0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
IVF/ICSI на ЕЦ
« -: Декември 21, 2008, 17:27:08 pm »
Здравейте, момичета!  :lol: Ще правя икси на ЕЦ! Радвам се, че дори пиша тема, че ще правя опит!  :lol: Не знам кога точно, може би още в началото на годината? Знам, че има и други момичета, като мен и за това пускам тази тема. Искам в нея да си споделяме емоциите, притесненията, успехите (и неуспехите :()!
Дано всички, пишещи тук прегърнат през новата година своята мечта!
Успех на всички!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #1 -: Декември 21, 2008, 17:53:22 pm »
благодаря , Душе -присъединявам се  към всичко казано от теб.И мен това  ме чака !!!
 :oops: -има  вече  такива темички  обаче  :oops:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27035.0

тук уж анкета -ама   и  обсъждане  има
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8545.240



*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #2 -: Декември 21, 2008, 18:03:27 pm »
Ми, сори!  :oops: Търсих, търсих, ама не съм видяла добре...

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #3 -: Декември 21, 2008, 18:12:44 pm »
писах ти на лични  :wink:


*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #4 -: Декември 21, 2008, 19:26:47 pm »
Вярно е, че има вече такива теми, но нека тази е  вашата успешна такава :D. Душе, радвам се, че продължаваш и то с такъв ентусиазъм. Желая ви много късмет и сбъднати желания през новата 2009 момичета и ще следя темичката с интерес :), а пък ако мога да се и включа, ще е чудо...  :wink:
*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #5 -: Декември 22, 2008, 19:28:11 pm »
Вярно е, че има вече такива теми, но нека тази е  вашата успешна такава :D. Душе, радвам се, че продължаваш и то с такъв ентусиазъм. Желая ви много късмет и сбъднати желания през новата 2009 момичета и ще следя темичката с интерес :), а пък ако мога да се и включа, ще е чудо...  :wink:
Благодаря ти, мила! Дано чудото се случи и на теб!

*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #6 -: Декември 22, 2008, 19:52:32 pm »
Имам два опита на ЕЦ /ако може да се каже така, все пак бях леко стимулирана/предстои ми трети и смятам това да ми е последния /имам предвид ,успешния/ .Успех на всички поели по този ТРУДЕН път.
*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #7 -: Декември 22, 2008, 20:08:35 pm »
patilabel, дано наистина това е твоят последен и успешен опит! Ако искаш, разкажи, как са протекли твоите опити, с какво и как те стимулираха, колко яйцеклетки се получиха и всичко, за което се сетиш?! Вярвам, че така ще сме си полезни едни на други, а и на много момичета, които само четат. Всъщност защо правиш опити на ЕЦ?

*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #8 -: Декември 22, 2008, 21:15:56 pm »
С диагназя ИЯР съм и напреднала възраст, имам едно ИКСИ със зверска стимулация-резултат 1 фоликул, който се пукна в деня на пункцията. Освен донорска яйцеклетка, това бе начина да продължа напред. При първото ми ИКСИ ме стимулираха за около 5 дена с гонал и цитротайд-резултат 1 яйцеклетка, 1 ембрион, трансфер, отрицателен резултат. При втория ми опит на ЕЦ-същата стимулация, 2 фоликула -празни и прекратяване на процедурата. Тъй като съм с тази неблагоприятна диагноза при мен стават по-трудно нещата, но засега не се отказвам.Стискам палци на всички, които са поели по  пътя на асистираната репродукция и искам да пожелая успех и кураж на семействата, които преживяват или им се налага да преживеят всичко това, защото това е едно голямо изпитание не само за двойките, които са с тези проблеми но и на всички около тях.И едно голямо благодаря на доктор Владимиров и неговия екип.
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #9 -: Декември 23, 2008, 12:26:21 pm »
момичета, стискам ви палци, дано новата година ви донесе най-мечтания подарък   ylinfant
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #10 -: Декември 23, 2008, 19:22:34 pm »
Душе, може би си чела вече моите постинги по въпроса, но да споделя и тук. Тази годиня (януари) имах един опит на ЕЦ. Ходих май 3 пъти на фоликулометрия и хормони и след това ми биха Прегнил 10000 IU Пункцията беше без упойка защото фоликулът бе само един. Почти нищо не се усеща по време на пункцията. За съжаление, при мен се оказа, че няма яйцеклетка във фоликула и опитът бе прекратен. :( Явно друга ми е била съдбата.
Може би си чела, че тук вероятността за успех е много по-малка, но според мен съвсем не е за пренебрегване, че финансово и емоционално процедурата е далеч по-щадяща. А да не говорим за случай на ИЯР. Така че аз вярвам в този метод. Има момичета, които са успели така. Успех пожелавам и на теб.  :D

*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #11 -: Декември 23, 2008, 21:24:44 pm »
Благодаря ви за отговорите, момичета!
Д-р Владимиров не прави пункция без упойка, независимо колко са фоликулите.  :lol: Аз също съм с ИЯР, а също и напреднала възраст. При зверската стимулация направих 2 хубави фоликула, 2 яйцеклетки и 2 ембриона трансферирани. Аз по принцип си знаех, че съм за лека стимулация, док отначало се съгласи с мен, но после се отказа. Не знам какви са му били доводите, но не можех да му се противопоставя, защото цялата процедура беше от него. Но когато си плащаме, мисля, че ще тежи и нашето мнение. Лекарствата, хормоните и другите разходи ми излязоха още 6 000 лв, т.е. ако си плащах и процедурата опитът ми щеше да излезе около 10 бона (иксито при док е 3120 лв). Представете си с тези пари колко опита на ЕЦ щях да направя. Имам в предвид, че за сега все още имам спонтанна овулация с поне по 1 фоликул всеки месец. Няколко месеца по-рано имах два прекратени опита при д-р Стаменов. Първият беше на ЕЦ, изцяло без стимулация, 1 фоликул, пукна се нощта преди пункцията. Вторият с нормална стимулация, прекратен на 6-ти ден, поради лош отговор на яйчниците. Та, за това вече пред мен пътят е само един - опити на ЕЦ, до като издържим или до като успеем! Желая успех на всички!

*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #12 -: Декември 24, 2008, 11:29:37 am »
Душка, и моите последни опити са почти на естествен цикъл. В началото ми изписват Фемара и няколко Меногона. По-малко са прегледите и чакането пред кабинети. Но когато има някакви медикаменти, според мен лекарите все пак имат някакъв контрол върху ситуацията. Силно ти стискам палци това да е твоята формула. Аз за себе си съм решила, че опита, който планирам за януари да е последен. Нещо вече губя търпение. Финансово за сега съм закрепила нещата, но емоционално и физически не зная до кога ще издържа. Ти абсолютно без медикаменти ли си решила да е този опит?
*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #13 -: Декември 25, 2008, 11:46:19 am »
ТА, аз какво съм решила няма никакво значение!  :lol: Ще правя опита си при д-р Владимиров, а той опити напълно на ЕЦ не прави! :( Прави някаква по-лека стимулация от 5 ден май, с няколко гоналчета или мерионалчета н-р и ще ми включи цитротайд! А пък ще видим - какво ще излезе! Дано този ти опит да е последен, но успешен! Ще ти стискам силно палци! Пиши!
п.П. То, не, че и аз ще правя повече опити... :(

*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #14 -: Декември 25, 2008, 20:09:21 pm »
Хайде, хайде всички така казват ама като мине време и хоп пак сме на линия,няма отказване докато не стане ,дано това да са наистина последните ви опити УС ПЕШ НИ!!!И да знаете на който и да съм пожелала успех все е забременял :D,така е сериозно....
Честита Коледа! 
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #15 -: Декември 25, 2008, 21:37:43 pm »
Душе, може би си чела вече моите постинги по въпроса, но да споделя и тук...

Златулка, би ли споделила успешния опит с каква стимулация беше!

Спокойна бременност и здрави бебоци!  :cloud9:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #16 -: Декември 26, 2008, 09:58:37 am »
ised, благодаря ти! Дано всички успеем! Последните новини от няколко момичета ми вдъхват още кураж!

Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #17 -: Декември 26, 2008, 12:08:42 pm »
Здравейте и весела коледа.
От скоро съм във форума и вярвам, че ще науча доста неща от вас.Искам вече да се включа, защото като чета във форума имам чувството че нищо не правя...От толкова трудности и изпитания преминаваме всички, само за една цел. Вярвам, че нашата мечта ще се сбъдне в най- подходящия момент и ще ни зарадва безкрайно :balk_2:
Желая ти успех du6ka,дано всичко да бъде както трябва!
можеби въпроса ми ще ви бъде глупав, но все пак искам да го попитам, защото искам да ми е ясно?досега съм правила хормонални изсл.,спермогр.,цветна снимка, лапароскопия, след лапар. док. ми каза че в моя случай остава да направя ин витро?не ми стана ясно можеби поради съкращението, какво предсавлява IVF/ICSI на ЕЦ, в кои случаи се прави тази процедура?

редактирано от модератор, по молба на потребителя
« Последна редакция: Октомври 27, 2009, 08:56:46 am от StefiZ »
*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #18 -: Декември 26, 2008, 23:18:39 pm »
kala_, едва ли веднага трябва инвитро. По-добре съпруга ти да се консултира с уролог. А разширена спермограма правихте ли и какво казва доктора за резултата? Ако липсва нормална овулация причината се търси в нивата на хормоните. Инвитрото решава част от проблемите, ама далеч не всички. Потърси из форума - има доста иформация за клиники по стерилитет, ако още не сте се насочили към такава.
Желая ти успех и да не стигате до АРМ!
*
Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #19 -: Декември 27, 2008, 09:25:07 am »
Душка и аз съм в размисли дали да продължа на ЕЦ. Имам неуспешно ИКСИ, не отговарям особено добре на стимулация, напреднала възраст. При д-р Стаменов съм, той не беше особено въодушевен от идеята ми за ЕЦ говорим без никаква стимулация, каза че шансовете със стимулация са по-големи. Аз по-точно искам да опитам с тъй-наречения лимитиран цикъл но мисля че той не прави този вид. От това, което съм чела виждам, че това е по-успешния начин.