4000 опита. никъде не пише, че парите вече са свършили - просто няма други одобрени над тези 20 млн.лв и понеже те ще свършат, когато се одобрят 4000 опита то за това радина велчева се изказва, че няма да спрат да търсят начини да набират още пари и да настояват пред новото правителство за още опити за още семейства.

аз съм оптимист и чакам да ми се обадят .... скоро надявам се.
целувам ви всички и ви пожелавам да мислите само положителни неща
 :blowingdust:


Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #504 -: Август 21, 2009, 09:20:16 am »
Добро утро!Да допълня казаното от Котана.Ще има пари поне за по един опит на около 4000 семейства.Виж,ако се налага/разбира се пожелавам на всички ни само по един и то успешен опит/2ри или още по-лошо 3ти опит,за тях вече не е много ясно от къде ще вземат пари.Както се разбра,независимо от одобрението,при неуспех се подават наново документи,дават ново номерче и се чака наново.Но нека всички гледаме позитивно-скоро/или след малко чакане :)за тези като мен с по-големите номера/ще се обадят на всяка от нас,ще направим своя опит и той ще бъде НАШИЯТ.Ще сбъдне мечтите ни!!!! :blowingdust: :blowingdust2:Да се надяваме разбира се,че фонда ще продължи своята дейност и че ще се намерят средства за много повече семейства.
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #505 -: Август 21, 2009, 10:43:36 am »
Да, чак сега разбрах, че притесненията са ми излишни. Но след толкова чакане знаете как се чувствам...
Много ви благодаря милички, че ми помогнахте като ми разяснихте положението!
Добре, че сте ми вие, за да не се чувствам сама с проблема си.
Пожелавам на всички успех от първия опит и много сладки бебчета!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #506 -: Август 21, 2009, 11:04:03 am »
Не съм чела и следила много подробно темата, обаче нещо не ми е ясно : :oops:....значи тези, които веднъж вече са одобрени, като си подават втори път документите ( да ползват втория си финансиран от държавата опит) те подават само декрация и копия от лични карти ( поне това обясняваха на едно момече в клиниката, в която ходя, ако съм разбрала правилно), не всичките документи, тъй като те вече се водят одобрени ( и няма да ги одобряват на ново) и тук идва объркването ми. След като са одобрени веднъж, как така чакат отново да им разглеждат документите, като няма какво да се разглежда, ила чакат просто ред да им бъде връчена заповедта. И нали самото разглеждане на документите и вземането на решение дали двойката може да ползва тези средства отнема най-много време, защо вече одобрените двойки отново ще чакат толкова дълго.

Много се надявам и следващата година да отпуснат средства от бюджета за Фонда, тези 20млн се оказват крайно недостатъчни явно...сигурно вече двойките подали документи са над 4000, а другите които мислят да го направят сега дали има смисъл да подават :?

Съжалявам ако е малко объркано, но като гледам в клиниката колко двойки има, а вече видях и такива, които ще кандидатстват за втори път, и такива, които тепърва ще подават документи и нещо се обърках, кое как се случва :oops:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #507 -: Август 21, 2009, 11:37:27 am »
значи тези, които веднъж вече са одобрени, като си подават втори път документите ( да ползват втория си финансиран от държавата опит) те подават само декрация и копия от лични карти ( поне това обясняваха на едно момече в клиниката, в която ходя, ако съм разбрала правилно), не всичките документи, тъй като те вече се водят одобрени ( и няма да ги одобряват на ново) и тук идва объркването ми. След като са одобрени веднъж, как така чакат отново да им разглеждат документите, заповедта. .
В началото на август подадох документи за финансиране на втори опит по фонда и съм номер 3769.Това, че първата заповед съм си я взела една от първите сега не ме освобождава от чакане на ред. radosttinka, освен изброените от теб документи се подава и нова етапна епикриза.Може би затова се чака наново да те одобрят.
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #508 -: Август 21, 2009, 11:51:28 am »
tanj74, благодаря сега вече ми е ясно. Разговора, който чух сега има по друг смисъл - мочето няма да подава документите сама, а от клиниката ще ги изпращат и може би за това само копия на ЛК и декларация й поискаха попълнени, а етапната епикриза те ще си я направят, но ето че аз останах с грешно впечатление :oops:. Така чакането се оправдава...
Дано да отпуснат нови средства, че като гледам и ти кой номер си :( , значи наистина може да е достигната бройката от 4000  :?


Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    slantze37

  • ***
  • 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #509 -: Август 21, 2009, 11:55:35 am »
Смисъл винаги има да се заявяваме,та ако щете и Новото правителство няма как да знае че ни има ако ние не му кажем.Силно вярвам че на много от нас ще им стигне и първия фондов опит,защото като ги няма финансовите притеснения лично аз ще се чувствам по друг начин по време на процедура.Успех на всички,а на неуспелите силна прегръдка и не се отказвайте момичета,моля!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #510 -: Август 21, 2009, 12:28:04 pm »
Здравейте момичета пожелавам на всички успешни процедури от първи опит!
Имам Гореща Молба, във връзка с обсъждането на новите 20 милиона за Фонд Асистирана Репродукция, възможно ли ще е наново да се обсъди финансирането на момичета с диагноза ИЯР и FSH над 12, отправям тази молба тъй като виждам момичета, които подават документи за втори опит и са с номер приблизително 3800, което ме навежда на мисълта, че няма толкова подадени молби, според моите скромни виждания едвали сме повече от 100~150 момичетата с посочената по-горе диагноза.
Предварително искам да се извиня, не искам да засегна никого знам, че темата е деликатна и много момичета търпеливо си изчакват реда.
Още веднъж пожелавам успех на всички!
*

    slantze37

  • ***
  • 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #511 -: Август 21, 2009, 13:06:50 pm »
Не се извинявай,да не би вие да нямате право на шастие!Дано наистина тази година да се помисли и за това!ДАНО парите да са повече ако може!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #512 -: Август 21, 2009, 20:44:36 pm »
Имам въпрос: Подадох си молбата с диагноза: неизяснен стерилитет, имам 7 инсеминации, но сега правих 2 ин витро, за съжаление се оказа извънматочна бременност, при операцията ми извадиха едната тръба, а другата я клампираха, понеже имам документ само за 2 инсета, а за другите незнам дали ще ми издадът, може ли да си занеса епикризата от операцията, за тубарен стерилитет, и кога: когато ми се обадят те или сега??? Много благодаря предварително


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #513 -: Август 21, 2009, 23:49:44 pm »
 speranza sempre
Вече не се водиш неизяснен стерилитет,а тубарен стерилитет.Задължително си занеси епикризата от операцията и колкото по-рано,толкова по-добре.
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #514 -: Август 22, 2009, 14:55:20 pm »
Здравейте момичета. Някой знае ли как точно се разпределят средствата, отпуснати по фонда? Колко за лекарства, колко за самата процедура...? Опитвам се да направя някаква сметка колко ще ми са наложи да доплащам и по кое перо.
Предварително благодаря успех на всички.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #515 -: Август 22, 2009, 15:19:42 pm »
Shushku, на стр. 24 в същата тема, в поста на tanj74 има подробна информация по този въпрос.

Знам, че темата е доста дълга, но тъй като засегнатите в нея въпроси живо интересуват всички ви, смятам, че е редно да я прочетете от начало до край. Така ще си отговорите на повечето въпроси и няма да се налага да питате по 100 пъти едни и същи неща, а момичетата да обясняват също толкова пъти :D

Забележката ми е не е към никого конкретно :D и не цели обида или нещо подобно. Моля, не се засягайте! Просто темата става твърде тромава и дълга, точно поради факта, че много момичета не я изчитат преди да питат. А тя съдържа изключително ценна информация, която обаче се губи в излишния спам.

Успех на всички!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #516 -: Август 22, 2009, 17:27:05 pm »
Shushku, на стр. 24 в същата тема, в поста на tanj74 има подробна информация по този въпрос.

Знам, че темата е доста дълга, но тъй като засегнатите в нея въпроси живо интересуват всички ви, смятам, че е редно да я прочетете от начало до край. Така ще си отговорите на повечето въпроси и няма да се налага да питате по 100 пъти едни и същи неща, а момичетата да обясняват също толкова пъти :D

Забележката ми е не е към никого конкретно :D и не цели обида или нещо подобно. Моля, не се засягайте! Просто темата става твърде тромава и дълга, точно поради факта, че много момичета не я изчитат преди да питат. А тя съдържа изключително ценна информация, която обаче се губи в излишния спам.

Успех на всички!


Наистина съжалявам  :( Пробвах с търсачка и си спомням, че още докато чаках одобрението за фонда се коментираше темата, но просто не можех да се сетя къде  :oops: Иначе чета темите от първа страница за да не се получава така, но ето, че този път съм пропуснала този пост.
Благодаря за помощта sixsens и tanj74.
Модераторът ако сметне може да изтрие въпросът ми - няма да се обидя  :wink:
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #517 -: Август 22, 2009, 21:51:28 pm »
Здравейте момичета! И аз като вас се вълнувам от всички тези неща, като напр. доплащането на лекарствата, макар че това не е ново за мен, но все пак ще е добре да знаем за какво да се готвим.Ще ви пусна линк на последния позитивен списък, след като отворите файла, търсете лекарствата с индекс G отпред-те са нашите :) Дано да успеете да се ориентирате за цените, защото аз много не можах... :?
   http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid=384&categoryid=1355

Момичета, в този ПЛС не открих Гонал 75  8O Имате ли идея как стои въпросът с този медикамент? Странно, че останалите Гонали ги има, а само този не  :?
Предварително благодаря.
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #518 -: Септември 09, 2009, 12:45:55 pm »
Знаете ли как се заплащат лекарствата за ин витро чрез фонда, който се закупуват от аптеки, а не от клиниката? Аз ще правя опит в Тина Киркова, а в клиниката не се занимава с продажба на лекраства.
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #519 -: Септември 09, 2009, 18:50:00 pm »
Момичета, в този ПЛС не открих Гонал 75  8O Имате ли идея как стои въпросът с този медикамент? Странно, че останалите Гонали ги има, а само този не  :?
Предварително благодаря.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=38813.40
Прочети коментара на bora!