www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Стерилитет при мъжа => Темата е започната от: cveta74 в Март 14, 2006, 13:51:02 pm

Титла: азооспермия
Публикувано от: cveta74 в Март 14, 2006, 13:51:02 pm
Много ви моля каже те ми има ли някой с подобрени резултати при лечение на азооспермия и начини на лечение
Титла: азооспермия
Публикувано от: cygnus в Март 14, 2006, 14:59:58 pm
Къде правихте спермограмата?
Моят съвет е да я повторите в друга лаборатория, за препоръчване в специализиран ин витро център - за София например:
www.ivf.bg
www.invitro-bg.com
www.ivf-bg.com
Добре е да направите консултация и преглед при уролог-андролог, изследване на хормоните и генетични изследвания. Лечението се прилага от лекарите и е различно според диагнозата, която дадат. Причините могат да бъдат много различни - в сайта са описани една голяма част от тях. Пуши ли съпругът ти?
Ние имаме подобрения от азоспермия, но в крайна сметка спермограмата  не се подобри чак до степен, достатъчна за естествено забременяване, но все пак достатъчна за прилагане на асистирана репродукция.
Успех ти желая!
Титла: азооспермия
Публикувано от: cveta74 в Март 16, 2006, 10:01:23 am
Спермограмата е правена в МЦ"София" при д-р Тачева.Мъжът ми пуши .
Титла: Re: азооспермия
Публикувано от: cveta74 в Март 16, 2006, 10:03:17 am
Какви лекарства вземате?
Титла: азооспермия
Публикувано от: cygnus в Март 16, 2006, 10:15:12 am
В самото начало му изписаха Трибестан. След няколко месеца д-р Кацаров му изписа 3 месеца тестостеронов препарат, но се пие само по лекарско предписание и дозировка, защото е хормонално лекарство. След 3 месеца нямаше ефект обаче. После пи дълго време билки от д-р Кирчева и спря нацяло    цигарите и алкохола. След това започна да пие витамини и антиоксиданти - вит. Е, фолиева киселина, Оксибор Форте, Трибестан, L- карнитин. На другите момичета са изписвали  и други препарати на мъжете им и понякога инжекции в зависимост от причината за проблема.
Много зависи каква е причината. Понякога не може да се мине без операция. В някои случаи се налага хормонално лечение , в други ако има инфекция - подходящото лечение, което се изпише от лекаря. Във всички случаи трябва да се консулитирате с уролог - андролог за да каже какво да правите. И да се разбере какъв е вида на азоспермията и на какво се дължи.
Как коментира спермограмата д-р Тачева и какво предлага?
Моят съвет е да спре веднага цигарите! Колкото  и да му е трудно, все пак много по-важно е да се оправи, а цигарите наистина пречат на сперматогенезата и то МНОГО!
Титла: азооспермия
Публикувано от: Мели в Март 17, 2006, 19:16:43 pm
Цвета, при тази диагноза предстоят още много изследвания, Cygnus ти е маркирала основните моменти. Неприятно е, но не винаги е нелечимо.
Титла: азооспермия
Публикувано от: didoni в Март 22, 2006, 14:26:07 pm
Cveta74,и при моят съпруг диагнозата е азооспермия.Направихме биопсия на тестисите и се оказа,че има някакво възпаление,което според докторката е лечимо.Предписаха му прегнил алое-инжекции,трибестан и витаминЕ.Освен това мъжът ми пие Lкарнитин и сеге му купих сибирски женшен.Следващия месец ще ходим в София на преглед и ще видим дали въобще има резултат от това лечение.Пожелавам ти успех!
Титла: азооспермия
Публикувано от: cveta74 в Март 23, 2006, 07:37:22 am
Здравей,Didoni
ако не те затруднява пиши  при кой лекар се лекувате и какви варианти ви предлага.Ако нямаш нищо против пиши ми на e-mail
cveta_caneva@abv.bg
Титла: Стерилитет при мъжа
Публикувано от: amazonka в Март 24, 2006, 16:35:17 pm
здравейте на всички!!!
някой да каже нещо за клиника "Д-Р Щерев"?
резултатите на маже ми показаха Азооспермия
В понеделник щте ходиме в София.
Някой случайно да има подобна проблема и да ми даде съвет
Титла: азооспермия
Публикувано от: flyboy в Март 25, 2006, 10:06:32 am
Амазонке, и при нас е такова положението. До колкото разбирам има някаква опция за хормонално стимулиране при мъжа, но само при определени случаи - това лекарят ви ще го каже. Разбира се целта е да се подобри качеството и бройката, доколкото е възможно. Успех мила!
Титла: азооспермия
Публикувано от: taurus в Март 31, 2006, 17:33:16 pm
Здравейте момичета. Най-сетне събрах смелост да се включа в темата. Не знам вече в колко дупки пропаднах и излизах, но се надявам да намеря малко надежда при вас.  :)  
Историята на кратко е, че след почти 2 годишна борба с моята Ендометриоза и появилата се на края светлина в тунела на съпругът ми му откриха Азооспермия. Нямаме даже 1 сперматозоид за цвят. :(

Изписаха ни 10 седмично хормонално лечение с Омнадрен 250, като след приключването ще направим нова спермограма. Казаха ни, че следващата стъпка е да се вземе биопсия и да се види има ли въобще някой на клетъчно ниво. Препоръчаха ни да не си губим времето в Пловдив, а направо да се ориентираме към някоя от инвитро клиниките, където да се извърши манипулацията.
Мислим си за тази на Щерев, но и идея си нямаме какъв е пътя да се стигне до там. Трябва ли ни направление, записан час и прочие.
Моля миналите по този път да споделят, защото сме много притиснати с времето – при мен нещата започват пак да се влошават. Благодаря предварително и извинете ако стана много дълго.
Титла: азооспермия
Публикувано от: cygnus в Март 31, 2006, 17:42:42 pm
Здравей taurus,
Ето тук са координатите и телефоните на ин витро центровете, между които и този на Щерев. Обади се по телефона и попитай как стои въпросът с час за преглед:
ин витро центрове (http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=21)
Ние правихме освен тестикуларната биопсия и оперативна диагностика за да се изясни вида на диагнозата тогава азоспермия. Преди това бяхме правили хормонални изследвания, а по-късно направихме и генетични изследвания в МД (за кариотип и за микроделеции на Y-хромозомата).
Това първа и единствена спермограма ли е, която сте правили? Къде сте я правили?
Успех!
Титла: азооспермия
Публикувано от: taurus в Март 31, 2006, 18:03:41 pm
Cygnus, балгодаря за бързият отговор. :lol:
 До мемонета сме правили 2 спермограми на 2 различни места в Пловдив. Едната в частна лаборатория а другата е в лаборатория към инвитро център. И двете спермограми бияха с еднакъв резултат.

Всичи тези изследвания и процедури през които сте минали къде точно сте ги извършвали и дали можеш да ни препоръчаш конкретен доктор или клиника, заведение.
Титла: азооспермия
Публикувано от: cygnus в Март 31, 2006, 18:15:48 pm
Операцията и биопсията правихме при д-р Кацаров в клиниката по урология в Александровска болница, а генетичните изследвания в Майчин дом, хормоните ни ги пуснаха от Майчин дом и ги правихме в лабораторията Кандиларов, но те могат да бъдат направени във всяка лаборатория, а резултатите после обсъдихме с уролога. Иначе спермограми сме правили в почти всички центрове дето се сещам   :)
Има добри специалисти уролози, предполагам от клиниката също ще те насочат в зависимост от преценката им.
Титла: азооспермия
Публикувано от: munjo в Април 01, 2006, 00:44:39 am
Днес, т.е. вече вчера и при мен резултата се оказа същия.
Първото нещо, което смятам да направя обаче е още една спермограма, защото материалът за първата беше едва 1 мл.
Прегледах почти всички материали и теми във форума, но не намерих отговор на един въпрос: възможно ли е такова заключение да е в резултат на чести полови контакти, защото прочетох, че сперматозоидите се "произвеждат" за 100 дни, нещо което не занех. По принцип има ли някаква "препорачителна" честота на половите контакти при опити за забременяване?
А и понеже назад във форума имаше тема за това - имам дискова херния, която се изразява в болки в десния крак и тестис. Не много чести, но...
Ако резултатът от втората спермограма е същия май ще се спират цигарите...
Направи ми впечатление, че броя на мъжете във форума е доста по-малък от този на жените.
Титла: за munjo
Публикувано от: evro в Април 01, 2006, 12:25:38 pm
http://www.biberonbg.com/info/plan_za_zabremeniavane.htm
Титла: Азоспермия
Публикувано от: gery_m в Април 07, 2006, 16:23:54 pm
Цвети ,пиши какво става с вашите изследвания.И мъжът ми е с азоспермия.Назначиха ни операция.ще я правим скоро.
Не се отчайвай! Идете при Кацаров.Той е наи-добрия уролог!
Титла: Re: Азоспермия
Публикувано от: cveta74 в Април 10, 2006, 07:33:33 am
Изследванията на хормоните са добри.Другата седмица ще правим спермограма и ще видим как ще продължим нататък.
Титла: азооспермия
Публикувано от: munjo в Април 13, 2006, 08:06:46 am
Здравейте пак,
Както писах в същата тема по-горе диагнозата от спермограмата ми е азооспермия. Направих втора - резултатът е същия. Отидох при д-р Кацаров, който ми назначи хормонални изледвания (FSH, Testosteron). При разговора с него той ми обясни, че ако резултатите от хормоналният тест са добри ще се търси причина в тестисите и каналите, но ако резултатите са лоши ще се търси хормонално лечение. Като поясни, че общо взето има два варианта - ниски нива на тестостерон, което по принцип подлежи на лечение и високи нива на FSH, при което нищо не може да се направи и стерилитетът е нелечим. Днес след като направих теста за съжаление и двете се оказаха извън нормата:
FSH - 18.01 mIU/ml (норми 1.5-12.4)
Testosteron - 2.73 ng/ml (норми 2.8-8.0)
От тази тема тук http://zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=673&highlight=FSH разбирам, че високите нива на хормона са лечими, но при мен това ще има ли ефект или всичко вече е загубено???  :(
Някой може ли да даде мнение?
P.S. Ще обсъдя резултатите с Кацаров, но това ще е чак следващата седмица.
Титла: какво стана?
Публикувано от: taurus в Април 27, 2006, 19:23:10 pm
amazonka какво стана с посешението при Клиниката на Щерев?
Питам защото и ние сме с Азооспермия и тук в Пловдив ни посъветваха да се насочим направо на там и там да направим пункция на тестисите, та евентуално ако има читав материал направо да го заделят за инвитро или по-скоро ИКСИ, че за сега сме с нулева бройка  :?
Титла: азооспермия
Публикувано от: cygnus в Април 27, 2006, 19:49:30 pm
taurus, важно е да установите каква е причината - дали е хормонална, дали е генетична, обструктивна или др. причина  и тогава вече лекарите да предприемат мерки за разрешаването на проблема - дали с медикаментозно лечение или АРТ според ситуацията.
Не се притеснявай, силно се надявам да намерите решение! Консултира ли се с Мели щом си от Пловдив?
Успех !
Титла: азооспермия
Публикувано от: taurus в Април 28, 2006, 13:07:08 pm
Ох cygnus при нас положението е много сложно. Времето ни притиска много, защото аз съм с Еднометриоза и таман ме позакрепиха. Боим се да не се усложнят нещата при мен, че вече имам една сериозна операция.
Относно азооспермията ни дадоха следната насока. В момента се лекуваме с хормонални инжекции и Трибестан. Тези дни правим спермограма и ако се е появил някой – ок - в правилна посока сме и продължаваме. Ако ли не правим пункция на тестисите, за да се види въобще има ли за какво да се борим и след това вече ще се изследват тръби и прочие. На нас ни прозвуча разумно. Вие какво смятате?
Титла: азооспермия
Публикувано от: cygnus в Април 28, 2006, 13:20:31 pm
Много много късмет ви желая, taurus! Пиши ни как се развиват нещата!
Титла: азооспермия
Публикувано от: taurus в Април 28, 2006, 14:51:21 pm
Благодаря ти много Cygnus. Хубаво е, че има хора за пример като теб които ти показват, че трябва да се бориш за мечтите си. Ние сме още млади на 26 и 28 години и няма да се предадем лесно.

Много успех и късмет и едни чудесни близначета да те радват скоро  :lol:
Титла: ...
Публикувано от: mime в Май 03, 2006, 17:36:16 pm
При моя съпруг също спермограмата показа азооспермия, но при него особеното е, че е претърпял операция на тестисите от крипторхизъм на 4 и на 8 годинки. Някои казват, че е късно, други, че е навреме (преди пубертета). Един казва, че тестисите са нормални, Кацаров - че са малки... Незнам вече кого да слушам...  :(
Направихме хормоните - излязоха и двата в норма, но пак ни обезнадеждиха. Кажете ако имате някакъв опит с различните мнения на различните лекари, моля ви. Вече не ми издържа нервната система...
Титла: Re: азооспермия
Публикувано от: kleshkova в Юли 22, 2009, 00:55:17 am
Здравейте искам да попитам дали някой е правил биопсия в клиниката на Щерев.Ние със съпруга ми имаме проблем - при три спермограми резултата е Азооспермия.Направихме всички изследвания които доктора назначи: полови хормони,микроделация на Y хромозомата, днк, микробиология. Оказа се че всичко е в норма , генетичните изследвания също са нормални. И сега за да се види дали се произвеждат сперматозоиди доктора каза че е необходима биопсия - Pesa или Tese. Някой правил ли е това при Д-р Бъчваров от клиниката на Щерерв и какви са отзивите ви за него. Много ще съм ви благодарна ако споделите нещо по този въпрос. И въобще ако всички изследвания са наред възможно ли е да не се произвеждат сперматозоиди?
Титла: Re: азооспермия
Публикувано от: Lucky в Юли 22, 2009, 11:26:13 am
Правихме биопсия при Къцаров - виж постовете и дневника ми :)
Титла: Re: азооспермия
Публикувано от: elliq в Юли 22, 2009, 11:41:55 am
Здравей,чувала съм,че д-р Бъчваров е добър специалист.
При мъжа ми също всички изследвания бяха в норма и при биопсията имаше сперматозоиди.Това обаче не е критерий.
Успех!
Титла: Re: азооспермия
Публикувано от: inna_ в Септември 04, 2009, 22:47:12 pm
 Re: азооспермия
« Отговор #25 -: Юли 22, 2009, 00:55:17 am »   

--------------------------------------------------------------------------------
Здравейте искам да попитам дали някой е правил биопсия в клиниката на Щерев.Ние със съпруга ми имаме проблем - при три спермограми резултата е Азооспермия.Направихме всички изследвания които доктора назначи: полови хормони,микроделация на Y хромозомата, днк, микробиология. Оказа се че всичко е в норма , генетичните изследвания също са нормални. И сега за да се види дали се произвеждат сперматозоиди доктора каза че е необходима биопсия - Pesa или Tese. Някой правил ли е това при Д-р Бъчваров от клиниката на Щерерв и какви са отзивите ви за него. Много ще съм ви благодарна ако споделите нещо по този въпрос. И въобще ако всички изследвания са наред възможно ли е да не се произвеждат сперматозоиди?


     Здр.,при вас какъв е резултата?Ние правихме там биопсия.
Титла: Re: азооспермия
Публикувано от: makiyaki в Септември 05, 2009, 16:45:20 pm
ако всички изследвания са наред възможно ли е да не се произвеждат сперматозоиди?
Ако вси4ки изследвания са наред, най-вероятно сперматозоиди СЕ произвеждат, но може би не могат да минат през тръбите - вседствие на запушване, склерозиране, увреждане и/или т.н.
Така 4е трябва да направите биопсията, зада разберете какъв то4но е проблемът :)
Успех!