0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    cveta74

азооспермия
« -: Март 14, 2006, 13:51:02 pm »
Много ви моля каже те ми има ли някой с подобрени резултати при лечение на азооспермия и начини на лечение
*
азооспермия
« Отговор #1 -: Март 14, 2006, 14:59:58 pm »
Къде правихте спермограмата?
Моят съвет е да я повторите в друга лаборатория, за препоръчване в специализиран ин витро център - за София например:
www.ivf.bg
www.invitro-bg.com
www.ivf-bg.com
Добре е да направите консултация и преглед при уролог-андролог, изследване на хормоните и генетични изследвания. Лечението се прилага от лекарите и е различно според диагнозата, която дадат. Причините могат да бъдат много различни - в сайта са описани една голяма част от тях. Пуши ли съпругът ти?
Ние имаме подобрения от азоспермия, но в крайна сметка спермограмата  не се подобри чак до степен, достатъчна за естествено забременяване, но все пак достатъчна за прилагане на асистирана репродукция.
Успех ти желая!
*

    cveta74

азооспермия
« Отговор #2 -: Март 16, 2006, 10:01:23 am »
Спермограмата е правена в МЦ"София" при д-р Тачева.Мъжът ми пуши .
*

    cveta74

Re: азооспермия
« Отговор #3 -: Март 16, 2006, 10:03:17 am »
Какви лекарства вземате?
*
азооспермия
« Отговор #4 -: Март 16, 2006, 10:15:12 am »
В самото начало му изписаха Трибестан. След няколко месеца д-р Кацаров му изписа 3 месеца тестостеронов препарат, но се пие само по лекарско предписание и дозировка, защото е хормонално лекарство. След 3 месеца нямаше ефект обаче. После пи дълго време билки от д-р Кирчева и спря нацяло    цигарите и алкохола. След това започна да пие витамини и антиоксиданти - вит. Е, фолиева киселина, Оксибор Форте, Трибестан, L- карнитин. На другите момичета са изписвали  и други препарати на мъжете им и понякога инжекции в зависимост от причината за проблема.
Много зависи каква е причината. Понякога не може да се мине без операция. В някои случаи се налага хормонално лечение , в други ако има инфекция - подходящото лечение, което се изпише от лекаря. Във всички случаи трябва да се консулитирате с уролог - андролог за да каже какво да правите. И да се разбере какъв е вида на азоспермията и на какво се дължи.
Как коментира спермограмата д-р Тачева и какво предлага?
Моят съвет е да спре веднага цигарите! Колкото  и да му е трудно, все пак много по-важно е да се оправи, а цигарите наистина пречат на сперматогенезата и то МНОГО!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
азооспермия
« Отговор #5 -: Март 17, 2006, 19:16:43 pm »
Цвета, при тази диагноза предстоят още много изследвания, Cygnus ти е маркирала основните моменти. Неприятно е, но не винаги е нелечимо.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    didoni

  • ***
  • 335
  • Животът е прекрасен
азооспермия
« Отговор #6 -: Март 22, 2006, 14:26:07 pm »
Cveta74,и при моят съпруг диагнозата е азооспермия.Направихме биопсия на тестисите и се оказа,че има някакво възпаление,което според докторката е лечимо.Предписаха му прегнил алое-инжекции,трибестан и витаминЕ.Освен това мъжът ми пие Lкарнитин и сеге му купих сибирски женшен.Следващия месец ще ходим в София на преглед и ще видим дали въобще има резултат от това лечение.Пожелавам ти успех!

*

    cveta74

азооспермия
« Отговор #7 -: Март 23, 2006, 07:37:22 am »
Здравей,Didoni
ако не те затруднява пиши  при кой лекар се лекувате и какви варианти ви предлага.Ако нямаш нищо против пиши ми на e-mail
cveta_caneva@abv.bg
*

    amazonka

Стерилитет при мъжа
« Отговор #8 -: Март 24, 2006, 16:35:17 pm »
здравейте на всички!!!
някой да каже нещо за клиника "Д-Р Щерев"?
резултатите на маже ми показаха Азооспермия
В понеделник щте ходиме в София.
Някой случайно да има подобна проблема и да ми даде съвет
азооспермия
« Отговор #9 -: Март 25, 2006, 10:06:32 am »
Амазонке, и при нас е такова положението. До колкото разбирам има някаква опция за хормонално стимулиране при мъжа, но само при определени случаи - това лекарят ви ще го каже. Разбира се целта е да се подобри качеството и бройката, доколкото е възможно. Успех мила!
*
азооспермия
« Отговор #10 -: Март 31, 2006, 17:33:16 pm »
Здравейте момичета. Най-сетне събрах смелост да се включа в темата. Не знам вече в колко дупки пропаднах и излизах, но се надявам да намеря малко надежда при вас.  :)  
Историята на кратко е, че след почти 2 годишна борба с моята Ендометриоза и появилата се на края светлина в тунела на съпругът ми му откриха Азооспермия. Нямаме даже 1 сперматозоид за цвят. :(

Изписаха ни 10 седмично хормонално лечение с Омнадрен 250, като след приключването ще направим нова спермограма. Казаха ни, че следващата стъпка е да се вземе биопсия и да се види има ли въобще някой на клетъчно ниво. Препоръчаха ни да не си губим времето в Пловдив, а направо да се ориентираме към някоя от инвитро клиниките, където да се извърши манипулацията.
Мислим си за тази на Щерев, но и идея си нямаме какъв е пътя да се стигне до там. Трябва ли ни направление, записан час и прочие.
Моля миналите по този път да споделят, защото сме много притиснати с времето – при мен нещата започват пак да се влошават. Благодаря предварително и извинете ако стана много дълго.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*
азооспермия
« Отговор #11 -: Март 31, 2006, 17:42:42 pm »
Здравей taurus,
Ето тук са координатите и телефоните на ин витро центровете, между които и този на Щерев. Обади се по телефона и попитай как стои въпросът с час за преглед:
ин витро центрове
Ние правихме освен тестикуларната биопсия и оперативна диагностика за да се изясни вида на диагнозата тогава азоспермия. Преди това бяхме правили хормонални изследвания, а по-късно направихме и генетични изследвания в МД (за кариотип и за микроделеции на Y-хромозомата).
Това първа и единствена спермограма ли е, която сте правили? Къде сте я правили?
Успех!
*
азооспермия
« Отговор #12 -: Март 31, 2006, 18:03:41 pm »
Cygnus, балгодаря за бързият отговор. :lol:
 До мемонета сме правили 2 спермограми на 2 различни места в Пловдив. Едната в частна лаборатория а другата е в лаборатория към инвитро център. И двете спермограми бияха с еднакъв резултат.

Всичи тези изследвания и процедури през които сте минали къде точно сте ги извършвали и дали можеш да ни препоръчаш конкретен доктор или клиника, заведение.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*
азооспермия
« Отговор #13 -: Март 31, 2006, 18:15:48 pm »
Операцията и биопсията правихме при д-р Кацаров в клиниката по урология в Александровска болница, а генетичните изследвания в Майчин дом, хормоните ни ги пуснаха от Майчин дом и ги правихме в лабораторията Кандиларов, но те могат да бъдат направени във всяка лаборатория, а резултатите после обсъдихме с уролога. Иначе спермограми сме правили в почти всички центрове дето се сещам   :)
Има добри специалисти уролози, предполагам от клиниката също ще те насочат в зависимост от преценката им.
азооспермия
« Отговор #14 -: Април 01, 2006, 00:44:39 am »
Днес, т.е. вече вчера и при мен резултата се оказа същия.
Първото нещо, което смятам да направя обаче е още една спермограма, защото материалът за първата беше едва 1 мл.
Прегледах почти всички материали и теми във форума, но не намерих отговор на един въпрос: възможно ли е такова заключение да е в резултат на чести полови контакти, защото прочетох, че сперматозоидите се "произвеждат" за 100 дни, нещо което не занех. По принцип има ли някаква "препорачителна" честота на половите контакти при опити за забременяване?
А и понеже назад във форума имаше тема за това - имам дискова херния, която се изразява в болки в десния крак и тестис. Не много чести, но...
Ако резултатът от втората спермограма е същия май ще се спират цигарите...
Направи ми впечатление, че броя на мъжете във форума е доста по-малък от този на жените.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
за munjo
« Отговор #15 -: Април 01, 2006, 12:25:38 pm »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Азоспермия
« Отговор #16 -: Април 07, 2006, 16:23:54 pm »
Цвети ,пиши какво става с вашите изследвания.И мъжът ми е с азоспермия.Назначиха ни операция.ще я правим скоро.
Не се отчайвай! Идете при Кацаров.Той е наи-добрия уролог!
*

    cveta74

Re: Азоспермия
« Отговор #17 -: Април 10, 2006, 07:33:33 am »
Изследванията на хормоните са добри.Другата седмица ще правим спермограма и ще видим как ще продължим нататък.
азооспермия
« Отговор #18 -: Април 13, 2006, 08:06:46 am »
Здравейте пак,
Както писах в същата тема по-горе диагнозата от спермограмата ми е азооспермия. Направих втора - резултатът е същия. Отидох при д-р Кацаров, който ми назначи хормонални изледвания (FSH, Testosteron). При разговора с него той ми обясни, че ако резултатите от хормоналният тест са добри ще се търси причина в тестисите и каналите, но ако резултатите са лоши ще се търси хормонално лечение. Като поясни, че общо взето има два варианта - ниски нива на тестостерон, което по принцип подлежи на лечение и високи нива на FSH, при което нищо не може да се направи и стерилитетът е нелечим. Днес след като направих теста за съжаление и двете се оказаха извън нормата:
FSH - 18.01 mIU/ml (норми 1.5-12.4)
Testosteron - 2.73 ng/ml (норми 2.8-8.0)
От тази тема тук http://zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=673&highlight=FSH разбирам, че високите нива на хормона са лечими, но при мен това ще има ли ефект или всичко вече е загубено???  :(
Някой може ли да даде мнение?
P.S. Ще обсъдя резултатите с Кацаров, но това ще е чак следващата седмица.
*
какво стана?
« Отговор #19 -: Април 27, 2006, 19:23:10 pm »
amazonka какво стана с посешението при Клиниката на Щерев?
Питам защото и ние сме с Азооспермия и тук в Пловдив ни посъветваха да се насочим направо на там и там да направим пункция на тестисите, та евентуално ако има читав материал направо да го заделят за инвитро или по-скоро ИКСИ, че за сега сме с нулева бройка  :?
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"