0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

цветна снимка с упойка
« -: Януари 26, 2009, 15:14:50 pm »
здравейте .предстои ми цветна снимка в клиника Надежда ,искам да попитам някой правил ли е такава манипулация с упойка и какво е усещането . Дали е болезнено след нея или не . Аз съм правила една без упойка само с обезболяващо нош па и много ме болеше ,затова сега се двуомя дали да направя с упойка . Трябва да предопредя в болницата но не намерих такаав тема .Благодаря ви
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #1 -: Януари 26, 2009, 17:08:58 pm »
zdravei.po4ti blizo predi dve godini az sa6to biax pred tazi dilema.za moe goliamo 6tastie si napravix snimkata s palna upoika.liaga6 na rentgenavkarvat ti upoikata v rakata i zaspiva6.sabujda6 se sled 10 minuti i ni6to ne te boli.malko si kato piana,samo tova.nikakva bolka.izliza malko po-skapo no na fona na tova koeto moje6 da izpita6 e ni6to.izob6to ne se pla6i. :P
Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат
*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #2 -: Януари 26, 2009, 17:38:57 pm »
Наистина въобще не се плаши нищо ама нищо няма да усетиш и след това няма да боли.И аз като теб бях шашната и момичетата като ми казваха аз не вярвах и не можех да се успокоя.Чак като мина всичко тогава разбрах че всичко е било истина и не си е заслужавало притеснението.Успокой се няма нищо страшно.
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #3 -: Януари 26, 2009, 18:08:44 pm »
Защо трябва да се тъпчеш с упойки,като не е чак толкова болезнено,правила съм 3 снимки и съм жива.То е толкова кратко,преживява се ,чак пък с упойка,но това си е мое мнение.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #4 -: Януари 27, 2009, 13:45:32 pm »
преди 4ас правих първата си цветна снимка бе3 никакви упойки и не бе6е толкова стра6но,добре 4е първ направих после сега рро4етох тук,4е много стях да се и3пла6а....4увтвото по време и сега след снимката сравнявам с  моменти от много боле3нен мен3ис,3ависи от лекаря явно,моята бе6е много внимателна,страха е по голям но не е болка в никакав слу4ай.(едната ми тръба zапу6ена,по4вам на следвастия цикъл,Кломифен 5 дена ,и след 8мия инсеминация... другия месец ,дано стане,някой ако има опит с една тръба и бременност след клостилбегит да постне  моля )Успехи на вси4ки
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #5 -: Февруари 04, 2009, 09:26:12 am »
Здравейте! Вчера направих 1-вата си цветна снимка.И при мен болката бешекато при много болезнен мензис. Но цялата процедура е много бърза. И мен ме беше много страх. На мен обикновено винаги ми пада кръвното и си носих шоколад :). Но наистина няма смисъл от упойка,според мен . При мен едната тръба е запушена. След процедурата лекарката ме попита къде ме е заболяло повече , ляво или дясно. Така че ако по време на процедурата ви заболи, и ако можете да локализирате от коя страна болката е по силна, може и да помогне като инфо на вашия лекар. Аз не можех да определя къде ме е заболяло повече ,почуствах болка - само това си спомнях. След снимката дават превръзка, но може и вие да си носите-ако тази която ви дадат не ви е удобна. Но моят съвет е смелост!!! :wink: Успех на всички!!
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #6 -: Февруари 04, 2009, 09:48:06 am »
Здравейте,

И аз мога да се похваля с първа цветна снимка. Напълно съм съгласна с мнението за болезнен първи ден от МЦ, болката буквално е за няколко секунди до минута. Преди снимката ме посъветваха да си сложа 3 глобула Тилкотил.
Не се плаши с теб съм :)
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #7 -: Февруари 04, 2009, 15:36:10 pm »
днес правих снимка в клиника "Надежда" без упойка. болката е търпима и не мисля, че е непоносима. все пак ни предстои бременност и раждане и трябва да свикваме с малки неразположения. действително при проблем с тръбите болката може да е непоносима, но лично мое мнение е, че се издържа. процедурата трае секунди и преди това с тилкотил и болкоуспокояващо минава бързо. успех на всички, които им предстои ЦС. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #8 -: Февруари 19, 2009, 20:32:40 pm »
Искам да попитам дали на цветната снимка ще се види дали има миомен възел и големината му?Ако някой знае за това, моля да пише! :ask:
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #9 -: Февруари 19, 2009, 20:45:47 pm »
Виждат се само тръбите и матката отвътре :)
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #10 -: Февруари 19, 2009, 21:03:09 pm »
А миомата може ли да е пречка за появата на -   :bori_007: ?
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #11 -: Февруари 19, 2009, 22:15:47 pm »
На мен лекарите ми обясниха, че зависи къде се намира, понякога съветват да се оперира преди опити за бременност, при други няма пречка за зачеване и износване.
Ако са ти открили миома би трябвало да са ти казали дали трябва задължително да се оперира или в по-късен етап. Разбира се освен от мястото на миомата зависи и от големината и дали се увеличава.
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #12 -: Февруари 20, 2009, 14:33:50 pm »
За болката мисля, че е индивидуално. Пък и може би има значение в какво състояние са тръбите по време на снимката. Аз например последния път като си спомня как ме болеше като ми взеха цитонамазката, незнам кога пак ще се престраша за следваща. Да не говорим че един ден след манипулацията имах леко кървене. Явно и от доктора зависи, незнам. 


*

    CatWoman.

  • **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #13 -: Февруари 22, 2009, 21:16:59 pm »
Не мисля, че чак упойка се налага за цветна снимка. Болката е търпима и в рамките на нормалното, всеки си има различен праг на болка, но все пак няма умрели от болка още!  :) Неприятно е, бих казала точно като тежък менструален цикъл, търпи се, а и минава бързо. Мен ме боля точно все едно ми идва цикълът, е, не е чак за секунди до минута, но не е и повече от 5 минути, а след това болката намялавше постепенно в продължение на час. Преживява се  :wink:  повече ме беше страх от резултата накрая
« Последна редакция: Февруари 22, 2009, 22:12:44 pm от Cat_Woman »
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #14 -: Февруари 22, 2009, 21:45:52 pm »
Не се притесняваи болката е поносима.Аз сьм правила 2цветни снимки дори на пьрвата контраста премина по трудно по едната траба но дори и болкоуспокояващо не взех.Желая ти успех! :blowingdust: :blowingdust2: osi_9
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #15 -: Февруари 22, 2009, 21:59:05 pm »
Съгласна съм с Галя77, че зависи от проходимостта на тръбите.
Аз знаех, че са ми запушени напълно, ама не съм и предполагала каква болка е да опитат въпреки това да вкарат контрстното вещество.
Отидох като герой, наперена и се чудех откъде ми е дошло.:) Добре, че беше за последно:)А аз търпя на болка много...ама много.
И това ми беше трета ЦС. Затова и реших, че няма да се лигавя с обезболяващи и с упойки.
Е, наложи се да ме свестят с наколко шамара, защото докато кажа колко боли и...
При предните 2 не съм имала подобен проблем и въпреки болката ги изтърпях.Дори при втората не усетих нищо, по простата причина, че контрастното вещество изобщо не е стигнало до тръбите.

Много индивидуално е при всеки и макар и рядко не винаги минава лесно:)Но поне е бързо:)
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #16 -: Февруари 27, 2009, 08:57:43 am »
Аз мисля, че болката при цветна снимка зависи както от състоянието ни така и от доктора.
На мен ми направиха цветна снимка и ужасно ме боля. А уж търпя на болка и нямах запушване на тръбите. Но много ме мъчиха - някъде 20 минути. Пък и лекарите, които ми правиха цветната снимка не са много опитни в това начинание.
Вчера претърпях диагностична хистероскопия в "Надежда". Попитаха ме да пробват ли без упойка и аз казах естествено - да. Но анестеазиолога ми беше до главата с готовност веднага да ми сложи упойката в абоката. Дори спринцовката беше сложена в абоката.
Но спрямо цветната снимка това беше едно нищо. Болеше малко - докато защипят шийката на матката, но съвнем търпимо.
Та затова е противоречива информацията относно болката. Пък и всеки си има различен праг на търпимост....
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #17 -: Февруари 27, 2009, 09:17:01 am »
Има много вярно в това на първо място са важни способностите на лекаря който я прави.На второ място разбира се е прага на болката която всики може да определи по различен начин заради различната търпимост.Но аз мога да кажа че иима ефект от цв.снимката с пълна упойка и ще ви кажа защо?Аз имам правени две снимки .Първата ми е в София в клиниката на Мазнейкова и както момичетата са описали боли точно като при цикъл и резултата беше непроходими тръби.Втората я правих при д-р Даскалов с пълна упойка и резултата е една запушена и една нормано проходима тръба.Правих втора снимка защото на първата се вижда как контрасното вещество е изтекло от катера от дясната ми страна .Незнам защо така се е получило аз че бях шашната е вярно но лекарката май също не се справи.Просто смятам че всичко зависи от професионализма на лекаря.
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #18 -: Февруари 28, 2009, 15:30:08 pm »
вчера се опитах без опойка-много боли.Докторката не можеше да проникне в матката и след няколко минути безуспешно ръчкане,натискане и притаскане се отказах и отложих за следващия месец с пална упойка.Наистина доста боли,а и нструмвнтите изглеждат страшничко osi_12 Моето мнение е ,че е глупаво да се подлагаш на такова мъчение след като може просто да заспиш и като се събудиш всичко да е минало!!!
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #19 -: Февруари 28, 2009, 17:21:10 pm »
може да прозвучи грубо, но всички искаме да сме майки, а ни е страх от пътя към така желаните деца - не винаги всичко става с упойка. да има болка при ЦС ако тръбите са запушени, но не мисля, че е толтова нетърпима. всеки решава сам за себе си, знам, че зависи и от доктора, но в повечето случаи се прави без. упойката не е препоръчителна от друга страна, но е въпрос на решение и воля да се премите през едно от препятствията към целта.
никога не отстъпвай на принципите си!