0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #320 -: Декември 19, 2008, 21:52:26 pm »
Нашите хора вече си свършиха предсрочно и икономично работата за тази година и днес вече излязоха преди всички в заслужена коледна ваканция!
Да, сега отиват на курсове ...
А бе на мен ми се ще на един друг курс да ги пратя (ама няма да пиша какъв, че ще ме баннат) и то с еднопосочен билет! :lol:

*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #321 -: Декември 19, 2008, 22:01:54 pm »
Пратих.
*
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #322 -: Декември 19, 2008, 22:14:20 pm »
Статията за хилавия електорат е грозна. Написана на улучен език, злонамерена и цинична. Що "хващате" вий полово преносими болести, бе, а сега ревете, на същия хал са и другите болни, болни с болни такива! Отврат.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #323 -: Декември 19, 2008, 22:30:05 pm »
Мдаа, и аз написах на СЕМ

Възмутена съм от това, което се случва след призива на уважаемия председател на Народното събрание.
Един народен представител си позволи да обижда публично двойки с репродуктивни проблеми, а вие защитавате наглото държане на управляващите.
Срамувам се, че съм българка, щом един човек, позволил си да надигне глас в подкрепа на обидените трябва да бъде санкциониран за гражданската си позиция.
Хубаво е да се самосезирате за репликите, които се чуват в националния ефир!
Аз съм една от тези жени, с репродуктивен проблем и отказвам да бъда третирана като крава за разплод!
Заставам твърдо зад "Шоуто на Слави" и неговите сценаристи!
С дълбоко неуважение

П.С. По въпроса за статията - журналистката може и да е добра, да пише добре, но не ми харесва залитането накрая на статията :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #324 -: Декември 20, 2008, 09:35:32 am »
Статията за хилавия електорат е грозна. Написана на улучен език, злонамерена и цинична. Що "хващате" вий полово преносими болести, бе, а сега ревете, на същия хал са и другите болни, болни с болни такива! Отврат.
Да, освен това, и коментарите под статии по въпроса, които са доста, напоследък, прекрасно демонстрират общественото мнение и защо все още е срамно за много хора с репродуктивни проблеми(мразя епитета "безплодни") да излязат от анонимност.

"Държавата не трябва да се меси и финансира изкуственото оплождане.Като не могат да намерят 3 бона за "ин витро" , с трици ли ще ги гледат после тези деца.Или после ще ревнат за помощи от държавата , защото децата са им гладни ?"
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #325 -: Декември 20, 2008, 09:58:55 am »
В брой 350 от 19 декември на вестник Труд има интервю със заглавие "Д-р Първанова не е почтена". Думите са на доц. Щерев. Аз съм изумена! Думите ми са изопачени, за да служат на нечии политически игри.
След частен разговор с доц. Щерев след срещата ни с г-н Бареков бях останала с убеждение, че той има желание да работим заедно, да огледаме тези параграфи от текста на законопроекта, които го притесняват и да преценим как от двата (законопроекта на д-р  Първанова за фонд АРТ и законопроекта на доц. Щерев за обществените фондове) можем да направим текст, който да е максимално полезен за ПАЦИЕНТИТЕ. След този разговор бях много обнадеждена, че ще имаме помощ от още едно място.
Вчера чета, че съм казала, че Зачатие е използвано от д-р Първанова, за да прокара в определена насока фонда. Изтръпнах при мисълта, че пациентите отново се изкарват като някаква футболна топка, която ще се подритва на политическото игрище. Припомнете ми следващия път да не се доверявам на доц. Щерев!
Не мога да си простя, че се съгласих на този разговор, че бях добронамерена и че повярвах, че той има желание да работим по текста на д-р Първанова.
Припомням - основните нападки срещу законопроекта са свързани с два текста в него, които регламентират ролята на Медицинския съвет в избора на клиники с добра успеваемост и на фармацевтични продкукти. Разбирам, че тези текстове настъпват разни интереси, не и тези на пациентите обаче! Когато попитах в същия този разговор доц. Щерев защо не е предложил промяна в тези текстове, след като само те го дразнят, той не ми отговори по същество, а започна да разказва за своя законопроект.
Аз виждам нещата така - не бяха предложени промени на текста, защото всички опоненти се надяваха, че в този му вид законопроектът няма да бъде гласуван. Така и стана. Сега опитите са насочени към създаване на конфликти между пациентските организации и д-р Първанова с цел криза на доверието, след която и през пленарна зала да не може да мине законопроектът. А там ще има възможност между двете четения да се направят промени в текста, така че да удовлетворяват всички страни.

Аз като председател на Зачатие и като пациент гарантирам, че не познавам по-почтен политик от д-р Антония Първанова! При първата ни среща преди месеци подходих с голямо внимание и недоверчивост, защото не можех да повярвам, че най-накрая действащ политик е решил да подаде ръка на двойките със стерилитет. Припомням, че доц. Щерев имаше тази възможност два мандата, но по неясни за нас причини я пропусна.
В течение на работата ми с д-р Първанова, се убедих в нейната съпричасност и отдаденост и тя спечели моето доверие. Убедена съм, че нейните действия и решения са продиктувани от искреното й желание да помогне на двойките с репродуктивни проблеми. Благодарение на нея създадохме ползотворни контакти и с други депутати, които си направиха труда наистина да прочетат текста на законопроекта и да лобират за него.
Писмо, подобно на този текст, изпращам и до вестник Труд. Ако някой от вас се чувства използван или излъган от д-р Първанова, нека също пише до журналистите. Ако вярвате в почтеността й, намерете начин да го покажете. Нека не позволяваме да сме заложници в политически игри!


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #326 -: Декември 20, 2008, 10:32:50 am »
За алтернативен законопроект на Щерев , разбрах от предаването при Бареков.
До този момент ,освен ,че отхвърляше този на г-жа Първанова, и противопоставяше нас на други болни , друго не се случваше.

Как така от Щерев излезе алтернатива , като само преди дни , твърдеше че няма да подкрепи фонд?
Удобно е да яхнеш вълната и да  прокараш собствения си интерес , лесно е да вървиш по утъпкан вече път.
Че го хваща амнезията ,  хваща го , не за години, за дни и часове "забравя" ,какво е казал и направил.
Малко ще е да кажа , че съм отвратена от това политическо "танго".
Но от всичко най-много ме боли , че този човек не показа с нищо уважението си към нас, даже напротив , политическо високомерие, странна апатия , скрити зад оправданието -конфликт на интереси.


Ани , ужасно съжалявам , че и твоето име замесиха в мръсни политически инсинуации ,Щерев отдавна захвърлил бялата престилка , е вече "виртуозен" политик!
Не мога да кажа ,че е неочаквано , това явно е "лайв стайл" на такива нито лекари , нито политици.
Потръпвам от зловонието !
Ще пиша , разбира се и още как! :x

п.п.Материала от "Труд" , може ли да се качи тук?
« Последна редакция: Декември 20, 2008, 11:40:33 am от Eфирче »
*
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #327 -: Декември 20, 2008, 10:56:11 am »
Мдаааа и мен това най много ме притесни, когато по медиите се твърди, че Зачатие е жертва на политически игри. Толкова им е изкривено съзнанието на тези народни избранници, че освен лъжи, интригантство и политически игри друго не им се върти из главата. Страх ме беше от това, за съжаление на там вървим. Искаме не искаме, ще бъдем въвлечени ако вече не сме в политечски инсинуации и провокации.
Що се отнася до г-жа Антония Първанова, аз имам поглед само от медиите. Добронамерен и отзивчив политик изглежда и точно с пояснението си, Ани ме кара да вярвам, че все пак има и човеци в парламента.
Слави Трифонов отново ме привлече, със съпричастността си към проблемите на нацията. Свидетели сме обаче отново на засегнато безочливо депутатско мислене, което неможе да приеме и да се прими с гражданската позиция особено когато се показва от ефира. Все още те се мислят за миропомазани и че след като властта е в тяхни ръце, могат да колят и бесят. Всяко противопоставяне на тяхно мислене, се приема като политическа игра/интрига и еветнуално желание за изземване на властта.
Въобще невярвам на комисии като СЕМ, Прокуратура и т.н. че могат реално,обегтивно да се самосезират, дори и да подкрепят гражданската позиция, те винаги ще вземат страната на народните ни избранници, защото гарван, гарвано око не вади. 
За Щерев не ми се и пише дори, досега този "лекар", освен да държи и устоява единствено своите интереси, друго не е показал, за дългият период през който е в парламента. В момента го доказва за пореден път и това ме отвращава.

 
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #328 -: Декември 20, 2008, 11:02:56 am »
Чувствам се все по-объркана. Имаме ли възможен пчеливш ход, изобщо? :(
*
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #329 -: Декември 20, 2008, 11:19:26 am »
Ето контактите на СЕМ:
Нека напишем писма:

КОНТАКТИ

СЪВЕТ ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ

Адрес: бул. ”Шипченски проход” № 69
гр. София
тел.: 02/ 9708810
факс: 02/ 9733769

e-mail: cem@cablebg.net


Аз изпратих писмо до тях. Смятам, че е мое задължение да застана зад екипа на "Шоуто на Слави", защото той застана зад всички нас в момент, когато ни беше най-необходим.
*
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #330 -: Декември 20, 2008, 11:34:43 am »
Моля за някакъв линк към интервюто в "Труд", за да отговоря по същество. Снощи седнах да пиша на журналистката от "Стандарт", но се отказах, тъй като реших, че не си струва да ограмптявам някого от купен вестник. Сега обаче, моля и за мейл на госпожа Здравкова така ли беше името?/, защото явно атаката в посока "Пациентите са използвани" не е от едно място. Единственият начин да не се оставят проводници на интереси да опорочават искането на пациентите, е да се пише до въпросните журналисти.
Както казва Мели, не е възможно в борбата за закон, който се гласува от политици, да не участват политици. Така че - дали някой харесва д-р Първанова или не - няма никакво значение. Подкрепата, която трябва дай окажем, е не политическа, а по работа, както се казва - по нашия въпрос.
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #331 -: Декември 20, 2008, 11:48:05 am »
 Прокуратурата отсвири Пирински Няма престъпление в "медийните атаки", отсече градският прокурор   
Виктор Леви
 
петък, 19 декември 2008

София

Прокуратурата няма да се намесва в спора между парламентарния шеф Георги Пирински и медиите. Това съобщи днес градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от БНР.

В четвъртък парламентарният шеф призова прокуратурата и СЕМ да се самосезират заради медийните атаки срещу Народното събрание. Във фокуса на журналистическото внимание през последните дни е скандалът в здравната комисия заради закона за "ин витро".

Държавното обвинение няма да се самосезира за материали, уронващи, според Пирински авторитета на Народното събрание, тъй като няма на лице престъпление, обясни Кокинов.

Прокуратурата не е майка и баща, има си условия при които може да се самосезира, най-вече когато има престъпление не може прокуратурата да решава всички проблеми в държавата, допълни градският прокурор. Той посочи, че има изпълнителна власт и контролни органи, които трябва да си свършат работа.

АСН
http://www.standartnews.com/news/details/id/18847/
*
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #332 -: Декември 20, 2008, 11:53:22 am »
Ефирче, супер новина. Поне прокуратурата излезе с адекватно становище.
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #333 -: Декември 20, 2008, 12:11:14 pm »
още интересни коментари по темата:

Пирински казал, че било нарушаване на конституцията да се оплювал парламента по медиите. Аз прегледах конституцията и не можах да разбера на какво основание е базирано твърдението му. Или по-точно интерпретацията му е доста фриволна. В конституцията пише следното:

Член 1.2 Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция – сиреч господин Пирински, всеки може да казва каквото си иска, защото ви е началник, а вие сте му подчинен

Член 1.3 Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет – сиреч господин Пирински, Народното събрание, партия, министър или депутат не може да се отъждествява с народа и държавата, и следователно не може да изисква защита, срещу оплюването му, като защита за държавата

Член 5.1 Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат – само да напомня този факт, ако някой закон или подзаконов акт на пръв поглед казва друго

Член 38 Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения. - Сиреч, ако някой си мисли за себе си, че парламента не си върши работата качествено, това не ви дава основания да го преследвате

Член 39.1 Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. - сиреч ако някой си изразява мнението, това не значи, че можете да го преследвате

Член 39.2 Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. - сиреч ако смятате, че доброто ви име е нарушено, или се призовава към промяна за конституционният ред, докажете го и си потърсете съдебно обезщетение. Аз персонално не видях да се иска никъде промяна на конституционният ред

Член 40.1 Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура. - сиреч предложението за сезиране на СЕМ и подобни изисква точна мотивировка

Член 40.2 Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си. - тоест заведете дело, ако го спечелите и бъде взето решение и бъде изпълнено до 24 часа, ок. Извън това, всичко друго са си празни приказки

Член 43.1 Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации. - само да напомня


http://delian.blogspot.com/2008/12/blog-post_8825.html

Да ,Hri,сега остава и СЕМ днес да бъде адекватна , за да повярвам , че няма политическа цензура.
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #334 -: Декември 20, 2008, 13:06:52 pm »
Здарвйте момичета , някой може ли да отвори форума на левски, защото ми се струва че го спряха :?

Сорка , форума си работи , кликнала съм на грешен линк   :oops:
« Последна редакция: Декември 20, 2008, 13:40:55 pm от marinex »
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #335 -: Декември 20, 2008, 14:10:28 pm »
    2008-12-20 13:31:30 - ДЕКЛАРАЦИЯ


ДЕКЛАРАЦИЯ

Съветът за електронни медии, като спазва Конституцията на Република България и се ръководи от интересите на обществото, има задължението да гарантира свободата на словото и правото на информация в една плуралистична медийна среда. При осъществяване на своята дейност, Съветът не е упражнявал цензура и няма да допусне намеса в съдържанието на предаванията на радио- и телевизионните оператори. Наред с това, СЕМ е призван да гарантира на слушателите и зрителите защита на личната им неприкосновеност, недопускане на предавания, които съдържат език на омраза, създават нетърпимост между гражданите, противоречат на добрите нрави, внушават национална, политическа, етническа, религиозна или расова нетърпимост.
Като отстоява тази позиция, Съветът за електронни медии се самосезира и още на 5 ноември 2008 г. проведе работна среща с представители на Съюза на българските национални електронни медии и инициира публична дискусия “Враждебната реч и езикът на омразата в електронните медии”.
Съветът за електронни медии е убеден, че проблемите, свързани с подбуждането към ненавист, основана на пол, религия, етнос или раса, както и тревожното засилване на словото на омразата в радио- и телевизионни предавания, могат да се решат единствено с общите усилия и добрата воля на операторите, регулаторните органи и неправителствените организации.
Убеден в необходимостта от по-активни обществени дебати, Съветът за електронни медии:
• Организира публична дискусия: “Враждебната реч и езикът на омразата в електронните медии” на 15 януари 2009 г. от 11,00 ч. в заседателната зала на БТА, с участието на всички заинтересовани организации.
• Създава Експертен съвет като консултативен орган към СЕМ, в който ще покани за участие известни експерти от различни области на обществения живот.
Съветът за електронни медии, като независим специализиран орган, и в бъдеще ще упражнява надзорните си функции и ще прилага разпоредбите на Закона за радиото и телевизията, особено по спазването на основните принципи на радио- и телевизионната дейност.
http://www.cem.bg/r.php?sitemap_id=111&id=2861

http://www.focus-news.net/?id=n1099639
« Последна редакция: Декември 20, 2008, 14:24:06 pm от Eфирче »
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #336 -: Декември 20, 2008, 17:34:29 pm »
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=358039.0

Вижте това , и кажете ние къде сме?Тези хора защитават и нашите интереси ?Моля за становище на Зачатие , за да знаем все пак какво правим.Благодаря предварително , за мен в важно да сме заедно.
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #337 -: Декември 20, 2008, 18:02:21 pm »
Маринекс,
ще ти отговоря от мое име. Не видях тези хора да се борят за нещо. Просто ще пият чай
Цитат
Ей така,за здравето на депутатските майки,които предполагам много са изстрадали последните години Laughing Laughing Laughing...
.

Това не е форум на хора, търсещи къде и с кого да протестират.
Всички тук се бориме за една кауза, отстояваме я и ако се НАЛАГА протестираме. Това не ни е основно занимание.

lb2f
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #338 -: Декември 20, 2008, 18:09:02 pm »
Благодаря за личното мнение Джаз .Дано все пак от Зачатие има становище.В една от точките , хората застават зад фонда с нас.Знам , че сега кой за каквото се сети , за това ще протестира , но все пак ние къде сме.Виждаш , че се перефразират думите на нашите мили момичета , медийте си пишат и говорят каквото си искат.за това пуснах линка тук , за да знаем ясно къде сме.Предполагам , че доста от нас си задават същия въпрос.
*
Re: Фонд "Асистирана Репродукция"- последствията!
« Отговор #339 -: Декември 20, 2008, 19:04:35 pm »
Благодаря за личното мнение Джаз .Дано все пак от Зачатие има становище.В една от точките , хората застават зад фонда с нас.Знам , че сега кой за каквото се сети , за това ще протестира , но все пак ние къде сме.Виждаш , че се перефразират думите на нашите мили момичета , медийте си пишат и говорят каквото си искат.за това пуснах линка тук , за да знаем ясно къде сме.Предполагам , че доста от нас си задават същия въпрос.
Днес от обяд се чудя дали да питам същото  :oops:, но нали вчера Jam каза, че към момента Зачатие няма да предприема протестни действия (или нещо такова беше и моля за извинение ако перефразирам грешно), та си трая де.