www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Стерилитет при жената => Темата е започната от: miny6a в Януари 26, 2009, 15:14:50 pm

Титла: цветна снимка с упойка
Публикувано от: miny6a в Януари 26, 2009, 15:14:50 pm
здравейте .предстои ми цветна снимка в клиника Надежда ,искам да попитам някой правил ли е такава манипулация с упойка и какво е усещането . Дали е болезнено след нея или не . Аз съм правила една без упойка само с обезболяващо нош па и много ме болеше ,затова сега се двуомя дали да направя с упойка . Трябва да предопредя в болницата но не намерих такаав тема .Благодаря ви
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: ruru в Януари 26, 2009, 17:08:58 pm
zdravei.po4ti blizo predi dve godini az sa6to biax pred tazi dilema.za moe goliamo 6tastie si napravix snimkata s palna upoika.liaga6 na rentgenavkarvat ti upoikata v rakata i zaspiva6.sabujda6 se sled 10 minuti i ni6to ne te boli.malko si kato piana,samo tova.nikakva bolka.izliza malko po-skapo no na fona na tova koeto moje6 da izpita6 e ni6to.izob6to ne se pla6i. :P
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: daninaa в Януари 26, 2009, 17:38:57 pm
Наистина въобще не се плаши нищо ама нищо няма да усетиш и след това няма да боли.И аз като теб бях шашната и момичетата като ми казваха аз не вярвах и не можех да се успокоя.Чак като мина всичко тогава разбрах че всичко е било истина и не си е заслужавало притеснението.Успокой се няма нищо страшно.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Марина75 в Януари 26, 2009, 18:08:44 pm
Защо трябва да се тъпчеш с упойки,като не е чак толкова болезнено,правила съм 3 снимки и съм жива.То е толкова кратко,преживява се ,чак пък с упойка,но това си е мое мнение.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: chevy в Януари 27, 2009, 13:45:32 pm
преди 4ас правих първата си цветна снимка бе3 никакви упойки и не бе6е толкова стра6но,добре 4е първ направих после сега рро4етох тук,4е много стях да се и3пла6а....4увтвото по време и сега след снимката сравнявам с  моменти от много боле3нен мен3ис,3ависи от лекаря явно,моята бе6е много внимателна,страха е по голям но не е болка в никакав слу4ай.(едната ми тръба zапу6ена,по4вам на следвастия цикъл,Кломифен 5 дена ,и след 8мия инсеминация... другия месец ,дано стане,някой ако има опит с една тръба и бременност след клостилбегит да постне  моля )Успехи на вси4ки
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: dfilkova в Февруари 04, 2009, 09:26:12 am
Здравейте! Вчера направих 1-вата си цветна снимка.И при мен болката бешекато при много болезнен мензис. Но цялата процедура е много бърза. И мен ме беше много страх. На мен обикновено винаги ми пада кръвното и си носих шоколад :). Но наистина няма смисъл от упойка,според мен . При мен едната тръба е запушена. След процедурата лекарката ме попита къде ме е заболяло повече , ляво или дясно. Така че ако по време на процедурата ви заболи, и ако можете да локализирате от коя страна болката е по силна, може и да помогне като инфо на вашия лекар. Аз не можех да определя къде ме е заболяло повече ,почуствах болка - само това си спомнях. След снимката дават превръзка, но може и вие да си носите-ако тази която ви дадат не ви е удобна. Но моят съвет е смелост!!! :wink: Успех на всички!!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: dori555 в Февруари 04, 2009, 09:48:06 am
Здравейте,

И аз мога да се похваля с първа цветна снимка. Напълно съм съгласна с мнението за болезнен първи ден от МЦ, болката буквално е за няколко секунди до минута. Преди снимката ме посъветваха да си сложа 3 глобула Тилкотил.
Не се плаши с теб съм :)
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: *слонче* в Февруари 04, 2009, 15:36:10 pm
днес правих снимка в клиника "Надежда" без упойка. болката е търпима и не мисля, че е непоносима. все пак ни предстои бременност и раждане и трябва да свикваме с малки неразположения. действително при проблем с тръбите болката може да е непоносима, но лично мое мнение е, че се издържа. процедурата трае секунди и преди това с тилкотил и болкоуспокояващо минава бързо. успех на всички, които им предстои ЦС. :wink:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: anelia_pz в Февруари 19, 2009, 20:32:40 pm
Искам да попитам дали на цветната снимка ще се види дали има миомен възел и големината му?Ако някой знае за това, моля да пише! :ask:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: dori555 в Февруари 19, 2009, 20:45:47 pm
Виждат се само тръбите и матката отвътре :)
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: anelia_pz в Февруари 19, 2009, 21:03:09 pm
А миомата може ли да е пречка за появата на -   :bori_007: ?
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: dori555 в Февруари 19, 2009, 22:15:47 pm
На мен лекарите ми обясниха, че зависи къде се намира, понякога съветват да се оперира преди опити за бременност, при други няма пречка за зачеване и износване.
Ако са ти открили миома би трябвало да са ти казали дали трябва задължително да се оперира или в по-късен етап. Разбира се освен от мястото на миомата зависи и от големината и дали се увеличава.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: джиджи в Февруари 20, 2009, 14:33:50 pm
За болката мисля, че е индивидуално. Пък и може би има значение в какво състояние са тръбите по време на снимката. Аз например последния път като си спомня как ме болеше като ми взеха цитонамазката, незнам кога пак ще се престраша за следваща. Да не говорим че един ден след манипулацията имах леко кървене. Явно и от доктора зависи, незнам. 
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: CatWoman. в Февруари 22, 2009, 21:16:59 pm
Не мисля, че чак упойка се налага за цветна снимка. Болката е търпима и в рамките на нормалното, всеки си има различен праг на болка, но все пак няма умрели от болка още!  :) Неприятно е, бих казала точно като тежък менструален цикъл, търпи се, а и минава бързо. Мен ме боля точно все едно ми идва цикълът, е, не е чак за секунди до минута, но не е и повече от 5 минути, а след това болката намялавше постепенно в продължение на час. Преживява се  :wink:  повече ме беше страх от резултата накрая
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: suelan в Февруари 22, 2009, 21:45:52 pm
Не се притесняваи болката е поносима.Аз сьм правила 2цветни снимки дори на пьрвата контраста премина по трудно по едната траба но дори и болкоуспокояващо не взех.Желая ти успех! :blowingdust: :blowingdust2: osi_9
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Lisko в Февруари 22, 2009, 21:59:05 pm
Съгласна съм с Галя77, че зависи от проходимостта на тръбите.
Аз знаех, че са ми запушени напълно, ама не съм и предполагала каква болка е да опитат въпреки това да вкарат контрстното вещество.
Отидох като герой, наперена и се чудех откъде ми е дошло.:) Добре, че беше за последно:)А аз търпя на болка много...ама много.
И това ми беше трета ЦС. Затова и реших, че няма да се лигавя с обезболяващи и с упойки.
Е, наложи се да ме свестят с наколко шамара, защото докато кажа колко боли и...
При предните 2 не съм имала подобен проблем и въпреки болката ги изтърпях.Дори при втората не усетих нищо, по простата причина, че контрастното вещество изобщо не е стигнало до тръбите.

Много индивидуално е при всеки и макар и рядко не винаги минава лесно:)Но поне е бързо:)
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: mira_m66 в Февруари 27, 2009, 08:57:43 am
Аз мисля, че болката при цветна снимка зависи както от състоянието ни така и от доктора.
На мен ми направиха цветна снимка и ужасно ме боля. А уж търпя на болка и нямах запушване на тръбите. Но много ме мъчиха - някъде 20 минути. Пък и лекарите, които ми правиха цветната снимка не са много опитни в това начинание.
Вчера претърпях диагностична хистероскопия в "Надежда". Попитаха ме да пробват ли без упойка и аз казах естествено - да. Но анестеазиолога ми беше до главата с готовност веднага да ми сложи упойката в абоката. Дори спринцовката беше сложена в абоката.
Но спрямо цветната снимка това беше едно нищо. Болеше малко - докато защипят шийката на матката, но съвнем търпимо.
Та затова е противоречива информацията относно болката. Пък и всеки си има различен праг на търпимост....
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: daninaa в Февруари 27, 2009, 09:17:01 am
Има много вярно в това на първо място са важни способностите на лекаря който я прави.На второ място разбира се е прага на болката която всики може да определи по различен начин заради различната търпимост.Но аз мога да кажа че иима ефект от цв.снимката с пълна упойка и ще ви кажа защо?Аз имам правени две снимки .Първата ми е в София в клиниката на Мазнейкова и както момичетата са описали боли точно като при цикъл и резултата беше непроходими тръби.Втората я правих при д-р Даскалов с пълна упойка и резултата е една запушена и една нормано проходима тръба.Правих втора снимка защото на първата се вижда как контрасното вещество е изтекло от катера от дясната ми страна .Незнам защо така се е получило аз че бях шашната е вярно но лекарката май също не се справи.Просто смятам че всичко зависи от професионализма на лекаря.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: ани8007 в Февруари 28, 2009, 15:30:08 pm
вчера се опитах без опойка-много боли.Докторката не можеше да проникне в матката и след няколко минути безуспешно ръчкане,натискане и притаскане се отказах и отложих за следващия месец с пална упойка.Наистина доста боли,а и нструмвнтите изглеждат страшничко osi_12 Моето мнение е ,че е глупаво да се подлагаш на такова мъчение след като може просто да заспиш и като се събудиш всичко да е минало!!!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: *слонче* в Февруари 28, 2009, 17:21:10 pm
може да прозвучи грубо, но всички искаме да сме майки, а ни е страх от пътя към така желаните деца - не винаги всичко става с упойка. да има болка при ЦС ако тръбите са запушени, но не мисля, че е толтова нетърпима. всеки решава сам за себе си, знам, че зависи и от доктора, но в повечето случаи се прави без. упойката не е препоръчителна от друга страна, но е въпрос на решение и воля да се премите през едно от препятствията към целта.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Lisko в Февруари 28, 2009, 18:09:57 pm
може да прозвучи грубо, но всички искаме да сме майки, а ни е страх от пътя към така желаните деца - не винаги всичко става с упойка. да има болка при ЦС ако тръбите са запушени, но не мисля, че е толтова нетърпима. всеки решава сам за себе си, знам, че зависи и от доктора, но в повечето случаи се прави без. упойката не е препоръчителна от друга страна, но е въпрос на решение и воля да се премите през едно от препятствията към целта.

Грубо на мен поне не ми звучи, защото уважавам мнението на всеки, обаче, не винаги когато човек каже, че боли е лиготия. И понякога болката е наистина нетърпима. И аз не вярвах, че е нормално за ЦС да се слага упойка но за да припадна вероятно не съм я изтърпяла тази болка а и много добре си спомням усещането преди да загубя за малко съзнание:)Повече цветни снимкии при мен няма да има слава богу (по причини разни), но ако някой ден се наложеше, със сигурност щях да настоявам за упойка. И това не означава, че ме е страх да вървя по-пътя към майчинството, напротив вървя си го усмихната и уверена, но 10 години болки са си 10 години:)И ако мога да си спестя някои от тях с удоволствие ще го направя:)
Права си, въпрос на решение е, а понякога въпреки волята ни, организма не реагира/издържа на геройствата породени в главите ни.
На който както му е комфортно:)
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: CatWoman. в Март 01, 2009, 02:05:22 am
такааааааа, значи болки всякакви и различни по сила, но въпросът е принципен, ако искаш с упойка - ок нека ти сложат, ако можеш да траеш на болка - супер, минаваш без упойка. аз съм преминала през (да не ги нарека доста) няколко операции и болка нетърпима съм изпитвала също няколко пъти, до припадък както каза Лиско, ноооооо ЦС (или соното в моя случай) в никакъв случай не мога да нарека болка до припадък. И мен си ме боля, с тази разлика, че аз всеки месец съм пред припадане с този моя цикъл, всеки месец съм сгърчена и превита на две, с всякакви възможни обезболяващи, паднало кръвно и почти припаднала от болка (добре че е само ден това), така че може би съм свикнала или може би просто не ме е боляла тази процедура както ги е боляло други момичета, не знам, сигурно зависи и от състоянието на тръбите/тръбата. Така че всеки избира сам за себе си - с упойка или без! Не е нужно чак упойка, дори и да припаднеш ще те свестят, няма страшно, но това е според мен. От друга страна не е пък нужно да си причиняваш такъв стрес на организма и психиката щом отсега те е страх, по-добре с упойка. Всеки избира и е строго индивидуално! Ако си мислите, че едно раждане е по-малко болезнено.. мм едва ли... Но Лиско каза "на кой както му е комфортно". И е така. :) Искрено пожелавам леки процедури на момичетата и на мен включително при следващата такава и много успех на всички!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: *слонче* в Март 01, 2009, 09:47:10 am
Lisko съгласна съм с теб, но в твоя случай припадането може да се дължи и на реакция от контростното вещество. аз имам алергии и ми правиха тест преди първата снимка и казаха, че от единия вид мога да получа шок, затова ми смениха контраста с друг, даже го поръчвах специално. Още веднъж се извинявам, но наистина всеки има право да избира сам.
Честита Баба Марта! Нека ни донесе много здраве и късмет!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Liteto в Март 01, 2009, 10:10:29 am
Честита Баба Марта и от мен!
На мен също ми предстои ЦС в "Надежда" след няколко дни. д-р Персенска ми изписа едни свещички, които да сложа предния ден вечерта и сутринта в деня на снимката. Това ще ми е 4та ЦС , всички останали са правени в Русе, без упойка. Болката според мен е доста голяма, но е поносима (имам 1 тръба само, и тя е ту е напълно непроходима, ту пропуска, но много трудно). Последния път беше най-кошмарен - д-ра се бори доста докато вкара констрасното вещество, дори сложи 2 дози, т.к. според него съм направила спазъм и това е попречило на веществото първия път да се влезе свободно. До сега никога не съм пила нищо преди ЦС, но сега смятам освен свещичките да пия и Аулин и но-шпа. Въпроса ми е дали ще ми дадат малко време да остана да полежа след снимката - 5мин например - имам малко ниско кръвно и се притеснявам да не припадна (случвало ми се е при хидротубация). Имам 4 коремни операции, ужасно много страствания (при последното лапаро единият ми яйчник е останал недостъпен за операторите), всеки цикъл при мен е ад (точно както го е описала Cat_Woman).
Наистина, всеки има различен праг на болката и не бива да се сравнява просто ей така.  Освен болката, има и други фактори които влияят според мен - най-вече психичното състояние - дали човек може да се отпусне, да се абстрахира от обстановката. Това според мен е много важно. Първия път за мен беше доста страшно (бях чела какво ли не, бях наплашена и очаквах чудовина болка), а то се оказа, че не въобще не е така. Сега отново съм притеснена - защото ще е на друго място снимката, и за това смятам да се поупоя, и да се въоръжа със смелост. Останалото зависи от опита на лекаря.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: mira_m66 в Март 02, 2009, 10:06:47 am
Lileto - не се безпокой щом ще е в "Надежда". Разбира се, че ще полежиш. Даже задължително ще те накарат - искаш не искаш. ( Аз след хистероскопията (диагностична) мислех веднага да си ходя, защото си бях добре - да ама не - трябваше да лежа един час.)
Екипа ще наблюдава всяка твоя реакция там. Персонала е много мил и грижовен. Процедурата се прави в операционна. Преди това вероятно ще ти сложат абокат, в който преди процедурата вкарват обезболяващи.
За нищо не се притеснявай. Няма да те пуснат да си тръгнеш докато не се уверят че си добре и докато д-р Персенска не разреши да си тръгнеш.
Между другото не си ли уточнила пиенето и яденето преди цветната снимка? Аз мисля, че не трябва да ядеш и пиеш поне 6 часа преди манипулацията. За да може да се направи с упойка ако е нужно. Тъй че не знам как ще пиеш аулин преди това. Слагай си свещичките и до там. Аулина го остави за след това. Пак казвам, че там ще ти сложат венозно обезболяващи.
И да ти кажа - няма да те боли толкова, колкото си мислиш. Д-р Персенска е с лека ръка. Много е нежна.
Късмет!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Liteto в Март 03, 2009, 15:06:54 pm
mira_m66 , благодаря за разясненията. д-р Персенска не спомена нищо за упойка, нито за неядене преди това, ето защо останах с впечатление, че такава няма да има. Дори и така да е - това не е проблем за мен - търпя на болка, пък и като писах, това е ми е 4та ЦС, всички са ми без упойка.
Сега възникна друг проблем - записах си час само за снимката, но явно ще се наложи да се видя с лекар след това, за да обсъдим резулатата и да начертаем план преди следващия опит. Кога стават готови снимките там? - часът ми за ЦС е в 14ч, в петък. Ако си запиша час за консултация да кажем след 15ч дали ще ми е готова снимката същия ден?
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: pop4o в Март 03, 2009, 15:21:42 pm
Liteto, снимката става готова веднага, но това че си записана за 14 часа съвсем не означава че ще я направят в 14,и там се чака, запиши си час за по-късно.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Liteto в Март 03, 2009, 15:26:25 pm
благодаря, pop4o
предположих, че ще се чака и за ЦС, но пък преди 2 седмици чаках 4 часа за прегледа, така че мисля да опитам утре да си запиша ако може час за 15ч, за да не замръквам в клиниката (не съм от софия, и после ми предстоят 6 часа път обратно)
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: mira_m66 в Март 03, 2009, 18:49:10 pm
Аз също се притеснявах, че ако ми направят хистероскопията с упойка няма да мога да говоря с д-р Персенска. В крайна сметка реших, че ако стане така, че не ми стане ясно какво следва ще идвам пак друг ден. И аз не съм от София.
Обаче нищо такова не се случи. Непосредствено след процедурата д-р Персенска ми разясни какъв е резултата. След това я попитах какво следва да правим от тук на сетне и тя каза, че ще ми разясни и изчезна. Вкараха ме в стаята да полежа малко. И аз реших, че няма да се видя с д-р Персенска. Но бях добре и реших да си ходя, но ми казаха, че докато не дойде д-р Персенска да ме пусне никъде няма да ходя. И след час тя се появи с досието ми, разпита ме как съм, изправих се пред нея и походих и ми разясни как продължаваме и какво ще правим.
Та не знам дали има смисъл да си записваш час. Пък ако искаш си запиши за всеки случай, пък после ако ти стане ясно с какво продължавате, се качи на 4-ия етаж и го отмени.
Между другото моята процедура беше за 9-9.30 пък се осъществи към 11.30 часа.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Vali :) в Март 06, 2009, 14:10:30 pm
Имах час за цветна снимка в 10.30 в "Надежда".Извикаха ме в 9.30  и не бях пила нито Аулина нито бях сложила Тилкотила 30 мин преди това.Казах на доктора и той вика да сляза след 1 час,а аз викам толкова ми е минало ще изтърпя.Глътнах Аулина докато се събличах и........
Снимката беше болезнена до толкова колкото обяснават всички/като при цикъл/.
Ще спомена ,че имам една правена преди това и  3 хидротубации.Болкаата беше едентична с тази разлика,че сега очаквах и повече ,тъй като по епикриза от последната операция се водех с една тръба /клампирана/само и то силно нагъната и др.
Оказах се  с 2 тръби и то в ужасно състояние.
Последва предложение за хистеро и запушване на тръбите по нов метод.Успехът  е в подписа ми след тези манипулации.Само да кажа ,че хистерото започна около 13 часа ,а към 16.30 си пътувах към Варна и даже аз карах в повечето време ,че мъжът ми е скаран с шьофирането малко,но вече се налага и кара.Това е от мен.

Успех момичета.Всяка болка изстрадана си струва.
Повярвайте ми.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Liteto в Март 07, 2009, 15:18:36 pm
моята снимка мина, преживях нещо като Vali : ) , надявам се и при мен края да е подобен!. Имах час за 14ч, но д-р Персенска се появи в 13, аз нито бях пила аулин, нито но-шпа (мислех, че ще ме извикат чаааак след 15ч). Бях си сложила към 8ч 1 свещичка Индометацин. Боля ме доста, много повече отколкото при цикъл. Тръбата ми се оказа запушена в частта откъм матката. Д-рката се опита на 3 пъти да вкара веществото под налягане, аз стисках зъби (макар че тя каза, че мога да викам ако искам), но така и не се отпуши. Накрая се отказа да ме мъчи повече. Добрата новина е, че нямам хидросалпингс, и че няма да се налага операция. Но ще изчакам да чуя мнението на д-р Стаменов след седмица.
На мен не ми се наложи да лежа след снимката - бях адеквата и станах веднага.
И още нещо, преди снимката ми "почистиха" влагалището - в случай че имам инфекция, гъбички и т.н. да не се разнася заразата нагоре към матката и тръбите.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: pimpa77 в Март 09, 2009, 17:41:20 pm
При моята цветна снимка се установи ,че имам лява проходима тръба.Болката е поносима,не е толкова страшно.Опитахме стимулация за инсеминация ,но развих големи фоликули от дясно и решихме да преминем на ин-витро.Сега съм в стимулация.Дано всички успеем заедно. :goodluck: :babyflips: :grouphug2:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: evita1717 в Март 24, 2009, 14:27:07 pm
Здравейте момичета !
Записах си час за ЦС на 31,03,2009 г.за 9 ч., тъй като ще е с упойка .Някой може ли да ми обясни как протичат нещата , чака ли се много или става по - бързо когато е за такава манипулация ?
Още нещо д-р Персенска поиска среща след ЦС , но не на същият ден , а на следващият или понатам .Записах си за следващият , защото пътувам и не ми е удобно .Въпросът ми е защо трябва да има среща и на др.ден , нали резултатът от ЦС е готов веднага ... ???Какво пропускам ?... :(

И още нещо се сещам , при съмнение за хидросалпинкс , прави ли се ЦС , в смисъл че тази течност в тръбата не може ли да я избутат с течността , която ти вкарват и да стане лошоооо !?!На някого правили ли са ЦС при такова съмнение ?
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: бясна луноходка в Март 24, 2009, 18:14:50 pm
Евита,не разбирам защо трябва да си правиш цветна снимка с упойка.Според мен болката се понася и е моментна.Аз не чаках много за моята снимка.Но винаги е различно.А след това трябва да се видите с д-р Персенска ,за да коментирате резултата  и да решите какво да правите нататък.Иначе резултатът става веднага.И на последния въпрос ,при съмнения за хидросалпингс се правят снимки.За да си спокойна го коментирай с д-ра си.Няма нищо страшно!Успех!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: radi_san в Април 04, 2009, 02:56:37 am
На 01 Април ми беше ЦС, правих я с пълна упойка по настояване на д-р Персенска. След снимката я видях за две минути в коридора, след като ми каза, че и двете тръби са ми запушени и трябвало да се направи лапароскопия вече не я чувах и не разбирах за какво ми говори. На 02 Април всичко си беше ОК, но днес ме боли мадката. Тази болка е тъпа, като тежест и ме притеснява. Споделете при вас как е било през следващите дни и повлияла ли е снимката на цикъла.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: miletka77 в Април 06, 2009, 12:56:09 pm
на 9 април ще правя ЦС при др.Персенска.тук моята лекарка ми каза че няма да издаржа без упойка ,защото имам 3 операции птеди това.С една трьба и с един яйчник сьм и много сраствания.кьде сьм била трагнала с този разпран корем.Надявала се лекарите в София да разбирали по-вече.........ужас.та сега се опитвам да се сваржа с клиниката да предупредя за упойката.Часьт ми е за 14.00. Мисля да отида по-рано.Ако не мога де се сваржа с клиниката,мислите ли че на място лекарката ще разреши за упойка.Вече разбрах,да не ям и да не пия нищо. :blowingdust2:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: evita1717 в Април 10, 2009, 12:08:47 pm
Моята ЦС с упойка мина .Докато легнах на масата и ми казаха , че ще сънувам красиви сънища , а аз твърдях , че не ме хваща ... и повече не помня , освен моментът в който се събудих ... След упойката бях леко замаяна , но много бързо се оправих !Срещнах докторката после и ми каза , че и двете ми тръби са запушени и ужасно много се е мъчила да прекара течността !Също така ми каза , че е добре че сме решили с упойка , защото иначе е щяло да има нечовешки болки !!!Каза , че единственото , което ми предлага е инвитро !Бях шашната и още съм ...
При д-р Персенска съм в кл.Надежда.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Мецани в Април 10, 2009, 14:29:28 pm
 miletka77,от това дали си с операции или не ,не е определящо за ЦС с упойка и без упойка.Всичко си зависи от прага на търпимост и издръжливост на болката.И аз съм с 3 коремни операции,2 лапароскопии,без тръби и с множество сраствания,но я правих без упойка при д-р Персенска.А относно коментара на твоята лекарка....нямам думи!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: evita1717 в Април 10, 2009, 17:06:06 pm
А относно коментара на твоята лекарка....нямам думи!

Това пък защо ?Ти при кого си?

Офффф извинявам се много , днес загрявам супер бавно !!Схванах вече ...Извинявай много ME4KATA!!! :balk_81: :balk_81: :balk_81:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Мецани в Април 10, 2009, 17:31:16 pm
Искам да кажа,че много малко са лекарите в Бг,които си разбират от работата  и които искат да ни помогнат за решаването на нашите проблеми и коментарите относно тяхната професионалност са неподходящи.

evita1717,не се притеснявай за бавното загряване,то ще да е от пролетната умора  :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: evita1717 в Април 10, 2009, 18:28:12 pm
Искам да кажа,че много малко са лекарите в Бг,които си разбират от работата  и които искат да ни помогнат за решаването на нашите проблеми и коментарите относно тяхната професионалност са неподходящи.

evita1717,не се притеснявай за бавното загряване,то ще да е от пролетната умора  :lol: :lol: :lol:

Сигурно е от това ...  :P
Здраво ме е отпрал токът  :balk_70: !
Луда работа , но дано както казваш ME4KATA , да е от пролетната умора , а не от друго  :jump12:  !!!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: miletka77 в Април 11, 2009, 01:53:56 am
всичко мина супер-без никаква болка.Прави бяхте др.Персенска е с много лека рька  yahoo_33
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Laura81 в Май 27, 2009, 19:47:22 pm
Здравеите моми4ета,днес правих цветна снимка със упоика при д-р Персенска,определено няма за какво да се притеснявате,ни6то не усетих!!!
Даже и не заспах,само бях като пияна за 5 мин.И да се похваля имам си две проходими тръби :lol:.УСПЕХ НА ВСИ4КИ....не е стра6но :bighug:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: mika в Юни 15, 2009, 20:51:16 pm
привет и от мен искам да споделя че ми предстои цветна снимка да видят дали има проходимост на трабите в благоевград ще ми я прават с упоика страхувам се дали щте усещтам болка моля ви кажетеми моля ви
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: джиджи в Юни 15, 2009, 20:52:36 pm
привет и от мен искам да споделя че ми предстои цветна снимка да видят дали има проходимост на трабите в благоевград ще ми я прават с упоика страхувам се дали щте усещтам болка моля ви кажетеми моля ви
щом ще е с упойка, със сигурност нищо няма да усещаш, спокойно. успех!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: pimi в Юни 15, 2009, 22:00:16 pm
привет и от мен искам да споделя че ми предстои цветна снимка да видят дали има проходимост на трабите в благоевград ще ми я прават с упоика страхувам се дали щте усещтам болка моля ви кажетеми моля ви

Спокойно,нали упойката е за това да не усещаш нищо!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: didon в Юни 21, 2009, 13:44:51 pm
ооооо,момичета,упойката е тоооолкова вредно нещо...не си го причинявайте...не и за това...не си заслужава
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: InactiveByRequest в Юни 21, 2009, 17:06:10 pm
ооооо,момичета,упойката е тоооолкова вредно нещо...не си го причинявайте...не и за това...не си заслужава
С какво вреди упойката?
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: didon в Юни 21, 2009, 21:54:37 pm
...отрова...на всичко,което се сетиш,черен дроб,бял дроб ,сърце...кръвонсни съдове...
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Михаела в Юни 23, 2009, 01:44:51 am
 :oops: Момичета, може ли да използвам темата да попитам нещо...Аз съм пациентка на д-р Владимиров и мисля, че скоро ще правим цветна снимка. При евентуално последваща лапароскопия, разбрах че не оперира той, а праща при доверен лекар....В клиника "Надежда" на същия принцип ли работят или там правят лапароскопиите?
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: anmar в Юни 23, 2009, 01:47:51 am
Там правят и лапароскопии. Успех!  :D Пиши, ако нещо друго те интересува.  :wink:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Bobbie в Юни 23, 2009, 08:53:42 am
...отрова...на всичко,което се сетиш,черен дроб,бял дроб ,сърце...кръвонсни съдове...
. Аз също съм против упойките, но явно някои момичета мноого ги боли при цветната сника и може би си струва. На мен ми правиха без упойка и почти не ме боля,но знам, че ако са ти запушени тръбите е голяма болката.

Б.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Maxi в Юни 23, 2009, 11:06:30 am
Моите тръби бяха запушени двустранно.
Първата снимка, без да знам за какво иде реч, я правих без упойка. То не беше и снимка де, но това е друга тема. Такава болка никога не съм изпитвала през живота си, а по принцип понасям. Искаше ми се да умра на магарето, виках много, после припаднах, абе излагация от всякъде. В резултат - нищо не се разбра, само дето ме беше страх да ида на доктор след това цяла година.
Вторият път беше с упойка - някаква венозна анестезия. След 45 мин като се събудих, разбрах резултата. Единственото, което усетих е лек дискомфорт след това и толкова.
Това от моя опит. Всеки прави избор дали с упойка или без.
Успех!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: elina0102 в Юни 23, 2009, 17:56:19 pm
При моята снимка болката също беше нетърпима.Както го раказва Макси-преживях същия ужас и аз.Няма да навлизам в подробности но беше нещо ужасно.Не искам да ми се налага втори път да я правя.И все пак аз също съм на мнение че е по-добре да си спестим упойката при тази процедура въпреки болката.А ида добавя моята тръба се оказа с хидросалпингс и док каза че това е причината да е толкова болезнена снимката при мен.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Михаела в Юни 23, 2009, 21:31:29 pm
Там правят и лапароскопии. Успех!  :D Пиши, ако нещо друго те интересува.  :wink:
Благодаря ти.. :)
Мислите ли, че е рисковано с този Доверен лекар? Има ли тук пациентка, която да е оперирана при него, да сподели впечатления....
Извинявам се, ако е обсъждано на друго място, не се ориентирам много лесно кое къде е.. :oops:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: tina_72 в Юли 02, 2009, 19:07:17 pm
Здравейте момичета и от мен.На 02.06.2009 правих ЦС при д-р Даскалов в Пловдив с пълна упойка.Всичко мина много добре,само след като се събудих усещах болка в лявата тръба ,понеже имам течност в нея и диагнозата е хидросалпинкс.Не бих понесла сигурно самата болка по време на ЦС,ако не беше с пълна упойка(а определено на болка издържам,дори от болка при една от жлъчните ми кризи не припаднах толкова много болеше).Съгласна съм с fatalwoman ,че упойката е отрова и вреди ,но понякога се налага.Аз имам и други две операции също под пълна упойка ( премахване на жлъчен мехур и апандесит).Поздрави на всички и успех на тези на който им предстои ЦС няма от какво да се притеснявате.стискам на всички  :crossfingers:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: siesta в Юли 04, 2009, 01:35:07 am
Здравейте! Моля за извинение ако не съм на точното място но сега набрах смелост да се регистрирам. До сега само четях.И аз на 02.07 правих ЦС във Варна.Изтърпя се но се моля никога повече да не ми се налага да правя това отново. На моята пише: матка-в декстропозицио и хиперантефлексио. Тръбите са нагънати, пропускат к.м.в кор.кухина-проходими. Доста почетох тук и май съм по-объркана от преди.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Bobbie в Юли 04, 2009, 09:14:18 am
Здравейте! Моля за извинение ако не съм на точното място но сега набрах смелост да се регистрирам. До сега само четях.И аз на 02.07 правих ЦС във Варна.Изтърпя се но се моля никога повече да не ми се налага да правя това отново. На моята пише: матка-в декстропозицио и хиперантефлексио. Тръбите са нагънати, пропускат к.м.в кор.кухина-проходими. Доста почетох тук и май съм по-объркана от преди.
Не ти ли казаха какво означава? То си пише де - тръбите ти са проходими, така че честито! Другото е на къде ти е наклонена матката- надясно(декстропозици) и напред ( антефлексно). Това че е напред е нормално. Не съм чувала дали това, че е на дясно има значение -трябва да питаш лекаря си. Не мисля, че има отношение към самото забременяване.

Б.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: siesta в Юли 04, 2009, 18:01:28 pm
Здравей Bobbie!Благодаря за коментара.Док коментира само състоянието на тръбите. Каза ми ако искам да говоря с доктора който ми е назначил ЦС за лапароскопия заради това, че са нагънати.За положението на матката не каза нищо.Аз вече съм правила една лапароскопия заради киста, а по време на операцията откриха големи сраствания на двата яйчника. Казаха че са оправили нещата, но знае ли човек. До края на месеца трябва да направя нови изследвания за хормони и хламиди и тогава ще се срещна с моя док да поговорим какви стъпки да предприемам-ново лапаро или октомври направо инвитро. Целият им септември е зает.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Bobbie в Юли 05, 2009, 00:05:02 am
Здравей Bobbie!Благодаря за коментара.Док коментира само състоянието на тръбите. Каза ми ако искам да говоря с доктора който ми е назначил ЦС за лапароскопия заради това, че са нагънати.За положението на матката не каза нищо.Аз вече съм правила една лапароскопия заради киста, а по време на операцията откриха големи сраствания на двата яйчника. Казаха че са оправили нещата, но знае ли човек. До края на месеца трябва да направя нови изследвания за хормони и хламиди и тогава ще се срещна с моя док да поговорим какви стъпки да предприемам-ново лапаро или октомври направо инвитро. Целият им септември е зает.
И моите са нагънати, но никой не ми е казал, че е проблем, след като са проходими. При мен проблема е при задържането и че не овулирам редовно, но като ме стимулират нямам проблем със самото забременяване от тези нагънати тръби.

Б.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: siesta в Юли 05, 2009, 00:19:29 am
[quot
[/quote]И моите са нагънати, но никой не ми е казал, че е проблем, след като са проходими. При мен проблема е при задържането и че не овулирам редовно, но като ме стимулират нямам проблем със самото забременяване от тези нагънати тръби.

Б.
[/quote]
аз нямам проблеми с овулацията,поне до сега беше така. Но не се получават нещата вече 5 година.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Azzara в Юли 05, 2009, 21:58:38 pm
Здравейте,
преди 2 сeдмици доктор Стаменов лично ми направи цветна снимка с упойка по мое настояване.  Не усетих нищо и след 2 часа си бях fit. Аз не издържам хич на болка и затова предпочетох упойката. Не съм имала къревне или зацапване. Резултата беше  положителен за мен. Eдната тръба се оказа проходима.  Незнам дали да повярвам!? Прдеи 2 години ми беше направена лапароскопия в друга клиника и резултата беше сраствания и запушени  2 тръби. Живея в Германия и като се вьрнах  се консултирах с докторите тук,които ми казаха,че трьбата може да е проходима, но не функционална и да не се надявам, а да продьлжавм да си пробвам ин- витро. Вие какво мислите? Има ли някои с такава  диагноза- проходими, но не функционални трьби?
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: mika в Юли 19, 2009, 23:34:20 pm
привет от мен на 17 07 2009 ми правиха цветна снимка с месна упоика резултата е добар дясната ми траба функционираща много добре не усетих некаква болка бях си в отлично састояние радосна сам многоооооооооооооо успех на всички
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: cofee lungo в Август 14, 2009, 18:08:10 pm
Здравейте момичета,
Днес правих първата си цветна снимка. Беше ужасно като изживяване, но не и като болка. Много съм ядосана на лекаря си че не ме предупреди елементарни неща. Ако не бях прочела форумите нямаше да зная нищо свързано с манипулацията. Но скоро започвам ин витро процедури и ще го сменя с друг лекар. Това, което беше важно за мен е: едно обезболяващо 20-тина минути преди цветната снимка и ДАМСКАТА ПРЕВРЪЗКА Е МНОГО, МНОГО ВАЖНА.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Rubi в Август 20, 2009, 14:04:20 pm
Здравейте момичета, след дълго отлагане, най-накрая и на мен ми предстои цветна снимка. След седмица ще сам наясно какво е състоянието на тръбите ми, много съм притеснена и от самата процедуера и най-вече от крайния резултат.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Август 20, 2009, 14:34:32 pm
Здравейте момичета, след дълго отлагане, най-накрая и на мен ми предстои цветна снимка. След седмица ще сам наясно какво е състоянието на тръбите ми, много съм притеснена и от самата процедуера и най-вече от крайния резултат.

Стискам палци резолтата да бъде хубав ,успех мила  :bighug: :crossfingers:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: dudence в Август 20, 2009, 17:22:37 pm
Здравейте, момичета.
Предстои ми ЦС и ме интересува трябва ли да съм пациент на лекар от клиника "Надежда", за да я направя там? Мога ли само да си запиша час и след това евентуално да консултирам със специалист или трябва той да ме е насочил към манипулацията?
Благодаря ви предварително.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: mira_m66 в Август 20, 2009, 19:53:11 pm
Не мога да отговоря на този въпрос. Но ти можеш да се обадиш в клиниката и да попиташ.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Rubi в Август 24, 2009, 15:30:43 pm
Здравейте мили момичета! Моята ЦС е насрочена за четвъртък. Моят лекар ме убеди да я направя без упойка, защото самата процедура била много кратка и било напълно излишно...Прочетох почти всички публикации по темата, мненията на момичетата са на двете крайности или почти нищо не са усетили или болките и изживяването са били ужасни...Мисля си, дали да не помоля док. да ми сложи месна упойка...?! :(
Съжалявам ако пиша глупости, но съм доста напрегната и притеснена.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: InactiveByRequest в Август 24, 2009, 15:35:47 pm
Rubi , аз правих ЦС без упойка съвсем наскоро. 2 часа преди снимката си сложих свещичка Профенид , 20 мин. преди снимката изпих едно прахче Нимезил и сестрата ми би една инжекция Бусколизин. Не усетих абсолютно никаква болка, но пък тръбите ми са проходими. За месна упойка не съм чувала да използват.
ЦС като процедура е кратка , така че може и да не си натоварваш организма с пълна упойка.
 Успех ти желая и хубав резултат!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Rubi в Август 24, 2009, 15:44:58 pm
Благодаря ти! Може би наистина, когато е възможно човек трябва да си спести пълната упойка.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Rubi в Август 28, 2009, 10:09:43 am
Здравейте момичета.
Вчера мина и моята ЦС. Резултатът е две проходими тръби. Най-важното, което искам да кажа е, че това е една много лека, кратка и безболезнена манипулация. Момичета, не се страхувайте от ЦС! И не си заслужава да се прави с пълна упойка. Пожелавам добри резултати на всички, на които им предстои да я направят.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Lisko в Август 28, 2009, 21:52:22 pm
Здравейте момичета.
Вчера мина и моята ЦС. Резултатът е две проходими тръби. Най-важното, което искам да кажа е, че това е една много лека, кратка и безболезнена манипулация. Момичета, не се страхувайте от ЦС! И не си заслужава да се прави с пълна упойка. Пожелавам добри резултати на всички, на които им предстои да я направят.

Напротив, заслужава си понякога да е с упойка:)
Аз пожелавам да не ви се налага да ползвате такива и да са ви безболезнени ЦС, но има случаи в които това за съжаление е невъзможно:)
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: dess_dess в Август 29, 2009, 10:36:57 am
Моята ЦС установи, че и двете ми тръби са напълно проходими. Беше направена с лека венозна упойка, а не пълна. Но въпреки нея, и аз изпитах болка, дори да си призная, след като излязох от кабинета ми стана доста по-зле и малко припаднах.Така, че всичко е много индивидуално и в определени случаи е по-добре да се използват упойки.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Vali :) в Август 29, 2009, 14:31:41 pm
Здравейте момичета.
Вчера мина и моята ЦС. Резултатът е две проходими тръби. Най-важното, което искам да кажа е, че това е една много лека, кратка и безболезнена манипулация. Момичета, не се страхувайте от ЦС! И не си заслужава да се прави с пълна упойка. Пожелавам добри резултати на всички, на които им предстои да я направят.

Може би не сте имали болка защото са проходими.

Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Black_rose в Август 29, 2009, 23:00:20 pm
При мен имаше болка при проходими тръби.
Търпи се, като при болезнен цикъл (с който съм свикнала  :lol: ).
Болката е при вкарването на контраста, разбира се всичко опира
и до прага на болка, който е различен при всеки.
Ясно е, че всичко е индивидуално, но не мисля
че има връзка между наличието на проходимост и липсата
на болка примерно....така си мисля.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: elina0102 в Август 30, 2009, 20:07:20 pm
Рози и аз си мислех че болката не зависи от проходимостта,но при моята снимка, която беше неописуемо болезнена,док каза че ме боли така зверски заради хидросалпингса който се оказа че имам.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Велина в Септември 03, 2009, 12:12:31 pm
Здравейте момичета :)!Тъй като не намерих подходяща тема ,реших да задам въпроса си тук.Преди две седмици и на мен ми  беше направена цветна снимка и за моя радост имам си две проходими тръби :D,та след снимката случвало ли се на някои да няма овулация същия месец?При мен обикновенно на 13-14 ден е овулацията, след нея много ме болят гърдите ..този цикъл обаче нищо не усещам ,нито болка в гърдите ,нито цервик.слуз,нито температурата е  висока.. :ask:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: джиджи в Септември 03, 2009, 14:56:11 pm
Здравейте момичета :)!Тъй като не намерих подходяща тема ,реших да задам въпроса си тук.Преди две седмици и на мен ми  беше направена цветна снимка и за моя радост имам си две проходими тръби :D,та след снимката случвало ли се на някои да няма овулация същия месец?При мен обикновенно на 13-14 ден е овулацията, след нея много ме болят гърдите ..този цикъл обаче нищо не усещам ,нито болка в гърдите ,нито цервик.слуз,нито температурата е  висока.. :ask:

не само, че се е случвало, а дори са забременявали след ЦС.  :)
пожелавам ти го и на теб. успех
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: elina0102 в Септември 03, 2009, 16:02:10 pm
Джиджи момичето пита дали се е случвало да НЯМА ову в този месец.
Лейла мисля че е възмогно.След моята снимка кървенето не спря почти до следващия ми цикъл  8O и си мисля че не съм имала ову.Не се притеснявай следващия месец ще се нормализират нещата.Честито за хубавия резултат и успех. :)
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: джиджи в Септември 03, 2009, 16:15:42 pm
Джиджи момичето пита дали се е случвало да НЯМА ову в този месец.
[

извинявам се. къде гледам и аз  8O
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Септември 03, 2009, 16:17:45 pm
Лейла сега ти погледнах календарчето и като гледам си правила тестове за ову и са ти отчели че има,не е задалжително да те болят гърдите мен също не ме болят,а и видно нямам ЦС .Успех
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: desihg в Септември 08, 2009, 20:09:49 pm
Здравейте, днес и аз най - накрая правих цветна снимка.Според лекарката тръбите са прохоидими.Сложиха ми венозно болкоуспокояващо.Незнам дали на някой му се е случвало , но болката при поставянато и беше кошмарна.И въпреки венозната упойка имах болка при снимката , като при цикъл.Даже, ако трябва да повтарям няма да пожелая подобно обезболяващо.

Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Септември 08, 2009, 20:39:52 pm
Здравейте, днес и аз най - накрая правих цветна снимка.Според лекарката тръбите са прохоидими.Сложиха ми венозно болкоуспокояващо.Незнам дали на някой му се е случвало , но болката при поставянато и беше кошмарна.И въпреки венозната упойка имах болка при снимката , като при цикъл.Даже, ако трябва да повтарям няма да пожелая подобно обезболяващо.


Браво още една крачка напред,най важното е че са проходими  :lol:.Стискам палци и успех мила  :wink:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: ven4eto в Ноември 10, 2009, 14:20:08 pm
Здравейте,момичета!
На мен също ми предстои цветна снимка....ужасно съм притеснена :dontknow:,но и искам всичко най-накрая да свърши.Моля, Ви момичета споделете опита си и ми дайте малко кураж...
Успех на всички в борбата да бъдем мами! :bori_003:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: bo1976 в Ноември 10, 2009, 16:15:20 pm
Два пъти съм правила цветна снимка с пълна упойка и усещане няма просто спиш цял ден поне при мен беше така е много леко усещах дискомфорт се едно ще ми идва но само това с леко зацапване...НО без упойка също пробвах и болката беше не поносима за мен
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: nikid в Ноември 10, 2009, 20:14:09 pm
Аз си правих скоро цветна снимка без упойка,само нещо отпускащо ми би лекаря в крака,после след 20 мин.легнах за процедурата,коятотраеше не повече от 5 мин.Чак към края,като вече ти вкарат контраста се усеща болка като при мензис,после малко кървене имаше,само няколко капки,станах и си беше всичко нормалнопих антибиотици за да не се получи инфекция.Успех и пиши как е минало,само не се плаши,а и упойка според мен е напълно излишна.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: бина в Ноември 10, 2009, 22:11:26 pm
Ванче не се тревожи мила аз съвсем скоро бях на ЦС нищо няма да усетиш не се тревожи изобщо събудиха ме веднага след като са приключили усещах съвсем леко замайване и след 5-10 мин. вече всичко беше минало но бях гладна като вълк и ми се пиеше кафенце,че щом си с упойка трябва да си гладна и жадна питай ако нещо не ти е ясно
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: ven4eto в Ноември 11, 2009, 14:03:28 pm
Благодаря,момичета :DХубаво е, когато някой сподели опит.Аз ходя в клиника "Надежда" и съм пациентка на д-р Стаменов.Мисля да правя снимката без упойка,като докторът ми предписа някакви свещички за болката....та ще споделя с вас как е минало всичко,като се завърна.От вас разбирам,че всичко е строго индивидуално...,така че...дано не боли.
Още веднъж,благодаря на всички и успех! :bori_023:Дано святата Коледа ни донесе много такива подаръци! :bfp1:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: mira_m66 в Ноември 12, 2009, 16:10:01 pm
Вчера правих цветна снимка в "Надежда" (д-р Шефкедова я прави). Не боли чак толкова. Съвсем поносимо - без упойка. Но искам да кажа, че преди година и половина съм правила цветна снимка на друго място и направо щях да изперкам и да припадна от болка - при положение, че аз търпя на болка. Зависи и от това, кой ти я прави.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: j_j_ana в Декември 11, 2009, 10:12:46 am
 Някой от вас имал ли е зацапване след ЦС и колко дена. При мен продължава вече трети ден и започвам да се притеснявам. Отделно усещам някакъв дискомфорт като преди М - та се чудя дали е нормално.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: rtfrtf в Декември 11, 2009, 10:20:46 am
Някой от вас имал ли е зацапване след ЦС и колко дена. При мен продължава вече трети ден и започвам да се притеснявам. Отделно усещам някакъв дискомфорт като преди М - та се чудя дали е нормално.
Само че цветната снимка ми беше без упойка. Да, вече трети ден. Първият ден имаше леко кървене, вторият - слабо зацапване, а днес - съвсем леко кафеникаво зацапване. И след ХУЗК си кървих три дни, но малко по-обилно. И имах леко опъване.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: j_j_ana в Декември 11, 2009, 10:57:01 am
Само че цветната снимка ми беше без упойка.
[/quote]

Благодаря ти rtfrtf! И моята беше без упойка! Просто не намерих друга по-подходяща тема в която да си питам :? Дано това зацапване да си е нормално...
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Бубе в Декември 28, 2009, 00:44:24 am
Един път ми се наложи да ми направят цветна снимка. Първото контрастно вещетсво се разтече и се наложи веднага да вкарат втора ампула. Много ме боля, но поне не припаднах и не повърнах, а и двете ми се искаше да направя. Кървенето отмина за 3 дни. Като бонус получих и алергична реакция- много ситен червен обрив по врата, гърдите и гърба. Той също отмина за 3 дни без лекарства. Сега се надявам да ми се размине това преживяване втори път, но ако се налага, ще го направя пак.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Чоки в Декември 28, 2009, 08:08:21 am
На мен утре ми предстои ЦС с упойка.  :wink:
Като се върна живот и здраве ще ви разкажа подробно как е минало всичко.
Стискайте палци, че ми е за първи път и малко се притеснявам.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: бина в Декември 28, 2009, 09:34:23 am
Ще се върнеш и ще разказваш на всички,че изобщо няма за какво да се притесняват,което ти казвам и аз сега :crossfingers:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: rtfrtf в Декември 28, 2009, 18:50:25 pm
Мисля, че няма защо да се притесняваш. Още повече, че ще е с упойка. Аз правих без упойка и не беше толкова страшно. Макар че аз такъв рев  :balk_145: му ударих преди самата процедура, че чак рентгенологът дойде да ме успокоява.

Дано резултатът да е хубав,  yahoo_17 :crossfingers:

П.П. Носи си дамска превръзка. Изтича от контраста и да не ти цапа бельото.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Mary Angel в Януари 05, 2010, 12:22:13 pm
И моята ЦС снимка мина. Сложиха ми местна упойка и въпреки това ме боля. Длъжна съм да отбележа, че въобще не търпя на болка. Отначало малко ме заболя както преди цикъл, но се наложи да вкарат допълнително контасно вещество и накрая болката стана ужасна. Падна ми кръвното и доста се замаях. Хубавото е че цялото чудо минава за най-много 30 минути.
Резултатът не е много добър:
Матка-нормална форма, размери и позиция.
Тръби-в дясно-проходими, недилатирани, наличие на контраст в корема. В ляво наличие на сак, недилатирана тръба.
Доколкото успях да разбера проблемът е наличието на този сак, който може да се дължи на инфекция като хламидии, микоплазма и др. подобни. Докторът ми каза, че се отстранява лапароскопски.
Утре ще ходя отново при доктора, който ми прави ЦС и ще го разпитам подробно, а в събота съм на преглед в София в клиника по стрерилитет. Винаги търся 2 мнения. Но ще съм благодарна да чуя и вашето, дали някоя от вас е имала подобен проблем, как го разрешихте. Опитът ми до момента показва, че мненията на момичетата от този форум винаги ми спестяват доста лутане и съответно време за решаване на даден проблем (а при нас хич да не е ги има).
Благодаря!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: crow в Януари 05, 2010, 13:25:58 pm
Mary Angel , ако не се лъжа става дума за хидросалпинкс. Ако е така, непременно трябва да се отстрани тъй като е токсичен за ембрионите и дори да настъпи оплождане - не настъпва имплантиране, следователно шанса ти с  наличието на хидросалпинкс е почти нулев. Все пак най-ясно становище ще ти даде лекарят ти.
Успех !
П.П: Като стане дума за остраняването му, настоявай това да стане с лапароскопия, което е много по-лек и щадящ метод от лапаротомията (коремна операция).
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Mary Angel в Януари 05, 2010, 15:29:19 pm
Благодаря ти Crow за бързия отговор (за пореден път). За съжаление изчетенето в нета ме кара да си направя същото заключение. Все пак докато не чуя мнението и на двамата лекаря не мога да съм на 100% сигурна, че това е моята диагноза.

Иначе пия антибиотик Аугментин. Болките ми продължават, макар и по-поносими (пия Спазмалгон и си слагам свещички Профенид). Зацапване имах само след самата процедура, вече не.

Ще ви държа в течение за мненията на лекарите.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Чоки в Януари 05, 2010, 20:23:53 pm
Извинявам се, че толковяа късно отговарям, но съм пропуснала да пиша как мина моята ЦС.
Снимката мина нормално. Резултатът е перфектен  :lol:.
Правеха ми е с упойка. Като се събудих абсолютно нищо не усещах, освен, че ми се въртеше главата и ми се спеше. Ако не знаех къде съм и какво правя там, нямаше дори да се усетя, че са ми правили някаква манипулация.
Изписаха ми АБ, 2 -3 дни след това имах леко кървене и това е.
Няма нищо страшно, казвам го на всички, на които им предстои ЦС и се страхуват от нея  :lol:
Успех мили момичета!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: an_manisto в Март 13, 2010, 10:58:47 am
     Момичета имам един въпрос-
каква е разликата между цветна снимка и хистеросалпингосонография /написах ли го правилно/?
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: pipita в Март 13, 2010, 11:26:05 am
Това е латинското название на цветна снимка :D
Титла: "СЪС" или "БЕЗ" упойка???
Публикувано от: Каталина в Май 14, 2010, 15:51:18 pm
Привет момичета Предстои ми цветна снимка и се чудя дали да я правя с упойка(непълна) или без.Дайте съвет!
Титла: Re: "СЪС" или "БЕЗ" упойка???
Публикувано от: f____ в Май 14, 2010, 18:51:36 pm
Според мен няма смисъл от упойка.Аз съм много страхлива и хич не търпя на болка,но го преживях.Болката е за много кратко време.Пожелавам ти успех!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Bobbie в Май 15, 2010, 06:16:51 am
И аз я правих без упойка и мен лично не ме боля,но казват, че ако са ти запушени тръбите, тогава боляло.

Б.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Liteto в Май 15, 2010, 08:59:13 am
Имам 4 или 5 цветни снимки - всички без упойка.
Когато тръбите ми бяха отпушени, всичко беше ОК - има болка, но тя е за секунди и се търпи. При предпоследната ми снимка едната ми тръба беше вече запушена, а другата пропусна контрастното вещество, но под налягане. И пак издържах на болката. Последната снимка показа, че и двете ми тръби са запушени - тогава вече болката не беше за пренебрегване. Въпреки, че бях подготвена, доста ме заболя, и мисля че дори направих спазъм. Не знам дали ако тогава бях с упойка, резултата щеше да е същия.
Не мога да дам конкретен съвет - за или против упойка. Може би е най-добре лекарят да прецени.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: nimika в Май 15, 2010, 10:23:08 am
Аз имам само една цветна снимка-от преди два дни .Аз съм с изключително болезнен цикъл   и търпя доста на болка.
Боля ме много силно ,но е кратковременно-секунди е ,така че се преживява и смятам, че няма смисъл от упойка.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Snegina в Май 15, 2010, 12:08:04 pm
Явно при всеки и строго индивидуално ...

Имам една без упойка, една - с упойка и една, при която ми сложаха упойка, след като ми "нагласиха" всички възможни инструменти  :(, така че аз съм твърдо ЗА упойка.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Mary Angel в Май 17, 2010, 09:37:10 am
Прагът на болката е доста индивидуална характеристика.
Когато правих моята снимка - много ме болеше, кръвното ми падна - почти припаднах, а след това 2 дни не можех да седна нормално. ЦС показа сак на лява тръба, но на лапароскопията не се видя такъв - лекарът ми каза, че този фалшив резултат може да от спазъм от болката по време на ЦС (междудругото това е често срещано при ЦС). В крайна сметка резултатът беше 2 проходими тръби.
Може би ако можех да се върна назад бих избрала упойката - по този начин може би щях да си спестя преживяването "лапароскопия".
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: silvanchence в Май 17, 2010, 10:50:21 am
А когато не е имало болка при цветната снимка, има ли вариант да се е получило спазъм?

Първата ми цветна снимка беше в Тина Киркова преди пет години и толкова ме болеше, падна ми кръвното, прилоша ми, и резултата ми беше нагънати и пропускливи тръби.
Втората ми цветна снимка миналата седмица в клиника Малинов беше абсолютно безболезнена, даже попитах изненадано приключихме ли вече.Но резултата е абсолютно непропускливи тръби.

При мен е ясно положението, май няма шанс да се е получил спазъм след като нямаше болка  :ask: .
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: desii в Юли 04, 2010, 18:30:20 pm
Здравейте
на мен ми предстой цветна снимка след горе-долу 10 дни и ми казаха да си направя разтвор от калиев перманганат и да си правя промивки 3 дена.Също така трябва да поставям по 1 глобула "polyginax" вечер.И при други ли е било така и имали за какво да се притеснявам? За какво се правят промивките?
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: anedi в Юли 04, 2010, 19:04:01 pm
Desii,не се притеснявай,промивките са задължителни,за да е чисто влагалището.Аз също съм си правила промивки и всяка вечер "polyginax".Все пак ти вкарват контрастно вещество.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: loriane в Юли 04, 2010, 19:38:11 pm
Да се включа и аз  :)
Моята цветна снимка прди около 2г. беше без упойка, тръбите ми пропускаха нормално,но въпреки това много ме боля. Бях предупрдена, че може да има болка като при болезнен цикъл, а при мен редовно си ме болеше при цикъл, така че не ме беше страх. Само че на ЦС болката беше толкова силна, че щях да припадна, започна да ми се повдига и т.н. За щастие минава бързо и след 5 минути бях на крак и си тръгнах. Ако знаех каква ще  степента на болката без съмнение щях да искам упойка, но нямаше как да знам предварително ...
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: desii в Юли 08, 2010, 11:34:31 am
Цветната ми снимка както върви ще е на 19 Юли.Много се притеснявам и още не съм си запазила час.А трябва да попитам и дали е с упойка, ако не е ще търся другаде където я правят с упойка.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: desii в Юли 08, 2010, 11:35:54 am
anedi, благодаря ти за отговора.Вече съм спокойна за промивките... :D
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: maya_the_bee в Юли 18, 2010, 12:21:58 pm
Аз правих ЦС в понеделник. Бях с упойка и всичко мина много безболезнено. Не виждам смисъл да се мъча, след като може с упойка. Всеки различно търпи. Няма как предварително да се знае какво ще се почувства. Аз съм за упойката. След това все едно не си бил на манипулация. Успех.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: ymircheva в Юли 19, 2010, 11:37:00 am
Здравейте момичета,
не знаех къде да пиша във форума и се извинявам ако не е тук мястото, но
искам да попитам някой правил ли е цветна снимка при др. Трепечов - Бургас.
Защото преди години ме пращаше при друг лекар, а сега когато отидох да си направя предварителните изследвания за цветна снимка в Пловдив при др. Даскалов, Трепечов ми казва, че вече той правил в Бургас. Дали е добър избор имайки впредвид гинеколозите в Бургас  :?
Благодаря ви предварително
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: makiyaki в Юли 21, 2010, 15:48:05 pm
Имам 2 цветни снимки- първата- изобщо не знаех какво представлчва- не бчх 4ела нищо за болкаи т.н. а 4асът ми беше за сутринта преди работа, отодох спокойна- заболя ме съвсем малко ( според моя праг на болка- абе с две думи- докато усетя болката и успея да се паникоиосам- то вси4ко беше свършило ) резултат- проходими са
Втората беше в Малинов- предписаха ми свещи, мн се уплаших, 2-3 дни преди снимката се притеснявах ( щото ве4е бях 4ела 4е е мн страшно, а бях забравила ли4ното ми преживяване- дори се опитвах да се сетя колко ме боля първия път но не успях...) Но реших да не си слагам свещите и 4е едва ли боли пове4е от едно раждане и отидох за втората снимка леко притеснена но решена да не усетя болка, отпуснах се и докато усетих нещо и пак вси4ко беше свършило- пак са проходими.
Въпросът ми оба4е е ( не се сетих да питам в клиниката ) защо не ми дадоха антибиотик ( първия път пих такъв , дали на всеки изписват АБ, а пък за тези промивки от тук нау4авам, нито първия, нито втория път съм си правила такива?
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Каталина в Юли 21, 2010, 19:13:59 pm
desii ,какво стана с твоята ЦС,как мина,болеше ли те,мила?Дано всичко е минало гладко и резултатите да са добри :wink:
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: rtfrtf в Юли 21, 2010, 19:34:44 pm
makiyaki, изписването на антибиотик е по преценка на лекаря.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Mimito_ge в Август 11, 2010, 20:29:55 pm
Здравейте и  на мен ми редстои цветна снимка!Доктора сомена за някакви свещички но въобще не разбрах за какво точно са!Иначе ми обясни за цветната снимка и така!Искам да поитам някой чувал ли е за тези свещички за какво се слагат
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Елфи в Август 11, 2010, 22:48:05 pm
Искам да поитам някой чувал ли е за тези свещички за какво се слагат
Това са обезболяващи свещички.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: evro в Август 11, 2010, 23:21:38 pm
Здравейте и  на мен ми редстои цветна снимка!Доктора сомена за някакви свещички но въобще не разбрах за какво точно са!Иначе ми обясни за цветната снимка и така!Искам да поитам някой чувал ли е за тези свещички за какво се слагат
Тилкотил, Индометацин...
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: rositka13 в Август 12, 2010, 14:11:03 pm
Здравейте и  на мен ми редстои цветна снимка!Доктора сомена за някакви свещички но въобще не разбрах за какво точно са!Иначе ми обясни за цветната снимка и така!Искам да поитам някой чувал ли е за тези свещички за какво се слагат
Свещичките са обезболяващи.Аз ползвах Профенид- ефикасни са.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: цигу в Август 12, 2010, 14:38:01 pm
Аз пих само ибупрофен преди и след процедурата, както ми наредиха, и подейства идеално.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: delfinche в Август 12, 2010, 23:30:29 pm
Привет! Не съм чувака за такива свещички, :)след цветната снимка док ми изписа ибупрофен и всичко беше ок.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Mimito_ge в Август 13, 2010, 07:12:36 am
мерси за отговорите!реди да отида и като се обадя ще питам,защото аз все нещо не разбирам или не съм разбрала! :D
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: kiti13 в Май 09, 2013, 17:41:03 pm
Да кажа и аз за моята първа и надявам се да не се налага втора цветна снимка. Към лекарите нямам никакви забележки, хората си свършиха добре работата. Аз я правих с пълна упойка, казаха ми, че всичко е траяло 4 минути. Събудиха ме, бях замаена и малко махмурлийка :). Тръгнах си от болницата след 2 часа и може би щото беше жега и отидохме до аптеката за антибиотици, почти припаднах, кръвното очевидно за секунди ми падна и ми се замъгли напълно погледът. Е, оправих се, но после вкъщи вечерта започна да ме боли коремът, и вдигнах температура малко на 38, а докторът ми беше казал, ако има кървене или температура, да му се обадя. Е, поналяха ме венозно малко с антибиотици, не ги обичам, ама в случая беше неизбежно и задължително. Още няколко дни след манипулацията си усещах долната част на корема като натъртена, и като се смеех ме болеше като при мускулна треска. Иначе резултатите са идеални от цветната снимка и с двете тръби. Много се надявам, ако е имало проблем, да е бил решен с нея. Опасенията ми се, че може да е имало някакво запушване, тъй като преди години имах инфекция с уреаплазма. Сега ще ходя при доктора да каже кво да правим или да не правим оттук нататък. Ако някое друго момиче сподели дали е имало такива силни болки няколко дни след манипулацията, и дали е забременяло лесно след това, ще съм благодарна.

Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: f_33 в Май 11, 2013, 20:25:44 pm
Извинявам се че се намесвам тук, ще се радвам да ме ориентирате каква е цената на цветната снимкаи какви изследвания трябват преди нея!  :P
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: dess_dess в Май 11, 2013, 20:28:03 pm
Извинявам се че се намесвам тук, ще се радвам да ме ориентирате каква е цената на цветната снимкаи какви изследвания трябват преди нея!  :P
Може би, зависи от клиниката, но аз правих в клиника СЕЛЕНА, с пълна упойка, изследванията преди нея бяха МБ и серология :lol: Не се сещам за цената, но някъде 250-300 лева беше сякаш :?
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: xpucuty в Януари 17, 2014, 07:40:07 am
Здровейте, на мен вчера ми правиха Хистеросалпингосонография с пълна упойка в КИРМ Пленен. За съжаление никой не ми обясни каква е процедурата, касво ще се случи по време или след упойката. В момента в който ме събудиха за около 10 мин усещах корема си все едно съм в първия ден на цикъла. До края на деня имах червеникаво зацапване, но немога да твърдя какво е, тъй като знам че се вкарва някасво контрастно вещество (може и да е то). А вечерта и сега на следващият ден имам мускулна треска (или нещо такова, просто сровнявам усещането) в областта на слънчевия сплит. Та след това разширено предисловие искам ако някой е по-наясно с процедурата да разясни, също така и усещанията е интересно на какво де дължат, нали уж бях легнала, защо ме болят гърдите.
Резултатът в крайна сметка е две проходими тръби и маточна кухина с правилен контур.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: magi_st в Януари 17, 2014, 14:41:01 pm
Аз съм правила ветна снимка без упойка, болката след самата процедура е точно като по време на цикъл, болки в слабините.Аз си бях взела аулин и изпих един след процедурата.Гърдите не са ме боляли въобще, нямам такъв спомен.А и не виждам логика да болят.Течението е най-вероятно в следствие на процедурата, не мисля че е контрастното вещество, а си е леко зацапване, ще се махне с цикъла, но ако се засили се обади в клиниката.

Браво за добрия резултат.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: xpucuty в Януари 17, 2014, 20:44:25 pm
Благодаря за вниманието и за отговора. Ако някой все пак е имал мускулна треска под ребрата нека обяснил нява от какво друго да е тъй като не съм извършвала никакви физически упражнения.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: KRISKA79 в Ноември 18, 2017, 14:13:27 pm
Момичета предстои ми цветна снимка,все още се чудя къде да отида в Пловдив.Незнам с упойка ли е по добре.Ще съм ви благодарна да ми дадете мнението си.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: bebeshok0326 в Ноември 18, 2017, 18:23:18 pm
В клиниката на д-р Даскалов и д-р Даскалова много препоръчват момичетата тук.Моята ЦС беше без упойка и болеше,защото аз имам конизация.Принципно ако тръбите не са запушени манипулацията е търпима.Ако обаче много те е страх си я направи с упойка за успокоение.
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: petqst в Ноември 18, 2017, 18:47:14 pm
Д-р Даскалов прави ЦС само със упойка!  :wink:
Не дай Боже да имаш проблеми - ако си без упойка - боли много!
Сама си направи изводите!
Обади се и запиши час: http://www.invitro-plovdiv.com/
Успех!
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: KRISKA79 в Ноември 18, 2017, 19:01:32 pm
Благодаря
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: teri_90 в Ноември 18, 2017, 19:31:27 pm
Аз днес бях при д-р Даскалов. Просто информативно казвам, че декември няма да прави цветни снимки, защото ще пътува. И трябва да има преди това нужните изследвания направени. Това просто за тези, които са бързаци като мен и искат всичко да минава още утре, да не се навивате много, ако се ориентирате към д-р Даскалов. Иначе той е много мил и ме впечатли как с влизането ми започна с история на пациента. След това ме изпрати с инструкции на хартия, на които дори е описано в колко започва цветната снимка
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: Елица84 в Ноември 25, 2017, 08:03:53 am
Аз имам две цветни снимки.Първата беше в Пълмед-Пловдив без упойка и без обезболяващи.Болката беше страхотна.Нищо общо с тази от цикъла,въздуха ми спираше.Това продължи по време на снимката и след нея около половин час.
Ето защо,когато се наложи втора снимка( в Надежда) поисках упойка.Пет минути след като се събудих,започнах да вия от болка,гадеше ми се също много.Реагираха бързо,след две системи и един час почивка ми олекна.Прага ми на болка е доста висок,така че според мен, дали ще е болезнена процедурата ,зависи от състоянието на тръбите,а моите са много зле
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: С.П в Ноември 28, 2017, 01:08:01 am
Здравейте, моля препоръчайте ми опитен специалист за цветна снимка с упойка от Пловдив или Стара Загора. Много ме е страх от това изследване...
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: teri_90 в Ноември 28, 2017, 07:11:01 am
Д-р От Пловдив. Все още не съм правила моята снимка, но се насочих към него заради препоръки на момичетата. Но ще прави цветни снимки януари, декември само прегледи. Той работи с упойка.и според документите, които ми даде записваш се в болницата в 11_12 часа, 12:30 цветна снимка за 15 минути и към 16:00 ще ме изпишат да си ходя
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: bebeshok0326 в Ноември 28, 2017, 08:28:15 am
С.П, Тери мисля,че ти е препоръчала д-р Даскалов в Пловдив.Момичетата тук много го предпочитат
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: teri_90 в Ноември 28, 2017, 08:42:09 am
О да, телефонът ми е изтрил "Даскалов" като непозната дума. За д-р Даскалов говоря
Титла: Re: цветна снимка с упойка
Публикувано от: С.П в Ноември 28, 2017, 19:34:17 pm
Благодаря момичета  :wink: