0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #20 -: Септември 09, 2008, 10:02:58 am »
Гери, аз мисля, че каишките са голямо удобство за майката, но като всички подобни удобства, моята дъщеря ги отказваше категорично. Иначе, наистина те са за вече малко или много ходещи деца.
Цвети, мерси за хубавия разказ. И аз съм чувала хубави неща за австрийските селца. За съжаление на мен Флоренция въобще не ми хареса, стори ми се като мъртъв град с тежка архитектура, която те натиска и безкрайните тълпи от хора и превозни средства по тесните улички. Не знам, през цялото време имах чувството, че не мога да дишам, даже 2 пъти припадах. Но пък имам много други любими места в Италия. От по-малките градчета, много ми хареса Асизи и Пиза, а Рим ми е най-любимия град и с голямо удоволствие бих живяла там. В Пиза успяхме да се разходим и по  малките улички, усещаше се някакво спокойствие въпреки многото хора и затова много ми хареса.
<br />[link=http:
*

    mecheto

  • ****
  • 753
  • на мама джудженцата
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #21 -: Септември 09, 2008, 13:15:44 pm »
...

Мечето, дано да слушат малките, макар че честно не те виждам. Ако сте със самолет как ще сте вътре, като при излитане и кацане, детето се прикрепя към колана на родителя. Андрея хич не пътува хубаво, нито на 4,5 месеца, нито на 1 год и 3месеца.
Да, със самолет, няма друг превоз :wink:. Не ми се мисли, но нямам друг избор, ще мине и това.
Мили момичета, нали помните че писах за баща ми, който имаше съмнения за тумор? Е, да, тумор е, но доброкачествен. Ноември ще ходим да го махат с лазер. Благодаря ви за подкрепата, ОБИЧАМ ВИ :grouphug2:

Сега да ви се оплача... Сами падна от леглото надолу с главата на плочките :(. Бях ги сложила да спят, но те винаги първо си играят, пищят и подскачат в леглата, и изведнъж чух "Туп" и рев, ама рееев!!! Ужас! Това дете ще ме побърка, див е като за 3ма. Незнам защо, но очаквах нещо такова да се случи, защото той се кътери навсякъде, ама аз съм за бой, че все се каня и нищо не сложих на земята, барем да омекоти евентуално падане(което вече е факт!) Веднага пратих татито за дюшеци. Малкия вече заспа, но на мен още ми е заседнала буца в гърлото. И това баш на връх РД-то им :(.
Айде, излях си отново душичката и простете за гългия пост :oops:
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #22 -: Септември 09, 2008, 14:16:19 pm »
Вече е вторник, пък аз не мога да стигна до седмичната  :lol:
Добре дошли на завърналите се от почивка  :D
Цвети, вече нямам търпение да видя Мона  :D
Мече, радвам се за баща ти. Дето се вика - малкият дявол. Лека процедура и бързо възстановяване. Да нацелуваш мечетата  :D Сами по кратунката  :D
Леко и кротко пътуване ти пощелавам  :)
На нас ни предстои ваксина утре. От сега ми трепери душичката, дано да мине леко.

lb2f
*
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #23 -: Септември 09, 2008, 14:36:32 pm »
Благодаря за предложенията... ще обмисля това и за количката, въпреки че тя се пуска вече и прави по 2-3 крачки сама и докато реша може и да проходи.

Мече, много се радвам за баща ти. Дано всичко мине леко и да се оправи бързо. А случката със Сами ми напомня как Ели падна с главата надолу върху паркета, е сигурно е по добре от плочки, ама и аз тогава като теб ми идеше да се убия, защото за секунда се обърнах и после буквално я видях как се забива в пода. Иначе има няколко падания но върху мокет... Да нацелуваш двамата юнаци от нас с Ели и приятно пътуване!

Джази, ще стискам палци да понесат леко ваксината малките.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #24 -: Септември 09, 2008, 14:55:20 pm »
sami, потвърждава се, че сме си от красивите  :D!

Да ни е жив и здрав Бърди, че нашето педи освен да ни хвърли в смут друго няма да направи. Вчера се теглихме и сме наддали на тегло 1600гр., а на ръст 4см. педиатърът и акушерката бяха шашнати, че сме само на кърма пък растем толкова, че на всичкото отгоре мама замразява за черни дни. Станали сме 5900гр. Само където ми изкараха акъла, че бебето е извън нормите.Ми яде си юнака! За радост на тати вечер спим по 8-9-10 часа.

Да ви питам в кенгуру от кога мога да го слагам, че нещо взе много да ми тежи  :oops:...

Ох, че се сетих! Преди няколко дни ме среща една майка, чието бебе е месец по-голямо от нас. Позаприказвахме се и тя ме попита колко пъти сменям памперсите. Казах й, че зависи от много неща. Попитах я при тях как е. Отговорът беше три пъти - сутрин, обед и вечер. Вярвайте ми направо се втрещих и не можах да реагирам. То,  бебето, е месец по-голямо от нас, но изглежда месец по-малко. Дори ми зададе въпроса дали ние не сме вече само на сутришна и вечерна подмяна. Е, не можах да й отговоря. Бях втрещена  8O. Докато се прибера си мислех как може само с три памперса да изкараме деня. Вечерта споделям с милото при което той се опули  8O. Стигнах до извода, че може, ама трябва да сложа и една кофа отдолу, пък на главата си тапи за уши + шлемофон.
Съвсем отговорно заявявам, че до този момент майката за мен си беше с всичкия си акъл. Пък това й е на нея второ дете.

Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #25 -: Септември 09, 2008, 15:48:29 pm »
Гери, количката няма да ти е в излишък. Това че ще прохди скоро, не означава че няма да се вози. Далеч сте от времето когато ще можеш да я хванеш за ръчичка и да обикаляте доста време. Ние купихме такава количка за годинката на Андрея и още си я ползваме. А и скоро няма да я махнем ми се струва. Отделно, че ти ще трябва да почнеш да мислиш за двойна количка в един момент  :wink:

Abloy, думи нямам за въпросната майка. Аз от три месеца горе долу започнах да сменям три пъти на ден и то ако няма аварии.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #26 -: Септември 09, 2008, 16:30:13 pm »
лятна количка се ползва много след като детето проходи и определено си струва - особено пък като се очаква и второ.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #27 -: Септември 09, 2008, 17:05:55 pm »
Чета ви, чета ви и реших и аз да се включа.

Първо, Рая да оздравява!

Мече, радвам се за баща ти. Бързо възстановяване!

Пак на мечето и на Зори - лек път до България и приятно изкарване в родината!

 Abloy,
не се чуди, че другото бебе е с месец по-голямо от твоето, а изглеждало с месец по-малко. Все пак, зависи с какво тегло се е родило детето. Моята Михаела вчера тежеше 5440г . Тя обикновено наддава по 650 - 700г на месец. Но по мнението на педиатърката, Миша изразходва прекалено много енергия, защото е изключително подвижна. Тя постоянно рита с крака, върти се. Докторката смята, че не е нормално едно бебена 6 месеца да е толкова активно. Но не го е казала в лош смисъл, просто и се дивеше. Някои са мислели, че е неспокойно дете. Ами не е това, просто е много активна физически и жизнена. наскоро една баба ме пита дали било на 2 месеца бебето ми. :lol:

Ние също се върнахме от кратка 4-дневна почивка на море. Всичко беше страхотно.  :D
Само дето Миша се върна леко кашляща. Вчера бяхме при педиатърката - изписа ни сироп Калций глюконат лактат и Проспан. Дробовете и са чисти и сливиците - също, само дъгите били зачервени.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #28 -: Септември 09, 2008, 17:52:25 pm »
Мойта количка си е лятна, но тежи 8-9 килограма и Ели и тя толкова и немога да ги кача в трамвая (по линиата на 5-та има само един цивилизован трамвай и до сега не съм се возила в него). А обикалянето на центъра е ходене до офиса и обратно и дори с някоя странична забежка не е повече от половин час, за това си мислех за каишката, иначе е ясно че още доста време ще се возим с количка. А за двойната, видях някой картинки, изглеждат интересни, но още доста далеч ми се струва тоя момент.

Abloy, не знаех че съществуват такива майки, умът не ми го побира как само три пъти на ден ще сменя памперс и то на такова малко бебе.  8O На Ели не съм ги броила дето е почти на година, но може и до 3 пъти по 3 да стигат.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #29 -: Септември 09, 2008, 23:39:21 pm »
Гери, не повече от половин час ти е обикалянето, но ако малката реши на втората минута, че не й се ходи, какво ще правиш тогава. А и дори да не е на втората минута, половин час си е много време за малко дете. А в случая за качването на трамвая, дори да е по-лека количката, проблемът май е по-скоро в обема. Аз имам Чиполино Прего и тя тежи 6,5 кг, сгъва се на чадър и е с каишка за носене на рамо и съм доста доволна. Евентуално за нещо такова погледни.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #30 -: Септември 10, 2008, 00:20:55 am »
еее, 8-9 килограма тежи моята комбинирана количка, каква е тая лятна? :) а лятната ми е сигурно 4 кг, не повече.

ходене из центъра с бебе на каишка??? забрави...

виж, слушай старо и патило. това, че детето МОЖЕ да ходи не означава:
1. че ще ИСКА да ходи през цялото време
и
2. че може да ходи дълго без да се уморява.

отделно от това, луда калинка ще станеш, като започнете да се теглите тя наляво, а ти надясно.

аз когато имам да ходя някъде по-далеч от 500 метра, на оживено място или когато бързам - винаги вземам количката.

« Последна редакция: Септември 10, 2008, 00:23:28 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #31 -: Септември 10, 2008, 08:00:45 am »

ходене из центъра с бебе на каишка??? забрави...

виж, слушай старо и патило. това, че детето МОЖЕ да ходи не означава:
1. че ще ИСКА да ходи през цялото време
и
2. че може да ходи дълго без да се уморява.

отделно от това, луда калинка ще станеш, като започнете да се теглите тя наляво, а ти надясно.

аз когато имам да ходя някъде по-далеч от 500 метра, на оживено място или когато бързам - винаги вземам количката.



абсолютно :lol:
Деси проходи на 10.5 м., няма проблеми с хподенето, но на втория метър вече си й изпуснал края, тя на ляво ти на дясно, не иска да ходи хваната за ръка повече от 35 секунди, така че си е малко приключение да стигнеш до някъде с нея без количка. Е стига да имаш здрави ръце може и да се носи, но когато детето тежи вече 12-13 кг. си е герейство направо :wink:

Гери, видях онзи ден на центъра много яка количка за породени деца, много ми хареса, едното дете от горе, другото под него, на две нива, ще поразровя из нета ако мога да я открия ще ти пусна линк. :)
*
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #32 -: Септември 10, 2008, 08:14:47 am »
ето я, много е яка ама и скъпичка :?

http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_41_109&products_id=4231
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #33 -: Септември 10, 2008, 08:57:23 am »

ходене из центъра с бебе на каишка??? забрави...

виж, слушай старо и патило. това, че детето МОЖЕ да ходи не означава:
1. че ще ИСКА да ходи през цялото време
и
2. че може да ходи дълго без да се уморява.

отделно от това, луда калинка ще станеш, като започнете да се теглите тя наляво, а ти надясно.

аз когато имам да ходя някъде по-далеч от 500 метра, на оживено място или когато бързам - винаги вземам количката.


Подкрепям на 100% това мнение. Няма начин да стигна до определеното място с Мия пеш. Тя винаги решава да върви в обратната посока, затова ако е за кратко разстояние, я занасям на ръце дотам, а за по-дълго с количка. Иначе никога няма да стигнем.
<br />[link=http:
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #34 -: Септември 10, 2008, 10:03:44 am »
Мда, ние с Дани ходим до парка пеша, много близо сме, но на връщане обикновено той се е уморил и се вози в количката на Димана, че тя е по-лека и по-лесно я нося на ръце :) Количката си трябва много след прохождането.

Гери, за по-нататък, всичко зависи от това дали имаш кой да ти помага с едното дете. Ако да, не ти трябва двойна количка. При вашата разлика, бебето ще спи 2-3 пъти на ден, докато Ели скоро ще мине на 1 обедно сънче и практически ще имате около 1г пълно разминаване на програмите. Аз не разчитам на баби, но имам жена, която ми помага и като се роди Дими, тя разхождаше Дани сутрин, тогава Дими спеше у нас, после тя се буди, бате се прибира, излизаме по обед със същата количка, докато бате спи у дома. Следобяд пак бате навън, тя спи у нас. Привечер Дими навън със слинга, бате с количката и така... Това ти ще си го прецениш, като му дойде времето. А за малко дете за мен по-удобно нещо от слинга нЕма, но за теб не е опция с коремчето сега...

Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #35 -: Септември 10, 2008, 10:54:25 am »
Привет и от нас!
В неделя се завърнахме от морето и още тъгуваме, особено аз. Вече обмисляме следващото ходене до там  :lol:
Новото при нас - Колето е с обелен нос, и багаж от нови маймунджулъци.Иначе нищо интересно...
Уф, гадно ми е в София...
В очакване ....
*
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #36 -: Септември 10, 2008, 11:03:32 am »
Не била 8-9, а 7-8, но все тая. Иначе се сгъва на чадър и сандвич едновременно, а предполагам че е толкова тежка защото има 3 положения на гръбчето и може да се ползва за новородено, и не са и много малки колелата (обикновена, бертонска количка).

StefiZ, тая количка е супер и аз я видях но това е цената без допълнителната седалка, с нея излиза около 1000 и нещо и доста ще се замисля преди да купим такава.

За носенето и с количка да съм ако ревне и не иска и да върви и да се вози, пак се стига до носене, до сега не сме имали такива приключения, но никой не е застрахован.

Колкото до помоща с децата, сама ще си ги гледам, улеснението ще е че Ели ще е на ясла и поне през деня ще съм само с едното. Бабите са по други градове и дори да дойдат ще е за някой друг ден, повече неможем се изтрая ;) (нито с едната, нито с другата) и предпочитам, да ги гледат на техен терен.

Има едни такива колички, но ме притесняват, малките колелца, до колко ще издържът на терена в София:


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #37 -: Септември 10, 2008, 11:35:27 am »
gery_k77, понеже и ние вече се сблъскахме със същия проблем, мъжа ми е харесал някаква приставка (по-скоро двуколка) в Хиполенд, която според него ще можем да закачим за нашата количка и там да возим каката. Моята количка е триото на Чико и аз си я харесвам и не искам да я сменям. В събота ще ходим на място в магазина д видим дали става приставката и дали ще и хареса на Юлия. Аз в момента съм с бабите на помощ, обаче един ден бях сама и изведох и двете деца. Да, ама Юлия бързо се умори и искаше да седна в кошницата на количката. Ама пусто не можа да влезе там и като почна един рев. Даже се наложи малко да я понося въпреки, че знам че след секциото не бива. Наистина се видях в приключение. Та ако се получи с приставката ще споделя опит щото от понеделник оставам сама. Като за капак и таткото ни заминава в командировка та ще видим кой ще викам на помощ поне за през нощта.


*
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #38 -: Септември 10, 2008, 11:45:51 am »
Миленче, не си ме разбрала правилно, миличка  :hug2:. Тя и моята племенница на 6 месеца тежеше 6кг. Но 3 памперса + дребно бебе ми говори за недохранване.

Тва мойто дребното, от сега си прави маймунджолъци, пък като порасне като вашите деца не зная какво ще е.
Тази сутрин за трети път си изкара мляко през носа. След като се насуче си пълни устата с мляко и ми трябват 2-3 минути докато го накарам да го глътне. Ако междувременно не започне да се напъва и да го изкара през носа. Първият път и на майка си акъла изкара.

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Слънчева септемврийска седмица 08.09.-14.09.2008г.
« Отговор #39 -: Септември 10, 2008, 12:25:00 pm »
Abloy ,браво на нашето адашче,добре си похапва.И моят Жори на 2,5м. беше 6 400 .

 На мен все пак не ми е дошло,незнам онзиден от къде се взе тази кръв. 8OПродължавам си диетата и това е.

 Тук в Белгия има страшно много близнаци и породени деца,та по магазините е пълно с такива колички и приставки.Може да разгледате каталог на Премама примерно и да си поръчате,ма какви цени са незнам.
<br />