0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #280 -: Септември 21, 2008, 04:00:48 am »
Те околните,все да кажат нещо.С първия ми син още в 7-ми месец ме питаха тия дни ли ми е термина и че ми е много голям корема.Ау,да не са 2?...как ще я износиш тая бременност до края...качих 20 кг.бебето-4.100кг.
Сега с това бебе-като сложа яке-не си личи изобщо.И пак коментари- оу,ти хич нямаш корем,късметлийка...не личиш да си в 6тия месец...та все не съм като другите :).
Сега внимавам какво и кога ям-и съм качила 4кг.

Иначе бебока си е в норма и това е най-важното!
« Отговор #281 -: Септември 21, 2008, 09:18:57 am »
Според мен си е до структура и разположение на бебето. Хич да не ви пука - щом бебоците са в нормата, няма значение колко е голямо коремчето.  :D

Аз искам да питам нещо тези от вас, които са на фраксипарин... Напоследък на мястото на убождането ми се образуват едни големи червени, леко твърди петна, като ухапано от насекомо е. Боли, сърби, чак се будя нощем. Като добавим и зарастващия шев от операцията, който също ме насърбява, се чувствам като шаркава. Дали не мога да мажа с нещо за облекчение и въобще нормално ли е да ми се появяват такива чудесии?! Отделно, че целият ми корем се бели, но това може да е следствие от препаратите при операцията, знам ли. Въобще красива гледка - шев и около него червени петна, дупки и подкожни топчета.  :lol: След операцията хирургът питал мъжът ми какво ми е на корема - и тогава беше целият на петна и дупки от фраксипарина.
  09.11.2007
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #282 -: Септември 21, 2008, 11:00:16 am »
Можеш да биеш фраксито по цялото подкожие на корема по хоризонталата на пъпа, включително и отстрани почти до към талията, в ръцете горе, откъм външната страна (м/у другото там най-малко боли) и отпред на бедрата по сланинестите части. Като разтовариш 1 семдица коремчето, ще ти минат топките, но после ще появят пак (както и на изброените от мен места). :lol:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #283 -: Септември 21, 2008, 11:06:00 am »
Предполагам на ръката се хваща тази висящата част, да не уцеля мускул. Че то на мен сланинки не ми останаха никъде, рагу и зъби съм вече от това повръщане.  :oops: И на корема сланинки не останаха, може би и затова вече ме боли повечко като се боцкам. Дано скоро ми го спрат фраксито, аз показания за него нямам, Докът реши да се презастрахова.  :lol:
  09.11.2007
« Отговор #284 -: Септември 21, 2008, 13:20:42 pm »
Жабче, много се радвам , че си сред нас.
Мини страхотни новини от ФМ , още една девойка, супер.
Аз продължавам да лежа, поне вече нямам кървене и зацапване, дано повече да няма.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #285 -: Септември 21, 2008, 13:48:37 pm »
elora_cat, стискам палци нещата оттук нататък да се развиват нормално и да нямаш повече притеснения.

Жабче, на мен в началото на бременността ми се обели абсолютно целия корем. Белеше се на гадни люспи, оставаше отдолу червен, на ивици, разранен. Помислих, че е от разтягането на кожата и образуването на стрии (по принцип кожата ми е много капризна, суха и чувствителна). Това се получи май от едно бебешко олио на Джонсън. Спрях го. Започнах да се мажа със свинска мас смесена с розова вода. Коремът ми се оправи, кожата стана мека, гладна, еластична. Откакто захладня пак започнах да се мажа с мас и се чувствам много добре. Ако искаш опитай и ти на малък участък от проблемните места да видиш как ще ти повлияе. Но не знам дали след операция е препоръчително, тъй като свинската мас загрява. Да не стане някой проблем.

daniski
, много си права, мила :D Хората все намират какво да кажат и все да е, че нещо не е наред и не точно както трябва да е :D :D :D
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #286 -: Септември 21, 2008, 14:12:24 pm »
 :lol:
Вероятно ще го спрете тогава, но сега за сега се боди.
Да, малко над лакътя с цяла длан защипваш и бодеш и под наклон. (аз под 45*)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #287 -: Септември 21, 2008, 15:11:39 pm »
жабче и аз бях така с фраксипарина  - ако е много нетърпимо - компреси с риванол и смянаш мястото - и аз редувах ръцете и корема. успех :)
« Отговор #288 -: Септември 21, 2008, 21:59:01 pm »
Жабче, при операция мажат корема с йод-бензол (мисля така се казваше)за дезинфекция. Това гори кожата и тя се бели. Нищо сериозно, но си се мажи да не те сърби.