0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпроси за д-р Стаменов
« -: Февруари 28, 2009, 11:15:45 am »
Здравейте!
Отварям тази тема за всички момичета, които са имали посещения при д-р Стаменов и за тези, които имат вече записан час при него.
Аз имам записан час при него за май месец 2009. Дълго чаках и вече започнаха да изникват въпроси като: Как минава първия преглед? Колко време да си отделя за престоя си в София (защото не съм от там)? Трябва ли да правя някакви предварителни изследвания? Ясно е, че ще нося цялата си папка със снимки и т.н. до тук, но това достатъчно ли е? Уважават ли изследвания правени извън лаборатории с които работят? Въобще какво да направя предварително? Какво да нося? Съпругът ми трябва ли да е с мен (предполагам да)? В сайта им пише да подберем часа си така, че да попада в първите 7 дни от цикъла, но това ще бъде късмет, при условие че чаках 1 година. И разни подобни въпроси.
Ще се радвам ако участвате и споделите вашата история. Да обсъдим и да се посъветваме една друга.

Благодаря на всички!
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2009, 11:32:33 am »
Крем, ще се опитам последователно да отговоря на въпросите ти.
1. Първият преглед минава в разговор и преглед на документи, които носиш, разказ на историята ти и какво е правено до момента. Следва преглед с ехограф.
2. Относно времето, което трябва да отделиш за престоя си в София тук е малко по-сложно. Най-верочтно си чела тук, че обикновено часовете значително закъсняват, но има и редки случаи, в които вървят нормално. Аз бих отделила поне 3 часа за престой в клиниката.
3. Предварителни изследвания няма нужда да правиш. Той док ще ти каже какви и кога да направиш в зависимост от конкретните проблеми.
4. Разбира се, че ще ти погледнат изследванията до момента и ще бъдат допълнени с нови или ще се наложи да актуализираш някои, правени отдавна.
5. Носи си всички изследвания до момента.
6. Съпругът ти задължително трябва да е с теб според мен. Все пак няма да си самотна майка, нали? :D
7. Не с епритеснявай кой ден от МЦ ще ти се падне да си на преглед. При първичния това няма значение.
Успех и се въоръжи с търпение.

Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2009, 12:54:54 pm »
Благодаря ти Zlatulka! Наистина е хубаво когато получиш съвет! :D
*
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2009, 14:30:37 pm »
Здравей krem2003,
Подкрепям изцяло на 100% отговорът на Zlatulka, искам само да добавя, че съвсем скоро започнах да посещавам клиниката (месец и малко), направих доста изследвания и прегледи до момента, но трябва да знаеш, че ти трябва железно търпение и спокойствие - много се чака, много трудно се намира час за последващ преглед или процедура, организацията (от чисто административна гледна точка)им куца. Трябва да си много упорита и най-вече спокойна за да постигнеш целите си. Не мисли предварително какво трябва да направиш още преди първичния преглед, докторът наистина ще ти каже какво е необходимо като първични изследвания и в последствие какво да направиш. Успех и от мен!  :)

*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2009, 14:56:43 pm »
Наистина трябва да се въоръжиш с търпение, защото часовете не се спазват и се налага да чака човек, но поне карат по списък и това е обнадеждаващо. По отношение на изследванията, доктора преценява на място от какво да се започне и как - затова не се притеснявай. успех
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #5 -: Март 01, 2009, 09:31:14 am »
Мисля, че търпението е ОК! Но какво значи трудно се намират часове за последващи прегледи? Надявам се не значи още една година  :(
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #6 -: Март 01, 2009, 09:37:27 am »
Аз също съм пациент на д-р Стаменов и нямам проблем със последващите часове.Като излезеш от кабинето на док. отиваш при секретарките и казваш в кой ден ти е казал да дойдеш докторът и те те записват.
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #7 -: Март 01, 2009, 12:45:27 pm »
Аз също съм пациент на д-р Стаменов и нямам проблем със последващите часове.Като излезеш от кабинето на док. отиваш при секретарките и казваш в кой ден ти е казал да дойдеш докторът и те те записват.
Точно така, веднъж станеш ли пациент на клиниката /т.е. минал си първичния преглед, за който всъщност се чака много/, след това няма проблем със вземането на час за следващи прегледи. Успех ти желая!
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #8 -: Март 01, 2009, 14:37:13 pm »
Аз също съм пациент на д-р Стаменов и нямам проблем със последващите часове.Като излезеш от кабинето на док. отиваш при секретарките и казваш в кой ден ти е казал да дойдеш докторът и те те записват.
Точно така, веднъж станеш ли пациент на клиниката /т.е. минал си първичния преглед, за който всъщност се чака много/, след това няма проблем със вземането на час за следващи прегледи. Успех ти желая!

Абсолютно точно!
Дори така започват да се случват бързо нещата, че нямаш време да мислиш за това което ти се случва.
Успех!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #9 -: Март 01, 2009, 22:13:25 pm »
Така е - не се плаши от последващото записване на час. Просто казваш док каза тогава и това е. Така записвах час за втори преглед на десети ден. Няма как да знаеш кога е този ден един месец предварително нали. Казвай че пътуваш от провинцията ако часа ти се струва неудобен, може и да успеят да го нагласят. А иначе като тръгнат нещата наистина понякога много бързо стават. Зависи от това какво ще правиш и на какъв етап си.
« Последна редакция: Март 01, 2009, 22:16:04 pm от Pesheck »
*
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #10 -: Март 02, 2009, 23:35:55 pm »
След като станеш пациент на клиниката за следващи прегледи не се чака отново година (при мен дори година и 2 месеца за първичен), но все пак не става когато искаш. Като пример ще ти разкажа при мен какво се получи:
за 2 медеца направих пълно проследяване на цикъл (с час - 3 прегледа), всички хормони (които са без час), мъжът ми - спермограма (с час), и последно правих цветна снимка. С доктора имах уговорка да се видим и коментираме снимката на следващия ден и да предприемем действия по друг мой проблем, за който сега няма да изпадам в подробности. Но вместо това се оказа, че не мога да си взема час по-рано от след 35 дни. Знам, че това е нищо на фона на почти 5 годишното чакане, но все пак ако за всеки следващ преглед ми се наложи да чакам по толкова, направо ще се побъркам, да не говорим, че и резултат от ЦС още не знам. Проследяването на цикъла стана с учудващо бързо вреждане в точното време, но след упорито и нахално настояване от моя страна, което хич не ми е присъщо, ама се налага... Затова споделих по-горе, че човек трябва да се въоръжи с много търпение, пък и други умения  :wink:. А и аз например от къде да знам, че ЦС се коментира с доктора, не в деня на снимката - за което съм си записала час, а трябва да си взема нов час и отново да се боря с администрацията там.
Както и да е, пиша това за да ти дам малко инфо от скорошните ми впечатления, все пак от доктора съм доволна и не съжалявам, че чаках толкова време. Ще видиш и ти че си струва.
Дано попреглеждат тези форуми, защото малко критика действа градивно  :)

*

    Rib4o

  • ***
  • 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #11 -: Март 03, 2009, 02:34:53 am »
Аз също имам проблем със записването на часове, но това е защото съм с нередовен цикъл и нищо не мога да планирам предварително. Докторът ми каза да се обаждам на първия ден от новия МЦ, за да ме вмъкват в графика. Преди инсето през февруари обаче видях голям зор със записването. Накрая се наложи да му се обадя лично. След като започнахме стимулацията, нямаше никакъв проблем с часовете до края на процедурата. Наистина много момичета чакат и графиците са препълнени. Д-р Стаменов и д-р Персенска са прекрасни хора и специалисти, но и те имат някакъв лимит на физическа издръжливост и възможности.
*
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #12 -: Март 03, 2009, 10:18:54 am »
Да, и на мен ми беше много трудно да си запиша час през февруари за контрола след неуспешното инсе, въпреки че самата д-р Персенска ми каза, ела - тогава. Но общо взето, май, ако не си на стимулация става трудно... Ето, ние отложихме работа този месец, започваме евентуално следващия, но ще съм без стимулация и не знам дали ще се добера до час... действа малко отчайващо, за себе си имам чувсвото, че от септември, изключая януари, продължавам да тъпча на едно място... Със сигурност трябва да се измисли нещо, съгласна съм с Rib4o!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #13 -: Март 03, 2009, 12:29:33 pm »
Сигурна съм, че търпението при д-р Стаменов и д-р Персенска си заслужава. Иначе никой не би чакал толкова. Отворих въпрос за това, защото и ние трябва да планираме време и средства. Все пак не всеки може да отсъства от работа когато си поиска, а и отпуските си имат лимит. Споделеният опит на момичетата, които са минали процедури при тези специалисти или в момента им текът такива е наистина важен за такива като мен. А ако някой от администрацията на клиниката обърне внимание на писаното тук, ще бъде само от полза както за нас така и за тях. Явно, че натоварването там е много голямо, но пък и всичко е въпрос на добра организация. Благодя ви момичета, ситуацията вече не е с толкова много неизвестни.  :)
*
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #14 -: Март 09, 2009, 20:02:04 pm »
Да се "похваля" колко добър прогностик съм!
Днес звъня в клиниката, за да си запиша час за преглед на 8. ден от МЦ, както д-р Персенска ми каза. От там ми отговарят, че на 16. е д-р Стаменов, той трябвало да прецени дали ще ме приеме... Така... губя втори месец, а загубих и септември, ноември, декември... Нещо ми става мъчно...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #15 -: Март 10, 2009, 12:55:47 pm »
Огняна, опитай да запишеш на 6-7 или 9-ти ден, няма да е фатално, според мен! Настоявай!
Желая ти успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #16 -: Март 10, 2009, 14:51:08 pm »
Оги, запиши час за 6 или 7 ден. Така ще си по-рано на преглед и нищо няма да се пропусне, най-много да те извикат още един път /но тогава вече от рецепцията ще ти дадат час/.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #17 -: Март 10, 2009, 21:47:36 pm »
Благодаря, момичета, ще направя всичко възможно по силите ми...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #18 -: Март 10, 2009, 23:27:20 pm »
Огняна и аз имах такъв проблем.Трябва да си по настоятелна.Няма проблем дори да се паднеш при доктор Стаменов.Те със док. Персенска са един екип,така че пожелавам ти успех  :goodluck:
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Въпроси за д-р Стаменов
« Отговор #19 -: Март 11, 2009, 12:23:22 pm »
...Няма проблем дори да се паднеш при доктор Стаменов...
Всъщност проблемът произтича от това, че Стаменов е супер натоварен и няма как да поема пациентите и на Персенска, а не, че някоя не би искала той да я прегледа.