0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #980 -: Ноември 14, 2009, 11:18:03 am »
Ехххххххххх, милички! Колкото и да е трудно , трябва да продължите борбата! :(
*
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #981 -: Ноември 14, 2009, 13:18:52 pm »
След това преглед на 5-6-7 ден, както вече ти писах, от 7-ми ден започва стимулация, по принцип с гонал 225, а от 9-ти ден на мен ми беше включен оргалутран.

Душе, понеже прочетох, че си била на леко стимулиран с антагонист. Съвсем скоро четох, а после и се консултирах с водеща АРТ клиника в Щатите и там бяха категорични, че антагониста е само за млади жени със запазен ЯР и в никакъв случай за такива с намален или с ПКЯ. Идеята е, че ако се получи/а то почти винаги се получавал/ и най-малкия пик на ЛХ, дори и да е овладян след това скaпвал яйцеклетките. Твърдо са против и Flare-up защото с лекия пик на ФСХ в началото пак се отделя минималко количество ЛХ, което от своя страна води до лошо качество на яйцеклетките. Според тях един от важните фактори за изхода на процедурата е правилния протокол. За "каки", като нас  :wink: се препоръчва агонист/антагонист блокаж/минимални дози/ или estrogen priming / подобен на Маркес/

Благодаря ти,Ocean за информацията...надявах се ,че нещата няма да са толкова зле,но уви :(...да се надявам,че поне стойностите на ФСХ ще са добри.Тогава ще имам по-добри шансове за бебче,нали?...или се лъжа :(

Шансове винаги има, важното е да се борим за тях и да не преставаме да вярваме!
*
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #982 -: Ноември 14, 2009, 15:51:35 pm »
Момичета, днес ми е 12-ти ден от стимулацията. Вчера бях на преглед и дадох кръв за хормони и днес ме извикаха пак. Питах д-р Владимиров има ли проблем. Каза, че естрадиолът ми е висок и затова искал да ме види пак. Имам 15 фоликула (най-големият е 16мм). След днешните изследвания ми предписаха само Декапептил 0,1. Досега бях (освен Декапептила)от 1-ви ден на цикъла на Пурегон 300, на 5-ти ден добавиха Мерионал 300. След това смениха Пурегона с Гонал 300, а Мерионала с Меногон 300.
В понеделник съм пак на преглед и изследвания за хормони. Мислите ли, че има опасност да ми прекратят процедурата? Владимиров на прегледа каза, че просто организма ми произвежда повече естрадиол и това не можело да се повлияе. С този брой фоликули нямало опасност от хиперстимулация.  Но защо ми спряха инжекциите? Дано не прекратят процедурата! За съжаление не знам стойностите на естрадиола, а когато ми дадоха бележката с предписан единствено Декапептил, не успях да го осмисля и да питам на място има ли проблем.
« Последна редакция: Ноември 14, 2009, 15:57:38 pm от Meme »
*
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #983 -: Ноември 14, 2009, 19:02:53 pm »
Meme, чувала съм от други момичета, че ако Е2 е с високи стойности, 1-2 дни им изписват само декапептил н-р, за да се свали стойността. Но при повечето от тях е имало опасност от хиперстимулация, а при теб казваш, че няма такава вероятност. Д-р Владимиров си знае работата, винаги довежда нещата до пункция. Не се притеснявай. Стискам ти палци.
Оcean, благодаря ти за информацията и за интереса към моята скромна особа.  :lol: Сега си погледнах протокола от стимулацията. Ще напиша по-точно, че може да съм подвела някой.
7 ден - преглед, ПКК, СУЕ, вирусология и разни други неща, хормони и Gonal 225
8 ден - Gonal 225
9 ден - Gonal 225 и Orgalutran 0,25
10 ден - преглед, хормони, Gonal 225 и Orgalutran 0,25
11 ден - Gonal 225 и Orgalutran 0,25
12 ден - преглед, хормони, Gonal 225 и Orgalutran 0,25
13 ден - Orgalutran 0,25 и Ovitrelle - 21 часа
14 ден - ---
15 ден - 9 и 30 часа - Punction - 2 фоликула, 2 яйцеклетки
16 ден - ---
17 ден - 12 и 30 часа - трансфер на 2 ембриона - на 4 и на 5 деления
Ако имаш коментар, ще ти бъда задължена.

Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #984 -: Ноември 14, 2009, 19:30:43 pm »
Meme,при първия ми опит естрадиола беше скочил доста и д-р Владимиров ме остави само на декапептил, спомням си, че от четвъртък ми го спря, а пункцията ми беше в понеделник, предполагам че и при теб ще е така. Не се притеснявй, няма опасност да ти прекрати пункцията. Желая ти успех!!!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #985 -: Ноември 14, 2009, 20:22:47 pm »
Душе, понеже прочетох, че си била на леко стимулиран с антагонист. Съвсем скоро четох, а после и се консултирах с водеща АРТ клиника в Щатите и там бяха категорични, че антагониста е само за млади жени със запазен ЯР и в никакъв случай за такива с намален или с ПКЯ.


позволявам си и аз  да се включа:
Аз съм правила  опит на "естествен " цикъл при д-р Владимиров и бях по същата схема както du6ka.И  при първия започнат и прекратен /поради други инадикации / опит ,и при последния с високи дози  -пак бях на антагонист.На следващата среща  ще  го попитам  за  мнение по въпроса.
При мен проблема не е ЯР . 
И макар д-ра д-ра каза ,че не говорим за поликистоза /макар да  си намирам комплексно доста от симптомите на ПКЯ/,а че говорим "само  за поликистозен яйчник"-цитирам думите му ,като това така и не ми се  е изяснило какво точно означава.

 :crossfingers: Meme


*
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #986 -: Ноември 14, 2009, 22:33:17 pm »
Ами, Душе, това си е къс, полустимулиран с Антагонист блокаж, както и да го погледнеш. Консултирай се с д-р Владимиров по въпроса, но това, което аз разбрах е, че най-добрия вариант за намален или ИЯР е Агонист-Антагонист блокаж в минимални дози или Еstrogen Рriming /Маркес/. От другите файда няма, даже и да има яйцеклетки, то те не били с такова качество.

Също казват, че при използването на Агонист-Антагонист , при жени с ИЯР чийто нива на ФСХ често били доста над горна граница, канцелираните цикли са под 10% (много по-ниски от очакваните). Много от тези пациенти, на които преди това им е казвано, че трябва да се откажат от използването на собствените си яйцеклетки и да преминат към донорство,  в последствие са продължили и са стигнали до жизнеспособна бременност с използването на Агонист-Антагонист или Еstrogen Рriming
 
Meme, това е Coasting. Целта е Е2 да спадне и в същото време фоликулите да пораснат достатъчно за да може да се сложи hCG-то.
*
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #987 -: Ноември 14, 2009, 23:11:31 pm »
Там чакахме около час, и ембриоложката заявява един не се е развил още не пърият ден, други пет унижожени, ама защо без отговор. Два ще ти върнем. До тук добре, но аз не съм сигурно точно какво направиха с тях защото още на следващият ден има леко прокъвяване, а на четвъртият ден дойде и цикъла, които и до днес не спира!

По този начин се процедира винаги при бластоцист трансфер, който се прави на 5-ти ден. По закон, на етап "бластоцист" могат да бъдат върнати не повече от 2 ембриона. Останалите се унищожават, защото в тази клиника не се замразяват ембриони на фаза "бластоцист" заради почти нулеви шансове за оцеляване след размразяване (а не за да ги трансферират на някой друг). При мен и двете процедури завършиха с трансфер на 2 бластоциста и унищожаване на останалите. Ако сте подписали и декларацията, с която декларирате че знаете колко ембриона и на какъв етап ви връщат, както и броят на тези за унищожаване, значи всичко документално и иначе е наред. Просто не може още от деня на пункцията да се определи чии ембриони ще могат да бъдат оставени за бластоцисти и в момента, в който ембриоложката прецени, че отговарят на критериите е за предпочитане да се оставят, най-малкото заради увеличаване на шансовете за забременяване на около 50%. Трансфер на бластоцисти е имало и изобщо не подлагам съмнение коректността на процедурата. Това, че ти е дошъл цикъл по-рано е от реакция на собствения ти организъм, а не заради объркване на трансфера. Съжалявам за неуспеха и разбирам огорчението, разочарованието и съмненията ти. Но мисля, че първите ще ги преодолееш, а за последното нямаш основание :wink:
« Последна редакция: Ноември 14, 2009, 23:13:38 pm от via »


*
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #988 -: Ноември 15, 2009, 01:10:36 am »
Оcean, много ти благодаря за обясненията. Понеже ми предстои след нова година още един, последен опит, искам да направя каквото е необходимо. Д-р Владимиров настоява за Маркес протокол, а аз, тъй като не мога да си го позволя, държа да направим още един на спонтанен цикъл, както той го нарича или както обясних горе. Ще се опитам да говоря с д-р Владимиров, да видим какво ще каже и той. Благодаря ти още веднъж. На теб желая много късмет и сбъдване на мечтите ти.

*
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #989 -: Ноември 15, 2009, 09:38:54 am »
Душе, разбира се, че и финансовата страна е много важна. Но от друга страна, като погледнеш е още по-важен крайния резултат.
Това, което пропуснах да кажа е, че разликата м/у Агонист-Антагонист и Еstrogen Рriming е само Естрогена/единия е със,а другия без/ За жени с намален се препоръчва Агонист-Антагонист, а за тези с ИЯР - Еstrogen Рriming/Маркес/
Д-р Владимиров най-добре е запознат със състоянието на организма ти. Според мен обсъдете вариант за блокаж с минимални дози за да не се налагат високи ФСХ и същевременно да се блокира ЛХ-то.
Разбира се цялата тази информация е от щатска клиника. Всичко е много индивидуално и до някъде си е до късмет.
Каквото и а решите ще стискам силно палци този опит да е твоя! 
*
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #990 -: Ноември 15, 2009, 10:26:42 am »
Оcean, много ти благодаря, мила.

*

    sneki97

  • *
  • 36
  • това което не ме убива , ме прави по силна
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #991 -: Ноември 15, 2009, 10:39:37 am »
Е момичета мисля,че е време малко да внеса добро настроение.Вчера бяхме на преглед 10дена след положителния тест и видяхме на ултразвука две плодни сакчета, за мен те бяха две черни мехурчета на екрана ,но това което изпитахме и двамата със съпруга ми не може да се опише с думи .Пожелавам на всяка една от вас да го изпита,така че борете се момичета това си заслужава,колкото и да си мислите,че повече нямате сили да се подлагате на всичко това БОРЕТЕ СЕ :youwoman:.Знам какво е разочарованието след неуспех изпитала съм го два пъти,но не се предадох,въпреки това че някои хора ме съветваха да спра и да не си причинявам повече болка,аз вярвах,че този ден ще дойде ВЯРВАЙТЕ и вие....... :grouphug2: а също така имаите и пълно доверие в доктора и целия персонал те най-добре знаят кое е добро за вас,аз им се доверих напълно.И да не забравяме БОГ ДА ВИ ПАЗИ...защото док връща ембрионите в нас,но след това сме в божиите ръце
*
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #992 -: Ноември 15, 2009, 10:57:12 am »
sneki97, браво, мила, чудесна новина.  :lol: Дано всичко е наред до края с твоите две бебчета. Дано всички тук усетят това, което вие сте преживели вчера със съпруга ти.

Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #993 -: Ноември 15, 2009, 16:10:01 pm »
Ееее sneki97,браво.Толкова ме зарадва.И то не едно,а две плодни сакчета.Нямам думи,много съм щастлива и се радвам за теб.Във вторник и аз съм на преглед и после ще се чуем.Прегръщам те и се пази
*
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #994 -: Ноември 15, 2009, 21:25:58 pm »
Цитат
По закон, на етап "бластоцист" могат да бъдат върнати не повече от 2 ембриона. Останалите се унищожават, защото в тази клиника не се замразяват ембриони на фаза "бластоцист" заради почти нулеви шансове за оцеляване след размразяване (а не за да ги трансферират на някой друг).

Благодаря via! Именно за това ми е мисълта. Не мога да преглътна не огорчението за неуспешният опит, а това че никой не ни информира за какво става въпрос. Дори след многократните ни въпроси, не искам да се повтарям, но точно затова попитах първо защо ни остават на бластоцист - с отговор така са решили ембриолозите, но по закон трябва аз да се съглася, ама никой не ни пита и второ когато ги попитах зашо връщат само два и пет унищожават не получих никакъв отговор. В последствие в интернет разбрах че така се процедира. Разбираш ли за какво е огорчението, по време на стимулациите след многократни питания разбрах че имам 16-17 фоликула, размер, как растат, добре ли са - останаха без отговор. Никой не ти казва резултатите, искам копия - много сме заети , утре или по-късно. Но в деня на пункцията, веднага проформа фактура и ясно заявено да се плати до трансфера. Как за това се намери време да се каже, а за останалите неща се мълчи. За това ми е огорчението, всички знаем колко процента е успеваемостта, и сме наясно с какво се заемаме. Ние не получихме информацията която е необходима, за да бъдем спокойни и да чакаме чудото да се случи.
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #995 -: Ноември 15, 2009, 23:41:33 pm »
 Здравейте! Петък 13 започна и моя втори опит.Надявам се тази дата да ми донесе много късмет.
Стана ми интересно коментара на Океан че антагониста не е подходящ за жени с ПКЯ.На мен д-р Владимиров ми смени протокола от дълъг на антагонист този път.Реших веднага да се информирам и от това,което намерих разбрах че е подходящ при жените с поликистоза.Аз съм с лека поликистоза и не вярвам да го предприеме ако не е подходящ.При първия ми опит се получи хиперстимулация,която е много вероятна при ПКЯ,а с антагониста до колкото разбрах се избягва тази вероятност.
Надявам се този път да успеем.
 На всички с отрицателни резултати,много сили да ги преодолеят и пак напред!
 Желая късмет на всички в процедура!
 
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #996 -: Ноември 16, 2009, 09:04:58 am »
Здравейте, и моят първи опит започна. От 14 /събота/ съм на Естрофем 2х1 и на Синарел 2х1 впръскване. Преди това Марвелон 20 дни. Не съм коментирала нищо с него за това на какъв протокол съм и какво точно смята да предприеме. Аз съм с намален ЯР. Владимиров препоръча Ин-витро, имам спонтанна бременност завършила с миссед. Спермограмата е ок с леко намалена морфология, но той каза, че не необходимо ИКСИ. Моля за мнения относно протокола. От това което изчетох май става въпрос за Маркес.
Имам страхотно главоболие и съм с постоянно подути крайници, абе май цялата съм се подула. Дали това е от медикаментите?

*
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #997 -: Ноември 16, 2009, 11:09:35 am »
Благодаря ви много, момичета! Днес фоликулите бяха 19-20мм, д-р Владимиров каза че пункцията ще е четвъртък-петък. Преписах си стойностите на хормоните. На 12-ти ден от цикъла са били Е2-4031, Прогестерон - 1,7 hLH - 0,5. Сега се закахърих за прогестерона, макар че д-ра не спомена нищо за него  :?.
Много хубава новина sneki97 :) Дано всичко се развива добре и да гушнеш две сладки малки човечета!
stoeka71, много съжалявам за случилото се! Видяхте ли се с Владимиров поне да ви обясни какво точно се е случило и защо толкова рано си прокървила?
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #998 -: Ноември 16, 2009, 16:45:36 pm »
Момичета,срещата ми с Д-р Владимиров е в четвъртък.Тово добре,но като чета във форума ми става ясно ,че при мен най-вероятно става дума за намален ЯР.Естрадиола,ФСХ и ЛХ са високи.Какво ще стане не знам!?Дали и на мен ще ми предложат донорски яйцеклетки?УЖАС!!!Съпругът ми много не се вълнува от тая работа...
Re: ИНВИТРО ПРИ Д-Р ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #999 -: Ноември 16, 2009, 17:05:29 pm »
Момичета,срещата ми с Д-р Владимиров е в четвъртък.Тово добре,но като чета във форума ми става ясно ,че при мен най-вероятно става дума за намален ЯР.Естрадиола,ФСХ и ЛХ са високи.Какво ще стане не знам!?Дали и на мен ще ми предложат донорски яйцеклетки?УЖАС!!!Съпругът ми много не се вълнува от тая работа...

Бъди спокойна! И аз така се шашкам всеки път и нищо съществено не питам! Просто се успокой и си вземи всички изследвания с които разполагаш. Само док може да каже да донорски яйцеклетки  :balk_77: