0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #280 -: Декември 12, 2008, 10:14:19 am »
Още не мога да си събера мислите , но ужасно съм щастлива от факта , че двете пациентски организации и специалистите са толково единни в борбата! 2bg
Според мен стратегията и в двете предавания беше блестяща.
Скандала не взе цялото ефирно време , той беше начална точка за търсене на далеч по-важни отговори , а именно - чели ли са изобщо закона , защо отново искат да ограбят и тези пари , защо нямат разумно контрапредложение, познават ли проблема ,какви са им аргументите .
Лъсна цялото им невежество , алчност и бруталност.
Сякаш са извънземни-те не знаят защо са там(в парламента) , те нищо не знаят!

Финала на разговора по Нова- Радина разпореди  :) на "мноогоуважаемите" депутати , да гласуват проектозакона на първо четене и после да се изявяват в ролята на законотворци-срещу нея, останаха увиснали две депутатски челюсти. :lol:
По БТВ ,Ани контрира опозиционерката с кратки и остри фрази по отношение на "взаимодействие" държава-граждански организации и омаломощи опита й ,да заяви ,че работи в интерес на пациентите.
Страхотно участие и на д-р Стаменов и д-р Табакова , те от света на практиката , болката , знанието  и "онази" от света на слепите , алчните, истерично не искащи да пуснат кокала.
Доколкото разбрах е изпратено писмо до Европейската комисия по защита правата на пациента!
Атака по всички фронтове!
А нашия фронт????
*

    Eti76

  • ***
  • 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #281 -: Декември 12, 2008, 10:16:12 am »
Момичета, дано поне за малко сте почувствали отношението на политиците, които УЖ ни подкрепят, АМА.....
И днес видяхте само 3-4-ма от тях и то с внимателно подбрани, като за пред медиите, изказвания. Видяхте ли как знаят само - това не е добре, онова не е правилно, но без никакви конструктивни предложения! Видяхте ли как ни сравняват с другите болни? Как било важно Министерството на здравеопазването да управлява средствата (като се има предвид, че там никой не разбира нищо от инвитро, а и прозрачността е никаква)? Как хем структурата на управление на предложения Фонд била твърде сложна, бем нямало прозрачност!!! И Китов това дето го говори за конфликта на интереси, чел ли е въобще проекто закона? Та как точно ще се манипулира този Управителен съвет, като в него ще има 3-ма зам. министри, шефа на медицинския съвет, шефа на обществения съвет (като единствено "ние" там - представителите ни от пациентските организации ще работят без пари) и управителя на фонда. И ако това не е прозрачно управление, здраве му кажи!
Е, сега поне знаете какво са политиците - гледат те в очите и завоалирано си казват това, което им е удобно, без въобще да ни чуят и да зачетат позицията на пациентите!
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #282 -: Декември 12, 2008, 10:23:51 am »
най- смешното е ,че в опита си уж да докажат ,че в предлагания от нас фонд няма да има прозрачност те цитираха случаи от други фондове , в които зам. министри са замесени в корупция, с което явно доказаха , че корупцията и непрозрачността е там - на държавно ниво и там където няма контрол от пряко засегнатата страна. Те не можаха логично да отговорят на това , което каза Ани , че представители на бизнеса са готови да спонсорират фонда, но не и ако той се управлява от здравната каса или министерството.
А относно "ин виво" всички се убедихме ,че гарван гарвано око не вади, никой от господа депутатите ни чул ни видял
http://www.dnes.bg/article.php?id=62503
« Последна редакция: Декември 12, 2008, 10:30:00 am от krisi1812 »
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #283 -: Декември 12, 2008, 10:26:43 am »
за пореден път се убедих, че на управляващите не им пука. оставем без коментар за Китов. :x
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #284 -: Декември 12, 2008, 10:31:13 am »
Т.е Някой се страхува от нашия контрол.
Ами разбира се, че се страхуват от контрол. Това им е основния проблем според мен. Как иначе ще влизат пари в техните джобове.
Според мен трябва масиран натиск в няколко посоки-медии, международни институции и протест защо не. Сега още докато темата е гореща имаме шанс да ни чуят.
Д-р Стаменов и д-р Табакова както и Ани бяха страхотни. Депутатаката от КБ беше много нагла. Тя използва този аргумент, че други болни също ще искат фондове и се опитва тук да създава конфикликт. Въпреки, че д-р Стаменов се опита да й обясни, че нашия проблем е социален, ние не сме болни.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #286 -: Декември 12, 2008, 10:46:25 am »
Благодаря ви Ани, д-р Стаменов и д-р Табакова!

Толкова смело и интелигентно защитихте нас пациентите!
:heartbeat:  :lovedock:
Щастлива съм, че ви познавам!


 Депутатаката от КБ беше много нагла.

Държанието и беше меко казано нагло.
Винаги съм се изумявала от подобно поведение. Как е възможно жена да има подобно отношение към толкова болен проблем? Такова бездушие... Отвратих се ...

« Последна редакция: Декември 12, 2008, 10:52:26 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #287 -: Декември 12, 2008, 10:46:59 am »
и в dir.bg излезе статия, посветена на репортажа от тази сутрин в Нова телевизия.
http://dnes.dir.bg/2008/12/12/news3729029.html
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #288 -: Декември 12, 2008, 11:06:20 am »
Въпреки краткото време, с което разполагаха, мисля, че се казаха много неща. Д-р Стаменов беше видимо бесен, но успя да каже много важни неща и то право в целта. Много мезарадва как й каза на онази, че при него идват и хора от коридорите на БТВ и от Народното събрание, опитвайки се да демонстрира, че това е социален проблем, срещу който никой не е застрахован. И е много тъпо в крайна сметка да плюеш и да намираш кусури на някакво решение след като сам не даваш по-добро. Излиза като от шопския фолклор: "Епа я не знам как ше е ама и така нема да е". Това само показва колко са жалки и безсилни. Не знам дали забелязахте леката усмивка на въпросната "социалистка", когато обясняваше на д-р Стаменов, че и ако парите минават през касата пак можело да има контрол. Той я контрира, че е цяло чудо ако въобще допуснат специалисти на някое заседание на ЗК, а пък ако това се случи, не им дават да се изкажат по никакъв повод. Това ми напомня на друга крилата фраза от не чак толкова далечното минало: "По въпроса за плурализЪма две мнения да няма". Ама що ли се учудвам? Та те същите ни управляват. Жалко, че са леви и по презумпция би следвало да провеждат социална политика..
Ани също много ме зарадва. И тя беше кратка и целенасочена. Добре обясни как от МЗ ни предлагат да си решаваме репродуктивните проблеми с презервативи..

Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #289 -: Декември 12, 2008, 11:59:22 am »
само като чуя протест и ми щръкват ушите. Само кажете кога и почваме организацията. Имаме една чудна идейка от преди 2 години - протест с празни бебешки колички. Единственото, което е нужно, е ясна и кратка формулировка на нашите искания.
Сори че съм потънала, ама се включвам сега, по-добре късно отколкото никога.
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #291 -: Декември 12, 2008, 12:21:50 pm »
<a href="http://kalendar.novatv.bg/img/flvplayer.swf?Movie=http://images.novatv.bg/2008/12/12/2418.flv&amp;Image=http://images.novatv.bg/2008/12/12/in%20vitro/400x300.jpg" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://kalendar.novatv.bg/img/flvplayer.swf?Movie=http://images.novatv.bg/2008/12/12/2418.flv&amp;Image=http://images.novatv.bg/2008/12/12/in%20vitro/400x300.jpg</a>
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #292 -: Декември 12, 2008, 12:26:01 pm »
Доколкото разбрах е изпратено писмо до Европейската комисия по защита правата на пациента!
:balk_47: Това е начинът според мен! "И до Папата ще пишем ако трябва!" Мисля, че е по-добре така отколкото да им правим удоволствие да ни гледат пред парламента.
« Последна редакция: Декември 12, 2008, 12:38:51 pm от eterna »
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #293 -: Декември 12, 2008, 12:27:24 pm »
Аз, писах на Карбовси преди няколко дни - нямам никакъв отговор за съжаление, но пишете и вие!!! :goodluck: :crossfingers: :balk_602:

Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #294 -: Декември 12, 2008, 12:46:00 pm »
Мерси за линка, Дони.
Отново го изгледах, сега вече цялото, но не съм пропуснал кой знае какво.
Тези двамата пуеци, и двете кокошки по БТВ бяха върха на цинизма.
Кво да се притесняват че засегнали някой си, тях не ги е срам че се държат цинично и в национален ефир. И докато там на срещата свидетели са били малко хора, тук са доста повече...... Благодаря за участието на Радина, Мария, д-р Стаменов, д-р Табакова, Ани....как издържаха да не ги фраснат по самодоволните мутри, не знам  :? :x :?
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #295 -: Декември 12, 2008, 13:46:36 pm »
А според мен трябва да си помогнеме сами. Сега е времето за натиск! Протест му е майката! За да ни видят и чуят!

Напълно подкрепям!!! Трябва да се обединим, няма време, наистина!
Още ми се повръща от сутринта, не мога да си събера мислите!
Отвратена съм :x
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #296 -: Декември 12, 2008, 14:03:52 pm »
А според мен трябва да си помогнеме сами. Сега е времето за натиск! Протест му е майката! За да ни видят и чуят!

Напълно подкрепям!!! Трябва да се обединим, няма време, наистина!
Още ми се повръща от сутринта, не мога да си събера мислите!
Отвратена съм :x

Съгласна съм!!!
Благодаря на д-р Стаменов,Ани,Радина,Мария,д-рТабакова!
За останалите участинци в разговора просто неискам да коментирам :x
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #297 -: Декември 12, 2008, 14:14:04 pm »
Не мога да повярвам, че съществуват толкова нагли и некомпетенти хора като въпросния Китов :x Направо ми идеше да го фрасна по тъпата самодоволна мутра :x Отвратена съм....
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #298 -: Декември 12, 2008, 14:21:15 pm »
Няколко пъти преглеждам репортажите-нямам думи да опиша възмощението си.Мисля си,ако някой психолог направи анализ на поведението и жестиколирането на Китов,какви ли ще са изводите.Това негово ехидно подсмихване,обръщенито му на "ти",облизването,потъркването,място не можа да си намери,без да съм специалист ми е ясен :x
И в другият дебат имаше подобна персона,но тя размахваше пръсти поучително и назидателно.
Казвам си не издребнявай,но как,като болшинството от които чакаме разбиране и адекватност са като въпросните участници.
Доколкото разбрах е изпратено писмо до Европейската комисия по защита правата на пациента!
Аз също подкрепям!Мисля си,че само реакция или отзвук от ЕС може да ги стресне.
Но...
Благодаря на д-р Стаменов,Ани,Радина,Мария,д-рТабакова!
:balk_47: Това е начинът според мен! "И до Папата ще пишем ако трябва!" Мисля, че е по-добре така отколкото да им правим удоволствие да ни гледат пред парламента.
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #299 -: Декември 12, 2008, 14:23:30 pm »
Съжалявам,това с цитатите съм го пообъркала,но вие ще ме разберете :oops: