0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

кални бани в Поморие
« -: Март 16, 2006, 15:37:01 pm »
Може ли някой да ми даде актуален телефон на базата,че този който намерих неработи.Мисля че са 2 бази-военна и другата незнам каква е.И можете ли да ми кажете как да мина през НОИ за карта.Личния лекар ли трябва да ме изпрати?
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
кални бани в Поморие
« Отговор #1 -: Март 16, 2006, 15:57:04 pm »
в моята "база данни"  :wink: имам следното инфо:

Кални бани в Поморие - телефони за връзка - 087/703578 и 087/396664, както и 059624150. цените са 10 лв на човек, което включва 4 процедури + нощувка. Ако ходиш през летния сезон след месец юни е добре да се направи предварително резервация. От 2 години санаториума работи целогодишно - без прекъсване. Картата по НОИ за 15 дена е 80 лева.

аз знам, че личния лекар дава направлението.
*

    Anonymous

кални бани в Поморие
« Отговор #2 -: Март 16, 2006, 16:18:07 pm »
:D благодря ти за бързия атговор.Ще се опитам да отида преди летния сезон
*
кални бани в Поморие
« Отговор #3 -: Март 16, 2006, 17:25:56 pm »
Точица, погледни в архива тук имаше няколко подобни теми и доста мнения по тях. Ето тази например:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1247
Успех, мила!
кални бани в Поморие
« Отговор #4 -: Март 16, 2006, 17:44:07 pm »
ок. мерси
*

    kareliya

  • ****
  • 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
кални бани в Поморие
« Отговор #5 -: Април 05, 2006, 10:26:38 am »
Какво стана моми4ета?Някой има ли резултат от калните бани?
Срамота е 4е съм на 20 км от Поморие,а не бях 4увала за този ефект на калта... :oops:
*

    Anonymous

кални бани в Поморие
« Отговор #6 -: Април 05, 2006, 10:52:58 am »
аз малко се разколебах с ходенето,че имам съмнение за ендометриоза но някъде четох че е противопоказно но неразбрах защо.Ще се радвам на споделени резултати от баните :D
*

    chapla

  • ***
  • 217
  • хубавица-умница
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #7 -: Септември 12, 2007, 10:43:50 am »
Здравейте! Това лято правих 10 дена кални бани във Варна, не знам, още няма резултат. Доц. Маркова ми ги препоръча - имам една тръба само с два яйчника, преди година извънматочно и от тогава не става с бебето, а съм на 37 вече, мъжът ми на 50 и отиваме към ин витро. Само не знам дали да не изчакаме до Нова година
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #8 -: Септември 12, 2007, 10:48:53 am »
Аз това лято званях в Поморие в базата на воените и ми казаха е две думи- няма да стане твойта работа. Доколкото разбрах е нещо като болница със строг военен режим. :lol:

[/url]
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #9 -: Септември 12, 2007, 11:01:12 am »
Чапла,аз също това лято ходих на кални бани във Варна.
Препоръчани са ми заради лечение на възпален яйчник.
Уж регурирали цикъла и т.н. и какво стана при мен. Първия месец след калните бани ми дойде на 34-ти ден, а втория.............ами втория още не ми е дошло. Днес ми е 47-ми ден!
Такова закъснение не помня да съм имала през живота си.
Досеха поне имах цикъл и то може да се каже редовен, а сега........
Съкрушена съм!
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #10 -: Септември 12, 2007, 13:08:25 pm »
Аз ходих миналата година.От момичета, които бяхме тогава, няма бременни. Инъче пише страшни суперлативи за калта, даже отпушвала тръби. може и така да е, но по- дълго време да ги правиш. През НОИ максимума е 15 дни. "Лекаря"- гинеколог, който е там е УЖАСЕН. Но с него,слава богу, се виждаш само 1 път. Изпраща всички в Бургас за Хормонални- поне да се съобразяваше с дните от цикъла. После ти казва , че имаш хормонални проблеми. 8O / явно взима процент от лабораторията/.  Имах контролен преглед по средата на престоя. Нищо не ми казаха, не ме преглеждат. Мериха ми кръвното  8O и казаха че всичко е наред. Та аз проблеми с кръвното , /поне засега/ нямам.
Това, което си заслужава е почивката и живия контакт с други жени, с нашия проблем.   
А, моя цикъл за няколко месеца след баните беше по- безболезнен. Но сега си е като преди :( 
Когато не се чувстваш добре, защото не си получил това което искаш, просто се стегни и бъди щастлив, защото Бог е измислил нещо по-добро за теб.
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #11 -: Септември 13, 2007, 17:47:38 pm »
аз забременях един месец след калта. Там ни направиха и последващо лечение с лекарства. Лекаряте  наистина ужасен, но доста разбира, макар че аз много се изнервих, защото се чуди как да ти вземе парите. Лечението с калта - минимум 10 дни.И то не  е само с кал - имаш и други процедури - нагревки, утразвук, гимнастика. Аз имах доста болки след лечението вече като си бях отишла, но те ме предупредиха за това. Предимно бяхме заради мъжа ми - той определено се чувства добре оттогава - имаше възпаление на простата и след това всичко изчезна, та до ден днешен. След края на процедурите доктора с триста зора го открих и си платих, макар че трябваше да е безплатно да ми изпише лекарства защото имах гъбички. Наистина това, което ми изписа като схема и начин на лечение ми подейства след многогодишна борба с тези гадини. Мъжа ми имаше ентерококи - и той ги изчисти с антибиотик. Не ми се впуска в подробности, аз съм писала какви са били нашите проблеми в предишни теми, но определено калните бани са важен елемент от лечението на стерилитета - поне в нашия случай.
« Последна редакция: Септември 13, 2007, 17:55:20 pm от mama_iana »
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #12 -: Септември 14, 2007, 09:36:02 am »
mama_iana, би ли ми казала какво представлява тази лечебна гимнастика?
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #13 -: Септември 14, 2007, 22:06:53 pm »
Stelliana, аз съм написала просто гимнастика, това е точно гимнастика като едно време в училище, само че доста по-сложна. Има и едни такива медицински дющеци и инструктор, който ти показва какво да правиш. Предполагам, че това е за цялостен тонус на организма. Едва ли конкретно лекува стерилитет. След гимнастиката се чувствах супер.
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #14 -: Септември 21, 2007, 09:43:29 am »
Лечебна гимнастика имаше и в Кюстендил. Не са някакви кой знае какви упражнения. Раздвижват цялото тяло и подобряват кръвообръщението на органите в малкия таз. Действително действат зареждащо. Положителният ефект за репродуктивната система идва именно от подобряването на кръвообръщението - действа превантивно за сраствания и възпаления.
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #15 -: Септември 21, 2007, 15:13:34 pm »
Инъче пише страшни суперлативи за калта, даже отпушвала тръби.

 8O  8O  :x
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #16 -: Септември 21, 2007, 16:37:30 pm »
Лекаряте  наистина ужасен, но доста разбира, макар че аз много се изнервих, защото се чуди как да ти вземе парите.
Тъкмо бях успяла горе долу да убедя половинката, че си заслужава да пробваме и този вариант, сега започвам да се колебая?
Какво толкова представлява този доктор, че го наричате ужасен? Нали уж се занимава с преоблеми на семейства, които искат да имат деца? Не са ли достатъчно тактични, коректни и любезни? :(
И как така само един преглед? Не проследяват ли състоянието на пациентите по време на престоя им там. Та дори в малките провинциални АГ кабинети проследяват състоянието по време на лечението?
Другото, което ме разколебава - освен обявените цени и други пари ли трябва да си приготви човек за услугите в санаториума? Ако имате неприятни впчатления, кажете за какво става въпрос, защото все още се колебая, какво и къде да правим. В крайна сметка, не искам просто да харчиме пари.
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #17 -: Септември 21, 2007, 17:44:30 pm »
Абе,не се плаши няма нищо страшно.Лекарят си има тактика на първия преглед пипа по-леко и знае точно къде да натисне да почустваш лека болка,а на последния преглед е по груб да ти покаже,че болката е отминала.Не се притеснявай няма нищо страшно.Не те наблюдава постоянно,защото няма смисъл.Ако имаш някакви оплаквания можеш да го потърсиш през деня по всяко време,той е там в кабинета.При всички момичета след 2-3 ден има по-обилно течение и болки в яйчниците като че ще ти дойде,но това е от лечението.Пиеш си но-шпа или нещо друго и ти минава.Иначе и да не ти помогне да постигнеш така чаканото бебе,ще се почустваш по-добре.При мен след това като ми идваше известно време не ме болеше корема.А и санаториума е много хубав и ще си починете добре.
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #18 -: Септември 21, 2007, 21:39:33 pm »
Да, доктора може да е ужасен, но не е нещо толкова страшно и най-важното, както написах и по-горе - разбира си от работата, просто се абстрахирай от личността му.
въпреки, че е алчен, ще го изтърпиш за 10 дни два- три пъти да го видиш. :lol:
Не се отказвай от калните бани! :pink_dust_1:

винаги можеш да  останеш с впечатление, че си си дала парите напразно. Ами не е само това, което ти искат по здравна каса - там искат и депозит някакъв да оставиш - не беше малка суммата - на тръгване ти я връщат. Ако си във ВИП стаите парите са тройно повече. Но пък условията са страхотни - всеки ден камериерка, чисти кърпи, хладилник, телевизор, много добре обзаведена стая и луксозна тоалетна.Аз останах много доволна. Цените във обикновените стаи са много по-еввтини, просто питай и те ще ти кажат. Най-вероятно ще си платиш и на доктора за преглед накрая, защото поне аз не го откривах много лесно.
Абе - вземи си повечко пари, за всеки случай!
« Последна редакция: Септември 21, 2007, 21:46:00 pm от mama_iana »
Re: кални бани в Поморие
« Отговор #19 -: Септември 24, 2007, 17:05:08 pm »
Благодаря за съветите.
Що се отнася за здарвна каса и НОИ - осигурени сме и двамата, ама от GP, през специалиста в малкия провинциален град, през областното НОИ и т.н. и от 20 дни по кодекс отпуска - май повечето отпуска ще отиде във висене пред кабинети и службички, за съжаление.
Но както и да е. Ще "сглобяване" пъзела и тук в глухата провинция, където пишман гинеколога не различава Церв. слуз от гъбички и без микробиология изписва антибиотици на килограм. А при изказване на желанието за бебе - клостил 3 месеца, пък после ще мислим - без дори да поиска спермограма от половинката. И за всичко останало, което чета в този форум / добре че ви има, че да не изпълнявам всичко предписано, само защото е казано от лекарката / - дори не се споменава.
Та за това се насочихме към санаториума - там поне както всички казвате може и ужасен а е, ама явно си знае професията доктора.