0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Името на моето бебе....? ! ?
« Отговор #20 -: Септември 12, 2008, 19:38:00 pm »
Избора на име трябва да е направен без натиска от страна на който и да е ...било то роднини или съпруг/а .... а да се стигне по естествен път...
Не мисля, че кръщавайки детете на някого го обременяваш по някакъв начин с съдбата на този някой... Всеки си идва със своята индивидуалност.
Ще кажа как стана при нас с избора на име....
Съпругът ми избра името, а аз се съгласих и с огромно удоволствие му дадох тази привилегия той сам да реши. Няма значение какво име щеше да избере, за мен е важно, че името е дадено от баща на син с много любов, това ми стига. Той избра да го кръсти на неговия баща, отново проява на любов и привързаност между баща и син...
Обидени няма ... но и хората са нормални.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Името на моето бебе....? ! ?
« Отговор #21 -: Септември 13, 2008, 23:05:23 pm »
Винаги съм искала да имам момиченце, да го кръстя Любов на баща ми Любомир. Защо Любов? Защото то ще е човекът който най-много и винаги ще обичам и защото ще е родено и заченато от една голяма Любов. Мъжа ми се опъна и не искаше да кръстим малката така.
Щяли да и викат Люба и Любка и не му харесвало. Кръстихме я по взаймно съгласие Моника, като взехме първата буквичка на майка ми.Все пак буквата М е и моята първа буквичка. Свекърва ми и свекър ми още не могат да ми го простят, но в крайна сметка те какво ли могат да ми простят и кога ли са били доволни от мен. :x 
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    katiABV

  • *
  • 35
  • Трудно е да откриеш вярното.Да го направиш е лесно
Re: Името на моето бебе....? ! ?
« Отговор #22 -: Септември 15, 2008, 15:37:19 pm »
Не бих допуснала някой да ме "натиска", каквото и да означава това, за името на детето ми. Името му е Давид - на Цар Давид. Името ми харесва като звучене. От всички, предложени от мен, това май най се хареса като звучене на - тогава бъдещия - тати. Изобщо не сме се допитвали до никой друг, имена предлагах само аз. То си върви с 2 броя от него... първото си е мое. 9те месеца, в които е паразитирало (звучи грозно,но формално, биологически, си е точно така)в мен- и в никой друг - ми дават това пълно и изключително право.

На всички, които биват "притискани" от бащи, баби, дядовци и н'ам си кой още, бих препоръчала да им дадат следния съвет: забременейте, родете и давайте име.

Важно е все пак бъдещия тати да харесва звученето на името на бъдещето си бебче. С други думи, неговото мнение се взема под внимание - най-вече под формата на право на вето.

Всички останали имат правото да бъдат уведомени за името, щом детето го получи. Може и по- рано - това си е по преценка на бъдещите родители.