Овулационен календар
за планиране на бременност и определяне на фертилните дни. Графики на фертилност.


Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

Сдружение Зачатие има за цел да обедини, информира и подпомага над 270 000-и български семейства, които не могат да имат свои деца, докато не им бъдат направени необходимите за целта изследвания и лечение.



Автор Тема: Високо ФСХ  (Прочетена 5783 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Angy_baby

  • Редовен потребител
  • ****
  • Публикации: 526
  • Angy_baby
Високо ФСХ
« -: Февруари 07, 2009, 20:53:21 pm »
мили момичета,
моля за мнение за моите резултати.

Правени са на 3 ден от цикъла.

FSH-20,2  реф.стойности 3,5-12,5

LH-6,02                 2,4-12,6

TSH-1,61                0,27-4,2

Мислити ли ,че с противозачатъчни хапчета може да се понижи нивото на ФСХ поне малко?
Явно става въпрос за изчерпване на яйчниковия резерв.

jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • Глобален Модератор
  • Много активен потребител
  • *
  • Публикации: 13542
Re: Високо ФСХ
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2009, 22:38:34 pm »
а пускани ли са ти Инхибин-В и Анти-Мюлеров хормон?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!



elibg

  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 46
Re: Високо ФСХ
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2009, 22:52:05 pm »
Моето FSH влезе в норми след шестмесечен прием на естрофем.


Angy_baby

  • Редовен потребител
  • ****
  • Публикации: 526
  • Angy_baby
Re: Високо ФСХ
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2009, 10:22:27 am »
Да,пусках и Инхибин Б,но беше през месец ноември 2008 и беше 61 ng/l при реф.стойности от 10-200 ng/l.

Анти Мюлеров хормон  пуснах сега,но ще е готов след 10 дни защото ги пращали в Германия.

А когато си пусках предния път хормони-през месец ноември 2008 резултатите бяха следните:

FSH-17,65
LH-2,75

Дали ако започна да пия Естрофем това ще ми помогне?

Искам да правя следващо ИКСИ /4 по ред/ през май 2009г.

du6ka

  • Сърце под моето сърце
  • Много активен потребител
  • *
  • Публикации: 6250
Re: Високо ФСХ
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2009, 12:17:30 pm »
Анджи, за съжаление и при мен нещата са същите, че даже и по-зле!  :(
Миналата година по това време, когато правих ИКСИ-то FSH беше 17,65 на трети ден при същите рефирентни стойности. Резултатът беше две хубави яйцеклетки. През октомври правих изследвания по препоръка на доц. Конова и резултатите бяха плачевни:
FSH=24,20 при реф. ст-сти 3,85-8,78 и Инхибин Б - 12,74 при реф. ст-сти повече от 45.
Знам какво значи това за жалост... :( но се надявам да направя поне още един опит.
Още повече, че програмата на Фонда няма да ни поеме. :(
Дано намериш разрешение на проблемите си, мила! Ще те следя из късо, че сме на един хал! Желая ти успех! :bighug:
« Последна редакция: Февруари 08, 2009, 12:20:32 pm от du6ka »


f_29

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 2297
Re: Високо ФСХ
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2009, 12:31:21 pm »
Моето FSH влезе в норми след шестмесечен прием на естрофем.

И при мен маще високо ФСх, в следствие на ПКЯ. Това беше перз 2007-ма и се нормализира след 3 месечен прием на Трисеквенс ,но ен съм правила Инхибин-В и Анти-Мюлеров хормон. Фсх ми беше 44,8 при граници 3,5-12,5

du6ka

  • Сърце под моето сърце
  • Много активен потребител
  • *
  • Публикации: 6250
Re: Високо ФСХ
« Отговор #6 -: Февруари 08, 2009, 13:21:46 pm »
Фанте, твоето високо ФСХ е от друго, нали? Писала си - в следствие на ПКЯ. При нас с Анджи става въпрос за нещо съвсем необратимо вече - ИЯР, за съжаление... :( :( :(


cambozzola

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1977
Re: Високо ФСХ
« Отговор #7 -: Февруари 08, 2009, 14:11:10 pm »
Анджи, изчакай да видиш стойностите на АМХ. И след това отиди при енодкринолог, с който да обсъдите резултатите и следващи стъпки. Надявам се всичко да се оправи.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.


Angy_baby

  • Редовен потребител
  • ****
  • Публикации: 526
  • Angy_baby
Re: Високо ФСХ
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2009, 10:52:05 am »
Момичета,мерси много за подкрепата!
Ще изчакам АМХ и ще ходя при Тодорова да видя какво ще правим.
Аз пия Метформин за ИР и се чудя дали мога да го пия заедно с Трисеквенс?
Душе,много прегръдки от мен!Дано по-скоро станем мами!

Angy_baby

  • Редовен потребител
  • ****
  • Публикации: 526
  • Angy_baby
Re: Високо ФСХ
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2009, 10:27:28 am »
Момичета,
а Трисеквенса какъв препарат е?Противозачатъчни ли?
Как сваля нивото на ФСХ?

Liteto

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 452
    • на леля зайчето
Re: Високо ФСХ
« Отговор #10 -: Февруари 13, 2009, 11:18:19 am »
и аз май имам проблем... ФСХ преди стимулацията ми беше в норма - варираше между 6 и 7, пунктираха ми 9 яйцеклетки.
пуснах си конторлно ФСХ на 3тия ден от 3тия цикъл след неуспешния опит и сега резултата е

 FSH 22.73
 mlU/ml Ж (фол.2,5-10,2 ; лут.1,5-9,1; постмено 23,0-116,3

притеснена съм.... за колко време е нормално да се нормализира? (ако въобще стане при мен - на 33г съм, с финестрация на яйчниците преди 15 години)

gallardo

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 174
Re: Високо ФСХ
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2009, 13:24:00 pm »
Литето, и аЗ сьм с подобни проблеми като теб. с фенестрация преди 17 год. оттогава беЗ проблеми с цикьла или овулацията, обаче пьк ние сме си автоматично с намален ЯР, Заради реЗекцията :(

аЗ сьм с три неуспешни опита Засега, като м/у пьрвия и втория имаше  8 месеца раЗлика и реЗултатите от тях бяха идентични, всеки пьт 13 яйцеклетки сьс слаба стимулация (150 единици менопур). третия опит беше само с един месец пауЗа и беше катастрофален, само 4 ЯК и то с лошо качество. тогава и аЗ имах ФСХ 23. сега ФСХто ми е нормално, кьм 8, но нещата не са наред, Задьржам фоликули За втори пьт от август 2008, имам Зацапвания...не сьм имала никога преди такива проблеми.

моят иЗвод е, че ние имаме нужда от подьлга почивка За да се нормалиЗират нещата. много лекари каЗват, че може и само с 1-3 месеца пауЗа да се пробва пак. това според мен важи За млади жени до 30г. и то беЗ такава предистория като СПКЯ.

Знам, че не ти се чака, но моят сьвет от горчив опит е 5-6 месеца почивка.

Liteto

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 452
    • на леля зайчето
Re: Високо ФСХ
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2009, 15:27:17 pm »
gallardo, благодаря ти много за коментара... да, не ми се чака, защото годините си вървят, а забавянето направо ме убива. Аз за сега имам спонтанна овулация, случва се понякога да задържам фоликул, но го пукам с идването на цикъла. Нямам СПКЯ, и никога не съм имала. Всички лекари недоумяват защо са ми орязали яйчниците преди години - може би защото тогава това е било масова практика, или са се упражнявали на мен...
За сега съм само с един неуспешен опит (надявам се други такива да няма!), бях по дълъг протокол, 14 дни стимулация със зверски дози - дневно по 300 ед. пурегон + 150 ед. гонал, блокаж с дневни дози Декапептил 0.1
по думите на ембрионолога, яйцекелтките ми са били "странни" - тези, които са били зрели, са били с незрял кумулус, и обратното - имала съм яйцеклетки със зрял кумулус, но отвътре са били незрели... не знам каква може да е причината за това, според ембрионолога може би лекарствата не са били подходящи за мен, или нещо друго в самата стимулация ... изчетох всичко каквото намерих по този повод, но до конкретен извод не можах да стигна. от 2 м. си самоназначих една камара добавки с идеята поне някоя да помогне. Остана да си пусна тези дни АМХ, за да видим наистина какво е положението, мисля да повторя този месец и хормоналните изследвания

така или иначе май ще се наложи да поизчакаме със следващия опит - д-р Персенска иска да се увери че нямам някой хидросалпингс (т.к. първата ми операция е направена по такъв повод)

дано почивката между опитите да се окажа достатъчна, а смяната на протокола и лекарствата да подобрят качеството на яйцеклетките ми

darilka

  • Потребител
  • **
  • Публикации: 119
Re: Високо ФСХ
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2009, 00:03:06 am »
Момичета,
знаете ли реф.стойности на Inhibin B, правени в клиника Надежда? Моят е 72.30, но без реф.стойности нищо не ми говори. :ask:


Angy_baby, съжалявам че се намесвам в темата ти yahoo_33

cambozzola

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1977
Re: Високо ФСХ
« Отговор #14 -: Февруари 17, 2009, 09:49:07 am »
darilka, мерни единици имаш ли?
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.


darilka

  • Потребител
  • **
  • Публикации: 119
Re: Високо ФСХ
« Отговор #15 -: Февруари 17, 2009, 20:13:41 pm »
Еми нямам. Бяха написани в една тетрадка и там няма реф.стойности :?

InactiveByRequest

  • Ограничени потребители
  • Много активен потребител
  • *
  • Публикации: 2689
Re: Високо ФСХ
« Отговор #16 -: Април 07, 2009, 17:03:21 pm »
 Обикновено след колко цикъла след неуспешно ин витро ФСХ се нормализира? :?

Цеци

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 233
Re: Високо ФСХ
« Отговор #17 -: Април 07, 2009, 17:05:53 pm »
На мои две приятелки още на цикъла след неуспеха ФСХ си беше в норма.

Liteto

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 452
    • на леля зайчето
Re: Високо ФСХ
« Отговор #18 -: Април 07, 2009, 17:30:07 pm »
Обикновено след колко цикъла след неуспешно ин витро ФСХ се нормализира? :?


при мен на 3тия ден от 3тия цикъл след ИКСИ-то, ФСХто ми беше над 22 (може би заради силната стимулация). този месец го пуснах пак - 5 месеца след искито - вече си е нормално. Така че, е доста индивидуано при всеки.

Meggy

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1278
Re: Високо ФСХ
« Отговор #19 -: Април 07, 2009, 17:55:52 pm »
Обикновено след колко цикъла след неуспешно ин витро ФСХ се нормализира? :?


при мен на 3тия ден от 3тия цикъл след ИКСИ-то, ФСХто ми беше над 22 (може би заради силната стимулация). този месец го пуснах пак - 5 месеца след искито - вече си е нормално. Така че, е доста индивидуано при всеки.

На трети ден на трети цикъл всичките ми хормони бяха в норма.Зависи и дали има принципно проблеми с хормоните, а и всеки организъм е различен.
 

 


Информацията, съдържаща се в zachatie.org НЕ може да замени консултацията с лекар за диагнoстика и лечение! За всичко свързано с Вашето здраве се консултирайте със своя лекар! Екипът ни не носи отговорност за сайтовете, към които сме предоставили връзки .. още »
Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

|   реклама   |   контакти   |   отговорност   |   начало