0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #200 -: Юни 22, 2009, 20:16:33 pm »
Оф и аз вече не знам какво да си мисля за тези контракции и гинипрала. При мен след единия недобър запис на бебка миналата седмица, един ден не пих гинипрала с идеята да видим това как ще се птрази на бебето евентуално. Е, на следващия ден записът беше добър. Мъжът ми попита Сигридов след като все пак това лекарство влияе на мен, възможно ли е да се отразява по някакъв начин и на бебетата? Отговорът беше, че е възможно. Но дали от лекарствата или просто от мърдането и притискането на пъпната връв беше лош записа, така и няма да се разбере. Та аз вече 5 дни пия гинипрал само вечер и като цяло не мога да кажа, че контракциите са се зачестили, но пък имам чувството, че са по-продължителни. Не знам какво да предприема и как ще избутаме още месец. Иначе на мен гинипрала не ми се отразява чак толкова зле. Понасям го.
« Последна редакция: Юни 22, 2009, 20:22:27 pm от Zlatulka »

Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #201 -: Юни 22, 2009, 22:41:34 pm »
Благодаря ви момичета. С ТЕЛК май няма да се занимавам, ще питам пак комисията и ако трябва няма да си го подновя този болничен, а с месец след това.
Оххх мале какви трепети и перипетии ще имаме до края... :lol: но ми давате кураж, че ще финишираме с две здрави бебета.
Zlatulka, minim  дано устискате колкото е необходимо.  :crossfingers:
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #202 -: Юни 23, 2009, 14:41:35 pm »
Момичета, вземете и по едно червило за изписването  :lol: Само не правете грешката като мен гребен, червило в голямата чанта и мъжа ми понеже много чевръст, докато оправя бебетата, ми занесъл чантата в колата. И накрая добре, че ластика ми останал та да прибера рошавата слама  :lol:
Вземете си и еднократни чаршафи от малкия размер вместо лигнин (акушерките ме светнаха) и еднократни гащи - незаменими са.
Зависи къде ще раждате, ще ви трябват и дрешки за бебетата за преобличане. Моите си бяха от другия ден при мен и аз си ги оправях. Идваха само да ги къпят на чешмата сутрин. Хубаво е и термометър да си вземете.
*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #203 -: Юни 23, 2009, 15:11:20 pm »
Верче...благодаря ти...имам си едно на ум за твоите лепенки... :wink:
Вчера бях почти един час на запис...и всичко беше ок...док ме прегледа вагинално за разкритие, но всичко е наред. Шийката държи, бебоците са добре, но почнах пак Гинипрала /"за да не се наложи да ме вземат в болница на системи" - каза док./. Обаче почнах с по половинка..ще карам така два-три дни. Май почва да се поуспокоява положението. Иначе говорихме за раждането /аз настоявах, той все ми казва, че ми е рано/....и ми каза, че може да планираме секциото 36 г.с.  8O А това е след 3седмици...естественно ме хвана шубето...) и почнах да си задавам купища въпроси. Аз почти нямам никаква подготовка  :oops:
Колко шишета и колко големи трябва да си взема, за да има и за двамата бебока?

А kalimera....не се стряскай от ТЕЛК...аз така бях...излезнах в болнични още от пункцията..и естественно ми свършиха 180 дни още в седмия месец. Док от ЖК ми даде един лист...с него отидох в службата по ТЕЛК /незнам дали така се казва/, подадох там документите, след 20 дни ми дойде в пощата писмо с настрочена дата и час за ТЕЛК. Отидох...като си носих всички изследвания и докумнти от клиниката - ПКК, урини, снимки - абе всичко, което имам в папката. И след 15 минути те  ми издадоха решението. Занесох го на ЖК и от там пачнаха да ми дават без проблем пак болничните. Не е голяма разправия. Пък и още ходех спокойно и така си уплътнявах свободното време... :D

Май много дълго стана.
Целувки на всички!
Леки и безгрижни дни мамчета и бъдещи мамчета! :)
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #204 -: Юни 23, 2009, 16:16:49 pm »
За чаршафите първо в ТК не дават да си носиш такива неща защото "уж" обстановката е стерилна.
За шишетата аз още отначало си купих повече-14 като 4 са ми малки и другите големи,стерелизатора ми е за 6 шишета.Трябва да се има предвид,че и водичка пият повечето бебета или най малкото им се предлага ако не са само на кърма и тя също се преварява и сменя сутрин и следобед пак така,че трябват повечко шишета.
За червила и т.н. не ми дремеше изобщо след 16 дни прекарани в болницата само гледах да си тръгна колкото се може по бързо.
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #205 -: Юни 23, 2009, 17:49:12 pm »
Хихихи, горкият ми мъж и боя за коса ми носи в патологията. 8) За да може мама да е красива при първата среща с дечицата.

minim, като за начало две малки /150 гр. и две големи /280-230 гр./ ми бяха достатъчни. Като се приберете в къщи вече ще прецениш колко ти трябват и ще докупите. Навсякъде се продават шишета, с тази покупка дори таткото може да се справи. Така и вече ще знаете дали децата харесват точно този вид шишета. Понякога им тече по-силно, давят се и т.н.

asi73, това с преваряването на кърмата не го разбрах.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #206 -: Юни 23, 2009, 21:12:37 pm »
Вера не съм го написала както трябва казвам само,че на бебетата които са само на кърма обикновенно  им е достатъчна кърмата и не им се дава допълнително водичка,а понеже моите не са кърмени,а и така бях решила им предлагах водичка след АМ да си изплакнат устата от млякото и за това ползвах малките шишета предимно за водата която сменях два пъти на ден.Това имах предвид.
А,относно колко шишета ами аз нямах късмета да ги кърмя поради факта,че така и не ми тръгна повече кърма и ми се струва абсурдно за две бебета които ядът по 7,8 пъти през два часа отначало да им бях взела 2,4 шишета,но най добре след раждането и в зависимост от това дали ще се кърмят да се прецени.
« Последна редакция: Юни 23, 2009, 21:32:40 pm от asi73 »
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #207 -: Юни 23, 2009, 21:30:49 pm »
Аз бях взела 2 Чико от физиологичните за вода и 1 к-т Авент с 2 големи и 2 малки шишета. Все още се оправям с тях. А вода за изплакване на устата се дава с лъжичка, а не с биберон.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #208 -: Юни 23, 2009, 21:33:57 pm »
Е, защо си взела за вода нали се дава с лъжичка?
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #209 -: Юни 24, 2009, 02:04:42 am »
половин час преди Гинипрала пия изоптин...обаче нищо...
гледам да хапвам...шоколад примерно...обаче сърцето ми изкача...
много се изплаших...и го спрях...
ще видя какво ще правя ...
дано издържа още 2-3 седмици....)

Аз пиех Верапамил 40, а бях на конските дози Гинепрал 4х1. :D
Успех на всички.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #210 -: Юни 24, 2009, 14:39:38 pm »
Е, защо си взела за вода нали се дава с лъжичка?
За изплакване на устата от млякото водата се дава с лъжичка, а за утоляване на жаждата - с биберон. А вода на кърмените бебета също се предлага, друг е въпроса колко пият.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #211 -: Юни 24, 2009, 14:43:11 pm »
Спамиме темата и я превръщаме в чат.Кажи си своето мнение без да обсъждаш другите така по можеш да помогнеш на момичетата които са поискали съвет.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #212 -: Юни 24, 2009, 14:50:26 pm »
Ти питаш, аз ти отговарям  :wink: А това, което съм написала, ще им е от помощ определено.
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #213 -: Юни 24, 2009, 15:12:54 pm »
Към списъка за секциото може да добавите и 3 хирургични лепенки - 2 обикновени и една непромокаема. Едната я носете в багажа, с който ви приемат в родилно, а другите да ви ги донесат след това. 2-3 дни след секциото се сменя превръзката, после още веднъж, когато се свалят конците. Пада се 5-6 ден след операцията, тогава слагат непромокаемата и можете да се изкъпете.  :D
Аз си бях взела еднократни чаршафчета - в реанимация не ви трябват, там си постилат такива, но са си от болницата. В стаята обаче ще ви дадат един найлон и парче чаршаф за постилане отгоре, за да си ги слагате под дупето да не цапате чаршафите. Шумка, спарва и на мен лично ми беше неприятно.
Взех си и от еднократните гащи - тези на Канпол, много ми бяха удобни, защото бяха широки, проветриви и като протече бандажа, сваляш и хвърляш.
За раждащите в Тината - и двете неща ги има в аптеката срещу болницата, аптека Диана, там има и от лепенките. Гащите се продават и по детските магазини иначе.

За шишетата - не съм купувала специално шишета. Имаше 2 с помпата и 2 със стерилизатора (Авент). Бяха ми от полза в болницата, защото малките бяха на системи 10 дни и не ми ги даваха. Налагаше се да цедя кърма и да им нося. Вода не искат да пият все още, правила съм чайчето на Хип против колики в шишетата също.

И аз като Аси, след 13 дни в болницата, един куп изхабени нерви и проляти сълзи, само гледах да се измъкна колкото се може по-бързо и не съм се гласила.  :oops: То и без това изписването ни беше пародия - в този ден изписаха половината болница и ни караха на конвейер.
  09.11.2007
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #214 -: Юни 26, 2009, 13:37:55 pm »
Здравейте момичета да се похваля и тук.На 18.06.09год. се родиха мойте така чакани бебчета Елвис-2.510гр.-46см. и Матю-2.470гр.-47см. всички сме добре.Целувки от нас  :P И голямо БЛГОДАРЯ на д-р Ганева че сбъдна мечтата ми  :balk_81:
*

    elist

  • **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #215 -: Юли 01, 2009, 10:47:16 am »
Голямо ЧЕСТИТО на Лора.Да са ти живи и здрави юнаците.Само да те радват.
                             :party:
Много забравихме темата.Аз да се отчета.Вчера бях на лекар.Док. каза че всичко е наред.Много е доволана.Само дето от мома и момък,скочихме на две моми :D.Ама пак не сме на 100 процента сигурност.Ще чакам ФМ другата седмица.Пък това че вече доста съм напазарила е отделен въпрос.Момчешките дрешки ще ги пазим за някоя приятелка... :wink:
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #216 -: Юли 01, 2009, 12:15:07 pm »
Честито, мамо Лора.Да са ви живи и здрави сладурите!
Elist, важното е да са здрави!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #217 -: Юли 11, 2009, 01:11:59 am »
Здравейте мами на много юнаци и юначки, моите момичета се родиха на 12.03.2009 казват се Ива и Божидара :bori_007: :bori_007:  да са ми живи и здрави сладурките.Раждах в Майчин дом без избор на екип, доволна съм от грижите за мен и бебоците.Относно ГОЛЕМИТЕ ПАРИ- 1200лв на близнак още чакаме одобрение подала съм документите на 01.06. 2009,да видим новите управници какво ще изсънуват.Много бебоци пожелавам и леко бременеене на очакващите мами. 
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #218 -: Юли 15, 2009, 00:41:28 am »
Здравейте мами на близнаци и тризнаци, днес си взех решението от социалните за ГОЛЕМИТЕ ПАРИ одобрени сме за помощите от 2400лв. Така че мами на бебета 2009г търсете си парите. :bighug:
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #219 -: Юли 16, 2009, 00:46:35 am »
Цвети, ами и еднократната за раждане не ти ли преведоха? За отглеждане са 2400 само.