0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вливания с Имуновенин в София?
« -: Февруари 13, 2009, 10:19:06 am »
Здравейте момичета,
Моля който си е правил вливания в София да помага! Лекарката ми препоръча вливане, като изрично подчерта да бъде направено за около 4-5 часа, а не за по-кратко време. Обадих се във Болница "Свети Пантелеймон", от там ми казаха че никога не са правили такива вливания и вероятно трябва да звънна в Медицински център "Свети Пантелеймон"(тези двете нямали нищо общо). В медицинския център ме записаха скорострелно без никакъв проблем, казаха само да си купя Имуновенина, но след като споменах че трябва да бъде влято за около 4-5 часа казаха, че това е невъзможно и те ще го влеят за около 2 часа. По-дългата манипулация се правила в Болница. Добре де! Аз сега какво да правя! В болницата - не го правят. А в мед.център го правят ама за два часа. Моля споделете своя опит. Да си направя ли вливането за два часа или да търся друга болница.?
Много благодаря.
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2009, 10:59:46 am »
Там на мене ми вляха Интралипид за около час и половина въпреки че на инструкциите пишеше за около 30 40 минути! Няма как да ти го влеят по-бавно. Колко е количеството?
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2009, 11:00:33 am »
И в Пирогов го правят! И в клиниката на Шерев
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2009, 11:04:12 am »
 Колко ампули трябва да ти влеят ?  На мен ми вливаха 40 ампули за около 3 часа или 3 часа и 30 мин.
 Ако са ти по - малко ампулите , предполагам , че ще ти ги влеят за по - кратко време.
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2009, 11:11:23 am »
Там е работата, че лекарката ми каза че клиниката ще си има имуновенин, а аз ще трябва само да си го платя. А когато си записах час ми казаха да си нося имуновенина. Тъй че сега в обедната ще тичам до аптеката и дано аптекарката разчете колко ампули ми трябват. Мисля че са 40, но ми струва доста....40 ампули за два часа... незнам нищо не разбирам. Как ви се отрази самото вливане, имахте ли някакви реакции?

В крайна сметка какво ще ме посъветвате къде е по-добре в Пирогов, клиника Щерев или медицински център Св.Пантелеймон?
Много благодаря момичета.
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2009, 11:23:02 am »
 Не мога да те посъветвам в коя от тези клиника да вливаш, защото не съм вливала там. Вливах в КИРМ - Плевен.
 Вечерта след вливането имах силно главоболие , което на другия ден започна да отшумява. Не е страшно - преживява се.
Ти бременна ли си?
 Успех!
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2009, 11:41:21 am »
Не съм бременна. Точно това е проблема. Имам космическия резултат на ТАТ=4000 (при реф.ст-ст до 115) и МАТ=280 (при реф.ст-ст до 34).... Това е - с две думи и завоалираното мнение на доктора е че забременяване е невъзможно, а дори и да стане с "божията сила" почти сигурно не бих могла да износя бременността. (Все пак аз съм от онези ритнатите от късмета защото вече имам едно детенце и сега борбата е за второ). Много ви благодаря за отговорите ще направя вливането в медицинския център пък за колкото го влеят за толкова. Как бих могла да им повлияя с моите изисквания за вливане от 4 часа!!!
 Желая късмет на всички ви.
*

    Aubergine

Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2009, 11:49:26 am »
40 ампули не е добре да се влеят наведнъж, на мен ми ги вливат в два последователни дни, по 20. Продължителността е около 3:30 ч. независимо от броя ампули. Особено ако е първо вливане то трябва да се извърши внимателно и наистина по-бавно за да се овладее навреме евентуална алергична реакция.
Като с това не претендирам за правилност, просто при мен така се процедира.
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2009, 13:15:30 pm »
 j_j_ana, аз ти препоръчвам да направиш вливането в клиниката на Щерев. Аз там правя моите вливания ( вече 5 на брой) и съм много доволна от персонала, от обстановката и най-вече от факта, че не бързат да ми влеят ампулите, а изчкават колкото е необходимо. Те имат и нощна смяна, затова е по-спокойно. Аз вливам по 60 ампули за около 8 часа, така че няма страшно,важно е да се вливат на бавна капка, защото иначе се получава силно главоболие и др. неприятни усещания. Цената на един легло ден с вливания до 12 часа е 39лв.
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2009, 14:41:29 pm »
Благодаря blueocean, Звъннах в клиника Щерев и ми обясниха, че тъй като лекуващия ми лекар не е от клиниката първо трябва да си направя консултация със специалист от там. Аз не съм сигурна че искам друга консултация - пък и какво могат да ми кажат като не познават моя случай! Не знам при теб така ли процедираха?
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #10 -: Февруари 13, 2009, 15:48:26 pm »
Ох, и аз трябва да правя вливане по препоръка на доц. Конова. Когато я питах, къде мога да го направя, тя ми каза че не биха ми отказали почти никъде. Каза да попитам в клиника "Надежда" или медицински център Св.Пантелеймон.


Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #11 -: Февруари 13, 2009, 16:22:17 pm »
Илияна - благодаря,
Ще проверя и в клиника Надежда как стоят нещата.
*
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #12 -: Февруари 13, 2009, 16:59:26 pm »
Жана здравей! Хубаво е вливането на имуновенина да е в продължение на 3-3.30 ч., на бавна капка. Защото ако вливането стане бързо, може да получиш главоболие, гадене, повръщане. Успех!
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2009, 20:37:22 pm »
Да, вярно е че искат преглед от техен лекар, но аз първия път като отидох говорих  с главната сестра на смяна и след като и обясних моя случай ми дадоха да подпиша документ за съгласие, за самото вливане и така и не минах при лекар-гинеколог. Аз правя вливанията заради автоимуннен проблем, който не е в компетенцията на лекар-гинеколог. Разбирам ако имаха други лекари, имунолози и т.н. Мисля, че ако отидеш с документацията си и назначението за вливане (схемата), няма да ти отакжат. 

В момента имуновенин има само в НЦЗПБ, тъй като чакат одобрение от агенцията по лекарствата и няма зареждане в търговската мрежа. Успех!
« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 20:43:05 pm от blueocean »
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #14 -: Февруари 13, 2009, 20:58:06 pm »
Благодаря ви от сърце. Blueocean за НЦЗПБ за пръв път чувам. Там аптека ли има или в самата болница трябва да питам? Наистина днес където и да попитах нямаше имуновенин... Аз също съм с имунологичен проблем и не виждам смисъл да се консултирам с гинеколог на този етап. Та сигурно ще се опитам да ги убедя да ми направят вливането без консултация с техен специалист.
*
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #15 -: Февруари 13, 2009, 21:18:19 pm »
Момичета , здравейте аз вече съм вливала 4 пъти имуновенин последния път имах главоболие и повръщах но явно сега разбирам ,че е било от бързото вливане аз вливах в Плевен .Въпросът ми е дали има някоя от вас бременна и да е вливала имуновенин и да не са и паднали антителата аз имам антикардиолипин и антибетагликопротеин?Много съм притеснена въпреки ,че доц Конова каза че не е голям проблем! 8O
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #16 -: Февруари 13, 2009, 23:31:38 pm »
j_j_ana става дума за Националния център по заразни и паразитни болести  http://www.ncipd.org/?page=2  Влиза се през централния вход и на първия етаж в ляво по коридора е отдел "Пласмент". Не го пише на врата или нещо подобно, но като питаш портиера, ще те упъти. Аз купих имуновенин в сряда и ми казаха, че в момента го продават само за спешни случай, но ти настоявай ако не можеш да чакаш до края на месеца, понеже те до тогава ще чакат това одобрение от въпросната агенция.

Сега искам още веднъж да кажа, че при вливане на имуновенин е много важно да става на бавна капка и примерно 30 ампули да се вливат за около 3.30 до 4ч. Иначе става пренатоварване на организма и има странични рекции. Ако имуновенина се влее бавно, аз нямам никакви оплаквания, така че в момента в които усетите напрежение в главата, помолете да намалят скоростта на вливането.
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #17 -: Февруари 13, 2009, 23:37:59 pm »
isev не се притеснявай, щом доц. Конова така е казала има защо. Тя е много добър специалист, довери и се. Ще направите контролни изследвания след 25-30 дни и ще се види как се движат антителата. Пожелавам ти лека бременост, сега не е време за притеснения, мисли положително и всичко ще е наред  :balk_602:
*
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #18 -: Февруари 14, 2009, 13:40:14 pm »
Да и аз си мислех че Конова си знае работата и дано е така но тя ми беше назначила след 2 то вливане  за трето 60 ампули защото се бяха увеличили след първото вливане сега след контролата се оказа че пак са повишени след вливането на 60 ампули  8O 8O 8O,извинявам се ако ми е объркан поста , но и аз се чувствам така .Моля се проста вече Бог да е с мен явно съм някакъв странен случай досега никой не е писал с подобен проблем :(Благодаря ви за подкрепата
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Вливания с Имуновенин в София?
« Отговор #19 -: Февруари 16, 2009, 23:07:46 pm »
момичета искам да ви попитам каква е актуалната цена на имуновенина? Аз намерих писано в форума но е от преди една година. Аз при бременност(надявам се отново да имам скоро такава) трябва да влея:
*Immunovenin intact amp. 5ml, 250mg. 40 amp. разредени 2:1 в 0.9% NaCl, i.v.
Поне две инфузии през 25-30 дни
Може ли да се закупи имуновенина от клиниката, в която правят вливането или трябва да си го купя аз?