0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #640 -: Декември 18, 2007, 19:31:35 pm »
и аз имам диферелин ако някой има нужда...
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #641 -: Декември 22, 2007, 23:42:43 pm »
Здравей Woofer, аз току що приключих лечението с Диферилин.Цяло лято ме тресяха горещи вълни и бях доста раздразнителна отвреме навреме.Качих няколко килца, но не е кой знае какво. Да знаеш - издържа се. Най-тежка е мисълта, че през този период не можеш да забременееш, няма никакъв шанс и това мен ме убиваше - чакането. Последната ми инжекция беше на 03.10.2007 и ми дойде за пръв път вчера - 21.12.2007.
Моя док не ми постави никакви ограничения за секса. Сега съм спокойна, че пак мога да опитвам да забременея. И знам, че има надежда.
Моята приятелка я оперираха преди време от ендометриоза, последва лечение с медикаменти /но не Диферилин/, мина около една година от операцията и веднага след спиране на лекарствата - забременя и сега си има едно прекрасно момиченце на 2 месеца.
Не знам дали е гласувала тук,но тя е сред успелите.Значи и ние можем, силни сме и ще се борим докрай.Аз водя битката от 4 години и няма да се откажа, въпреки, че смятам, че всичко е БОЖА РАБОТА. 
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #642 -: Януари 03, 2008, 11:39:41 am »
здравеите аз също имам ендометриоза и се лекувах преди една година със золадекс 6 месеца и досега няма резултат а докторите ми казват че нищо няма да ми помогне и трябва да си направя инвитро :(,а как да стане след като искат за всичко към 10 хиляди лева не обвинявам докторите а здравната каса искат деца а от каде да вземе едно българдко :balk_145: семейство тези пари
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #643 -: Януари 03, 2008, 22:14:20 pm »
Трейси, защо инвитро? Има ли друг проблем? Би трябвало да се получи бременност, ако всичко друго е наред.Защо не пробвате първо с инсеминация,ако имате добри резултати от спермограмата?
Ако искаш сподели повече подробности.
Бъди оптимист, тази година е добра за начало на всичко,което сме си намислили да осъществим.
Аз наистина вярвам в онази невидима сила /БОГ/, от която зависи всичко и всеки я нарича по различен начин. Дори и инвитро да се пробва нали онова ембрионче трябва да се "закачи", а това наистина е независещо от нито един лекар.
Аз скоро написах в сайта за моята приятелка,тя чака така една година след операция на ендометриозна киста и когато най-много се беше отчаяла - тогава "чудото" се е случило и сега си има едно мъничко момиченце.
Не мисля, че е нужно всички ние да стигаме до отчаяние,просто трябва да вярваме, че сме вече здрави и всичко ще бъде наред. Нужно е много търпение,но аз искрено те подкрепям и вярвам, че ще ни се случи да станем едни прекрасни майки съвсем скоро.
Усмихвай се по-често и вярвай,чудото ни предстои!!! :blowingdust:
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #644 -: Януари 03, 2008, 22:26:48 pm »
а как да стане след като искат за всичко към 10 хиляди лева не обвинявам докторите



Това е относително.
На някои им стигат и 4000 лв. :D

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #645 -: Януари 04, 2008, 18:03:15 pm »
Публикувах това в темата "Подарявам", но копирам и тук, защото си мисля, че тук му е мястото най-вече:
Подарявам Диферелин 3,75 с депо действие за 28 дни.
misi, тъй като още ноември месец обещах, че ще се обадя първо на теб ако имам лекарството, ти давам предимство. До 3-4 дни обаче се надявам да му намеря собственик, защото после ще ме няма 3 седмици.


*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #646 -: Януари 04, 2008, 18:16:06 pm »
здравете отново! аз сащо не сам се отчаяла е като не броим деня в който ми доиде тогава е малак ужас за мен.казвам инвитро защото така ми казват док. когато им кажа да проблема си .всичко запо1на с една нищо и никакжа киста на яйчника реших да се оперирам и последва лапаро.уж всичко си беше наред яичници добре проходимос на трабите сащо ,но след 40 дни получавам кравоизлив в корема от киста която е шоколадова и така.
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #647 -: Януари 04, 2008, 21:32:43 pm »
Трейси аз вчера четох в сайта истински истории и в една от тях пишеше за клиника в Гърция, където всичко /стимулация и манипулации/ за инвитро струва общо около 2500 евро.Момичето даже описваше и колко са дали за хотел и разни други подробности. Можеш да се поровиш и да го намериш. А и в някои български клиники по стерилитет струва около 5-6 хиляди.Пък и нали от здравната каса също отпускат пари /поне за лекарства/. Има надежда винаги.Това с шоколадовата киста мисля, че е решим проблем.Важното е да не се отказваме и всеки ден да правим по една крачка напред към желаното бебе.
 :crossfingers:
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #648 -: Януари 04, 2008, 22:00:51 pm »
Публикувах това в темата "Подарявам", но копирам и тук, защото си мисля, че тук му е мястото най-вече:
Подарявам Диферелин 3,75 с депо действие за 28 дни.
misi, тъй като още ноември месец обещах, че ще се обадя първо на теб ако имам лекарството, ти давам предимство. До 3-4 дни обаче се надявам да му намеря собственик, защото после ще ме няма 3 седмици.
krassita - Точно навреме! На мен ми трябва за след седмица. Ще съм ти много благодарна и задължена ако ми я дадеш.  :) :thankyousign:
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #649 -: Януари 05, 2008, 06:35:24 am »
Докторката, която видях в Америка, ми каза, че ако няколко месеца след лечението с диферелин все още няма бременност, мога да взимам стимулиращи овулацията лекарства, и ми даде рецепта за clomid - видях че при нас отговаря на клостилбегит и знам името на лекарството от форума. Каза ми да взимам по половин хапче (25 мг) от пети до девети ден на цикъла. Стори ми се странно обаче, защото моята лекарка в България ми каза, че е опасно да се стимулира овулация когато имаш ендометриоза, защото така стимулираш и болестта.  8O
Някоя от вас взимала ли е такива лекарства при наличието на ендометриоза?


Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #650 -: Януари 05, 2008, 18:02:54 pm »
На мен също ми препоръчват стимулиране на ову,не съм чувала това да влияе на ендометриозата. Знам само, че трябва много бързо след лечението да се забременее.Пожелавам го на всички тук!!!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #651 -: Януари 05, 2008, 22:13:20 pm »
Кломид или кломифен цитрат в нашия случай не е много подходящ, да всички стимулиращи овулацията лекарства вдигат естрадиола, но това не означава че няма да направя инвитро, обаче няма да пия кломид и да правя секс, това е загубена кауза, ако ще става нормално, ще стане и без лекарства, ако не асистираните методи са насреща.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #652 -: Януари 06, 2008, 11:28:14 am »
доста сложно звучи...аз все още чакам да ми дойде МЦ и след това вече незнам какво ще следва. на 8.01. имам час при д-р Попов , дано всичко да е нормално yahoo_17
*

    Vilma

  • *
  • 15
  • Прави добро и ще получиш добро!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #653 -: Януари 07, 2008, 15:02:45 pm »
  :D Здравейте на всички! Като по - вечето от вас - и аз отдавна чета из страниците на форума, но все не се престрашавам да пиша! Е, днес вече се реших. Много се радвам, че има подобни места, в които може да си говоря с хора, които са преживели същият ужас като мен - диагнозата ендометриоза. Аз накратко ще разкажа своята история. Преди да започна с опитите за бебе - отидох на профилактичен преглед и ако мога да разбере кога е най - добре да се правят опити и кога е най - сигурно, и изведнъж..... съмнение за ендометриоза и спешна лапароскопия. Такъв ужас преживях. Нищо не знаех, нито бях чувала за подобна болест. А и откак се помня, все се пазим с моя и решихме, че всичко ще върви по план / първо да завършим, работа да започнем, после сватба, а чак тогава бебе /. И изведнъж всичко се обърна. Миналата 2007г през май ме оперираха, с диагноза ендометриоза ІІІ - ІV степен, махнати огнища около яйчниците и таза, миомен възел, но тръбите проходими и всички органи съхранени.Сега съм още на диферелин и търпя последиците от него. През средата на януари е последната ми ампула и край. Надявам се да ми се възобнови всичко и да пробваме, че така и нямахме шанс.Иначе като всички вас и аз се страхувам и в същото време вярвам, че всичко ще бъде наред и ще постигна мечтата си, за която преди година си мислех, че е нещо просто и си идва от само себе си.
Успех и кураж на всички ви! Това изпитание е едно от най - трудните, но е възможно да се преодолее със силна вяра! Благодаря и на тези, които са с тази диагноза и са се преборили и за това, че го споделят с всички останали и ни дават надежда и кураж!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #654 -: Януари 08, 2008, 22:30:17 pm »
Дръж се Вилма, имаш още малко. От сега да знаеш обаче, може да се появи мензис чак 2-3 месеца след последната инжекция. Гледай да си засечеш първото ову и пробвайте да забременееш,но не се самонавивай. Ако не ти дойде до 90-100 дни след последната инжекция, отиди на док, предполагам, че в тези случай стимулират овуто. При мен не се наложи, дойде ми след около 75 дни.
Пожелавам ти търпение и много сили, за да довършиш започнатото. После да продължиш напред здрава и с нови сили да увеличите раждаемостта в БГ  :lol: :lol:
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #655 -: Януари 09, 2008, 14:27:44 pm »
  :D Здравейте на всички! Като по - вечето от вас - и аз отдавна чета из страниците на форума, но все не се престрашавам да пиша! Е, днес вече се реших. Много се радвам, че има подобни места, в които може да си говоря с хора, които са преживели същият ужас като мен - диагнозата ендометриоза. Аз накратко ще разкажа своята история. Преди да започна с опитите за бебе - отидох на профилактичен преглед и ако мога да разбере кога е най - добре да се правят опити и кога е най - сигурно, и изведнъж..... съмнение за ендометриоза и спешна лапароскопия. Такъв ужас преживях. Нищо не знаех, нито бях чувала за подобна болест. А и откак се помня, все се пазим с моя и решихме, че всичко ще върви по план / първо да завършим, работа да започнем, после сватба, а чак тогава бебе /. И изведнъж всичко се обърна. Миналата 2007г през май ме оперираха, с диагноза ендометриоза ІІІ - ІV степен, махнати огнища около яйчниците и таза, миомен възел, но тръбите проходими и всички органи съхранени.Сега съм още на диферелин и търпя последиците от него. През средата на януари е последната ми ампула и край. Надявам се да ми се възобнови всичко и да пробваме, че така и нямахме шанс.Иначе като всички вас и аз се страхувам и в същото време вярвам, че всичко ще бъде наред и ще постигна мечтата си, за която преди година си мислех, че е нещо просто и си идва от само себе си.
Успех и кураж на всички ви! Това изпитание е едно от най - трудните, но е възможно да се преодолее със силна вяра! Благодаря и на тези, които са с тази диагноза и са се преборили и за това, че го споделят с всички останали и ни дават надежда и кураж!
:welcome_1:
здравей и на теб! ужасно позната история. и при мен нещата бяха долу-горе така.моята последна инжекция диферелин беше на 27.11. сега чакам да се възстанови МЦ. дано стане скоро! кураж и на теб! ще чакаме и ще се надяваме всички заедно!винаги може да споделиш тука каквото те вълнува!
*

    Vilma

  • *
  • 15
  • Прави добро и ще получиш добро!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #656 -: Януари 11, 2008, 08:30:36 am »
 :D Благодаря момичета за подкрепата! Много е приятно да получаваш разбиране и съпричастност! Първоначално, когато разбрах,че имам ендометриоза, не получих това разбиране, което очаквах~! Близките ми смятаха, че е нещо съвсем простичко и безобидно! И понеже съм си бъзла, мислеха, че преовеличавам. Когато док. каза спешна операция / лапароскопия / -  чак тогава всички около мен осъзнаха, че има наистина проблем и той е сериозен.
Мисля, че е много важно, сега докато чакам МК да ми дойде, е да мисля позитивно, а това с бебеправенето  - да не се превръща в моя викс идея. Защото си мисля, че ако не стане от първите пъти ще се отчаям и ще отдам всичко на болестта, а вярвам, че първо - всичко тръгва от психиката, и от мисълта и после чак се превръща в реален проблем или болест. Вие как мислите по този въпрос? Е, разбира се аз отговарям само и единствено от моята позиция и опит? :wink:
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #657 -: Януари 11, 2008, 13:23:12 pm »
Дръж се Вилма, имаш още малко. От сега да знаеш обаче, може да се появи мензис чак 2-3 месеца след последната инжекция. Гледай да си засечеш първото ову и пробвайте да забременееш,но не се самонавивай. Ако не ти дойде до 90-100 дни след последната инжекция, отиди на док, предполагам, че в тези случай стимулират овуто. При мен не се наложи, дойде ми след около 75 дни.
Пожелавам ти търпение и много сили, за да довършиш започнатото. После да продължиш напред здрава и с нови сили да увеличите раждаемостта в БГ  :lol: :lol:
Ако МЦ го няма до 90-100 дни те гледат на ехограф. Аз отидох на 90-я ден. Док каза, че лигавицата на матката ми е удебелена като пред МЦ и че до 2 седмици трябва да ми дойде. На 96 ден ми дойде.
Първата овулация след Диферелина докторите не се наемат да я засекат. Не е ясно кога ще дойде МЦ. Втората, когато вече един мензис е минал, може да се засече. Просто на някои жени им идва МЦ още на 50-60 дни след последната инжекция, а при други - като мен - е доста по-късно. Пък, да се мери БТ 2 месеца, докато се чака мензисът. Бъдете спокойни. Нека първо ви се възстанови МЦ и тогава мислете за бебе. На мен док ми каза, че трябва да изчакаме да мине и 2-я МЦ и тогава да работим по въпроса.
Не се вманиачавайте.  :D

*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #658 -: Януари 11, 2008, 15:03:21 pm »
Не е мания, а е нещо което е ватре в теб може би ощте не си го усетила, но когато ти доиде мц се чустваш изоставена и наказана.Питаш се каде збърках или какво не направих правилно- :balk_145: :balk_145: :balk_145: :balk_145: :balk_145:поне аз са чуствам така.Моят мъж казва е другият месец и така месец след месец.
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #659 -: Януари 11, 2008, 15:55:55 pm »
трейси , извинявай не съм адвокат на kyan , ама съм запозната с нейната история ( и те съветвам и ти да се запознаеш) както тя , така и всички момичета тук във форума се борим за една и съща кауза- бебе! та тук става въпрос за МЦ след диферелина...с което може би ти не си наясно...моля те чети по - обстойно поне за какво става върос! не искам да се заяждам! всяка една от нас знае какво е да се надяваш и очакваш - бъди сигурна! не тебе ти пожелавам успех!